2006 Yılı Kısa Film Listesi - HABERLER

İçeriğe git

Ana menü:

2006 Yılı Kısa Film Listesi

FİLMLER LİSTESİ

Kısa Film ve Belgesel
2006 Yılı Listesi

POYRAZ
Yönetmen: Belma Baş
Format: 35mm (1.85:1), Renkli, Türkçe, 13 dakika, ã 2006 FİLMİK Yapım
Senaryo: Belma Baş
Yapımcı: Seyhan Kaya,
Görüntü yönetmeni: Mehmet Zengin,
Kurgu: Berke Baş,
Dekor: Budak Akalın, Yasemin Özcan Kaya, Serpil Ülker
Ses: İsmail Karadaş,
Müzik/ses tasarımı: Erdem Helvacıoğlu,
Işık: Ferdi Eskicioğlu, Sinan Yıldırım,
Yardımcı yönetmen: Serpil Ülker,
Kamera asistanları: Serdar Güz, Ceren Yıldız,
Oyuncular: Şeyma Uzunlar, O. Rüştü Baş, Sevinç Baş, Oktay Kaptan, Müjgan Öztürk, Çıtır
Konu:Dağlık bir köyde, yaşlı akrabalarıyla yaşayan bir çocuğun, yetişkinler ve doğayla ilişkisi çerçevesinde yaşama ve ölüme tanıklığı.
Özgeçmiş: İngiliz Filolojisi mezunu Belma Baş, 1991-1998 yılları arasında sinema kurumlarında uluslararası ilişkiler ve festival koordinatörü olarak hizmet verdi. Cannes ve Montreal Film Festivalleri'nde Türk filmlerinin tanıtımını üstlenen heyetlerde yer aldı; 1995'te Cannes'da Quinzaine des Realisateurs (Yönetmenlerin Onbeş Günü) bölümünde CICAE  Jürisi üyesiydi. NTV'de metin yazarlığı, çeşitli gazete ve dergilerde çevirmenlik yaptı. Jonathan Lethem'ın Yok, Orson Welles'in Bay Arkadin, Richard Brautigan'ın Kürtaj adlı kitaplarının çevirmeni, “Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Film” adlı kitabın Türkçe baskısının editörüdür.
Dağıtım: belmbas@gmail.com , berkebas@tnn.net

ÇOCUKLARINDAN DOĞAN ANNELER
Yönetmen: Dilek Çolak & Metin Yeğin
Format: Belgesel 27’ DV Renkli 2006
Kamera: Dilek Çolak
Kurgu: Emre Özkapı
Konu: Arjantinli ve Türkiyeli iki annenin çocuklarını kaybettikten sonraki mücadeleleri
İletişim: dileklale@gmail.com

KARANLIĞI AYDINLATAN TÜRK / THE TURK ENLIGHTENING THE DARKNESS
Belgesel / Documentary   29’ Renkli / Color 2006
II. Dünya Savaşı sırasında, Fransa’da Vichy Büyükelçiliği (1940-1943) görevinde bulunan Behiç ERKİN, Soykırıma maruz kalan Yahudilerin toplama kamplarına gönderilmelerine engel olur. Türk vatandaşlığı belgesi ve pasaport sağladığı yüzlerce Yahudi’yi ölümden kurtarır.  
Durin the world War II, Mr. Behiç Erkin who worked as Vichy Ambassador (1940-1943) in France, tried to prevent the Jewish people from taking to Nazi Camps. He saved hundred of Jewish by providing licence of Turkish citizenship and passports for them. Therefore all world would understand that he was struggling only for humanity.
Yönetmen / Director : Hakan Yılmaz
Senaryo / Script: Hakan Yılmaz
Kurgu/ Editing : Hakan Yılmaz
Kamera / Camera: Hüseyin Bilir
Müzik / Music: Enya, Eloy, Peter Lala, Farid Farjad, Rebecca Luker, Evenescence, Jonathan Williams
Özgeçmiş / Biography:
1980 yılında Afyon’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi, Sinema ve Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. 2004 yılından bu yana Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema ve Televizyon Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
He was born in Afyon in 1980. He finished primary, secondary and high schools in Afyon. He graduated from Anadolu University, Faculty of Communication, Sciences-Cinema-Television Department. He has been working as an assistant in Afyonkarahisar Kocatepe University, Facult of Fine Arts, Cinema-Television Department since 2004.
Dağıtım / Distribution: hakanyilmaz@aku. edu. tr

47-21
Belgesel / Documentary   29’ Renkli /Color 2006
Ülkemizde Down sendromlu çocukların ve ailelerin eğitim sistemiyle birlikte toplumda yaşadığı sorunlar .
Plot Summary :The problems of the children with Down Syndrome and their families within our society and their education.
Yönetmen / Director : Özlem Altun
Senaryo / Script:
Röportaj /Interview : Özlem Altun
Kurgu/ Editing : Murat Çağiltay
Kamera / Camera: Murat Çağiltay
Ses /Sound : Duygu Çinçin
Özgeçmiş / Biography:  
1976 İstanbul doğumlu.13 yıldır tiyatro ve TV oyunculuğu yapmaktadır.Şu an Beykent Üniversitesi sinema TV 2. sınıf öğrencisidir.Yönetmenin ilk filmidir.
Director’s resume : She was born in İstanbul,in1976.She is acting for 13 years in various plays and TV shows.Currently she is a sophomore at Beykent University,studying Cinema&TV.This is her first film.
Ödüller / Awards:
4. PAM kısa film festivali (31 Ekim-2 Kasım 2006) Belgesel Dalı 3. ödülü.
İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali Belgesel Dalı  Jüri Özel Ödülü.
4th PAM Short Film Festival (31 Sept.-2 Nov.2006)-“2nd runner up award for documentary.
İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali  Belgesel Dalı Jüri Özel Ödülü.
Dağıtım / Distribution: oz _¬altun@hotmaıl.com

ADADAN ÇIKMAYAN ADAM / THE MAN WHO NEVER LEAVES THE ISLAND
Belgesel / Documentary   17’ Renkli / Color 2006
İstanbul Prens Adaları’nda adadan hiç çıkmamış bir adamı ararken bulunan, hafıza kaybı yüzünden evinin yolunu bulamayan ve tedavi olmak amacıyla Kars'tan İstanbul'a göç edip, geldiği günden beri (38 sene) kaybolmamak için küçük bir ada olan Kınalıada'da yaşayan Ali’nin hikâyesi…
The story of Ali, who was found while searching for a man who never left the island. Ali is a man who lost his memory and couldn’t find the way back home and to be cured he and his family leave Kars for İstanbul. From that day (since 38 years), to prevent him to be lost, they have been living in Kinaliada, a small island in İstanbul.
Yönetmen / Director : Dağhan Celayir
Senaryo / Script: Dağhan Celayir
Kurgu/ Editing : Dağhan Celayir
Kamera / Camera: Dağhan Celayir Su altı kamerası: Serço
Müzik / Music: Şahin Uçar
Oyuncular / Cast: Canlandırma Oyuncusu Bülent Kaya
Özgeçmiş / Biography:  
1978’de İstanbul’da doğdu.1997’de Galatasaray Lisesini, 2003’de Bahçeşehir Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarım bölümünü burslu olarak bitirdi. Bitirme projesi olan “Makinelerin İsyanı”, “Şehri Unutanlar” ve son projesi olan “Adadan Çıkmayan Adam” adlı kısa filmleriyle birçok kısa film festivalinde ödül aldı ve çeşitli uluslararası festivallerinde gösterildi. Televizyon kanalları için program yönetmenliği ve editörlüğü yaptı. Birçok video-art e kısa film çalışmasında bulundu. Halen burslu olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sinema-TV bölümde yüksek lisans eğitimine devam etmekte ve Konak Medya’da video ve film departmanı genel koordinatörü olarak çalışmaktadır.
Born in 1978, İstanbul. After graduating from Lycee de Galatasaray he finished its studies in visual arts and visual communication design in Bahceşehir University, Istanbul, Turkey, with full scholarship. His thesis project “Rebellion of the machines” (short film) and “Those who forgot the city” received many awards and screenings in national and international short film competitions.
Ödüller / Awards: 2006, 4.Metro Kısa Film Yarışması, İstanbul, Türkiye, Finalist.
2006, Adalar Kısa Film Yarışması, Büyükada, Türkiye, en iyi 3’üncü film.
Dağıtım / Distribution: celayir@yahoo.com

BAŞKA DİYARLARIN ÇOCUKLARI /   THE CHILDREN OF THE OTHER LANDS
Canlandırma / Animation  4’ Renkli / Color 2006
Çocukluğumuza dair en keyifli anlarımız neydi? Ya kabuslarımız? Peki başka diyarların çocukları ve onların anıları? İllüstrasyon, desen, gravür ve fotoğraflarla yapılmış kolajlardan oluşan bir 2D  animasyon.
What were our favorite moments from childhood? What were our nightmares? What about the children of the other lands and their memories? A 2D animation made up of collages from illustrations, drawings, etchings and photographs.
Yönetmen / Director : Nazlı Eda Noyan / Dağhan Celayir  
Senaryo / Script: Nazlı Eda Noyan
Kurgu/ Editing :  Dağhan Celayir
Kamera / Camera: Su altı kamerası: Serço
Oyuncular / Cast: Seslendirme: Güven Noyan, Memduh Noyan, Nazlı Eda Noyan
Özgeçmiş / Biography:
Nazlı Eda Noyan:
İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde sanat tarihi dalında “Türk Sinemasında Film Jenerikleri” başlıklı doktorasını yapmakta ve Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
A candidate of PhD. in Art History in Institute of Social Sciences, Istanbul Technical University and instructor in Faculty of Communications, Bahçeşehir University
Dağhan Celayir:
1978’de İstanbul’da doğdu.1997’de Galatasaray Lisesini, 2003’de Bahçeşehir Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarım bölümünü burslu olarak bitirdi. Halen burslu olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sinema-TV bölümde yüksek lisans eğitimine devam etmekte ve Konak Medya’da video ve film departmanı genel koordinatörü olarak çalışmaktadır.
Born in 1978, İstanbul. After graduating from Lycee de Galatasaray he finished its studies in visual arts and visual communication design in Bahceşehir University.Continue his master education in İstanbul Bilgi University in Film production while working as a video and film coordinator and director in KONAK MEDIA.
Ödül / Awards : 19.İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali En iyi Canlandırma Ödülü
Dağıtım / Distribution: celayir@yahoo.com, edanoyan@yahoo.com

UĞUR KAYMAZ’LAR HAKKINDA / ABOUT  UGUR KAYMAZ
Deneysel / Experimental 5’ Renkli / Color 2006
Türkiye’nin güneydoğusunda devam eden savaşın insanları nasıl dağıttığının, nasıl topraklarından ailelerinden ayırdığının, kiminin hapse, kiminin toprağa gittiği bir sürecin uğur kaymaz olayı üzerinden hissettirdikleri.
The film revolves around the Uğur Kaymaz case and metaphorically refers to the war in the Southeastern Turkey, which seperates people from their families, sending them to jail or to grave.
Yönetmen / Director : Burkay Doğan
Senaryo / Script: Burkay Doğan
Kurgu/ Editing : Burkay Doğan
Kamera / Camera: Önder Doğan, Şakir Arslan
Oyuncular / Cast: Mecit, Cansu, Zeynep
Özgeçmiş / Biography: 1982 doğumlu. 2005 Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu. Anadolu Üniversitesi Sinema Televizyon Yüksek Lisans öğrencisi.Fotoğraf, edebiyat ve video ile uğraştı.2003-2005 arasında Eskişehir’de Düşünmeli ve Cereyan adlı 2 adet dergi çıkarttı.2005’te yaptığı Tungsten adlı video-art çalışması ODTÜ video günlerinde ve 2006 İstanbul Sanat Festivali Karşı Sanat Atelyesi’nde gösterildi. İlk kısa filmi “Uğurkaymazlar Hakkında” yı 2006 Kasımında tamamladı. Film yurtiçi ve yurt dşında bazı festivallerde gösterildi.Halen çeşitli kısafilm çalışmalarıyla uğraşmaktadır.
Burkay Doğan was born in 1982. He graduated from Department of Civil Engineering, Anadolu University in 2005. He is a graduate student in the Department of Cinema and Television in the same university. He is interested in photography, literature and video. He produced two fanzines, Düşünmeli and Cereyan between years 2003-2005.
His video-art piece Tungsten was shown in METU Video Days and 2006 İstanbul Art Festival, Karşı Art Workshop. He finished his first short film “About Uğurkaymazs” in 2006. The film was shown in some festivals in Turkey and abroad. He works on his short film projects.  
Ödül / Awards : 19.İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali En iyi Deneysel Ödülü
Dağıtım / Distribution: burkaydogan@yahoo.com

EREK / AIM
Deneysel / Experimental.  8’40  Renkli / Color 2006
Erek, hiç kesintisiz akan ve hiç dondurulamayacak olan nesneler ve süreçler üzerinde etkide bulunmak ister. Burada birbirine uyumlu kılınmak istenen iki karşıt hareket söz konusudur. Biri kendi kesintisiz sonsuz devinimini yaşayan doğa, diğeri ise ereği doğrultusunda onu kesintiye uğratmak isteyen insan, iki karşıt hareket. İnsan müdahalesi olmaksızın da var olabilen sonsuzluk akışı ve bu sonsuzluk üzerinde kendisi için yeni bir içkinlik düzlemi yaratmak isteyen erekli insan eyleminin akışı…
The Telos of an object is realized through things and processes which are in constant movement. Here are two opposing forces to be reconciled. One is nature living through its uninterrupted endless dynamic and the other is the human agent trying to prevent this through his own telos.
Yönetmen / Director : Ceyhun Konak
Senaryo / Script: Ceyhun Konak
Kurgu/ Editing : Aydın Ketenağ
Kamera / Camera: Aydın Ketenağ
Müzik / Music: The Dust Brother (Uyarlama)
Oyuncular / Cast: Mehmet Kehri
Özgeçmiş / Biography:  
1980 yılında Trabzon’da doğdu. 1999’da, Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel Bölümü, lisans programına girdi. Buradan 2004 yılında mezun oldu. Aynı yıl, Mimar Sinan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Heykel Bölümü, yüksek lisans programına girdi. 2006 yılında “Rastlantı ve Olasılık Kavramlarının Modern Sanat Ölçeğinde Ele Alınıp Yorumlanması” isimli tezini vererek mezun oldu. Kocaeli Üniversitesi, Değirmendere Meslek Yüksek Okulu’na Öğretim görevlisi olarak atandı.
He was born in Trabzon in 1980. In 1999, he attended to the fine arts faculty , department of Scultural at Mimar Sinan University. He graduated from here in 2004. In the same year, he attended to the sculptural master programme at Mimar Sinan University. In the year of 2006 he graduated from here after having given the thesis which is named as  '' interpreting the concept of random and probability in the modern art scale. He was appointed to the Kocaeli Unıversity Degirmendere College as a prolector
Ödüller / Awards: 14. Altın Koza Film Festivali, En İyi Deneysel Film Ödülü
1.Kısa Çek Uzun Olsun Film Festivali, Mansiyon Ödülü
Dağıtım / Distribution: cckonak@yahoo.com

DÜNYANIN EN KISA EKVATORU / THE SHORTEST EQUATOR OF THE WORLD
Deneysel / Experimental  4’  Renkli / Color  2006
Kendisine gelen telefonlara crvap veremeyen pandomimci bir çözüm bulur.
A mime who can not return the calls finds the solution
Yönetmen / Director : Reşat Fuat Çam
Senaryo / Script: Reşat Fuat Çam
Kurgu/ Editing : Emre Ergun, Reşat Fuat Çam
Kamera / Camera: Emre Ergun, Reşat Fuat Çam
Oyuncular / Cast:  Abdurrahman Albayrak, Işıl Ezgi Çelik, Tuna Gürel, Emre Ergun,Gökhan Bulut, Melis Ayanoğlu, Yücel Tugan, Zeynep Cem, Yiğit Gürevin
Özgeçmiş / Biography:  1980 yılında İstanbul’da doğdu. Halen Galatasaray Ün. Felsefe Bölümü’ne devam etmektedir.
Born in 1980. Continues his studies of Philosoph in Galatasaray University.
Dağıtım / Distribution: resatfuat@yahoo.com

DÜNYA’NIN SAVAŞ HALİ / WAR TIME OF THE WORLD
Kurmaca / Fiction  8’ 38  Renkli / Color 2006
Felluce’de mahsur dört Türk gazeteci…
Four confined Turkish journalist at Felluja..
Yönetmen / Director : Bünyamin Bayansal
Senaryo / Script: Bünyamin Bayansal
Kurgu/ Editing : Selçuk Aydemir
Kamera / Camera: Ercan Eyigün
Oyuncular / Cast: Sadi Celil Cengiz, Aykut Engin,  Mustafa Payat,  Burak Aksak, Haktan Kaan İçel, Ozan Akbaba
Özgeçmiş / Biography:
1985 Doğumlu. Marmara Üniversitesi GSF Sinema TV bölümü öğrencisi. İstanbul’da yaşıyor.
He was born 1985 in İstanbul, Student at the Marmara Üniversity Fine Arts Faculity Cinema & Television and live in İstanbul.
Dağıtım / Distribution: bunyaminb@filmiz.com

KAĞITTAN PARA / THE PAPER MONEY
Kurmaca / Fiction  10’46” Renkli / Color  2006
Geçimlerini kağıt toplayarak sağlayan anne ve baba, çocuğa bakan dedenin ölmesiyle çocuğu da artık yanlarında işe götürmeye karar verirler… Ve böylelikle küçük çocuğun, kağıttan başlayıp paraya doğru uzanan ilk iş gününün öyküsü de başlar. Kağıttan hüzünler, kağıttan düşler ve kağıttan paralar…
“After his grand father dies, his parents who are earning their livings by collecting  papers, decides to bring the little boy to work with them too… And then the little boy’s adventure of the first working  day  starts, beginning from paper reaching up to paper money. Sadness- made of paper,  dreams - made of paper and  finally Money- made of paper … “
Yönetmen / Director : Yeliz Karakütük
Senaryo / Script: Yeliz Karakütük
Özgeçmiş / Biography:   1981 doğumlu. Afyon Kocatepe Üni. Türk Dili ve Edebiyatı mezunu..Sinema yapmak heyecanıyla işe belgeselden başlayıp sonra da dramaya uzanan bir yolculuğun henüz başında.. Belgesel için metin yazarken, drama için de senaryo yazma çalışmaları sürmekte..Halen Ankara’da Yönetmen Yardımcısı olarak çalışıyor…”
She is born in 1981 and graduated from  Afyon Karahisar University Turkish Language and Literature department. She is  stil living in Ankara where she works as Director Assistant. She is at the beginning of the long road of making cinema, starting from documentary reaching up to drama. She is continuing to write scripts for drama as well as her texts for documentary.
Dağıtım / Distribution: yelizzk@gmail.com

KOLYE / CHARM
Kurmaca / Fiction  9’  Renkli / Color 2006
Evde uyuklayarak televizyon izleyen genç, oturduğu kanepede uykuya dalar. Rüyasında; kendisini, uçsuz bucaksız bir ormanda kaybolmuş  bulur. Ormanda bir çıkış ararken, yerde kırmızı bir kolyeye rastlar, kolyeyi alıp gezinmeye devam eder. Derken bir kız ile
karşılaşır. Güzel kız çocuğa doğru gelip önce onu okşar sonra da öper. Ardından oradan uzaklaşarak ormanın derinliklerinde kaybolur.
A sleepy young man falls asleep, while he’s watching tv on the couch. In his dreams, he sees himself lost in an immense forest. When he looks for an exit, he finds a red necklace on the floor. He takes it and keeps searching a way out. Suddenly he meets a girl. That pretty girl comes over to the young man, first she caresses him and then she kisses him. Then she moves away from him and disappears.
Yönetmen / Director : Ali Gün
Senaryo / Script: Ali Gün , Ayşe Özaydin
Kurgu/ Editing : Ali Gün
Kamera / Camera Ali Gün:
Oyuncular / Cast: Valentin Bossert,  Nesil Kalenderoğlu
Özgeçmiş / Biography:  Maltepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü
Öğrencisi
Student in Maltepe University Fine Arts Faculty Cinema Departement
Ödüller / Awards: İkinciel Kisa Film Festivali “En İyi Görüntü Yönetimi Ödülü”
Dağıtım / Distribution: alitgun@gmail.com

KRALLAR HARİÇ / EXCEPT THE KINGS
Yönetmenler / Directors: Ali Ünal & İsmail Üçpınar
Format: Kurmaca / Fiction 5' 44" DV Renkli / Color - 2006
Senaryo / Script: Ali Ünal & İsmail Üçpınar
Kamera / Camera: Onur Susuz
Kurgu / Editing: Ali Ünal & İsmail Üçpınar
Konu / Synopsis: Geç kaldıktan sonra bir dakika ile bir saatin arasında fark var mıdır?
Is there any difference between one hour and one minute if you are already late ?
Yönetmenlerin Özgeçmişleri / CV's of the directors:
Ali ÜNAL: Yönetmen 1981 Ankara doğumludur. Bütün öğretim hayatını Ankara’da tamamlamıştır. Hâlen ODTÜ Makine Mühendisliğinde son sınıfı okumaktadır. Krallar Hariç, daha önce iki vakıf için belgesel çeken yönetmenin ilk kısa filmidir.
Director was born in 1981 in Ankara. He completed whole education life in Ankara and at present he is a senior student at METU in the Department of Mechanical Engineering. Director shot two documentary films for two foundations prior to his first short film, Except the Kings
İSMAİL ÜÇPINAR: 3 Ocak 1981’de Çorum’da doğdu. 1989’da ailesiyle Ankara’ya geldi. Orta öğrenimini İncirli Süper Lisesi’nde tamamladı. ODTÜ Makine Mühendisliğini bitirdi (2004). Hayata dair düşüncelerini paylaşmak ve anlaşılmak için yazdı, paylaştı, düşündü hep. Krallar Hariç adlı ilk kısa filmi de aynı amaca hizmet etmesi için hayata geçirdi.  
He was born in Çorum in January 3rd, 1981. He came to Ankara with his family in 1989. After finishing İncirli High School, he graduated from the Department of Mechanical Engineering at METU in 2004. He always thought, wrote and shared in order to be understood and to express about his concerns on life. His first short film -Except the Kings- has been implemented for this purpose.
Katıldığı Festivaller / Screening:
17. Uluslararası Ankara Film Festivali Kurmaca Dalı Birincisi / 17th International Ankara Film Festival, The Best Short Fiction Film 3. Yıldız Kısa Film Festivali, Gösterim / 3rd Yildiz Short Film Festival, Screening 2. Diyarbakır Sinema Günleri, Gösterim / 2nd Diyarbakir Film Days, Screening 13. Altın Koza Film Festivali, Yarışma Dışı Bölümü Özel Seçkisi / 13th Altın Koza Film Festival, Out of Competition, Special Selection
Dünya Hakları / World Sales: Ali Ünal & İsmail Üçpınar
İletişim / Contact: i_ucpinar@yahoo.com

DENİZİM
Yönetmen: Emre Kızılçim
Türü: Drama
Süre: 8 Dakika
Yapım yılı: 2006
Senaryo: Mehmet Esin Kavalalı, Mustafa Kutlu
Kurgu: Melis Öztekin
Yardımcı Yönetmen: Nadir Ablay
Oyuncular: Mehmet Esin Kavalalı, Görkem Yalman
Konu: Herkesin sevdiği bir deniz vardır. O yüzden DENİZlere iyi bakın
Özgeçmiş: Emre Kızılçim 1983 yılında Bursa’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa’da yaptı. Halen Lefke Avrupa Üniversitesi Sinema TV bölümü 2. sınıf öğrencisi ve LAÜ İletişim Kulübü başkan yardımcısı.
Dağıtım: osmanlisanati@hotmail.com

KUKLA
Yönetmen / Director: Kemal Onur Karakus
Format: Kurmaca / Fiction 15' DV Renkli / Color - 2006
Senaryo / Script: Kemal Onur Karakus
Kamera / Camera: Kemal Onur Karakus
Kurgu / Editing: Kemal Onur Karakus
Konu / Synopsis: Profesorun, bilmeden de olsa hayati sorgulamasina yardimci olan ogrencisine tesekkurunu ogrencisinin olumuyle sunmasi.
The Student that unconciously help Professor to understand the life is presented death by Professor as a reaction of his helping
Dağıtım: onur_iymo@yahoo.com

 BELİRTİ
Yönetmen : Üstün DOĞAN
Türü : Dram / Gerilim
Konu : Çevresindeki insanların öleceği günü bilen ve bunu engelleyemediği için sürekli handikaplar yaşayan bir gencin hikayesi...
Süresi : 30’ 23
Formatı : WMW ( Tüm media playerlar ve Winamp'ta çalışır )
Kamera : SONY TRV-340E Digital handycam
Yapım Tarihi : 2006
Oyuncular: Bahadır ÇİVİLİ, Onur İŞÇİLER, Sema KARAOĞLU, Coşkun KARİKUTAL, Cem İŞÇİLER
Senaryo - Kurgu – Montaj: Üstün DOĞAN
Görüntü Yönetmeni: Üstün DOĞAN
Ses Düzenleme – Müzik: Üstün DOĞAN  OCUFILMS'2006
Yönetmen özgeçmişi: 11 Temmuz 1987 İstanbul Doğumlu. 19 yaşında olan Üstün Doğan’ın, 50’den fazla bestesi bulunuyor.
İletişim: www.ocufilms.co.nr    ustunfb@hotmail.com

AYAĞIYLA DUYAN ADAM
Yönetenler: Onur ÇIĞIN, Hakan ÜNALAN, İrem Nur AKSU, Emrah MOKAN
Format: Mini DV - Renkli 2006
Süre: 2' 32''
Türü: Kurmaca
Oyuncu: Fatih Önal
Konu: Duyma problemleri olan birinin, bir kaplumbağa ile nasıl bir bağlantısı olabilir?
Dağıtım: aazyuz@yahoo.com

 TURKISH CHAT
Directed by│Yönetmen: Murad ÇOBANOĞLU
Year of production│Yapım yılı: 2006©
Duration│Süre: 12' 53''
Format: Fiction Of Short Length in Metres MiniDV. Colour│Renkli Kurmaca Kısa Metraj MiniDV.
Produced by│Yapımcı: Ejder ZARALI, Murad ÇOBANOĞLU
Written by│Yazan: Murad ÇOBANOĞLU
Konu: “chat yanlız bilgisayarda yapılmaz hele "Turkish Chat" ise asla..."
Synopsis: "chat is not made only through the internet the 'Turkish Chat' never."
Cast│Oyuncular: Serdar ORÇİN, Ufuk ACIYAN, Eylül DURU, Gökhan ESEN, Canan CAN, Çetin ALAGÜL, Melina ÖZPRODOMOS, Ejder ZARALI, Taylan DERİNBAY, Murat KURNAZ , Gürkan KUTAL, Ali KUTAL
Director of photography│Görüntü yonetmeni: Ayşe OĞUN
Camera│Kamera: Onur AKYOL
Edit│Kurgu: Burak ÖZDEMİR
Art director│Sanat yönetmeni: Tules Tuğba BİRİNCİOĞLU
Music supervisor│Müzik yönetmeni: Gürkan KUTAL & Gökhan ESEN
About the songs used in the film│Filmde kullanılan şarkılar hakkında:SULTANA "Kuşu Kalkmaz" Sultana, Turgay AYAYDINLI, Andreas SPIESS, Robert STEVENS. Rh Pozitif Publishing – Doublemoon
"Unkvestarberto" unfortunately, this song was heard only once at the childhood and nothing is known about the compositor or the lyrics writer. we could not reach to any conclusion even tough we have applied to the international trade organizations. we apologize from all the beneficiaries. / ne yazık ki bu parçayı sarkıcı küçükken bir kere dinlemiş ve besteci veya söz yazarı hakkında hiçbir şey bilinmiyor. Hak sahiplerinden özür dileriz.
"Vrohi ke Simera" composition (beste) Giannis SPANOS, author (söz) Lefteris PAPADOPOULOS duration: 30-60'' €™
"Benimle Oynar mısın?" lyric & music/söz ve müzik Bülent ORTAÇGİL
"Bang Bang (My Baby Shot Me Down)" lyric & music/ söz ve müzik Sonny BONO. Cotillion Music Inc. (BMI) & Chris-Marc Music (BMI) all rights administered by Warner Chappell Music CA. Inc.
Vocal │Söyleyen Eylül DURU & Guitar│ Gitarist Gökhan ESEN
…to all the musicians and musician candidates, especially Sezen AKSU and George MICHAEL, who tought us how to fall in love, and who gives consolotion when we separate and to my "one and only" friend, Gürkan KUTAL who has been with me through all processes of "TURKISH CHAT", thanks from the heart…
Shown at a Festival│Gösterildiği Festivaller:
1. KKF Kadiköy Kısa Film Festivali (02 - 04 Haziran 2006, İstanbul Türkiye)
43. Antalya Altın Portakal Kısa Film Festivali (16 – 23 Eylül 2006, Antalya Türkiye)
12. Avrupa Filmleri Festivali Gezici Festivali Video Odası (3 – 26 Kasımi, Kars Türkiye)
1. Underdog Film Festivali. (25 – 29 Nisan 2007, Avusturya)
13. La Cittadella del Corto - Trevignano International Short Film Festival (30 Mayıs 3- Haziran 2007, İtalya)
Contact│İletişim: www.muradcobanoglu.com

 AYRILIK AYRINTIDA GİZLİDİR
Yönetmen: Ediz Gülten
Tür: Kurmaca
Yapım Yılı: 2006
Süre: 4’30”
Format: Mini DV
Kamera: Sony HDR-FX1
Oyuncular: Eda Gülten & Sertaç Ekici
Senaryo: Bengisu Gençay
Kurgu: Ediz Gülten
Dijital Transfer: Ali Kadı
Işık: Ramazan Yıldız
Kamera Arkası: Derya Ersöz
Renk Düzeltme: Ferhat Gökkaya (Şafak Film)
Özgün Müzik: Eser Taşkıran
Dublaj Kayıt: Eser Taşkıran
Görüntü Yönetmeni: Hayri Çölaşan
Kameramanlar: Hayri Çölaşan & Ediz Gülten
Yönetmen Yardımcıları: Özlem Engin & Derya Ersöz
Yapımcı: Özlem Engin
Konu: Ayrılığı sorgulayan, şehrin sırlarında arayan genç bir kızın hikâyesi.
Dağıtım: edizgulten@hotmail.com

ÇANTA'NIN DÖNÜŞÜ
Yönetmen:Dergah Şen
Yapım:Deka
Format:DV/Renkli
Süre:9'10''
Tür:Komedi
Yönetmen Yardımcısı:Serhan Toksoy
Reji Asistanı:Ebru Özbakır
Set Fotoğrafları:Burhan Can Özdemir
Öykü&Kurgu:Dergah Şen
Kamera:Onur Kadam&Dergah Şen
Müzik:Yinon Mualem,Mercan Dede
Oyuncular:Orhan Eşkin,Burak Alkaş,Gökhan Ünal,Sertan Erkaçan,Göktuğ Karagöz,Cenk Sofuoğlu,Serhan Toksoy,İbrahim Kendirci,Şefik Onatoğlu,Erdinç Kurt,Işılay Ürkmez
Konu:"Herkesin peşinden koştuğu birşey vardır"
Yönetmenin Özgeçmişi: 1983 yılında İzmir'de doğdu.Bahçeşehir Üniversitesi Sinema&Televizyon Bölümünü bitirdi.
İletişim: eru1@mynet.com   - Deka Prodüksiyon ve Yazılım Sadri Alışık sokak 25/2 Beyoğlu/İstanbul

DİLEMMA
Yönetmenler: Onur Birol & Yasin Öztürk
Format: Kurmaca, DVCPRO50, Renkli, Türkçe
Süre: 20' 17"
Yapım: Nisan 2006
Senaryo: Batuğ Lüle
Kamera: Yasin Öztürk
Ses Miksaj & Montaj: Onur Birol
Kurgu: Onur Birol & Yasin Öztürk
Yönetmen Yardımcısı: Gülbin Bağcı
Kostüm Dizayn: Siğnem Öney
Oyuncular: Ali Osman Çakırer, Amina Donamıçlı, Batuğ Lüle
Konu: Şizofren bir gencin içinde yarattığı ikinci kişiliğiyle olan dramını anlatıyor.
İletişim: Onur Birol onurbir@hotmail.com
Yasin Öztürk coachya86@yahoo.com

KONUĞUM OLMAZ MISIN ?
Yönetmen: Derviş TEZCAN
Tür: Kurmaca  -- 2006
Format:Mini DV  -- Renkli
Süre:8' 38''
Senaryo:Derviş TEZCAN
Kurgu:Ufuk ACAR, Atilla ERTÖRER
Görüntü Yönetmeni:Ufuk ACAR
Kamera: ufuk ACAR
Konu: Yıllardır yalnız yaşayan bir çiçek satıcısı çiçek sattığı kadınları evinde konuk olmuşken hayal eder. Onlara kahve yapıyor, fotoğraf albümlerini gösteriyordur... Bir gün kısa film çekmek isteyen bir üniversite öğrencisi ondan bir yardım ister...
Yönetmen'in özgeçmişi: 1983 yılında Adananın Ceyhan ilçesinde doğdu. Mersinde lisedeyken tiyatroyla tanıştı. Liseden sonra İstanbul’da ve Anadolu’da çeşitli tiyatro gruplarında oyunculuk, yönetmenlik ve reji asistanlığı yaptı. Türkiye turneleriyle ülkenin bir çok yerinde oyunlarda oynadı. Halen özel bir kurumda oyunculuk eğitimi almakta. Konuğum olmaz mısın? filmi yönetmen olarak çalıştığı ilk film. Halen çekimine hazırlandığı senaryoları bulunmakta.
Yapım :Derviş TEZCAN
Yapım Sorumlusu: Atilla ERTÖRER
Oyuncular:Armağan İNAL, Ayşegül AKAR, Sultan YILDIRIM, Şerife YILMAZ, Y. Emre YAVUZ, Bengül BULDUK
Dağıtım: dervistezcan@mynet.com  

  UTANGAÇ AŞIKLARIN FOTOROMANI / THE FOTO-STORY OF SHY LOVERS
Yönetmen / Director: İnanç Kemerbaş
Format: Kurmaca / Fiction, 3’38’’ DV, Siyah-Beyaz / B&W, Sessiz / Silent Film, 2006
Senaryo / Script: Serhat Erekinci, Ceren Hacımuratoğlu
Kamera / Camera: Recep Yurttaş
Kurgu / Editing: Gökmen Adalı
Animasyon / Animation : Ayhan Çelik
Assistance of Director: Zeynep Kumbasar
Oyuncular / Cast: Zeynep Kumbasar, Fırat Yalçın,  Güven Mengüç
Müzik / Music: Frederick Chopin – Butterfly Study Etude no.9 op.25 in G sharp minor
Konu / Synopsis: Bir garson çay yerine neden defter getirir ?
Why does a waiter serves a notebook instead of a tea?
Yönetmenin Özgeçmişi / CV of the Director: Yönetmen İnanç Kemerbaş 1981 yılında Ankara’da doğdu. Liseyi bitirinceye kadar Ankara’da yaşadı, 2000 yılında Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon – Sinema bölümünü kazanıp İstanbul’a yerleşti. Utangaç Aşıkların Fotoromanı yönetmenin ilk filmidir. 2004 – 2006 yılları arasında bir prodüksiyon şirketinde çalışmış çeşitli reklam ve tanıtım filmlerinde görev almıştır.
Director “İnanç Kemerbaş” was born in 1981 in Ankara. He lived in Ankara until he completed high school. He has lived in İstanbul since 2000 when he became a student at Yeditepe University Communication Faculty in the Department of Radio Television Cinema. He worked  some commercial and presentation films the years between 2004 – 2006. “The Foto-Story of Shy Lovers” his first short film.
İletişim / Contact : ikemerbas@hotmail.com ikemerbass@yahoo.com

 DÜŞLE RANDEVU
Yönetmen: Enver Akmaner
Format : Mini Dv 16'
Senaryo: Enver Akmaner
Yapımcı: Güler Akmaner
Görüntü Yönetmeni: Engin Doğan
Kurgu : Enver Akmaner
Müzik/Ses Düzenleme: Emin Sonad
Oyuncular: Enver Akmaner / Seçil Özek / Hande Gözükara
Konu: Yaşamı İle Düşleri Arasında Gelgitler Yaşayan Ve Çıkış Noktası Arayan Bir Ressamın Öyküsü
Özgeçmiş: Enver Akmaner: 1959 Ankara’da Doğdu. D.E.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik  Bölümünü Bitirdi.
Aynı Bölümde yüksek Lisansını Tamamladı. Ulusal Ve Uluslarası 4 Ödül  Kazandı. Resim Fotoğraf Ve Kısa Filmle Uğraşıyor.  16 Kişisel Sergi Açtı 36 Karma Sergiye Katıldı. Halen D.E.Ü Rektörlüğünde Resim Okutmanı Olarak Görev Yapıyor.
Yaptığı Kısa Filmler: Humanism To Everybody  3' (Vhs Video) 1995, Biber Zamanı  13'  (Vhs Video)  2001,    Düşle Randevu  16' (Mini Divi) 2004,  Oyun 14' (Mini Divi) 2005, Irrınova 14' (Mini Dv Siyah Beyaz) 2006
İletişim: enver.akmaner@hotmail.com

 AŞK DÜŞ BOZUMU
Yönetmen: Gürşah Özen
Süresi: 06:07
Format:Dijital Renkli/Kurmaca 2006
Yönetmen & Senaryo & Kurgu: Gürşah Özen
Genel Koordinatör: Elif Aydıntuğ
Oyuncular: Emine İncesu, Ozan  Bilen
Metinler: Gürşah Özen
Seslendiren: Yücel Kelebekli
Görüntü Yönetmeni: Ramazan Özer
Sanat Yönetmeni: Eflan Tınaz
Kamera: Burak Çimen
Fotoğraf: Murat Öz
Reji Asistanı: Lara Özsahakyan
Görüntü Ekibi: Zübeyde Yeşilgöz, Nihan Ünsal, Pınar Yetişen, Serdar Pakırel
Sanat Ekibi: Burcu Arısoy, Sine Ergün, Seda Özten
Işık : Bayram Mülayim
Montaj: Özgün Uludam
Boom Operatörü: Hakan Acıpoyraz
Müzik: Erdem Doğan
Kayıt: Tolga Çelik Stüdyo Totem
“Aşk” Müzik:Erdem Doğan  Gitar&Perdesiz Gitar:Erdem Doğan
“Düş” Müzik:Erdem Doğan Gitar&Perdesiz Gitar:Erdem Doğan  Darbuka:Erçin Kocaimamoğlu
“Uslanmadım”  Söz&Müzik:Sezen Aksu  Düzenleme:Erdem Doğan  Solist:Gürşah Özen
Gitar:Erdem Doğan
Saç & Makyaj: Meral Yüncü
Set Fotoğrafları: Murat Öz, Sedat Açıl
Set Görüntüleme: Murat Hakverdioğlu
Konu: Zeynep,sevgilisiyle problemli bir dönemden geçmektedir.
Hayatında ilk kez bir adama bu kadar kontrolsüz ve tutkun aşık olduğu halde,kırgın olduğu için onunla aylardır görüşmemektedir. Bir gün bir kitapçıya gider,aşk üzerine yazılmış kitapların tarif ettiği aşkın,kendi yaşadıklarıyla oluşturduğu tezat onu gülümsetir. Bu sırada kitapçının sahibi Ozan,Zeynep’in hüznünü ve kafa karışıklığını anlamıştır.Ona arşivindeki eski şarkılardan birinin iyi geleceğini düşünür. Fakat Zeynep şarkıyı duyar duymaz ağlamaya başlar. Onu ağlatan görüşmediği sevgilisi midir,yoksa Ozan’la göz göze geldiğinde bir an aklından geçen ihanet düşü mü? Belki de Ozan’ın bundan habersiz oluşuyla içini kaplayan suçluluk ve yalnızlık duygusu.. Kim bilir?
Özgeçmiş: 1980 yılında İstanbul’da doğdu. 2003 yılında mezun olduğu Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne devam ederken , eş zamanlı olarak , Sinema-TV bölümü derslerine “misafir öğrenci” olarak katıldı. Fransa ve Almanya’da sanat , İtalya ve İspanya’da gönüllülük projelerine katıldı.Yurt içi ve dışında çeşitli sinema ve fotoğraf workshop/kurs/seminerlerine devam etti. ISTANBUL DESIGN WEEK , MARKETINGIST , UIA , ARTISTANBUL gibi çeşitli etkinliklerin prodüksiyon ekibinde görev aldı. Öğrenciliği sırasında BRT’de stajer metin yazarlığı yapmış , çeşitli dergilere yazı yazmış , röportaj yapmıştır. Halen edebiyat , fotoğraf ve sinemayla ilgilenmektedir.
Dağıtım: www.askdusbozumu.com  info@askdusbozumu.com

 4+1  
Yönetmen: Emrah ÖZDEMİR
Format: Mini DV, Renkli, Kurmaca, Türkçe, 9’26’’, 2006
Senaryo: Emrah ÖZDEMİR
Yapımcı: Emrah ÖZDEMİR
Kurgu: Emrah ÖZDEMİR
Ses ve Işık: Çağlar YILDIZ
Müzik/ses tasarımı: Murat YILMAZ
Yardımcı yönetmen: Oktay AYDIN
Oyuncular: Emir BOZKURT, Sibel SARI, Seda TULAN, Emrah Özdemir ve Oktay AYDIN
Konu: Dört arkadaş bir evde gece sohbeti yapmaktadırlar. Herkes sırayla gizli kişiliğinin ne yapmak istediğini anlatmaktadır. Herkes anlattıkça, arkadaşlar birbirlerinin daha önce görmedikleri yüzleriyle karşılaşırlar. Bu sırada elektrikler gider. Beklemedikleri bir durum onları beklemektedir.
Özgeçmiş: 1980 yılında Ankara’da doğdum. İlk öğretimimi Kdz. Ereğlide, Orta öğretimimi Çanakkale ve Ankara’da tamamladım. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ’nde Endüstri Mühendisliği dalında 1998-2003 yılları arasında eğitim gördüm. ODTÜ Teknokentte bir firmada Proje Yöneticisi olarak çalışmaya başladım ve halen çalışıyorum. Yüksek lisansıma  ODTÜ’de Genel Endüstri Mühendisliği dalında devam ediyorum. Üniversite yıllarım sırasında ODTÜ İşletme Topluluğu’nun düzenlediği Farkını Yarat Reklam Yarışmasında (Reklamcılık Günleri 2 - 2003) 3. oldum.  Kısa filmle ilgilenmeye başladığım yıllar yine üniversite yıllarım oldu. Bir çok öykü ve senaryo yazdım. 2005 yılında Oktay Aydın’ın Çanta filminde rol aldım. 2006 yılında ilk tamamlanmış filmim olan 4+1’i çektim ve yönettim. Halen Kıssa Metraj Kısa Film grubuyla birlikte çalışmalara devam ediyorum.
Dağıtım: Emrah Özdemir
eozdemir@dokusistem.com – kolakutusu@yahoo.com – http://www.filmizi.com

2 EYLÜL / SEPTEMBER THE 2ND
Yönetmen / Director: Emre Ergül
Format/ Format: Digicam, Renkli, Türkçe, 20 dakika
Digicam, Color, Turkish (with English subtitles, 20 mins.
Senaryo / Screenplay: Emre Ergül
Yapımcı / Producer: Burcu Ergül
Görüntü yönetmeni / Director of photography: Adnan İşbilir
Yardımcı yönetmen / 1st assistant director: Korhan Günay
Kurgu / Editing: Mehmet Ali Hancı-Emre Ergül-Korhan Günay
Ses / Sound: Serkan Akar
Prodüksiyon Amiri / Production Designer: Can Metin Yakar
Müzik / Music: Özlem Taner-Yansımalar-Asaduryan
Oyuncular / Cast: Ümit Olcay-Alican Yücesoy-Pınar Gök-Nilay Örnek-Nadire Yakar
Konu / Synopsis: Askerliğini Doğu'da asteğmen olarak yapan genç, iki arkadaşını kaybeder. Eve döndükten sonra normal hayata bir türlü uyum sağlayamaz ve 13 yıl odasından çıkamaz.
A university graduate joins the army. Clashes in the east of Turkey. Loses two friends. Comes back home; but can not adopt normal life and spends 13 years in his room.
Dağıtım / Distributor: ergul.e@gmail.com    http://www.2eylul.com

 YOLCU   
Yönetmen: Melis Zararsız
Yapım Tarihi : 2006
Süre: 11’
Format: Mini DV
Yardımcı Yönetmen: Ediz Gülten
Senaryo: Melis Zararsız
Kurgu Yönetmeni: Fatih Kıymaz
Kamera: Ediz Gülten
Işık: Ramazan Yıldız
Yapımcı: Melis Zararsız
Oyuncular: Müge Elbaş, Güren Gürsel, Derya Ersöz, Onuralp Armağan, Dilek Altunöz  
Koray Akyüz
Konu: Hayatında her şey ters giden bir kız, başka bir şehre yerleşerek tüm yaşadıklarından kurtulabileceğini sanır ama anıları onu rahat bırakmaz.
Özgeçmiş: 1979 İstanbul doğumlu. Yeditepe Üniversitesi Radyo TV Sinema Yüksek Lisansından 2006 yılında mezun oluyor. 2001 yılında Videotek’in yapımını üstlendiği Sarı Gelin adlı belgeselde Yapım Yardımcılığı yaptı. Ayrıca aynı yıl Maltepe Üniversitesi’nin yarışmasına katılmış olan Beyin Fırtınası adlı kısa filmin yapımcılarından, senaristlerinden ve oyuncularından biridir.
Dağıtım: blossomel@gmail.com

 SON OYUN
Yönetmen / Senaryo: Müjde Arslan
Format: Kurmaca / DV / renkli / 13 dk. / diyalogsuz  / 2006
Kamera: Kazım Öz
Montaj: Kazim Öz
Müzik: Mehmet Atlı
Oyuncular: Hasan Günyar-İlyas Bestan
Konu: İki yaşlı adam, yavaş adımlarla kat ettikleri zorlu yollardan sonra bir tepeye ulaşırlar. Burası kentin dışında gökdelenlerin sisler arasında gözüktüğü bir yerdir. Her gün yanlarında taşıdıkları satranç takımını çıkarıp, oyun oynarlar. Oyun biter ve geri dönerler. İki yaşlı kralın, kente karşı oyunu alma şansı var mıdır?
Aldığı ödüller:
* 8. Marmara Üniversitesi Kısa Film Yarışması En İyi Görüntü dalında Mansiyon Ödülü
* 4. PAM Çevre Film Festivali Özendirme Ödülü
* 2 . TKM Kısa Film Festivali'nde Sevgi ve Dostluk Ödülü
Dağıtım: mujdearslan2003@yahoo.com

ÖLÜ EVİ
Yönetmen : Üstün DOĞAN
Türü : Korku / Mayıs 2006
Süresi : 27.47 dk
Formatı : WMW ( Tüm media playerlar ve Winamp'ta çalışır )
Kamera : SONY TRV-340E Digital handycam
Oyuncular: Buğra ÇOLAK, Giray BAKAY, Yasemin ALKIŞ, Atakan KELEŞ, Ezgi KONUK, Tuğba ÇOLAK
Senaryo ve Kurgu: Üstün DOĞAN
Görüntü Yönetmeni: Üstün DOĞAN
Ses Düzenleme ve Müzik: Üstün DOĞAN
Konu : Üniversite öğrencisi bir gencin yeni taşındığı evinde, kendisinden önce oturanların izleri O'nu oldukça ürkütmektedir.. Çünkü bu izler, hiçte sevimli değildir...
Dagıtım : http://www.ocufilms.co.nr/    http://www.ocufilmsforum.co.nr/   ustunfb@hotmail.com

RAHME ÜLTİMATOM  /  ULTIMATUM TO UTERUS
Yönetmen / Director:Bünyamin Bayansal - Ercan Eyigün
Format: Kurmaca 11” Mini DV Renkli 2006
Yapımcı / Producer : Ercan Eyigün
Senaryo / Scenerio:Bünyamin Bayansal
Kamera/ Camera : Ercan Eyigün
Kurgu / Editing:Selçuk Aydemir
Ses- Müzik / Sound – Music :Kerem Çakıroğlu
Yapım yardımcısı / Co Producer: Evşen Ocak
Oyuncular / Casting: Aykut Engin , Evren Palabıyık , Bünyamin Bayansal
Sinopsis /  Synopsis : Bizler var olmaya yada yok olmaya alıştık. Peki ya karşı koyuş ? Bir varoluşa direniş hikayesi...
We got used to extinct or vanish. But what about resistance? Astory of resistance to extinction..
İletişim / Distribution: eeyigun@gmail.com
Film Link:http://www.benimsinemalarim.com/film.php?i_d=434  

TEKVİR /  THE COVERİNG UP
Yönetmen / Director : Bünyamin Bayansal
Format : Deneysel 6” Mini DV Renkli 2006
Yapım / Producer : Lost Dream
Senaryo / Script : Bünyamin Bayansal
Kurgu / Editing : Selçuk Aydemir
Ses- Müzik / Sound – Music : Ozan Akbaba
Yapım yardımcısı / Co Producer : Samet Şener
Oyuncular / Casting : İsmail Öztürk
Sinopsis /  Synopsis : Diri diri gömülen kıza sorulduğunda… Hangi suçtan öldürüldü diye…
And when the female infant buried alive is asked… For what sin she was killed…
İletişim : lostdreampro@gmail.com
http://www.benimsinemalarim.com/film.php?i_d=373

ODA / THE ROOM
Yönetmen/Director: Levent Neyse
Format: DV Renkli/Color 12’07” Kurmaca/Fiction
Senaryo/Script: Levent Neyse
Kamera/Camera: Engin Ünal
Kurgu/Editing: Bilal Sağlam
Oyuncu/Cast: Kerem Fırtına
Işık/Light: Bilal Sağlam
Öykü/Synopsis:
Renksiz odasında çalışarak yaşayan bir adamın dışarı çıkma çabaları onu odanın parçası haline getirir. Adam soldukça bitkisi yeşermeye devam eder.
A man, who works and lives  in his black and white room tries to leave the room. Whenever he tries to exit, he becomes a part of the room more and more. And his plant keeps growing while he keeps fading.
Yönetmen hakkında / About the director:
1985 Istanbul doğumlu. Öğrenimine Istanbul Universitesi Iktisat Fakültesi’nde devam etmektedir. Üç senedir İ.Ü. İletişim Fakültesinde Sinema derslerine katılmaktadır. Fotoğraf çekiyor.
Was born in Istanbul in 1985. Still a student in Istanbul University Economics Department. Has been attending to cinema lessons in Istanbul University Cinema&TV department. Exercise photography.
Dünya Hakları/World Sales: Levent Neyse
İletişim/Contact: Levent Neyse leventn@gmail.com    +905355643558

KANLI KABUS ( Gizem Avcıları)
Yönetmen / Director : Serhat ARVAS
Senaryo / Script : Serhat ARVAS
Kamera / Camera : Fikret COŞKUN
Format: Mini Dv , renkli , 2006
Kategori : Kurmaca
Tür : Korku
Süre : 9 dakika
Kurgu / Editing : Serhat ARVAS
Oyuncular : SERHAT ARVAS,FATİH YILDIRIM,AHMET TÜRKMEN,MELİH ÖKTEN,TOLGA BİLGİN
Konu : DOĞA ÜSTÜ OLAYLARI ARAŞTIRAN İKİ GİZEM AVCISININ İLK MACERASI "KANLI KABUS":
”18 Mart 2006 , günlerden cumartesi ; ben ve ortağım Fatih yine garip olayların yaşandığı bir mekana doğru yola çıktık, karşılaşacağımız şeyin ne olduğu hakkında hiçbir bilgiye sahip değiliz , Bir akıl hastası mı? Dünya dışı bir varlık mı? Yoksa kötü bir ruhun ele geçirdiği bir beden mi? Bu sorunun cevabını sadece o mekana giderek öğrenebiliriz…..”
Serhat Arvas Biyografi :Serhat ARVAS 1983 yılında İstanbul’da doğdu , Türk sinemasında kaliteli aksiyon için ufak yaşlardan itibaren harekete geçen Serhat amacına ulaşmak için birçok farklı dalda eğitim gördü, 7 dalda Uzakdoğu sporu çalıştı , Müjdat gezen sanat merkezi ve İstanbul şehir tiyatrolarında oyunculuk eğitimi aldı. Ekibiyle çektiği ilk kısa metrajlı aksiyon filmi olan "İNTİKAM YUMRUKLARI" 12 aralık 2004 vatan gazetesinde yapılan tanıtımından sonra , 3 özel televizyon kanalında haber oldu...
Serhat ARVAS kendi yazıp yönettiği uzun metrajlı aksiyon filmi olan "KORKUSUZ KAPLAN" filminin çekimlerini bitirdi…….
Serhat ARVAS Biography :
He was born in İstanbul on June 02, 1983. Completed his primary and high school education in Fatih (one of the central districts of İstanbul). He was attracted by the eastern martial arts at the age of 8 just after the movies he had watched. In the beginning  his training was not going beyond trying freestyle with his friends but when he was 10 he decided to improve himself on a discipline.
He’d improved himself in 7different martial art disciplines including Shotokan Karate-do, Full-Contact, Whu-Shu, Aiki-do, Boxing, Wing-Tsun and Acrobatic gymnastic. With the ability and passion to martial arts he started educating senior classes at a very young age.
In 2001 he founded “ Stunt Team”. The team made a short film named “Eagles Claw”.
Furthermore, to accomplish his dream of making turkish action films by combining cinema with eastern martial arts, Arvas took acting and diction lessons at Müjdat Gezen Acting School in 2002, then continued his education at İstanbul Metropolitan Municipality Performence Arts Center.
Furthermore, to accomplish his dream of making turkish action films by combining cinema with eastern martial arts, Arvas took acting and diction lessons at Müjdat Gezen Acting School in 2002, then continued his education at İstanbul Metropolitan Municipality Performence Arts Center.
As intending to give fight scenes a more professional look in his movies, he formed “Serhat Arvas Stunt Team” in late 2004. He also continued his studies on arranging fight scenes, fight choreographies, stunting, camera angles and action in cinema. Team’s first short feature project called “Fists of Vengeance”(İntikam yumrukları) highly drew public attention. Lately, they are having the proud of  their feature film named “Fearless Tiger” (Korkusuz kaplan) whose screenplay belongs to Arvas and also directed by himself.
İletişim : Web : www.kanlikabus.8m.com  Mail : serhatarvas@yahoo.com  Tel: 0536 587 54 46

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ SORUSU
Yönetmen / Director: Cem Türker & Lütfican Umut
Format: Kurmaca 06’49 Mini DV Renkli   2006
Yapımcı / Producer : Cem Türker & Lütfican Umut
Senaryo / Scenerio: Cem Türker & Lütfican Umut
Kamera/ Camera : Cem Türker & Lütfican Umut
Kurgu / Editing: Lütfican Umut
Ses- Müzik / Sound – Music : Cem Türker &Lütfican Umut
Oyuncular / Casting: Lütfican Umut , Can Türker ,Cem Türker
Sinopsis /  Synopsis : Herkes dünyaya bir soruyla gelir.
Ama bazı sorular taşınamayacak kadar ağırdır…
Everybody born with question, but some questions too hard for our..
İletişim / Distribution: lutficantr@yahoo.com   lutficantr@hotmail.com

DÜNYA MUTLULUK ÖRGÜTÜ / WORLD HAPPİNESS ORGANİZATİON
Yönetmen / Director:Lütfican Umut
Format: Kurmaca 11’ 19’’ Mini DV Renkli 2006
Yapımcı / Producer : Lütfican Umut
Senaryo / Scenerio: Lütfican Umut
Kamera/ Camera : Lütfican Umut
Kurgu / Editing: Lütfican Umut
Ses- Müzik / Sound – Music : Lütfican Umut
Yapım yardımcısı / Co Producer: Can Türker
Oyuncular / Casting: Can Türker | Lütfican Umut | Elif Umut | Meltem Yıldız | Ömercan Büyükçavuşoğlu | Burak Anıkaydın
Sinopsis /  Synopsis : Hayatta hiçbir amacı olmadığını düşünen bir adam, hackerlığı iş olarak seçer.Sonra bunun iyi bir şey olmadığını anlayıp bırakır , ama kötü tarafın nasıl olduğunu görmüştür.Bu , hayatının devamında daha iyi ve daha mutlu bir insan olmasını sağlar.
A man who has always thought he has no aim in life,chooses hacking as a job.Then realizes that it is no good and gives up hacking, but he has seen what it is like to be on the bad side.That forces him to be a good and happy men from that time.
İletişim / Distribution: lutficantr@yahoo.com  lutficantr@hotmail.com   

SAHNEDE KAL! / STAY ON THE STAGE!
Yönetmen/ Director: Duygu Etikan
Türü / Format: Kurmaca / Fiction  ( Dans filmi ) 2006
Süre  / Duration: 14’
Format: Mini DV / Renkli
Senaryo / Script: Duygu Etikan
Koreografi / Choreographer: Duygu Etikan & Ceren Akay
Dansçılar / Dancers: Aylin Deveci, Ceren Aktay, Hatice Burgucu, Merve Yüksel,İpek Efe, Büşra Ak, Funda Cinoğlu, Gamze Alışkan, Gizem Çinçin, Merve Uslucan, Moni Nafei, Sevil Kasapoğlu, Zeynep Yazıcı
Müzik / Music: Yann Tiersen, Madredeus
Görüntü Yönetmeni / Director of photography: Merve Uslucan, Duygu Etikan
Montaj / Editing: Duygu Etikan
Konu / Sinopsis: Zeynep uzun zamandır baş dansçı olmayı arzu etmektedir.
This story is about a young girl,Zeynep who has been dancing for a long time but could never hit the stage as a leading dancer.
Özgeçmiş / Biography: 1984 yılında İstanbul’da doğdu. 2006 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Sinema TV Bölümü'nden mezun oldu. Yurt içi ve dışında dans çalışmalarını
sürdürmektedir. Bu ikinci kısa film çalışmasıdır.
Born in Istanbul,1984. She is graduated from  Cinema-TV Department of  Bahcesehir University. She keeps on dancing in Turkey and abroad. This is her second short film.
İletişim: info@duyguetikan.com

 GÖLGEM / MY SHADOW ( DANS FİLMİ / A DANCE FILM )
Yönetmen / Director: Duygu Etikan
Süre / Duration: 5'
Format / Format: Kurmaca /  Fiction 2006
Senaryo / Script : Duygu Etikan
Müzik / Music: Desree
Kurgu / Editing: Duygu Etikan
Kamera / Camera: Merve Uslucan, Duygu Etikan
Oyuncular : Nora Tokhovsepyan, Yıldız Etikan
Konu / Synopsis: Tek tutkusu dans olan genç kız ders çalışırken elektrikler kesilir. Mum ışığında, duvarda, gölge oyunları oynamaya başlar ve bu eğlenceli oyun bir süre sonra bir dans gösterisine dönüşür.
The power is off when the young girl is studying. Her only passion is 'dancing'. She begins to play shadow game on the wall. Later on this amusement changes into a dance show.
Özgeçmiş / Biography: 1984 yılında İstanbul’da doğdu. 2006 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Sinema TV Bölümü'nden mezun oldu. Yurt içi ve dışında dans çalışmalarını
sürdürmektedir. Bu ikinci kısa film çalışmasıdır.
Born in Istanbul,1984. She is graduated from  Cinema-TV Department of  Bahcesehir University. She keeps on dancing in Turkey and abroad. This is her second short film.
Dağıtım / Distribution: brandy@europe.com

JÜRİ
Yönetmen / Director: Merve Derya Uslucan
Süre / Duration: 6'
Format / Format: Kurmaca /  Fiction 2006
Senaryo / Script : Merve Derya Uslucan
Müzik / Music: Maroon 5, 50 First Dates Soundtrack
Kurgu / Editing: Merve Derya Uslucan
Kamera / Camera: Merve Derya Uslucan, Duygu Etikan
Oyuncular : Ayşe İrem Senan, Gürhan Gezer, Berrak Çimen, Ali Gökhan Yazar
Konu / Synopsis: Mezuniyet projesinin son teslim gününde hala yazacak bir şey bulamayan İrem’in bir türlü sonunu getiremediği hikayeleri ile hızla akan zaman arasında yaşadığı stres ve sonrasında vardığı sonuç…
Özgeçmiş / Biography: 1984 yılında İstanbul’da doğdu. 2006 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü'nden mezun oldu.  Bu üçüncü kısa film çalışmasıdır.
İletişim / Contact: m_uslucan@hotmail.com

KARAFATMA
Yönetmen: Ahmet Turgul  
Türü: Kurmaca 2006
Senaryo: Ahmet Turgul
Görüntü: Ahmet Turgul
Işık / Ses: Bilge Bingül  
Kurgu: Birsen Özkaya,Ahmet Turgul  
Müzik: Zen, Giorgio Moroder
Oyuncular: Halil İbrahim Çalık, Perihan Çalık
Konu: Uykusunda kabuslar gören Zahir uyanıp kendine gelmeye çalıştığında bir şeylerdin yolunda gitmediğini görür.
Dağıtım:  ahmetturgul@yahoo.com  

KIRIK KALPLER
Yönetmen : Gürkan Gültekin
Yapım Tarihi : 2006
Süresi : 14.50
Yapımcı : Gürkan Gültekin
Prodüksiyon : Çilek Film
Senaryo : Gürkan Gültekin
Danışmanlar : Serpil Güler (BKM)
Seslendiren : Gizem Gültekin
Görüntü Yönetmeni : Betül Ölkü
Sanat Yönetmeni : Gizem Gültekin
Oyuncular : Gürkan Gültekin (Orkun), Özge Ünver (Ayça), Menel Kasarcı (Ada)
Konusu : Hepimizin çok yakın arkadaşları vardır. Çoğu zaman bu arkadaşlarımıza inanırız, onlara güveniriz. Oysa bu arkadaşlarımızın yuvamızı yıkacağız aklımızdan bile geçmez.. (Filmin yapımında bize her türlü manevi desteği veren Serpil Güler'e teşekkürlerimizi iletiyoruz.)
Elektronik Posta Adresi : kirikkalplerekibi@mynet.com

İKİ BUÇUK
Yönetmen / Director: Alican Durbaş
Format: Kurmaca / Fiction, Digital 8, Renkli / Color, Türkçe / Turkish, 2’30”
Yapım yılı / Year of Production: 2006
Senaryo / Script: Alican Durbaş
Kamera /Camera: Alican Durbaş
Kurgu / Editing: Alican Durbaş
Oyuncular / Cast: Bilge Durbaş, Refik Durbaş
Konu / Synopsis: Farklı renklerdeki tartışmalar, Âdem ile Havva’dan beri devam eder.
Discussions with different colors continue since Adam and Eve.
Özgeçmiş / Biography: 18 Şubat 1986, İstanbul doğumlu, Saint-Joseph Fransız Lisesi mezunu, Şu anda Yeditepe Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölümü öğrencisi.
Born in İstanbul in 18 February 1986, he studied at Saint-Joseph High School, now he is student in department of Art Management at Yeditepe University.
Katıldığı Festivaller / Screening:
DV333 British Council Dijital Video Film Yarışması, Mansiyon Ödülü. 2006
DV333 British Council Digital Video Film Competition, Mention Prize. 2006
5. İngiliz Kısa Film Günleri (gösterim) / 5th British Short Film Days (screening)
Ankara Uluslararası Film Festivali (gösterim) / Ankara International Film Festival (screening)
Dünya Hakları / World Sales: Alican Durbaş
İletişim / Contact: adurbas@mynet.com, tango-mambo@hotmail.com

AQUARIUM
Yönetmen: İmre Haydaroğlu
Format: Renkli Türkçe 15 dakika 2006
Senaryo: İmre Haydaroğlu
Yapımcı: İmre Haydaroğlu
Görüntü yönetmeni: İmre Haydaroğlu
Kurgu: İmre Haydaroğlu
Dekor: İmre Haydaroğlu , Ceyhun Yavuz , Volkan Topakoğlu
Ses: Volkan Topakoğlu , İmre Haydaroğlu
Müzik/ses tasarımı: Volkan Topakoğlu, İmre Haydaroğlu
Işık: Ceyhun Yavuz , Volkan Topakoğlu
Yardımcı yönetmen: Ceyhun Yavuz
Kamera asistanları: Ceyhun Yavuz
Oyuncular: Ozan Dağlı, Volkan Topakoğlu, Utku Ülker, Ceyhun Mitalca, Utku Kosova , Murat Küsmenoğlu, Gürkan Erdoğan, Barış Şentürk, Zeynep Şentürk, Burak Şenocak, İmre Haydaroğlu, Özgür Manevra, Ceyhun Yavuz, Tolgahan , Görkem-Kıvanç-Ömer, Aslı Yavi
Konu: İyi adamlar , kötü adamların parasını çalmak isterse ???
Özgeçmiş: Anadolu Üniversitesi İşletme Öğrencisi, 10 senedir görüntü ve ses miksajı yapıyor.
2005 - Nedim Hazar (Belgesel Yönetmeni) Yönetmen Yardımcılığı
1996 - 2005  Animasyon Show Koordinatörü - 9 sene showlarda başrol oyunculuk deneyimi.
2006 - Aquarium (ilk ciddi kısa filmi)
2006 (sonu) - REM (yapım aşamasında)
Dağıtım:   himreh@hotmail.com   , himreh@yahoo.co.uk

IRRINOVA
Yönetmen / Director: Enver Akmaner
Format: Mini DV 14 dakika siyah beyaz  Kurmaca / Fiction 2006
Görüntü Yönetmeni / Camera Director: Enver Akmaner
Kurgu / Setting: Enver Akmaner
Senaryo / Scenario: Enver Akmaner
Oyuncular / Cast: Hale Şenol, Elçin Ünal
Konu / Synopsis: İkinci dünya savaşı sonrası bir klinikte kalan İrrinova'nın psikiyatrisiyle diyaloglarının anlatıldığı bir kurmaca kısa film
Biography / Özgeçmiş: Enver Akmaner 1959 yılında Ankara'da doğdu. D.E.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünü bitirdi. Aynı Bölümde Yüksek Lisansını tamamladı. Ulusal ve Uluslararası 4 ödül kazandı. Resim, fotoğraf ve kısa filmle uğraşıyor. 16 Kişisel sergi açtı 36 karma sergiye katıldı. Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Resim Okutmanı olarak görev yapmaktadır.
Dağıtım / Distribution : enver.akmaner@hotmail.com

 YALNIZ ADAM (ALONE MAN)
Yönetmen / Director:: Kemal Kurak
Format / Format: Kurmaca Mini DV Renkli 2006
Duration / Süre: 08' 02''
Yapım yılı / Year of Production: 2006
Senaryo / Script: Kemal Kurak
Kamera / Camera:  Kemal Kurak
Kurgu / Editing: Kemal Kurak, Kaan Çebi
Oyuncular / Cast: Kaan Çebi Mehmet Türk, Ayperi Türk
Konu / Synopsis: Yalnız yaşayan ve her yerde sürekli kendini yalnız hisseden bir adamın hikâyesi…
Yönetmenin Özgeçmişi / CV's of Director: Malatya'da doğdu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bitirdi. "Yalnız Adam" yönetmenin ilk filmi. Halen tarih, fotoğraf ve sinemayla ilgilenmektedir.
İletişim / Contact : kemalkurak@mynet.com

GİTARCI   ( THE GUITAR PLAYER )
Yönetmen / Directors : Canda KARİKUTAL & Temmuz KARİKUTAL
Format : Mini DV – Kurmaca / Fiction  Renkli / Color 2006
Süre / Duration : 8'52"
Öykü - Senaryo / Story - Script : Canda KARİKUTAL
Yapımcı / Producer : Mandalina Casting - C&T Kısafilm Production
Görüntü Yönetmeni / Director of Photography : Temmuz KARİKUTAL
Yönetmen Yardımcısı / Assistant Director : Şendoğan ÖKSÜZ
Kurgu / Editing : Temmuz KARİKUTAL
Müzik / Music: Melih KİBAR, Onur AKIN
Yapım Asistanı / Production Assistant : Osman BAL
Oyuncular / Cast : Şendoğan ÖKSÜZ, Canda KARİKUTAL, Osman BAL, Murat ERİNÇ, Temmuz KARİKUTAL
Konu / Synopsis : Gençlik rüzgarının akışına kendini bırakıp, gitarcı erkek arkadaşını aldatan ve daha sonra pişman olan bir kızın öyküsü. Hayatta aldatmanın yol açabileceği sonuçlar. Tüm aldatanlara ve aldatılanlara…
İletişim / Contact : http://www.kisafilmciler.com / temmuz@kanald.com.tr / tkarikutal@hotmail.com
Telefon / Telephone : +90 212 872 29 49   -  +90 535 724 33 03

Sî Û Ba (Gölge Ve Rüzgar) (Shadow And Wind)
Yönetmen/ director :  arin inan arslan
Format : MiniDv
Film dili/ language : kürtçe
Süresi / duration: 15’
Senaryo/ script: arin inan arslan
Yapım yönetmeni/ director of production: ruken sansür
Görüntü yönetmeni/ director of photographer: mehtap bayer
Kurgu/ editing : arin inan arslan, adar ilham bakır
Ses /sound: arin inan arslan
Müzik/ music : mehmet atlı
Asistanlar/ assistans: mediha izgi, sinan yalvaç
Ressam /painter: yasemin bayık
Tasarım / desing : cemal varol
Set : sinan yalvaç
Oyuncular / cast : zeliha ışık(nene), mediha izgi (anne), hamza seven(çocuk), şevin seven (kardeş)
Sinopsis :Yalnızca bir ağacı bulunan taşlık araziye sahip köyde, çocukların oyun alanları sadece bu ağacın gölgesidir. Ağaca salıncak kurmuş, gölgesinde de çamurdan oyuncaklar yapan çocuklardan birisi, annesi tarafından eline ekmek çıkını verilerek köyün dışında bir yerlere gönderilir. Ve orada kötü bir rüya görür...
Synopsis: In the village which has a stony land  with just one  tree on; the kids only playground is the shadow of the tree. One of the children  had  built a swing on the tree and  making toys from mud under the shadow of the tree. He is sent by his mother to some place outside the village given a pack of bread in his hand. And he sees a bad dream over there....
Özgeçmiş : Tunceli’de doğdu. 2004’te ilk kısa filmi “Kırıntı”yı çekti. 2005 yılında Ege Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Halen İzmir’de bağımsız olarak sinema yapmaya devam ediyor...
Biography : Born  in Tunceli. He shot his first short  film “Kırıntı” in 2004. He had graduated from Ege University Computer Based Education Technology Teaching in 2005. He is still making films independently in Izmir...
Filmografi/Filmography
2004 Kırıntı (piece)
2006 Sî û Ba (shadow and wind) ( gölge ve rüzgar)
Ödüller/Awards
2004 “Kırıntı”(piece)
16. Ankara International Film Festival Jury Special Prize
26. İFSAK Jury Special Prize
1. TKM Short Film Festival YILMAZ GÜNEY Best Film Prize
2006 “Sî û Ba”(shadow and wind)
Sony Pictures Home Entertainment Short Film Competition Best Film Prize
Dağıtım/contact : arininan@hotmail.com

KIZA FİLM
Yazan ve Yöneten : Serdar Pakırel
Türü: Komedi
Yapım Yılı : 2006
Senaryo: Serdar Pakırel
Görüntü: Erdal Pakırel
Kurgu: Serdar Pakırel
Müzik: Joan Osborne
Oyuncular:  Serdar Pakırel, Erkan Akarsu, Ali Demircan
Konu: Tan ve Bulvar gazetelerinden başka gazete okumayan iki arkadaşın, mahalledeki arkadaşları kısa film çekmişlerdir. İki arkadaş kara-kara düşünürler bu durumu. Kıskançlığın, hırsın ve çekelemezliğin kol gezdiği bir kenar mahallede olan bitenler.
Yönetmenin Özgeçmişi : Serdar Pakırel, Zeynep Kamil Hastanesinde doğdu. Şu anda A.Ö.F. İşletme 3 ncü sınıf öğrencisi. Kısa film senaryoları ve skeçler yazan Serdar Pakırel, bunun dışında GIRGIR Dergisinde Saçmaleğen Adam köşesiyle haftalık yazılar yazmaktadır.  
Dağıtım:  serdarpakirel@yahoo.com

KAR TOPU
Yazan ve Yöneten: Serdar Pakırel
Türü: Komedi
Yapım Yılı : 2006
Senaryo: Serdar Pakırel
Görüntü: Hakan Berber
Kurgu: Serdar Pakırel
Müzik: Yurtseven Kardeşler
Oyuncular : Serdar Pakırel, Eren İnci, Murat Aslan, Temel Seferalimert
Konu: Soğuk bir kış günü, kar topu yapamayan adam, dükkan-dükkan gezerken, aklına ödeşmesi gereken komik bir hesaplaşması gelir.
Yönetmenin Özgeçmişi : Serdar Pakırel, Zeynep Kamil Hastanesinde doğdu. Şu anda A.Ö.F. İşletme 3 ncü sınıf öğrencisi. Kısa film senaryoları ve skeçler yazan Serdar Pakırel, bunun dışında GIRGIR Dergisinde Saçmaleğen Adam köşesiyle haftalık yazılar yazmaktadır.  
Dağıtım: serdarpakirel@yahoo.com

TATİLDE KIZ NASIL TAVLANIR
Yazan ve Yöneten: Serdar Pakırel  
Türü: Komedi
Yapım Yılı : 2006
Senaryo: Serdar Pakırel
Görüntü: Erdal Pakırel, İslam Salayev
Set Ekibi : Selim Öztürk, Ersin Türkücü, Anna Molochok
Kurgu: Serdar Pakırel,  
Müzik: Irakliy Pirchalava
Oyuncular:  Serdar Pakırel,  Nadya Molochok, Ira Ivanova Boriskova, Ramazan Kaya, Mustafa Er, Mehmet Luis Alberto Garcia, Sülo
Konu: Rusların ve Ukraynalıların bol olduğu tatil yerine giden adam, tatilde kızlarla güzel maceralar geçirmek ve yaşayacağı güzel anıları, tatil sonrası arkadaşlarına ballandıra-ballandıra anlatmak istemektedir.
Yönetmenin Özgeçmişi : Serdar Pakırel, Zeynep Kamil Hastanesinde doğdu. Şu anda A.Ö.F. İşletme 3 ncü sınıf öğrencisi. Kısa film senaryoları ve skeçler yazan Serdar Pakırel, bunun dışında GIRGIR Dergisinde Saçmaleğen Adam köşesiyle haftalık yazılar yazmaktadır.  
Dağıtım: serdarpakirel@yahoo.com

YUKARIDAN AŞAĞIYA / FROM TOP TO DOWN
Yönetmen / Director: A. S. Hakan GÖK
Format: DV 4:3 Renkli / Color , Türkçe / Turkish, 13’, 2006 [ashg-film]  (with English and German subtitle)
Senaryo / Script: A. S. Hakan GÖK, Halit KARTAL
Yapımcı / Producer: A. S. Hakan GÖK
Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Halit KARTAL
Kurgu / Editing: Abdullah MERT, Murat USLU
Sanat Yönetmeni / Art Director: A. S. Hakan GÖK
Ses / Sound: Halit KARTAL
Müzik / Music: Barkın ENGİN, Transfinite, Essence
Işık / Gaffer: Halit KARTAL
Oyuncular / Cast: Utku ODABAŞI, Eren BALKAN
Konu / Story: Adem yalnız başına yaşan birisidir.  Yeni bir evde huzur bulacağını düşünerek yaşadığı şehirden ayrılır.
Adem is alone living man. It thinks that it finds its calm in a new dwelling. Therefore it moves to the new city.
Dağıtım / Distributor: ashakangok@hotmail.com http://www.yukaridanasagiya.com http://www.ashg-film.com

BEN YAŞADIM
Yönetmen :Murat İsfan KORKMAZ
Format:Kurmaca,  12,25,  DV Renkli 2006
Senaryo:Murat İsfan KORKMAZ
Yardımcı Yönetmen:Ahmet SELVİ
Prodüksiyon:Yusuf Ziya KORKMAZ
Müzik:Yalçın POLAT
Görüntü Yönetmeni:Şenol ÇELİKEL
Kurgu:Mehmet AÇIKGÖZ
Seslendiren:Etem IŞIK
Ses:Mustafa IŞIK
Oyuncular:Kayahan AKKOÇ, Burcu ÖZSELVİ, Mustafa AYDEDE, Gamze DEMİR, Gaye ŞAHİN,Volkan BAHÇEKAPILI,Engin EKİNCİ,T acettin ELMA,Fatma UZUNKAVAK
Konu:İşlediği suçun vicdan azabıyla kavrulan kahramanın basından geçen tesadüfi olaylarve beklemediği sürpriz son.
Özgeçmiş:Murat İsfan Korkmaz 1977 Siirt’te doğdu.İlkokulu Siirt’te,orta lise eğitimini Erzurum’da tamamladı.Erciyes Üniversitesi makina mühendisliği bölüm mezunudur.Son 9 yıldır tiyatro alanında çalışmaları vardır.”Ben Yaşadım”adlı film ilk kısa film denemesidir.
Dağıtım: isfankorkmaz@hotmail.com

NiDYA
Senaryo-Yönetmen / Script-Director: Tolga Yıldız
Oyuncular / Cast: Elçin Elçi, Tolga Yıldız
Özgün Müzik / Original Music: Elçin Elçi
Yönetmen Yardımcısı / Assistant Director: Yelda Yıldız
Format :Türkiye İzmir, 2006 – MiniDV, Kurmaca Fiction
Renkli Colour – 19’05” – Türkçe Turkish, İngilizce Altyazılı, English s.t.
Özgeçmiş / Biographie: 1985 yılında İzmir’de doğdu. Amatör tiyatrolarda oyunculuk yaptı. Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü’nden ayrılıp, 2005 sonbaharında İstanbul Üniversitesi’nde Sosyoloji okumaya başladı. Temmuz 2006’da Nidya adlı kısa film senaryosunu filme çekti.
He was born in İzmir in the year 1985. He played in amateur theatre groups. Having left from Marmara University – Department of Economy, he began to study at Istanbul University – Department of Sociology in 2005 autumn. In July 2006, he filmed his short film script called Nidya.
Konu / Synopsis: “… beden içine hapsolduğu düşünülen ruh, siyasi modernlikle beraber bedenin ve güçlerinin terbiye edildiği, itaatkâr kılındığı yer, ‘bedenin hapishanesi’ haline gelmiştir.”   Michel Foucault
“…the soul, thought to be imprisoned in body, with political modernity, has become a place where the body and its powers are disciplined; rendered obedient; ‘the prison of the body’ ”   Michel Foucoult.
Filmografi / Filmography
Nidya, 2006
İletişim / Contact: oykucu@gmail.com +90 555 739 8183

DOĞAL KÖLE-NATURAL BORN SLAVE
Yönetmen /Directed by : Yalçın Kümeli
Format / Format : Kurmaca Kısa Metraj DV. Renklı / Fıctıon Of Short Length In Metres DVColor
Süre / Duration : 18 dk/ 18 minute
Yapımcı / Produced by: MASUM FİLM
Yazan / Written by: Yalçın Kümeli
Konu / Synopsis: Toplumun en altında yer alan, kente yeni göçmüş ve kendine bir yer edinmeye çalışan Ayşe, umutsuzca iş ararken aslında erkekler için olan bir bulaşıkçılık işi bulur. Sadece bir bulaşıkçılık işinin bile insana sağladığı iktidar duygusunun insanı kısa sürede nasıl değiştirebileceğini Ayşe’nin 85 gün içerisinde yaşadığı değişime şahit olarak görürüz.
Ayşe is a newcomer to city and she tries to involve herself in daily world. She desperately looks for a job and finds a dishwashing job which is normally  for males. By witnessing her change in 85 days, we see how even a little power feeling can change one’s character even if it is only a dishwashing position.
Oyuncular / Cast : Ececan Gümeci, Çicek Acar,Hakan Meriçliler, Kevkep Kümeli, Ayhan Bozkurt, Mesut Sülün, Emine Ay, Mustafa Gümüş, Buket Tezer, Hakan Karataş
Görüntü Yönetmeni / Director of photography: Ertan Önsel
Kurgu / Edit: Muammer Koçak
Ses/Sound: Umut Şenyol
Yapım Koordinatörü: Velhan Gündoğan
Kamera Asistanları / Camera Asistants:, Muammer Koçak, Şölen İnce
Sanat yönetmeni / Art director: Hüseyin Beyaz
Müzik / Music: Murat Özdemir
İletişim/ Contact: yalcin@atlas.net.tr  +90 532 3771878

 İPEKLİ MENDİL-SILK HANKY
Yönetmen /Directed by: Yalçın Kümeli
Format / Format : Kurmaca Kısa Metraj 35mm. Renklı / Fıctıon Of Short Length In Metres35mmColor
Süre /Duration : 9 dk /9 minute
Yapımcı / Produced by: TRT
Yazan /Written by: Yalçın Kümeli
Konu/Synopsis: Ustabaşı Sait 1936 yılında, Bursa’da bir ipekli dokuma fabrikasında cambaz seyretmeye giden Bekçinin yerine fabrikayı korumak için nöbet bekler. Yavuklusuna ipekli bir mendil verebilmek için hırsızlığa gelen küçük bir çocuk yakalar. Çocuğu polise teslim etmez ve serbest bırakır. Başka bir gün fabrikadaki odasında uyuyan Sait’in odasına giren çocuk, cebinden İpekli Mendil’ini çalar ve kaçarken ağaçtan düşerek ölür. Avucunu açtıklarında adeta fışkırarak açılan ipekli mendil metaforik olarak çocuğun vazgeçmeyen, engellenemeyen karakterini simgeler.
In 1936, in Bursa a Silk weaving factory, Foremen Sait   takes the duty of guarding ın place of  factory’s Guard who goes to watch the rope dancer. While he is patrolling around, he catches a little boy whose intent is  to steel a silk hanky  to give as a present to his lover. Sait and the Guard does not report the boy to police and release him.Another night, while Sait is sleeping in his room in the factory same boy slips out from the window and  steels the silk hanky from Sait’s pocket.While running, the boy falls down from the tree and dies.When someone opens his squeezed palm, the silk hanky gushes out and symbolizes the boy’s persevering character.  
Oyuncular / Cast: Murat Daltaban, Mehmet Esen, Ozan Uğurlu
Görüntü yönetmeni /Director of photography: Ercan Yılmaz
Kurgu / Edit: Muammer Koçak
Yapım Sorumlusu :Velhan Gündoğan
Ses/ Sound: Umut Şenyol
Kamera Asistanları /Camera Asistants:, Muammer Koçak, Şölen İnce
Sanat yönetmeni /Art director : Tolunay Türköz
About the song used in the film/ Filmde kullanılan şarkı hakkında:Wolfgang Amadeus Mozart
La major Piyano Konçertosu
İletişim/ Contact : yalcin@atlas.net.tr  +90532 3771878

OYUN
Yönetmen/Dırector: Enver Akmaner
Format : Mini DV 2006
Görüntü Yönetmeni/Camera Dırector: Türkan Akmaner
Kurgu/Setting: Enver Akmaner
Senaryo/Scenarıo: Enver Akmaner
Oyuncular/Cast: Enver Akmaner  Elçin Ünal  Türkan Akmaner
Konu/Synopsis:Ressam ve film yönetmeni Enver sevgilisi elçinle birliktedir. Elçinin iyi niyetinden yararlanarak planladığı oyununu oynamaya başlamıştır.
Özgeçmiş/Bıography:
Enver Akmaner 1959 yılında Ankara'da doğdu. D.E.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünü bitirdi. Aynı Bölümde Yüksek Lisansını tamamladı. Ulusal ve Uluslararası 4 ödül kazandı. Resim, fotoğraf ve kısa filmle uğraşıyor. 16 Kişisel sergi açtı 36 karma sergiye katıldı. Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Resim Okutmanı olarak görev yapmaktadır.
Dağıtım / Distribution : enver.akmaner@hotmail.com

BAŞKA / WHAT ELSE
Yönetmen / Director: Gurur Ası
Format / Format: Kurmaca – DVD-Mini DV 16: 9 – Renkli /  Color – İzmir 2006
Süre / Duration: 8’ 30
Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Murat Tırpan
Senaryo / Screenplay: Gurur Ası
Kurgu / Editing: Murat Tırpan
Oyuncular / Players: Serdar Özkaya, Merve Tan, Bürke Aksulu, Özge Dağlıöz, Setenay Özaydemir
Konu / Synopsis:  İstediklerini aynı anda ve kolayca elde eden bir adamın, hayatında sahip olduklarının farkına varamayıp, hep daha ‘başka’ şeylerin peşinde koşarak, sonunda hiç bir şey elde edemeyişinin hikâyesi.
The story of a man who is not aware of the things that he has in his life. The man wants everything at the same time and he is used to get everything very easily, without showing any effort. At the end of the story, he achieves nothing and loses all he supposes to want.
Özgeçmiş / Curriculum Vitae : 1967 yılında Ankara’da doğdu. Kimya Mühendisidir. Okumaya, yazmaya ve sinemaya tutkundur. Bilimkurgu alanında yazdığı öyküleri ilk olarak ATILGAN bilimkurgu dergisinde yayınlandı. 1997 yılında Atılgan dergisinin editörü Bülent Akkoç’un desteği ile Atılgan Yayınlarından CAM DÜNYA adlı kitabı çıktı. Hikâyeleri çeşitli dergilerde de yayınlanan Gurur Asi, IM yayınlarından çıkan Türk Bilimkurgu Yazarları Antolojisi’ne de Tuhaf Bir Karsılaşma adli öyküsü ile katildi.
Senaryosunu yazıp, yönettiği ilk filmi ‘BAŞKA’dır.
Gurur Asi was born in 1967, in Ankara. She is a chemical engineer who is passionate, lover of writing, reading and movies. She is author of short stories, writes also about science fiction. Her fist stories have been published in a science fiction magazine called "ATILGAN".
With the support of Bulent Akkoc- the editor of Atılgan-, CAM DÜNYA that is a science fiction story book, has been published in 1997. She has also participated to an anthology ‘Turkish Science Fiction Writers’ which was collected by IM Publishing with some of her stories. BASKA (What else) is her first writing and directing experience which can be never forgotten about!
Dağıtım / Distributor: Gurur.Asi@jt-int.com

NE ANLADIM BU İŞTEN
Yönetmen: Emre Kızılçim
Türü: Drama
Süre: 6 Dakika
Yapım yılı: 2006
Senaryo: Mehmet Esin Kavalalı
Kurgu: Merve Küçük
Oyuncular: Mehmet Esin Kavalalı
Konu: Kız tavlamak için bara giden iki arkadaşın yaşadıkları..
Özgeçmiş:
Emre Kızılçim: 1983 yılında Bursa’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa’da yaptı. Halen Lefke Avrupa Üniversitesi Sinema TV bölümü 3. sınıf öğrencisi ve LAÜ İletişim Kulübü başkanı.
Mehmet Esin Kavalalı: 1981 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Tekirdağ, Gaziantep ve Şanlıurfada tamamladı. halen Lefke Avrupa Üniversitesi Sinema TV bölümü 3. sınıf öğrencisi ve LAÜ Tiyatro Kulübü bakanı.         
Dağıtım: osmanlisanati@hotmail.com       kasis_co@hotmail.com   

BİSİKLET
Yönetmen / Director: Can Gülbudak
Format: Deneysel /  9:12' DVD Renkli / Color - 2006
Senaryo / Script: Can Gülbudak
Kamera / Camera: Burkay Sümer
Kurgu / Editing: Can Gülbudak
Konu / Synopsis: Bir gün yolda arabasıyla giderken çöpte bir bisiklet bulur.Bu bisikleti çöpten alıp eve gelir ve bisikleti tamir edip sevdigi kıza hediye etmek ister fakat sonunda bir supriz onu beklektedir.
once upon a time while he was just walking on the road he finds a bicycle at the trash. He wanted to take, fix and give to his girlfriend as a present but at the and as a surprise was waiting for them
Dağıtım: iletisim@kisafilmciyiz.biz     www.kisafilmciyiz.biz

DÜNYA'NIN- sAVAŞ HALİ
Yönetmen / Director:Bünyamin Bayansal
Tür: Kurmaca - 9'
Format:  Mini DV Renkli 2006
Dil / Language: Türkçe (Turkish), Arapça (Arabic), Kürtçe (Kurdish), İngilizce (English)
Senaryo / Scenerio: Bünyamin Bayansal
Görüntü Yönetmeni / Director of Photography : Ercan Eyigün
Sanat Yönetmeni / Art Director : Ozan Akbaba
Kurgu / Editing:Selçuk Aydemir
Ses / Sound: Ozan Akbaba
Oyuncular / Casting: Sadi Celil Cengiz, Burak Aksak, Haktan Kaan İçel, Aykut Engin, Mustafa Payat, Ozan Akbaba
Sinopsis / Synopsis : Felluce'de mahsur, dört türk gazeteci.
Four confined Turkish journalist at Felluja..
Dağıtım / Distributor: lostdreampro@gmail.com

BİR KULUNU ÇOK SEVDİM
Yönetmen: Emre Kızılçim
Türü: Komedi
Süre: 10 Dakika
Yapım yılı: 2006
Senaryo: Doğukan Kılıç
Oyuncular: Diclehan Özbay, Doğukan Kılıç, Bora, Burak Özen, Onur Tungut, Akın Baler
Konu: Bir gurup inşaat işcisinin yaşadıkları..
Özgeçmiş: Emre Kızılçim 1983 yılında Bursa’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa’da yaptı. Halen Lefke Avrupa Üniversitesi Sinema TV bölümü 3. sınıf öğrencisi ve LAÜ İletişim Kulübü başkanı.
Dağıtım: osmanlisanati@hotmail.com    http://www.youtube.com/watch?v=gJgBMmv9w6g

ÇAY
Yönetmen:Berkay Kurtuluş
Format: Mini DV, Renkli, Türkçe, 04' 52''
Senaryo: Emir Yargın-Berkay Kurtuluş
Yapımcı: Berkay Kurtuluş
Kurgu: Berkay Kurtuluş
Oyuncular: Emir Yargın,Buğra Yüksel
Konu: Uzun süredir bir kısa film çekip yarışmaya göndermek isteyen Emir,arkadaşı Buğra'nın da çabasıyla bi şekilde senaryo bulur.Ancak tam buldum derken senaryoya çay dökülmesi Emir'in aklına bambaşka bir şey getirir...
Özgeçmiş:Berkay Kurtuluş 3 Ocak 1989'da Ankara'da doğdu.İlk filmi Çay'ı 2006'da çekti ve  şu anda Antalya Adem Tolunay Anadolu Lisesi lise üçüncü sınıf öğrencisi.
Katıldığı festival ve ödül: İstanbul Lisesi 3.Liselerarası Kısa Film Yarışması-Mansiyon ödülü
Dağıtım: berkaykurtulus@gmail.com

 FERAGAT / ABNEGATION
Yönetmen / Director: Vural Uzundağ
Format: DV, Siyah Beyaz(B&W), Türkçe
Süre / Running Time: 17’ 21’
Senaryo / Script: Vural Uzundağ
Kamera / Camera: Vural Uzundağ
Sanat Yönetmeni / Art Director: Zeynep Oyuk
Müzik / Music: Mozart, Rahmaninoff, Brahms, Handel
Kurgu / Edited: Vural Uzundağ
Yapım Yılı / Product Year: 2006©
Oyuncular / Cast: Levent, Yasemin, Zeynep, Selçuk, Metin, Barış Oyuk
Konu / Synopsis: Çeşitli sebeplerle arası açılan bir ailenin fertleri zamanla iletişim kopukluğu yaşamaya başlar. Etraflarındaki insanların yaşamları ister istemez bu insanlara eklenir. Dokunmadan da olsa, imgesel yollarla yalnızlıklarını paylaşırlar.
The members of the Family who break aut, because of different reasons have communication problems day by day. People’s lives around them are affected –whether they want or not- by this Family. Even, without touching they share their feelings via symbols and metaphors.
Özgeçmiş / Biography: 1986 yılında Aydın’da doğdu. İlköğrenimini bu şehirde tamamladı. Aydın Yüksel Yalova Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünü bitirdikten sonra, MSM Sinema-T.V Bölümünde bir yıl eğitim aldı.
He was born in Aydın in 1986. He completed his primary school in this city. After he finished Aydın Yüksel Yalova Anatolian Art High School, had an education department of cinematography and T.V in MSM.
İletişim / Distribution: vuraluzundag@gmail.com  

MÜZİKTE BİR DENEY, ANADOLU ROCK
Hazırlayan ve Yöneten: Gökçe Kaan DEMİRKIRAN
Yapım Yılı: 2006
Formatı: Dijital Video
Süresi: 97 dakika
Yapımcı: Gökçe Kaan DEMİRKIRAN
Genel Koordinatörler: Prof. Suat GEZGİN, Prof. Korkut TUNA, Doç Dr. Neşe KARS
Yapım Danışmanı: Cenk DEMİRKIRAN
Kamera: Barış KONBAL, Engin ÜNAL, Hasan YAMAN, Gökhan YAVÇİN, Onur AKYOL, Ümit SARI
Kurgu: Kadir Barış DERİN
Seslendirme: Cenk DEMİRKIRAN
Müzik: Renan BİLEK
Metin Yazarı: Gökçe Kaan DEMİRKIRAN
Metin Editörü: Cenk DEMİRKIRAN
Arşiv Tarama  : Betül Baki ,  Cenk Demirkıran , Ceren Sezgi Çopur , Deniz Köylü, Elif Türker , Emine Özge Öztürk , Emre Ahmet Seçmen , Engin Gencer , Erkan Demir, Fulya Yenigün , Fisun Yalçınkaya ,Gökçe Kaan Demirkıran , Gökhan Yavçin , Maral Sarılı , Nihan Postacı , Pelin Tanaydın
Post Prodüksiyon: İlkay NİŞANCI
İletişim: siluetfilm@gmail.com

YEDİ YEŞİLİN HİKAYESİ
Yönetmen:Mehmet Uysal
Format: Belgesel Renkli, Türkçe, DV  13;10 dakika,  2006
Yapımcı: Dursun Sevinç
Kamera :Dursun Sevinç
Konu: Film Karadenizin güzelliklerini destansı bir hikaye ile süsleyerek muhteşem görüntüler eşliğinde
seyirciye sunuyor.
Doğanın korunması ve bu mücadeleyi destekleme yolundaki kişilere simgesel atıfta bulunuyor.
Özgeçmiş: Mehmet Uysal: 1967 İstanbul doğumluyum.1988 Gazi Üniversitesi kamu yönetimi mezunuyum. Halen İstanbul da serbest meslekle hayatımı devam ettirmekte ve amatörce film montaj hobileriyle meşgul olmaktayım. Evli ve bir çocuk sahibiyim.
Dağıtım: stok83@hotmail.com

MİNARESİZ KÖY
Yönetmen:Mehmet Uysal
Format: Belgesel Renkli, Türkçe, DV  11;24 dakika,  2006
Yapımcı: Mehmet Uysal
Kamera :Dursun Sevinç
Konu: Vakıflı Antakya’ya bağlı tamamı ermeni nüfusundan oluşan bir köyümüzdür ve bu özelliği ile dünyada tektir. Bu filmde Türkiye topraklarındaki hoşgörü ve birlikte yaşama olgusu öne çıkarılmaktadır.
Filmde köyün ve kilisesinin tanıtımı yanında yakın tarihimizede kısaca yer verilmektedir.
Özgeçmiş: 1967 İstanbul doğumluyum.1988 Gazi Üniversitesi kamu yönetimi mezunuyum. Halen İstanbul da serbest meslekle hayatımı devam ettirmekte ve amatörce film montaj hobileriyle meşgul olmaktayım.
Evli ve bir çocuk sahibiyim.
Dağıtım: stok83@hotmail.com

DENİZ
Yönetmen: Evrim Özsoy
Türü: Kurmaca
Format: Dvd - Renkli
Süre: 1’
Yapım yılı: 2006
Senaryo: Evrim Özsoy
Kurgu: Kenan Kayrak
Kamera: Evrim Özsoy
Oyuncular: Sevil İleri , Sevgi Ülkü
Konu: Dans eden mutlu 2 çift ayak pis bir denizde dans eder mi?
Özgeçmiş: 1981 yılında Söke’de doğdu.Z.K.Ü. Safranbolu M.Y.O. Restorasyon Bölümü’nü bitirdi.Şu an Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde okuyor.Tiyatro ve dansla ilgileniyor.
Dağıtım ve İletişim: evrima24@yahoo.com

ŞİFA ARAYAN ALLİANOİ
Yönetmen: Evrim Özsoy
Türü: Belgesel
Format: Dvd - Renkli
Süre: 9’33”
Yapım yılı: 2006
Senaryo: Evrim Özsoy
Kurgu: Melih Bora
Kamera: Evrim Özsoy Kenan Kayrak
Seslendiren: Artun Avcı
Konu: 1800 yıllık şifa yurdu Allianoi baraj suları altında kalmakla karşı karşıyadır.Bu durum yetkilileri de karşı karşıya getirmiştir.
Özgeçmiş: 1981 yılında Söke’de doğdu.Z.K.Ü. Safranbolu M.Y.O. Restorasyon Bölümü’nü bitirdi.Şu an Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde okuyor.Tiyatro ve dansla ilgileniyor.
Dağıtım ve İletişim: evrima24@yahoo.com

TOPRAKTAN SONSUZLUĞA ÇATALHÖYÜK
Yönetmen: Evrim Özsoy
Türü: Belgesel
Format: Dvd - Renkli
Süre: 5’13”
Yapım yılı: 2006
Senaryo: Evrim Özsoy
Kurgu: Evrim Özsoy
Kamera: Evrim Özsoy
Konu: Bir grup çocuk önce Çatalhöyük Sergisini geziyor, ardından beğendikleri eserlerin kilden heykellerini yapıyorlar.
Özgeçmiş: 1981 yılında Söke’de doğdu.Z.K.Ü. Safranbolu M.Y.O. Restorasyon Bölümü’nü bitirdi.Şu an Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde okuyor.Tiyatro ve dansla ilgileniyor.
Dağıtım ve İletişim: evrima24@yahoo.com

DÖNGÜ / CYCLE
Yönetmen / Director: Orkun Saka
Format: Kurmaca / Fiction, 6’19’’, Mini Dv Renkli - 2006
Senaryo / Script: Orkun Saka
Görüntü yönetmeni / Director of photography: Ertunç Ukşul
Kurgu / Editing: Bilal Bay
Müzik / Music: c’s de jongens
Konu / Synopsis: Kendi doğumgününü unutan bir adam sevgilisiyle buluşmak için sabahleyin evden çıkar. Oysa zaman her şeyi mahvetmektedir…
Forgetting his own birthday, a man gets out of the house to meet his girlfriend in  the morning. But, the time devastates everything gradually…
Oyuncular / cast: Nihal Özdemir, Gökhan Öcal
Yapımcı / Producer: Orkun Saka
İletişim / distribution: orkunsaka@yahoo.com
Film link: http://www.youtube.com/watch?v=oFBGePGFfAc

PENCEREDEKİ KIZ / THE GIRL AT THE WINDOW
Senaryo ve Yönetim/Wrıtten And Dırected By:  Murat Vanlı
Orijinal Format / Original Format: Mini DV
Tür: Kurmaca / Fiction Renkli/Sesli – Colored and Sounded
Orijinal Dil / Language: Türkçe/ Turkish Altyazı / Subtitle: İngilizce / English  Aspect Ratio : 4:3
Süre / Runtime: 17’
Yapım Yılı / Year of Production: 2006
Sinopsis/Synopsıs: İki adam, iki sır ve gizemli bir kız…
Two men, two secrets and a mystical girl…                                              
Oyuncular/ Cast: Engin Alpateş, Duygu Yıldırım, Atılay Ebcim, Suada Congar
Aslı Akkoç
Görüntü Yönetmeni/ Dırector Of Photography: Umut Sevindik
Kurgu/ Edıted By: Murat Vanlı
Yönetmenin Özgeçmişi / Dırector’s Bıography:
Yönetmen,1981 Ankara doğumlu. Halen,Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü`nde eğitimini sürdürüyor.
Director was born in Ankara/Turkey 1981. He still educates in Marmara University Faculty of Fine Arts Department of Cinema-TV.
İletişim – Contact:
muratvanli@gmail.com  www.benimsinemalarim.com/film.php?i_d=457

 SENARİST
Yönetmen:Koray Ocak
Tür:Kurmaca
Format:dijital betacam-renkli
Süre:4.58
Senaryo:Orçun Koray Kaygusuz-Erkan Çiftçi
Kamera:Cumhur Büyüktaş
Konu: Genç bir senaristin umudunu yitirdiği bir anda  kendini sorgulayışı ve unuttuğu bir gerçeği hatırlamasını konu eden bir kısa öykü
Özgeçmiş: Koray ocak 1980 istanbul doğumlu,7 yıldır film sektöründe çeşitli dizilerde kamera asistanlığı yaptı .Anadolu üni. İşletme .3. sınıf öğrencisi (aöf) olan Koray ocak şu sıralar beyaz gelincik dizisinde kamera asistanı olarak çalışıyor bu üçüncü kısa film çalışması.
Yapımcı: Orçun Koray kaygusuz
Oyuncular:Erkan Çiftçi –Orçun Koray Kaygusuz
Dağıtım: kaygusuzkoray@hotmail.com

DÖNÜŞ YOK
Yönetmen: Engin Denizhan
Senaryo: Engin Denizhan
Format: Dv - Renkli -Kurmaca 2006
Süre: 19' 30''
Kamera: Sertaç Kasaplar
Kurgu: Engin Denizhan
Oyuncular: Serhat Teoman,Macit Sonkan,Sevi Demirçivi,Emre Erkan,Sabiha Kılavuz
Prodüktör: Foça Belediyesi Katkılarıyla
Konu: "Her kim ki; Foça'da nerede olduğu bilinmeyen KARATAŞ'a basar ise içinde bir yerlerde Foça'ya yerleşme ve hep burada olma isteğini bulur. Yolu nereye giderse gitsin, Karataş'a basan kişi bir gün mutlaka Foça'ya geri dönecektir..."
Özgeçmiş: 1980 Mazgirt doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Sinema Televizyon-Yönetmenlik Bölümü öğrencisi
Filmografi: Dönüş yok (2005) / DönÜş yok (2006)
engin_denizhan@hotmail.com

SON BAHİS
Yönetmen: Sedat Koçak
Yapım Yılı: 2006
Kugu: David montana
Görüntü Yönetmeni: Sedat Koçak
Konu:  Elinde nekadar parası varsa hepsini tek bir bahise yatıran Joe Alabrama bahsi kaybedince başına geleceklerden habersidir..ve son bir şansı daha vardır.....
Oyuncular:Bala Heller, David Kiss
Dağıtım: sedat@inline.com.tr

MONALİSSA  
Yönetmen:Deniz Değirmenci
Türü:Belgesel
Süresi:23’
Yapım Yılı: 2006
Yapımcı:Deniz Değirmenci
Kurgu:Deniz Değirmenci.         
Yönetmen Yard: Hakan Orbey   
Özgün Müzik:Emre Turanlı
Konu:Palyaçoların renkli dünyalarına bir yolculuk…Türkiye’deki palyaçolar ile mesleğe yurtdışındaki sirk palyaçoları gözünden de bakan bir belgesel.Ana tema itibariyle Monalissa’nın bir tarafı gülen,bir tarafı hüzünlü portresiyle simgesel bir bütünleştirme yapılmıştır.
Dağıtım: dennis_3d@hotmail.com

YOL ÜSTÜNDEKİ SEMENDER  
Yönetmen: Hakan Yılmaz
Format : Kurmaca Mini DV - Renkli 2006
Süre: 09' 45''
Yapım: Hayalet Kısa Film
Oyuncular: Turan Onur, Burcu Doğan
Senaryo: Savaş Yılmaz
Görüntü yonetmeni: M. Göksel Arslan
Müzik: Farid Farjad, Fazıl Say
Kurgu: Hakan Yılmaz
Işık: Gökşen Çetinkaya, Kadir Şen, Ozan Ergün, Uğur Celep
Karakalem: Gizem Adanır
Sanat yönetmeni: Hakan Yılmaz
Ressam: Ülkü Aydın
Ses Miksaj: Gizem Adanır
Set Fotoğraf: Uğurcan Bakar
Makyöz: Ülkü Aydın
Filmografi: Hiç Kimse ve Benzeri
Konu: Öykü, Ahmet Oktay’ın 12 yazarın intiharını anlattığı Yol Üstündeki Semender adlı şiir kitabından yola çıkılarak oluşmuştur.
Varoluşçu bir yaklaşımla (idealizmden uzak) yansıtılmaya çalışılan genç adam, okuyan, yazan ve adını bilmediği bir ruhsal sorunla hareket eden bir karakterdir. Odasında eşyaların asimetrik oluşu çizginin dışında fakat çizgiye yakın oluşunu simgeler… Ve yaratılan tüketim toplumu içerisindeki genç kadın, kendi sorunlarını başkalarına devrederek yaşamaya çalışır ve genç adamla bu tarzda bir ilişki halindedir.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=RagrzH51GmA
İletişim: hakanyilmaz-film@hotmail.com   savasyilmazz@hotmail.com

ŞİŞİRİLMİŞ AŞKLAR
Yapımcı-Yönetmen-Kamera-Senaryo: Mehmet Sevim
Format: Kurmaca – Dv – Renkli – Türkçe – 7.36 dk – 2006 Kasım
Kamera Asistanı: Selim Kara
Kurgu: Süleyman Çağlı
Müzik: Akon – Tom Fox – Joe Satriani – Nickelback
Oyuncular:  Şahverdi Ali Eren, Duygu Türer, Manolya Dalkılıç, Sılay Özdemir, Selval Dalkılıç, Ahmet Kurban, Damla Atasoy ve Hakan Yılmaz
Konu: Tayfun kendine göre bir kız bulamamaktadır.Bulduğu kızlar ya çok konuşur ya çok kaprislidir yada farklı sıkıcı özelliklere sahiptir.Yaşadığı ’Şişirilmiş Aşklar’ dan bıkan Tayfun sonunda sırılsıklam aşık olur.
Özgeçmiş: 1986 doğumlu. Şu anda Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi. “Şişirilmiş Aşklar” ilk kısa film denemesi.Filmi çektikten sonra yarı profösyonel kameraları öğrenmek ve daha iyi filmler üretebilmek için Üniversite Televizyonu’nda çalışmaya başladı.
Katıldığı Festivaller: Agora Kısa Film Festivali (Yarışma Dışı Gösterim),Kısadan Hisse Film Gösterimi (Gösterim), Kartal Belediyesi Kısa Film Yarışması (Gösterim), Yıldız Kısa Film Festivali (Gösterim)
İletişim - Dağıtım: sup_ksk@mynet.com

KAN
Yönetmen: Hakan Taşkıran
Türü: Animasyon
Süre: 1’06’’
Yapım: Totem Animasyon
Yapım yılı: 2006
Senaryo: Hakan Taşkıran
Kurgu: Hakan Taşkıran
Konu: Bir çocuğun resim yaptığı duvardan başlayarak tüm şehri kaplayan KAN akışı.
Özgeçmiş: 1983 İstanbul doğumlu 2001 yılında profesyonel olarak çizgi film sektöründe çalışmaya başlayarak birçok projede yer aldı.2006 Aralık ayında kurduğu TOTEM ANİMASYON adlı şirketinde
çalışmalarını sürdürmekte.Eğitimine ise YTÜ Görsel İletişim Tasarımı bölümünde devam etmektedir.
Ödüller: 2006 Kısa çek uzun olsun kısa film yarışması mansiyon ödülü
Dağıtım: ToteM Animasyon [totemanimasyon@gmail.com]        
www.totemanimasyon.com

FARKETMEZ
Yönetmen: Ali Deniz Şensöz
Format: Mini DV, 2006
Süre: 21:09
Senaryo: Ali Deniz Şensöz, Şahika Eraslan
Kamera: Ali Deniz Şensöz
Kurgu: Ali Deniz Şensöz
Konu: Ödev olarak hazırlaması gereken kısa film için bir türlü fikir bulamayan Ali'nin üç günü.
Özgeçmiş:  1986 İzmir doğumlu olan Ali 10 yıldır sinemayla iç içe yaşamakta. Daha önceden çektiği iki tane kısa filmi var fakat gösterime yeterli bulduğu ilk filmi "Farketmez"dir. Yeditepe Üniversitesi İşletme(Almanca) bölümünde eğitim hayatına devam eden Ali, Yeditepe Üniversitesi Sinema Kulübünde film analizi, kısa film çekimi ve senaryo yazımı konusunda ders vermektedir.
Dağıtım: alideniz_sensoz@yahoo.com

POTKAL
Yönetmen: Gökçe Pehlivanoğlu
Senaryo: Gökçe Pehlivanoğlu
Görüntü Yönetmeni: Ercan Özkan
Kurgu: Gökçe Pehlivanoğlu
Işık Şefi: İbrahim Özkarpat
Işık Teknisyenleri: Murat Akyıldız, Orçun Özlü
Kamera Asistanları: Bilal Sağlam, Burak Cora, Barış Konbal
Reji Asistanları: Levent Neyse, Gamze Keser, Murat Vanlı
Oyuncular: İpek Değer, Murat Prosçiler, Batur Belirdi, Sedat Kalkavan
Sinopsis:  Artık bu şehirde aşk yok.
Türü: Kurmaca
Format: Mini DV
Yapım Yılı: 2006
Süresi: 17’40’’
Ödülleri: Metro Group 4. Kısa Film Yarışması - Birincilik (2006)
Katıldığı Festivaller: 7. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali - finalist. (2006) / İFSAK 28. Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması - finalist (2007) / 14. Altın Koza Film Festivali – finalist (2007) /  7. Kısa-ca Film Festivali - finalist (2007) / 7. Paso Öğrenci Filmleri Festivali (2007)
Özgeçmiş:
1984 İstanbul doğumlu. 2002’de Saint Joseph Fransız Lisesi’nden, 2006’da Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema - Tv bölümünden mezun oldu. 4  kısa filmi var. Fotoğrafçılık ve klip yönetmenliği yapıyor.
Filmografi: Trident (2004) / Çıma (2005) / Zincirleme Film Tamlaması (2005) / Potkal (2006)
Email: gokcepehlivanoglu@yahoo.com
Websitesi: www.lunaroom.net

RETRO AŞKLAR BAHANESİ  /  EXCUSES OF RETRO LOVES
Yönetmen / Director: Ümit Olcay
Tür: Kurmaca / Fiction 2006
Format/ Format: 16mm, Renkli, Türkçe, 12 dakika
16mm, Color, Turkish (with English subtitles), 12 mins.
Senaryo / Screenplay: Ümit Olcay
Diyalog / Dialogue: Seyhan Tunçkol
Yapımcı / Producer: Hasan Aksoy
Görüntü Yönetmeni / Director of photography: Feza Çaldıran
Yardımcı Yönetmen / 1st assistant director: Korhan Günay
Kurgu / Editing: Aytuğ Aydın
Sanat Yönetmeni / Art Director: Clio Fortiyadis
Ses / Sound: Erkan Ciğit  
Müzik / Music: İstanbul Attack – Cem Özkan
Oyuncular / Cast:  Yasemin Kozanoğlu - Ümit Olcay – İstanbul Attack – Murat Çokran – Deni Gülcan
Konu / Synopsis: Bir dolunay gecesinde saçlarını kesen adam aşka veda için evden çıkar. Aşkla karşılaşır, aşkı yaşar, aşk biter. Her şey geçmişteki aşklar gibidir ve geri sarılabilir.
In a full moon, the man who cut his hair leaves his house asa farewell to love. He founds love, he lives love, love ends. Everything was just like the loves before and rewindable.
Özgeçmiş / Biography: 04-04-1975
1998 Akademi İstanbul Radyo Tv
1998 Akademi İstanbul Sinema Gösteri Sanatları
16 mm çektiği “Retro Aşklar Bahanesi” isimli kısa filmi kariyerinin ilk filmi olarak kabul ediyor. Bu süre içerisinde çeşitli televizyon, reklam ve sinema yapımlarında rol aldı. Bir yandan kendi kamerasıyla denemeler, advertoriallar ve arkadaşlarına video klipler çekti.
1998 Akademi İstanbul Radio and Tv
1998 Akademi İstanbul Cinema and Show Art
He  accepts’’   ‘’  as his first film in his career  which he has shoot in 16 mm form.In this perıod of time he had few roles acting ın  tv advertisements and cinema films.While he shooted some, advertorials and video clips for his friends .  
Katıldığı Festivaller / Screening:
Çek Cumhuriyeti Bruno16 Finalist (2006)
İzmir kısa film festivali Finalist (2006)
Dağıtım / Distributor: umitolcay@hotmail.com / www.retroasklarbahanesi.com  

SAMANLIKTA İĞNE
Yapım Yılı : 2006
Yönetmen: Bahadır Bitirim
Format: Mini DV, Renkli, Türkçe, 13 dakika
Senaryo: Bahadır Bitirim
Görüntü yönetmeni: Bahadır Bitirim
Kurgu: Bahadır Bitirim  
Oyuncular: Yusuf Akgün,Can Köseoğlu,Zafer Çolakoğlu,Emre Kesici
Konu:Şehir hayatı içinde farklı kültürden olan iki insanın ayrışmaları ve ortak noktaları anlatılmaktadır.
Özgeçmiş: 1984’te İstanbul’da doğdu.2002’de Yeditepe Üniversitesi Radyo-TV,Sinema bölümüne kayıt oldu.
İletişim : bbitirim@gmail.com

EREK / PURPOSE
Senaryo ve Yönetmen: Ceyhun KONAK
Yapım Tarihi: Mayıs, 2006
Yapımcı: Batarya Bağımsız Sanat Yapım.  (www.bataryafilm.com)
Yapım koordinatörü: Tayfun KONAK
Süresi: 00:08:40
Formatı: Deneysel, Diyalogsuz
Müzik: The Dust Brother (Uyarlama)
Oyuncu: Mehmet KEHRİ
Görüntü ve Kurgu Yönetmeni: Aydın KETENAĞ
Sinopsis (kısa öykü): Erek, hiç kesintisiz akan ve hiç dondurulamayacak olan nesneler ve süreçler üzerinde etkide bulunmak ister. Burada birbirine uyumlu kılınmak istenen iki karşıt hareket söz konusudur. Biri kendi kesintisiz sonsuz devinimini yaşayan doğa, diğeri ise ereği doğrultusunda onu kesintiye uğratmak isteyen insan, iki karşıt hareket. İnsan müdahalesi olmaksızın da var olabilen sonsuzluk akışı ve bu sonsuzluk üzerinde kendisi için yeni bir içkinlik düzlemi yaratmak isteyen erekli insan eyleminin akışı…
The Telos of an object is realized through things and processes which are in constant movement. Here are two opposing forces to be reconciled. One is nature living through its uninterrupted endless dynamic and the other is the human agent trying to prevent this through his own telos.
Özgeçmiş: Ceyhun KONAK; 1980 yılında Trabzon’da doğdu. 1999’da, Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel Bölümü, lisans programına girdi. Buradan 2004 yılında mezun oldu. Aynı yıl, Mimar Sinan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Heykel Bölümü, yüksek lisans programına giren Konak, buradan da, 2006 yılında “Rastlantı Ve Olasılık Kavramlarının Modern Sanat Ölçeğinde Ele Alınıp Yorumlanması” isimli tezini vererek mezun oldu. Birçok sergi, sempozyum ve festivale katılan sanatçı, çeşitli şehirlerde dış alan heykellerine sahiptir. 2004 yılında “Hades’in Metro Nehirleri” isimli ilk video çalışmasını yapmıştır. Almanya’nın Münster Sanat Okuluyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında gerçekleştirilen video workshop’a “Aynalar” isimli videosuyla katılmış, daha sonra da yüksek lisans eser çalışması olan, “Erek” isimli videosunu çekmiştir. Bu filmiyle "Altın Koza ödülü" almıştır.
Yine 2006 yılında Kocaeli Üniversitesi, Değirmendere Meslek Yüksek Okulu’na Öğretim görevlisi olarak atanmıştır. Burada tasarım dersleri vermekte, Photoshop ve 3D programları uygulamalı olarak göstermekte ve aynı zamanda kişisel olarak çalışmalarına devam ermektedir.
Ödüller:
14.Altın Koza Film Festivali, Kısa Film Dalı, En İyi Deneysel Film Ödülü, 2007
1. Kısa Çek Uzun Olsun Film Festivali, Deneysel Film Dalı Mansiyon Ödülü- 2006
Yönetmenin filmografisi:
2004 - Hades’in Metro Nehirleri
2005 - Aynalar
2006 – Erek
Dağıtım: cckonak@yahoo.com

PORTATİF ÖZGÜRLÜK
Yönetmen/Director: Hasan Hüseyin Toydemir
Tür/Genre: Kurmaca 2006
Süre/Runtime: 3’
Senaryo/Writer: Hasan Hüseyin Toydemir
Oyuncular/Cast: Anıl Kök,Denizhan Kızılkaya,Kenan Kır
Konu/Synopsis: Özgürlük kavramına imgesel bir bakış...
Özgeçmiş/Mini Biography: Hasan Hüseyin Toydemir 1985 Konya doğumlu olup, İlk, orta ve lise öğrenimini Ağrı ve Konya’da tamamlamıştır. Şu anda Lefke Avrupa Üniversitesi Radyo Sinema Televizyon bölümü 2. sınıf öğrencisi olarak öğrenimini sürdürmektedir.
Dağıtım/ Distributor:
cengaveraslan@gmail.com    
http://www.youtube.com/watch?v=Te1SA2ZVFgw

UMARSIZ GÖZYAŞI
Yönetmen:Onur Çoban
Yapım Yılı:2006
Süresi:11’ 15’’
Formatı:MiniDV
Görüntü Yönetmeni: Kaan Solak
Özgün Müzik: Murat Yazıcı
Özgün Senaryo:Onur Çoban
Sanat Yönetmeni:Sevinç Paçacı
Kurgu:Onur Çoban
Oyuncular: Ceyda Özcan, İdil Vural, Müslüm Çalasın, Mustafa Kömüşcüoğlu, Tonguç Sezen
Kaan Solak
Konu:
Serbest fotoğrafçılık yapan genç bir kız, karşılaştığı bir kapkaç olayını resmeder. Ancak kapkaççıların saldırısına uğrayan kadına yardım etmez. Bu olay sonucunda hayatını ve mesleğini sorgulamaya başlar.
Young girl who is a photographer see a thief and take photo. But she doesn’t help to woman whom thieves attack. After The girl interrogate your life.
Ödül: İstanbul Kısa filmciler Derneği 6.Ulusal Kısa film Festivali en iyi Kurmaca film Ödülü(1.’lik Ödülü)
Özgeçmiş: İstanbul’da 3 Mart 1984 yılında dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV-Sinema bölümünde ki lisans eğitimi süresince; TRT(İstanbul) ve TV8 televizyon kanallarında çalışmıştır. Ayrıca 4 sene boyunca İstanbul Üniversitesi Radyo-TV stüdyolarında kadrolu olarak görev almıştır. Öğrenim süresi içersinde onlarca kısa film, TV programı ve belgesel projelerinde kurgu operatörü ve kameraman olarak çalışmıştır. Halen İstanbul Üniversitesi’nde Radyo-TV-Sinema Yüksek Lisansı’na devam etmektedir.
Ödül:  İstanbul Kısa filmciler Derneği 6.Ulusal Kısa film Festivali en iyi Kurmaca film Ödülü(1.’lik Ödülü)
Dağıtım: oncoban@gmail.com

PORTRE
Yönetmen:Onur Çoban
Yapım Yılı:2006
Süresi:12’
Format:MiniDv
Yönetmen: Onur Çoban
Görüntü Yönetmeni: Kaan Solak
Özgün Müzik: R.Volkan Solak
Özgün Senaryo:Onur Çoban,Kaan Solak
Sanat Yönetmeni:Sevinç Paçacı
Kurgu:Onur Çoban,Kaan Solak
Oyuncular: Devrim Umut Aslan,Zeynep Geçgin
Konu: Hayatını karakalem portre çizerek kazanan bir adamın yaşantısından bir kesitin anlatıldığı bu filmde, ressamın gördüğü bir rüya sonucu rutin hayatına giren bir şüphe ön plana çıkmaktadır.
This movie tell about a painter who draw to portrait everyday. One day the painter have a dream and he’s curious about it!
Ödüller:   6.Konya Kısaca film festivali finalisti, 3.Yıldız Kısa film festivali, 2006 Antalya Akdeniz Üniversitesi film haftası  2006 Kar film festivali
Özgeçmiş: İstanbul’da 3 Mart 1984 yılında dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV-Sinema bölümünde ki lisans eğitimi süresince; TRT(İstanbul) ve TV8 televizyon kanallarında çalışmıştır. Ayrıca 4 sene boyunca İstanbul Üniversitesi Radyo-TV stüdyolarında kadrolu olarak görev almıştır. Öğrenim süresi içersinde onlarca kısa film, TV programı ve belgesel projelerinde kurgu operatörü ve kameraman olarak çalışmıştır.Halen İstanbul Üniversitesi’nde Radyo-TV-Sinema Yüksek Lisansı’na devam etmektedir.
Dağıtım: oncoban@gmail.com

BEKLEYİŞİN GÖLGESİ
Yönetmen:  Çoban
Yapım Yılı:2006
Süresi:1’
Format: MiniDv
Yönetmen: Onur Çoban
Görüntü Yönetmeni: Cihan Kardeşler
Özgün Senaryo: Onur Çoban
Kurgu: Onur Çoban
Oyuncular: Engin Gencer,Seçil Altıner,Onur Çoban
Konu:
Bekleyiş ve beklentilerin bir yansıması...
Özgeçmiş: İstanbul’da 3 Mart 1984 yılında dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV-Sinema bölümünde ki lisans eğitimi süresince; TRT(İstanbul) ve TV8 televizyon kanallarında çalışmıştır. Ayrıca 4 sene boyunca İstanbul Üniversitesi Radyo-TV stüdyolarında kadrolu olarak görev almıştır. Öğrenim süresi içersinde onlarca kısa film, TV programı ve belgesel projelerinde kurgu operatörü ve kameraman olarak çalışmıştır.Halen İstanbul Üniversitesi’nde Radyo-TV-Sinema Yüksek Lisansı’na devam etmektedir.
Dağıtım: oncoban@gmail.com

LUX  /  LUX
Deneysel / Experimental, 3’10”
Renkli / Color, 2006
Konu / Synopsis: Ay bazen kaçar.
Sometimes moon escapes.
Yönetmen / Director: Ulaş Güneş Kacargil
Senaryo / Screenwriter: Ulaş Güneş Kacargil
Kurgu / Editor: Ulaş Güneş Kacargil
Özgeçmiş: 1982 yılında izmir’de doğdu. Lisede Antalya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Müzik Bölümü’nde, klasik gitar ana dalında eğitim aldı. Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü, Duysal (Ses) Tasarımı Programı, Kompozisyon Ana dalından 2007 yılında mezun oldu. Halen istanbul Bilgi Üniversitesi, Sinema Televizyon Yüksek Lisans Programında eğitim görmektedir. Çeşitli kısa filmlere ve videolara müzik yapmış, özellikle kurmaca olmak üzere çeşitli kısa metrajlı filmler çekmiştir.
Biography: Ulaş Güneş Kacargil was born in 1982 in izmir. He studied western classical music and classical guitar in Antalya Anatolian High School of Fine Arts. He studied western classical music composition in Yıldız Technical University, Art Design Faculty, Department of Music and Performing Arts, Audio Design Program. He graduated from university in 2007 and still studying master in istanbul Bilgi University, Film and Television Program. He made various short film musics and short films, especially fiction.
Dağıtım / Distribution: mailto:ulasgunes@gmail.com

UMUT  / UMUT
Kurmaca / Fiction, 14’30”
Renkli / Color, 2006
Konu / Synopsis: Umutsuzluk yol kesen bir gulyabani, acz ve çaresizlik düşünceleri ise ruhu öldüren
birer hastalıktır. Tarihte yol alanlar, hep inançla, ümitle yol almıştır...
Disapear is an ogre, which waylays people, the through of inability and helplessnes are diseases which kill soul, the people who progress in history, always did that with faith and hope.
Yönetmen / Director: Mehmet Bahadır Er
Kurgu / Editor: Nevzat Dişiaçık
Ses / Sound: Erkan Taşdelen
Görüntü Yönetmeni / Director Of Photography: Murat Tuncel
Oyuncular / Cast: Hasan Ciritoğlu, Sıddk Arslan, Emre Özdür, Batuhan Ener, Mustafa Tuna, fiener Savaş, Burak Sarımola, Diğba Ener
Özgeçmiş: Mehmet Bahadır Er, Mehmet’ten olma Gülşen’den doğma. 1982 Kocaeli asıllı Türk yönetmen senarist görüntü yönetmeni. 01251003 kayıt numarasıya halen M.S.G.S.Ü Sinema Tv öğrencisi. Karakırmızı film grubu üyesi.
Biography: Still study at msgsu-stm. member of karakirmizi film group.
Dağıtım / Distribution: mailto:karakirmizi@hotmail.com




 
İçeriğe dön | Ana menüye dön