2010 Yılı Kısa Film Listesi - HABERLER

İçeriğe git

Ana menü:

2010 Yılı Kısa Film Listesi

1997-2018 FİLMLERİ

Kısa Film ve Belgesel
2010 Yılı Listesi


TERSİ VE YÜZÜ - BETWİXT AND BETWEEN
Yönetmen / Director: Tufan TAŞTAN
Format/ScreeningFormat: HDV Kurmaca (Fiction)
Yapım Yılı / Year of Production: 2010
Süre / Duration: 05' 19”
Senaryo/Script:  Tufan TAŞTAN
Müzik/Music: Barış YILDIRIM
Kurgu / Editing: Burkay DOĞAN
Kamera/Camera:Ozan YILDIRIM
Sanat Yönetmeni/Art Director: Çiğdem BAŞKÖY
Oyuncular/Cast:Kerem İŞCANOĞLU , Yahudi Mahallesi Sakinleri
Konu / Synopsis: Bir kent’in içinde, birbirine çok yakın ve çok uzak olan iki ayrı ‘yaşantı’  arasında; iş yerinden evine gidip gelen bir adamın yolculuğu ve bu yolculuk sırasında insanlığına/insanlara yabancılaşması ve yaklaşması, sadece bir ‘selam’laşmayla bile ‘yaşadığını’ hissetmesi…
“Hepimizin gün içinde yaşadığı kısa bir yolculuğun hikâyesi…”
One of the city within very close together and far from the two separate of 'life' as described in the film over to a youth's house journey, and during this trip to humanity / human alienation and to communicate, only a even say “hello” the feeling of  be living …
“It’s a story of a short journey which whole world live…”
Yönetmenin Özgeçmişi/ Director's Biography: 1988’de Ankara doğdu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fizik ve Ankara Üniversitesi Uzay Bilimleri bölümünü yarıda bıraktı. Şuan Ankara Üniversitesi D.T.C.F. Tiyatro bölümünde okumakta. Tiyatro, sinema, müzik ve edebiyat alanlarıyla ilgilenmektedir. Bunun yanı sıra çeşitli dergi ve gazeteler için köşe yazıları yazmıştır. Ayrıca Çeşitli tiyatro gruplarında yönetmen, yazar ve oyuncu olarak çalışmıştır.
Born in 1988, Ankara. He firstly studied Physic at Osmangazi University and Space Sciences at Ankara University but he gave up these universities. He is now Studies at Theatre Department of Ankara University, D.T.C.F. Interested with Theatre, cinema, music and literature. He wrote some essays and columns for some newspaper and magazines. He also worked for theatre groups as director, writer and actor.
İletişim/Communication: tufantastan@gmail.com     www.kadrajdisi.net

GECE / THE NIGHT
Tür / Genre: Kurmaca / Fiction
Süre / Duration: 9 dk. / 9 min.
Yapım Yılı / Year of Production: 2010
Yapım Ülkesi / Country of Production: Türkiye / Turkey
Yapımcı / Producer: Tuna Yılmaz
Kurgu / Editing: Murat Eldem
Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Murat Eldem & Nejat Talas
Yönetmen / Director: Murat Eldem & Tuna Yılmaz
Oyuncular / Cast: Tuna Yılmaz, Gülsün Durak
Senaryo / Screenwriter: Aslı Aksu
Sanat Yönetmeni / Art Director: Faik Üçok
Çekim Formatı / Shooting Format: HDV
Gösterim Formatı / Screening Format: DVD
Özgün Dil / Original Language: Diyalogsuz / No Dialogues
Altyazı / Subtitles: Diyalogsuz / No Dialogues
Sinopsis / Synopsis: Kadın ve adam bir gecelerini dışarıda ayrı ayrı geçirmeye karar verirler. Gece sonu da evde buluşacaklardır. Adam bir partiye gider. Orada bir kadınla gece boyu bakışsa da aralarında bir şey olmaz. Bu, adamın tercih ettiği bir durumdur. Kadınsa geceyi tek başına sokaklarda dolaşarak, sinemaya giderek, vs. geçirir. Gece sonu eve döndüğünde sevgilsinin yatakta kendisini beklediğini görür. İkisinin de birbirlerinin geceyi nasıl geçirdiği konusunda bir fikirleri yoktur. Kadın geç geldiği için, adam şüpheli bakışlarla sevgilisini süzer; bir taraftan da kadınının evde olmasından dolayı duyduğu bir huzur ve mutluluk vardır yüzünde. Kadınsa, bir an için, erkeğinin kendisi gibi tek başına dolanıp erkenden geri geldiğini düşünerek mutlu olur; bir yandan da tam tersini düşünmeden de edemez. Acaba ikisi de gerçekten geceyi başkalarının kollarında geçirmiş midir geçirmemiş midir, birbirleri için bu soruları sorarken oynadıkları oyunun kendileri için aslında hiç de heyecanlı olmadığını anlarlar...
Man and woman decide to spend the night out, but not together. They will meet back again at the end of the night. Man goes to a party where he likes a young girl. But nothing happens between them. Man prefers it that way. Woman spends the night by walking on the streets all alone. When she arrives home, she finds his man waiting for her in bed. They both have no idea how the other spent his/her night. Man is suspicious about his woman since she arrived home late while he also feels secure after her arrival. Woman is content that his man spent the night alone but also she can't help but think the other way round. Did they spend the night in other people's beds? While asking this question to themselves, they realize that this game they play is not that exciting as they expected.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Önce Dokuz Eylül Üniversitesi'nde İşletme okuyup ardından arkasına bile bakmadan sinema alanına geçen Tuna bu yoluna İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde İstanbul ve Amerikan sinemasındaki temsiliyeti üzerine hazırladığı teziyle Tasarım Çalışmaları yüksek lisansını tamamlayarak devam etti. Çeşitli dergilerde sinema yazarlığı, eleştirmenlik ve editörlük yaptı. Çeşitli uluslararası festivallerde gösterilen ödüllü kısa film "35'te 3"teki yönetmenliğinin yanı sıra çeşitli yapımlarda da oyuncu olarak görev aldı. Pek çok kitabı Türkçeye kazandıran Tuna'nın kendine ait ilk kitabı da 2004 senesinde yayımlandı.  İkinci kitabı ise yurtdışında ve İngilizce olarak okuyucularla buluştu. İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesindeki öğretim görevliliğinin yanı sıra Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'nin program direktörlüğünü de yürütmektedir. Murat Eldem 1979 yılında doğdu. Celal Bayar Üniversitesi İktisat bölümünü bitirdi. Çeşitli video çalışmalarında ve kısa filmlerde görev aldı. Tuna Yılmaz ile beraber çektiği ilk kısa metraj filmi "35'te 3"ün ardından "Kısa Yaşamlar" ve "Zor" isimli iki film daha yönetti. Çeşitli uzun ve kısa metraj filmlerde görüntü yönetmenliği de yaptı. "Gece" Yılmaz ile olan ikinci yönetmenlik işbirliğidir.
After studying Business at Dokuz Eylul University, Tuna Yilmaz had a masters degree on Design Studies at Izmir University of Economics where he wrote his thesis on Istanbul and its representation in American Cinema. He has been working as a free lance film critic and writer for several magazines. He co-directed the awarded short documentary "3 in 35" and also acted in several short films. His first book on David Lynch was published in 2204. His second book was published abroad in English in 2009. Yilmaz is a part time lecturer at Izmir University of Economics Faculty of Communication and also is the Programme Director for International Izmir Short Film Festival. Murat Eldem was born in 1979. He studied Economics at Celal Bayar University. He was instrumental in sevaral video art and short film projects. After his directorial debut with Tuna Yilmaz, "3 in 35", he went solo and directed two more short films: "Brief Lives" and "Tough". He also worked as director of photography in various short and feature films. "The Night" is his second time directorial collaboration with Yilmaz.
Websitesi / Website: www.tunayilmaz.com
İletişim ve Dağıtım / Contact and Distribution: Tuna Yılmaz
240 Sokak No:1 D:18 Bornova 35040 Izmir Turkey
tunayilmaz@tunayilmaz.com

SOĞUK
Yapımcı-Yönetmen: Barış Kaykusuz
Senaryo: Barış Kaykusuz
Oyuncular: Engin Bahadır , Mürsel Güven, Ahmet Köse, Sevda Aydoğmuş, Batuhan Çokal, Semih Uçar, Selçuk Kaynar Melih Penbe, Melih Başaran, Yeliz Kocatepe
Konu: Küçük yaşlarda babası tarafından terk edilen Savaş’ın hayatın aslında o kadar da uzun olmadığını anlamasıyla başlıyor. Filmin devamında ise Savaş yaşamının çok kısa bir süre içinde biteceğini öğrenir ve psikolojik sorunlar yaşamaya başlar. Hayatın kısa ve kalp kırmaya değmeyeceğini anladığı için midir bilinmez geçmişte yaptığı yanlışları düzeltmek için harekete geçer. Doktorlar Savaş’ın sadece 10-15 gün ömrünün kaldığını söylemesine karşın Savaş hala hayattadır. Tüm hayatı boyunca babasına duyduğu nefret artık onu ölüme bile götürebilecek özleme dönüşmüştür. Hayatı boyunca doğru ya da yanlış verdiği kararı her zaman gerçekleştiren Savaş aldığı son kararı da gerçekleştirir.
Özgeçmiş:
Barış Kaykusuz ilköğretim yıllarında başlayan fotoğraf hobisini, orta öğretim de tiyatro, konser ve tanıtım çekimleriyle devam ettirdi. Yüksek öğrenimine Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde devam etmektedir. Bir çok fotoğraf çekiminin yanı sıra dört de kısa metraj film projesini gerçekleştirmiştir. Bir dönem muhabirlikte yapan Barış Kaykusuz. Şimdilerde ise Ankara’da öğrenimine devam etmekte, kısa film ve fotoğraf çalışmalarını da sürdürmektedir.
Baris Kaykusuz pursued his interest in photography in theatre shoots during his primary education, and in concert and advertising shoots during high school, which he adopted in elementary education. He continues his higher education in Photograhpy Department of Communication Faculty in Gazi University. As well as many photography jobs, he carried out four narrow films. Worked as a reporter, Baris Kaykusuz currently continues his educatio in Ankara, he also continues his narroow film and photography projects.
Dağıtım:  bariskaykusuz@hotmail.com

PERA BERBANGÊ / ARPEGGİO ANTE LUCEM
Yönetmen ve Senaryo : Arîn Inan Arslan
Görüntü Yönetmeni : Senem Tüzen
Filmin Dili: Kürtçe (Zazaca - Kurmanci)
Altyazı : Türkçe – Ingilizce - Fransızca
Ülke : Türkiye
Çekim Yılı: 2010
Süre : 15 dk.
Tür : Kurmaca
Çekim Formatı : Full HD
Sanat Yönetmeni : Metin Çelik
Kurgu : Arin Inan Arslan, Metin Çelik, Senem Tüzen
Müzik : Mehmet Atlı
Ses : Gürkan Özkaya
Ses Tasarımı : Cenker Kökten
Kostüm : Metin Çelik
Yapım Koordinatoru : Ruken Sansur
Oyuncular: Yoldaş Toy (Bışkov/Erdal),Alican Pınar (Bışkov'un Kardeşi), Ana Rından (Bışkov'un Nenesi), Erdal Ceviz (Harabede Soldan Birinci), Mirza Metin ( Harabede Ortada Oturan)
Alişan Önlü (Harabede Pencere Önünde), Ayhan Katakçin (Harabede Uyuyan)
Konu:
Film, köylerin boşaltılmasıyla birlikte şehre yerleşmek zorunda kalmış insanlar etrafında dönmektedir.
Bışkov (Pantolon Düğmesi), evcil güvercinlerini çarşıda insanlara azad ettirerek geçimini sağlamaktadır. Akşam ev yolunda bir kaç genç Bışkov'u oturmakta oldukları harabeye çağırırlar. Harabede tanığı oldukları ve ardından nenesinin sözleri Bışkov'u bir yol ayrımına getirir: Pantolon düğmesi kopar.
This film focused on the life of the people who were obligated to leave their hometown because of the war conditions in the region.
Bıskov (button of trousers) earn his life by unchaining the domestic pigeons at the city centre. On the turning way to home, a few young guys call him to come their ruin. The things he experienced in this ruin and the words of his grand mother he heard when he arrive to home takes him to a turnout: the button of Trousers is broken.
Özgeçmiş:  
Tunceli’de doğdu. 2004’te ilk kısa filmi “Kırıntı”yı çekti. 2005 yılında Ege Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 2006 yılında çektiği ikinci kısa filmi “Sî û Ba” ile Tahran Uluslar arası Kısa Film Festivali’nde En iyi Asya kısa filmi başta olmak üzere bir çok ödül aldı. Dört yıl aradan sonra göç temasını, “kanatları olduğu halde gidememek” fikri üzerinden inceleyen Pera Berbangê isimli kısa filmi çekti…
Bağımsız olarak sinema yapmaya devam ediyor.  
Born  in Tunceli. He shot his first short  film “Kırıntı” in 2004. He had graduated from Ege University Computer Based Education Technology Teaching in 2005. He is still making films independently..
Yapımcı : Arin Inan Arslan  
Dağıtım: arin@arininan.com

AKDENİZİN ÇOCUKLARI  / CHİLDREN OF THE MEDİTERANEAN
Tür: Belgesel  –  Documentary
Süre  –  Screen Time : 19’.58”
Metin – Text : Sibel Göydağ Çakmak
Seslendirme  –  Dubbing: Memduh Turhanoğulları
Kurgu –  Montage : Selçuk Aslan
Jenerik  –  Credits: Zihni Durmuş
Çeviri  – Translation: Seçil Deren Van Het Hof
Müzik –  Music: Sercan Uçarsoy & Efe Demirtopuz
Kamera – Camera : Suat Erdöl
Yapım  –  Production: Selçuk Aslan
Yönetmen  –  Director : Suat Erdöl / 2010 – Antalya
Filmin Konusu;
“İster hobi maksatlı, ister ticari olsun. Balıkçılığın etrafında görünmeyen pek çok kişi var. Yaşadıklarını 3.göz olarak vermeye çalıştık. Tamamıyla doğal bir anlatımı benimsediğimiz çalışmamız gerçeği anlatıyor. “
“As hobby or for commercial purposes, there is a lot of unnoticed people. We tried to present them through a third eye. Our film in which we adopted  a wholly natural nattarive represents the truth.”
Özgeçmiş  
“ 1970 Ankara doğumlu. İzmir 9 Eylül Üniversitesi G.S. F Sinema – TV Bölümü mezunu. Medyanın pek çok yerinde görev yaptı. Şu an Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesinde Öğretim Elemanı olarak görev yapıyor. ”“ Born in 1970, Ankara. Studies at 9 Eylül University, Faculty of Finr Arts, Department of Cinema and TV. He worked in various sectors of media. Currently affiliated with Akdeniz Universiy Faculty of Communication. “
Filmografi:
Beginning “ Başlangıç “ 1991
Lure “ Cezbeden “ 1991
Missing “ Kayıp” 1991
The City “ Şehir ” 1991
A Wound at Your Heart “ Yüreğinde Bir Yara “ 1991
Milky Way “ Samanyolu “ 1991
Quiete a Time at Night “ Gecenin Bir Vakti “ 1992
Randezvous “ Randevu “ 1992
Unlimited  “ Sonsuz “ 1992
The Unforgettable  “ Unutulmayan ” 1992
Platform  “ Peron “ 1992
Squeeze  “ Sıkışma “ 1996
Dağıtım: suaterdol@akdeniz.edu.tr

BERİYA TOFANÊ – TUFANDAN ÖNCE- BEFORE THE FLOOD
Yönetmen / Director: Ferit KARAHAN
Format/ScreeningFormat: HDV Kurmaca (Fiction)
Yapım Yılı / Year of Production: 2010
Süre / Duration: 15’
Senaryo/Script:  Ferit KARAHAN- Harun ÖZMEN –Nazi ERTUŞ
Müzik/Music: Burhan BERKEN
Kurgu / Editing: Emrah DÖNMEZ – Ferit KARAHAN
Kamera/Camera: Harun ÖZMEN
Sanat Yönetmeni/Art Director: Sedat BARIŞ
Uygulamacı Yapımcı/Line Producer: Nazi ERTUŞ
Yapımcı/Producer: Ayhan EREN
Yönetmen Yardımcıları/ Director Assistants: Hatice KAMER – Arin ARJEN
Post Prodüksiyon/ Post production: Sedat YILMAZ karıncalar yapım
Oyuncular/Cast: Taies FARZAN, Ömer ŞAHİN, Zilan ALKAN, Ayhan EREN
Konu / Synopsis: Tanrı yeryüzüne baktı ve her şeyin ne denli bozulduğunu gördü. Çünkü insanlar yoldan çıkmıştı. RAB, "Ruhum insanda sonsuza dek kalmayacak, çünkü o ölümlüdür" dedi. Tanrı'nın gözünde yeryüzü bozulmuş, zorbalıkla dolmuştu. Tanrı Nuh'a, "İnsanlığa son vereceğim" dedi. Onlarla birlikte yeryüzünü de yok edeceğim. Kendine gofer ağacından bir gemi yap dedi ve Nuh’a gemiyi nasıl yapacağını anlattı. Sonra dedi ki; Yeryüzüne tufan göndereceğim. Göklerin altında soluk alan bütün canlıları yok edeceğim. Yeryüzündeki her canlı ölecek."Yedi gün sonra yeryüzüne kırk gün kırk gece yağmur yağdıracağım. RAB baktı, İnsanı yarattığına pişman oldu. Yüreği sızladı. "Yarattığım insanları, hayvanları, sürüngenleri, kuşları yeryüzünden silip atacağım" dedi.
Ve tufan koptu.
TEKVİN-TEVRAT
Yahweh saw that the wickedness of man was great in the earth, and that every imagination of the thoughts of his heart was only evil continually. Yahweh said, "My Spirit will not strive with man forever, because he also is flesh; yet will his days be one hundred twenty years." The earth was corrupt before God, and the earth was filled with violence but Noah was a righteous man,blameless among the people of his time. Noah walked with God. Yahweh said, "I will destroy man whom I have created from the surface of the ground.God said: " Make an ark of gopher wood." and he explained how to make it.Then he said "I do bring the flood of waters on this earth, to destroy all flesh having the breath of life from under the sky. Everything that is in the earth will die. In seven days, I will cause it to rain on the earth for forty days and forty nights."  Noah did everything that Yahweh commanded him. Noah warned people but they thought about evil.Yahweh was sorry that he had made man on the earth, and it grieved him in his heart.  
Yahweh said, "I will destroy man whom I have created from the surface of the ground; man, along with animals, creeping things, and birds of the sky."
And flood started.
TEKVİN-TEVRAT: BOOK OF GENESİS-HEBREW BİBLE
Yönetmenin Özgeçmişi/ Director's Biography: 1983’te Muş’ta doğdu. Marmara üniversitesinden 2006 da mezun oldu. Birçok Kısa filmde görüntü yönetmenliği, yönetmenlik yaptı. 2002-2006 arası çeşitli şirketlerde ve televizyonlarda, yardımcı yönetmenlik ve metin yazarı olarak çalıştı.  Üniversitenin ilk yıllarından itibaren sinema göstergebilimi(semiyolojisi) üzerine araştırmalar yaptı. Çeşitli gazete ve dergilerde film eleştirisi yazdı.  Son alarak,  “Ceylan Önkol ve bütün savaş mağduru çocuklara” adadığı “ Beriya Tofanê (Tufandan Önce) kısa filmini çekti. Halen Avrupa Film Reklam Pro. Tanıtım. Ltd. Şti ’in de reklam yönetmeni olarak çalışmaktadır.
Ferit Karahan was born in 1983; completed his education in Ağrı untill his university years. He commenced studying electrial teacher at the Marmara University(2000-2005). Between 2002-2004, he studied on cinema in a cultural foundation. Afterwards this period, he conducted workshops with young moviemakers, resulting in short films. He gave lectures on directoring. He also shot the films Analog and fotofobia in the same period. Between 2003 and 2006, he, had worked at various production company shot many advertisement films, educational films, commercial documentaries and videos. He also worked as a assistant at various production .. Between 2006 and 2008 he has worked at various programmes at Roj tv as a director. Lastly he has took place  as a second director at press which is a long-lenght film.
Recently he is working at Avrupa film as a director.
Filmografi /Filmography:
Uzun metraj filmler;
2009 – Press - Yardımcı Yönetmen - Yön; Sedat Yılmaz
Kısa filmler:
2010 – Milyarderler Ülkesi- Yönetmen - 2010- Tufandan Önce  - Yönetmen- 2006- Burjuvaji, Bir Yemek Ve Sonrası – Yönetmen 2005- Analog - Yönetmen
Dağıtım:   karahan.ferit@gmail.com

ÇEMBER
Yapımcı, Senarıst ve Yönetmen / produced, written and directed by: burak aras
Format / format: kurmaca/fiction  digital8/dvd
Süresı / time : 19'
Yapım Tarıhı / produce date : 2010
Burak Aras, 1986 yılında Erzurum'da doğdu. Babasının memuriyeti nedeniyle çocukluğunu ülkenin çeşitli il ve ilçelerinde geçirdi. 2006 yılında Anadolu Üniversitesi Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümünü kazanınca Üniversite öğrenimi için Eskişehir'e yerleşti. Çocukluğundan beri sanatın çeşitli dalları -resim, müzik ve şu an sinema- ile yakınen ilgilenmektir. Elektrik Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olup halen yüksek öğrenimine devam etmektedir.
Burak aras was born in Erzurum in 1986. His childhood was spent in the various provinces and districts because of his father's civil service. In 2006, When he achieved the demartment of electrical and electronics engineering of Anadolu University, he moved to Eskisehir for studying. Since his childhood he has interested in various branches of arts (painting,music and is now closely involved with the cinema). He is the 3 grade student of the department of electrical and electronics engineering and still continues his higher education.
Sinopsis/ Synopsis:
Evli bir çift olan Sevgi ve Osman'in hayatlari, çocuklarinin olamamasi ile cehenneme dönmektedir. Kisir olmasina rağmen Sevgi, bir çocuk doğurmak ister, bunun için her yolu denemektedir ama basaramaz. Bu yüzden de kendisine karsi ilgisizlesen Osman'i suçlamaya baslar ve gün geçtikçe Sevginin bu arzusu kadin olduğunu kanitlama hirsina dönüsürken, hazin bir son ansizin karsimiza çikar.
The lives of a married couple who's Sevgi and Osman back to hell with their children can not become. Although Sevgi is infertile, wants to breed like a child, for it has tried every way but she has failed. Therefore, she pushes to impeach Osman who does not care about herself. While that Sevgi's wishes is being become an ambition that prove her femininity, a sad end suddenly was become.
Oyuncular/cast: aykut köseler, birsen koyun, celal efeoğlu, nevin okumuş, urgiye ekizoğlu
Belgesel Çekımler ve Devamlılık/documentary shootings and continuosity: özge abacı
SES/sound: gaipten sesler(brkrs)
Boom Operatörü/boom operator:ali kemal ulağ
Mıksaj ve Kurgu/mix and editor:burak aras
Set Asıstanı/ set asistant: özge abacı
Işık/lighting:aykut köseler
Görüntü Yönetmenı/cinematography: burak aras
Müzık/music:ali kemal ulağ, gaipten sesler
İletişim / Contact:  burakaras@windowslive.com

RÜZGÂR
Yönetmen:Murat Kılıç
Tür: Canlandırma
Canlandırma: Murat Kılıç
Müzik: Empyrium-where at night the wood grouse plays
Süre : 1’34’’
Yapım tarihi: 2010
Format: DVD-Pal
Sinopsis:
Rüzgarlı bir günde gezintiye çıkan genç kız,çocukluğunu hatırlar ve babasını ziyaret eder…
Yönetmen Özgeçmişi :
2009-Anadolu Üniversitesi Gsf  öğrencisi
2007-2009 Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi/Resim Bölümü(Bursa)
İletişim:  murat.kilic@anadolu.edu.tr
Web   : murat-klc.blogspot.com

ARANLIK GÜZELDİR
Yönetmen:Murat Kılıç
Tür: Canlandırma
Canlandırma: Murat Kılıç
Müzik: Empyrium-Nebel
           Empyrium- die schwane im schilf  
Süre : 2.32
Yapım tarihi: 2010
Format: DVD-Pal
Sinopsis:
Karanlıkta bir ışık gören koza,aydınlığa ulaşmak ümidiyle ışığı takip eder.ışığa ulaştığında ise durum çok farklıdır.
Yönetmen Özgeçmişi :
2009-Anadolu Üniversitesi Gsf  öğrencisi
2007-2009 Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi/Resim Bölümü(Bursa)
İletişim:  murat.kilic@anadolu.edu.tr
Web   : murat-klc.blogspot.com

DOKUNMA BANA – DON'T TOUCH ME
Yönetmen / Director : Erdem YİRMİBEŞ
Tür / Genre : Kurmaca / Fiction
Çekim Formatı / Shooting Format : Full HD 16:9-Color
Süre / Duration : 06:24
Yapım Yılı / Year of Production : 2010
Yapım Ülkesi / Country of Production : Türkiye/Turkey
Özgün Dil / Original Language : Türkçe/Turkish
Altyazı / Subtitles : İngilizce/English
Senaryo / Script : Erdem YİRMİBEŞ
Yapımcı / Producer : Mustafa PELİT
Görüntü Yönetmeni / Director of Photography : Nadir BUÇAN
Sanat Yönetmeni / Art Director : Simay GÖZENER
Kurgu / Editing : Erdem YİRMİBEŞ & Nadir BUÇAN
Ses / Sound : Ali Haydar TOMBAK
Grafik / Graphic : Yener YENTEK
Çeviri / Translation : Umutcan İPEKOĞLU
Oyuncular / Cast : Nazlı Benan ÖZKAYA & Emrah ERSOY
Sinopsis / Synopsis :
Kadın yatakta notlarını okurken adam yatmak için yatağa gelir.Kadın okumasını bitirir notlarını toparlar ve uyumak için ışıklarını kapatırlar.Kadın durup dururken adama söylenmeye başlar,adam da karşılık verir.Tartışma giderek şiddetlenir ve ilişkileri bitme noktasına gelir.Kadının ışığı açmasıyla olay farklı bir yöne gider. / The man comes to bed whilst the woman reads her notes.The woman finishes her reading, puts her notes together and they both turn off their lights.The woman starts to nag at the man for no reason at all and the man responds her.The arguement gradually becomes stronger and their relations reach to the point of ending.The scene goes to a different direction after the woman turns on the light.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography :
1983,Samsun doğumlu.Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği öğrencisidir ve Siyah Beyaz belgesel fotoğrafçılık, kaligrafi ve müzik ile ilgilenmektedir.
Born in 1983, Samsun.He is studies at Ankara University Faculty of Engineering Department of Geological Engineering and interested in BlackWhite Documentary Photography, Calligrahpy and Music.
İletişim ve Dağıtım / Contact and Distribution : erdemyirmibes@hotmail.com

AHNECTHA “VOİCELESS ROOM”
Yönetmen / Directed by: Can Eren
Tür / Genre: Steampunk sci-fi
Süre / Runtime: 13'59''
Yapım Tarihi / Year: 2010
Format: Pal-Color
Aspect Ratio: 1.85:1
Senaryo / Written by: Can Eren
Yapımcı / Producer: Fevziye Hazal Yazan
Fotograf Direktörü / Director of photography: Bilhan Altay
Oyuncular / Cast : Ahnectha: Reyhan Özdilek, Postman: Alican Baykara
Kamera / Camera: Bilhan Altay
Yönetmen Yardımcısı / Assistant director: Çağıl Özdemir
Sanat Yönetmeni / Art direction: Pelin Kaçar
Sanat Grubu / Art department: Can Eren, Pelin Kaçar, Barış Beysel, Çağıl Özdemir
Set Tasarımı / Set designers: Can Eren, Çağıl Özdemir
Kostüm / Costume designers: Can Eren, Pelin Kaçar, Barış Beysel
Ses Tasarımı / Sound designer: Can Eren
Kurgu / Edited by: Can Eren
Konu / Sinopsis:
Herşey büyük sessizlikten sonar bitecek. Kızlarınız kalacak, içlerindeki fazla sesler yüzünden. Fakat biz onların seslerini de bastıracağız. Ve ansızın onlara kendi seslerini hatırlatacağız. Ve işte o zaman onlar da bitecekler.
Everything will end after the deep silence. You will have daughters who stay because of the voices within. And then we will silence their voices.
And all of a sudden we will remind them of their own voices. Then this will bring their end too.
Postprodüksiyon / Post production: Can Eren
Foto Manüpülasyon  / Photo Manipulation: Güneş Eser
Ahnectha'nın tablosu / Ahnectha's canvas: Çağıl Özdemir
Best boy: Samet Ersöz
Mekan / Location: Oğulcan Türe
Anneye teşekkür / Thank you mom: Nesrin Eren
İletişim / Contact: caneren@gmx.com | http://caneren.viewbook.com

ÇIKIŞ NOKTASI / STARTING POINT
Yönetmen / Director: Volkan GÜNSÜR
Yapımcı / Producer: Demet GÜNSÜR
Yapım / Production: Günfilm
Format / ScreeningFormat: HD Kurmaca (Fiction)
Yapım Yılı / Year of Production: 2010
Süre / Duration: 22' 18”
Senaryo / Script: Volkan GÜNSÜR
Kurgu / Editing: Volkan GÜNSÜR
Görüntü Yönetmeni / DOP: Şahin YİĞİT, Mehmet Ali DAMLAR
Oyuncular / Cast: Didem BALÇIN, Gonca YAKUT, Şevki ÇEPA, Berke ÜZREK
İletişim/Communication: volkan@gunflm.com

TERS YAŞAM – LİVİNG BACKWARDS
Yönetmen / Director: Burak BABAYİĞİT
Format/ScreeningFormat: Mini DVD Kurmaca (PAL)
Yapım Yılı / Year of Production: 2010
Süre / Duration: 04' 44”
Senaryo/Script:  Burak BABAYİĞİT
Müzik/Music: Bedük-Herşey Ters
Kurgu / Editing: Burak BABAYİĞİT
Kamera/Camera: Burak BABAYİĞİT
Oyuncular/Cast: Ezgi BEKTAŞ,Koray ANAYURDU
Konu / Synopsis: İki kişi,iki aynı yaşam,tek farklı yaşama düşüncesi ve ters yaşanan dünya…
Two people, both the same life, only lived a different life in the world of thought, and vice versa ...
Yönetmenin Özgeçmişi/ Director's Biography: 1994’de Ankara doğdu. Şuan Ankara’da devlet lisesinde okuyor. Halen film çekimi yapmakta,ve o ortamda bulunmaktadır. Tiyatro, sinema, müzik ve edebiyat alanlarıyla ilgilenmektedir. Bunun yanı sıra çeşitli dergi ve gazeteler için köşe yazıları yazmıştır. Ayrıca Çeşitli filmlerde yönetmen, yazar ve oyuncu olarak çalışmıştır.
İletişim/Communication: burakbabayigit06@gmail.com  |  www.burakbabayigit.com

KAOS – CHAOS
Yönetmen / Director : Burçin Yamaner
Tür / Genre : Kurmaca - Fiction
Çekim Formatı / Shooting Format : DV
Gösterim Formatı / Screening Format : DVD
Özgün Dil / Original Language : Diyalogsuz / No Dialogues
Yapım Yılı / Year of Production : 2010
Yapım Ülkesi / Country of Production : Türkiye / Turkey
Yapımcı / Producer : Burçin Yamaner
Süre / Duration : 15’ 13’’
Senaryo / Script : Burçin Yamaner
Kurgu / Editing : Burçin Yamaner
Kamera / Camera : Erdal Turt,Burcu Yamaner,Burçin Yamaner
Müzik / Music : Classical Music
Oyuncular / Cast : Burçin Yamaner,Latife Yamaner,Mahir Yamaner,Bilal Sezer,Hasan Danışmaz,Levent Kurt,Aykut Kurt,Ömer Gizlier,Fırat Bektaş,Yetiş Ateş,Ayhan Demircan
Konu / Synopsis : Her yer karmaşa.Her yer kaos..İnsan kendinden kaçabilir mi ? Sen insanlardan kaçabilir misin ? Kaos bir girdaptır.Kaos kaçınılmazdır.Kaos ölümdür.
Everywhere is in confusion.Everywhere is in chaos..Can someone run away him from himself ? Can you run away from people ? Chaos is an eddy.Chaos is indispensable.Chaos is death.
Yönetmen’in Özgeçmişi / Director's Biography : 9 Ağustos 1983 yılında Zonguldak Ereğli’de doğdu..Anadolu Üniversitesi Turizm Otelcilik ve İşletme bölümlerini bitirdi..2008’de Dijital Film Akademisi’nde "Crash! Digital Film Making" eğitimini tamamladı ve sertifikasını aldı..
He was born in Zonguldak Ereğli on 9 th of August 1983..He graduated from the department of Tourism,Hotel Management and Business Enterprise in Anatolian University..He completed his education of "Crash! Digital Film Making" at Digital Film Academy in 2008 and he took his certificate..
İletişim / Communication: b.yamaner@hotmail.com

GÖÇ
Yönetmen / Director: Şükrü ÖZÇELİK
Format/ScreeningFormat: HDV Kurmaca (Fiction)
Yapım Yılı / Year of Production: 2010
Altyazı : Ingilizce
Süre / Duration: 19 DK.
Senaryo/Script:  Şükrü ÖZÇELİK
Müzik/Music: Cazibeler Montajı
Kurgu / Editing: Özgür KILIÇ
Kamera/Camera:Mustafa ŞENTÜRK
Sanat Yönetmeni/Art Director: Erdal SEZER
Ses : Namık DÖNMEZ
Oyuncular/Cast: Mustafa UZUNYILMAZ , Berkay GİRGİN , F.İbrahim GÜREL
Konu / Synopsis: Ekonomik sebeplerden dolayı boşalmış bir anadolu köyünde kalan son çocuk Ergül'ün oyun arkadaşı arayışı.
Ergül, last child stayed in an Anatolian village that is emptied for economical reasons, is lookind for a friend to play.
Yönetmenin Özgeçmişi/ Director's Biography: 1988'de orduda doğdu.ilköğretim ve lise eğitimini istanbulda tamamladı.şu an çanakkale 18 mart üniversitesi güzel sanatlar fakültesinde sinema tv bölümünde okumakta.
Şükrü Özçelik is born in 1988 in Ordu, Turkey.Completed his primary and high school education in İstanbul.He's been studying in Cinema-TV Department,Çanakkale 18 Mart University.
İletişim/Communication: ozceliksukru@gmail.com

ASLI’NDA – DELUTION
Yönetmen / Director: Emre AYAN
Format/ScreeningFormat: HDV Kurmaca (Fiction)
Yapım Yılı / Year of Production: 2010
Süre / Duration: 14’ 36’’
Senaryo/Script:  Didem DEMİRKOL
Müzik/Music: Bertan COŞAR
Kurgu / Editing: Ozan ERGÜL
Kamera/Camera: Selim SÜME
Oyuncular/Cast: Elif BAYKAL, Hamit AKTAŞ
Konu / Synopsis: Aslı 21 yaşında, ailesini bir süre önce trafik kazasında kaybetmiş olduğu için hayata küsmüş olan bir kızdır. Ailesini kaybetmiş olmanın verdiği travma onu depresyona sokmuştur ve hayatla ilişkisini tamamen kesmiştir. Evden dışarıya çıkmamakta, kimse ile iletişim kurmamaktadır. Bir gece kabus görerek uyanınca yan daireden bir takım sesler geldiğini duyar. Zaman içinde yan dairedeki karı kocanın hayatı Aslı’nın ilgisini çekmeye başlar ve onu hayata bağlayan tek unsur haline gelir. Aslı takıntılı bir şekilde duvardan yan daireyi dinlemektedir. Yan dairedeki çiftin hayatında yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu fark etmesi uzun sürmez.
Aslı, 21 years old young lady has lost her family in a car accident recently. This trauma put her into a deep depression. She has cut all her relation with life and refuses to get in touch with anybody. One night she wakes up from a nightmare and hears some strange voices from next door. After a while watching her neighbor’s life becomes an obsession to her. She starts listening the wall all the day. But something is going wrong next door.
Yönetmenin Özgeçmişi/ Director's Biography: Korhan Emre Ayan 3 Mart 1976 istanbul’da doğdu. Yıldız teknik üniversitesi Kimya bölümünden mezun oldu.. Üniversite yıllarında fotoğrafçılığa merak saldı. Askerlik sonrası bir çok uluslu firmanın 5 yıl lojistik ve dış ticaret müdürü olarak çalıştı. Daha sonra özel televizyonlar için çeşitli belgesel ve röportaj programları hazırladı.  2003 yılında Bilgi üniversitesinin Film Atölyesine katıldı ve Serdar Akar’dan film yapımı dersleri aldı. 2010 yılında çektiği “Aslı’nda” yönetmenin ilk kısa filmi.
Korhan Emre Ayan was born in İstanbul  on 3rd of March 1976. Graduated from Yıldız Technical University Chemistry department. During his university years he started taking photographs.  After his military service he worked 5 years in a multinational company as logistics and foreign trade manager. He prepared documentaries for private TV channels. In 2003 he attended to a film producing workshop of Serdar Akar  in Bilgi University.” Aslı’nda” is his first short movie.
İletişim/Communication: kemreayan@gmail.com  

A PIECE OF MEAT
Senaryo-Yönetmen / Written-Directed by: Mehmet ÖZDOĞAN
Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Abdulbaki YAVUZ
Konu / Sinopsis:
Hayvanlar cinsel ihtiyaçlarını gidermek için sevişirler.
Animals, make love to satisfy sexual needs.
Yapımcı / Producer: Abbas ARSLAN
Uygulayıcı Yapımcı / Executive Producer: Cem Taner HİÇYAKMAZER
Müzik / Music: Mustafa Pınar
Kurgu / Editor: Mehmet ÖZDOĞAN
Set Fotoğraf / Photography : Osman Yusuf ABİCE
Oyuncular / Cast: Kerime ORMERAL, Ahmet YILDIRIM
Yönetmen / Director:
1984 yılında Antakya’da doğdu. Lise öğrenimini Adana’da tamamladıktan sonra 2004 yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. Birçok kısa filmde görev aldı. 'A Piece of Meat' Özdoğan’ın yazıp yönettiği son kısa filmidir.
He was born in 1984 in Antakya. After his high school graduation, he started his university education at Cukurova University for Civil Engineering. He worked at lots of short film sets. ‘A Piece of Meat’ is his last film which is written and directed by him.  
Filmleri / Filmography:
2010 A Piece of Meat
2008 Mevt
2007 Cürüm
2006 Güdü
İletişim/Communication: mhmtozdgn@yahoo.com

ASLINDA / ACTUALLY
Tür / Genre: Kurmaca / Fiction
Süre / Duration: 05’.34’’
Yapım Yılı / Year of Production: 2010
Yapım Ülkesi / Country of Production: Türkiye / Turkey
Yönetmen / Director: Karaca Yiğit Pehlivanlı
Kurgu / Editing: Karaca Yiğit Pehlivanlı
Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: İdil Demir & Nazan Kestik
Oyuncular / Cast: Karaca Yiğit Pehlivanlı & İdil Demir & Coşkun Çokgezen
Senaryo / Screenwriter: Karaca Yiğit Pehlivanlı
Çekim Formatı / Shooting Format: HD
Özgün Dil / Original Language: Türkçe / Turkish
Müzik / Music: Inti Illimani – Lamento del Indio
                          Kocani Orkestar – Gypsy Mambo
                          Bandista – Her Şeyin Şarkısı
Sinopsis / Synopsis: Ender yaşamının her anını kameraya kaydetmektedir. Kaydı durdurmayı aklından dahi geçirmez. Ama kasedinin bitmesi ve yeni kaset bulamaması gerçekle rüyanın karışmasına, kameradan bırakıp uzaklaşması ise saklı mananın açığa çıkmasına sebep olur.
Ender tapes every moment of his life. He never once thinks of stopping the recording. But as he runs out of cassettes and can’t find a new one, real and dream life gets mixed up..After that fact, moving away from his camera becomes the reason of coming off the secret meaning..
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden mezun olan Karaca Yiğit Pehlivanlı, katılmış olduğu film atölyesinde aldığı eğitimle ilk kısa filmine imza attı.
He graduated from Ege University, Biology Department and he shot his first short film after attending a movie production class.
İletişim / Contact: kyigit2002@yahoo.com

BÊDENGÎ (SESSİZLİK)
Tür: Kurmaca
Süre:14 dk
Format: HD
Yapım Yılı:2010
Yapım: Mezopotamya Sinema
Oyuncular: İlker Kızmaz, Saadet Çaçan, Fırat Aksan, Musa Karagöz, Mehmet Hadi Sümer, Hêvîdar Bakır
Senaryo /Yönetmen: Aziz Çapkurt
Görüntü Yönetmeni: Serdar Güz
Ses:  Memet Dalmaz
Kurgu: Aziz Çapkurt
Müzik: Mehmet Atlı
Sanat Yönetmeni: Cihan Yüksel
Özgeçmiş:
Aziz Çapkurt 1981 yılında Kars’ta doğdu. İlköğretim ve liseyi burada okudu.  Daha sonra çeşitli TV dizilerinde ve filmlerinde reji asistanlığı yaptı. 2007 yılından beri Mezopotamya Sinema Kolektifinde çalışmaktadır. Bêdengî (Sessizlik) ilk kısa filmidir.
Aziz Çapkurt  He was born in Kars (Turkey) in 1981. He completed his elementary and high school education there. Later he worked as direction assistant in several TV films and series in İstanbul.  Since 2007 he has worked with the Mesopotamia Cinema Collective.  Silence (Bêdengî) is his first short film.
Sinopsis : Hasan babasının camcı dükkânında çalışmaktadır. Bir gün yaşlı bir kadın tamir edilmesi için camı kırılmış bir fotoğraf çerçevesi getirir. Hasan fotoğraftaki genç adamı tanır ve yaşlı kadını takip etmeye başlar. Takip ettiği aynı zamanda kendi geçmişidir.
As kerliğini Türkiyenin doğusunda yapmış bir genç ile bir Cumartesi Annesinin karşılaşmasının hikayesi...
He was born in Kars (Turkey) in 1981. He completed his elementary and high school education there. Later he worked as direction assistant in several TV films and series in İstanbul.  Since 2007 he has worked with the Mesopotamia Cinema Collective.  Silence (Bêdengî) is his first short film.
Ödüller:
17.  Adana Altın Koza Film Festivali Uluslararası Akdeniz Ülkerleri Kısa Film Yarışması – Mansiyon Ödülü
1. Siirt Barosu Kısa film Yarışması – Jüri Özel Ödülü
İletişim / Contact: capkurtaziz@hotmail.com

ERTELENEN PARANOYA/THE DELAYED PARANOİA
Yönetmen/Director: Derya Mansuroğlu
Senaryo/Screenplay: Derya Mansuroğlu
Görüntü yönetmeni/Director of Photography: Göktuğ Bakan
Kurgu/Editing: Derya Mansuroğlu
Sanat Yönetmeni/Art Director: Derya Mansuroğlu
Müzik/Music by: Uras Büyükyılmaz
Işık şefi/Light Conductor: Asuman Zirek
Oyuncular/Cast: Ecem Devrim,Egemen Şahin
Tür/Genre: Deneysel/Experimental
Süre/Duration: 04:15
Çekim Formatı / Shooting Format: 16:9
Yapım Ülkesi ve Yılı/Country of Production and Year of Production: Türkiye/Turkey 2010
Altyazı/Subtitle: İngilizce/English
Konu/Synopsis:
Saat 12’de başlayıp 12’de biten,aslında zamanı hiç geçmeyen  bir gece yarısıdır.Ailesinden ayrılıp,başka bir şehre gelen ve evde yalnız yaşayan bir kızın korkuları,zihninde öyle bir yer etmiştir ki bu korkular paranoya halini almıştır.Kız bu korkularını yaşar ancak; tüm bunlar bir hayalden ibarettir.
Actualy it is a night that dosnt pass and starts at 12pm, ends at 12 pm.A girl who was seperates from his family, are coming from another city and lives alone.Her fears have becomed paronoid fears in his mind.She lives with that fears but, all of them is just a dream.
Yönetmenin Özgeçmişi/ Director's Biography:
 1991,Antakya doğumlu.Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema-Tv öğrencisidir.İstanbul’da yaşamaktadır.
 Born in 1991,Antakya.She is studies at Mimar Sinan Art Acamedy faculty of cinema-tv.She lives in İstanbul.
İletişim / Contac: derya-ispanya@hotmail.com
BU HOROZ KAÇAR
Yönetmen / Director: Semih HIZAL – Savaş BAYRIDOST
Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Semih HIZAL
Kurgu / Editing: Semih HIZAL – Savaş BAYRIDOST
Tür / Genre: Belgesel ( Documentary )
Format/ScreeningFormat: HD
Süre / Duration: 17' 12”
Yapım Yılı / Year of Production: 2010
Yapım Ülkesi / Country of Production: Türkiye / Turkey
Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Semih HIZAL
Kurgu / Editing: Semih HIZAL – Savaş BAYRIDOST
Özgün Dil / Original Language: Türkçe
Konu / Sinopsis:
Kahvede garsonluk yapan Serkan’ın en büyük tutkusu Hint horozu yetiştirmesi ve İzmir’in farklı mekânlarında aynı tutkuyu paylaşan insanlarla dövüştürmesidir. Babadan gelen Hint horozu tutkusunu çocukluğundan beri yaşadığı çevrede arkadaşlarıyla sürdürmektedir. Değişen arkadaşlık ilişkileriyle birlikte, eski düzenden farklı olarak Serkan ve arkadaşları kendi aralarında da horoz dövüştürmeye başlarlar.
Serkan is a waitress in his cafe in Izmir, his the biggest passion is cock training and cockfighting. His passion about the roosters came from his father. He continuing his passion with his childhood friends. When his relationship and environment change, he start cockfighting with his friends.
Yönetmenin Özgeçmişi/ Director's Biography:
Semih HIZAL
1986 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokulu  ve lise eğitimimi İstanbul’da tamamladı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Sinema ve Tv bölümünde eğitimini sürdürmektedir. “Alamatra” isimli bir belgesel çalışması bulunmaktadır. Bu Horoz Kaçar Son belgesel çalışmasıdır.
He was born in Istanbul in 1986.He completed his Primary School and high school education in Istanbul. He continuing his education at Ege University Faculty of Communication, Radio and Film and TV department . He has a documentary work called "Alamatra". Rooster Run  is his last documentary work.
Savaş BAYRIDOST
1988 yılında İzmir’de doğdu. İlkokulu ve liseyi İzmir’de tamamladı. Ege Üniversitesi Radyo Sinema ve Tv bölümünde eğitimini sürdürmektedir. “ Tesadüf ” isimli bir kısa filmi vardır. Kısa film ve belgesel çalışmalarına devam etmektedir .
He was born in Izmir in 1988.He completed his Primary School and high school in Izmir. He continuing his education at Ege University Radio TV Cinema. He has a short film called "Coincidence". He continue his short film and documentary working.
İletişim / Communication : savdost@hotmail.com  semihhizal@gmail.com

PUNCH
Yönetmen / Director: Ayşesu ZORLUTUNA
Format/ScreeningFormat: HDV Kurmaca (Fiction)
Yapım Yılı / Year of Production: 2010
Süre / Duration: 12’ 18’’
Senaryo/Script:  Alina BUDINA
Müzik/Music: Sinan UĞURDAĞ
Kurgu / Editing: Chris HETHERINGTON
Kamera/Camera: Alina BUDINA
Sanat Yönetmeni/Art Director: Ayşesu ZORLUTUNA & Alina BUDINA
Oyuncular/Cast: Shaheena DAX, Tara POSTMA, Karina DIGLYTE, Mark RIGBY
Konu / Synopsis:
Kadınların sosyal hayatta yansıttıkları imaj ile iç dünyalarındaki fırtınaların çatışmasını anlatan bu modern drama, üç yakın arkadaşın iş çıkışı bir kafede buluşmalarıyla başlar. Her şeye sahip bu üç arkadaşın hayatları gerçekten göründüğü kadar mükemmel midir?
A modern-life drama about women's social image and the real lies behind that. Three successful women meet in a cafe after work to relax whilst talking about everything and drinking punch. They have everything, a career, good friends and a cool social life. But are they lives really as perfect as they seem to be?
Yönetmenin Özgeçmişi/ Director's Biography:
1988 doğumlu alman lisesi mezunu aysesu zorlutuna egitimine rwth aachen'da devam etmistir. Daha sonra en buyuk tutkusu olan sinemaya yonelmis ve londra'da film ve televizyon masteri yapmistir. Refraction filminde asistanlik yaptiktan sonra ise kendi filmlerini cekmeye baslamistir.
After graduating from german highschool, aysesu zorlutuna, Born in 1988, moved to germany to continue with her education. After a bachelors degree in communication she decided to follow her passion and started making films in london.
İletişim/Communication: admin@laveste.org

MAHKUM/THE PRISONER
Yönetmen/Director: Murat Temizer
Format/Screening Format: DV/Kurmaca
Yapım Yılı / Year of Production: 2010
Süre / Duration: 02’ 47’’
Senaryo/Script: Murat Temizer
Kurgu / Editing: Sefa Köz/Murat Temizer
Kamera/Camera: Murat Temizer, Sefa Köz
Oyuncular/Cast: Yener Azman, Seda Nur Varol
Konu / Synopsis: Mahkumiyetin sadece hapishane hayatından ibaret olmadığını kalp mahkumiyetinin ayrı bir kavram olduğunu anlatan bir kısa film.
Conviction is not only a prison life. Also it’s a heart conviction.
Yönetmenin Özgeçmişi/ Director's Biography: Murat Temizer. 20 Nisan 1990 Ankara doğumlu. Çankaya Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi’ni bitirdi ve şu anda Gazi Üniversitesi ‘nde  Sinema bölümünde  okumakta.. / Murat Temizer  from Turkey, Ankara. He was born on 20 April 1990 in Ankara. He completed his education in Çankaya Foreign Language Intensive High School. Now, He’s studying at Gazi University, Cinema Department.
İletişim/Communication: muratemizer@gmail.com

ASFALTIN EFENDİLERİ / MASTERS OF THE ROADS
Yönetmen/Director: Murat Temizer
Format/Screening Format: DV/Belgesel
Yapım Yılı / Year of Production: 2010
Süre / Duration: 06’ 37’’
Senaryo/Script: Murat Temizer
Kurgu / Editing: Murat Temizer
Kamera/Camera: Murat Temizer
Ses/Sound: Fatih Güngör
Konu / Synopsis:  Taksiciler bu mesleğe nasıl başladılar, yaşadıkları sorunlar neler, bayan taksiciler de var mı vs. birçok sorunun cevabını çok kısa bir zaman zarfı içerisinde veren kısa belgesel.
Yönetmenin Özgeçmişi/ Director's Biography: Murat Temizer. 20 Nisan 1990 Ankara doğumlu. Çankaya Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi’ni bitirdi ve şu anda Gazi Üniversitesi ‘nde  Sinema bölümünde  okumakta.. / Murat Temizer  from Turkey, Ankara. He was born on 20 April 1990 in Ankara. He completed his education in Çankaya Foreign Language Intensive High School. Now, He’s studying at Gazi University, Cinema Department.
İletişim/Communication: muratemizer@gmail.com

FIRÇA DARBESİ / BRUSH STROKE
Yönetmen/Yapımcı/Senarist - Director/Producer/Scriptwriter: Nihan Belgin
Yapım - Production Company: Sinevizyon Film
Görüntü Yönetmeni - Director of Photography: Dimitris Kasimatis
Sanat Yönetmeni - Art Director: Erhan Alabaş
Müzik - Music by: Gökhan Tütün, Nihan Belgin
Kurgu - Edited by: Nihan Belgin
Oyuncular - Cast: Umut Beşkırma, Metin Belgin, Şebnem Köstem
Yapım Yılı - Year of Production: 2010
Tür - Genre: Kurmaca - Fiction
Format: HD
Süre - Duration: 29'
Altyazı - Subtitles: İngilizce - English
Sinopsis / Synopsis:
Şubat 1980… Sağ ve sol çatışmalarının doruğa tırmandığı zamanlar…TDKP’li bir grup genç,arkadaşları Sinan’ın öldürülüşünü protesto ederler. Askerler yürüyüşü engellemek, gençleri dağıtmakiçin uyarı ateşi açarlar. Ankara’nın karanlık, puslu havasına barut kokusu karışır. Kaçma, kovalamacapaniğinde Erdal’da silahını çekip ateş eder. Ölen askeri vurduğu gerekçesiyle tutuklanan Erdal,havaya ateş ettiğini savunur. Yeterli kanıt bulunamadığı halde idam cezasıyla yargılanır.          
February 1980, the right and left groups are in chaos… A young group of TDKP (Revoloutionary Communist Party of Turkey) protest their friend’s death. Suddenly soldiers arrive and make warning shots to stop them. The foggy air smells gunpowder, there is a panic all around but young students insist to protest. While escaping one of the students Erdal takes his gun and shoots to the sky and then he is arrested. Although Erdal is age of 16 was sentenced to death by military court.
Yönetmen Özgeçmiş / Director's Biography:   İstanbul’da doğdu. Sinemayı dört yaşındayken algılamaya çalışıp ilk denemesiniyine dört yaşındayken yaptı. İlkokul, ortaokul ve liseyi FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi’nde okudu. Okul yıllarında müzik, resim ve tiyatroyla uğraştı, senaryolar yazdı. Pera Güzel Sanatlar’da gitar eğitiminin yanı sıra Diyalog’ta kamera önü oyunculuğu, Tiyatro Gerçek’te oyunculuk eğitimi aldı. 2004 yılında Ayın Karanlık Yüzü filmiyle sinemaya profesyonel olarak adım attı. Sinema ve reklam sektöründe birçok projede yönetmen yardımcılığı yaptı. Sinevizyon Film bünyesinde ortak yapımlara imza attı.  
She was born in İstanbul. She realised cinema and tried to detect the first experiment at the age of four. She studied primary, secondary and highschool in FMV Ozel Ayazaga Isık Lisesi. In the school years she was interested in music, painting, and was involved in theater besides she wrote screenplays. She studied guitar and also she had acting lessons. Professionally she started working as an asistant director in the movie Dark Side of the Moon in 2004. She has worked in movies and commercials as an asistant director. She took part in co-production projects within Sinevizyon Film Company.She has worked in movies and commercials as an asistant director. She took part in co-production projects within Sinevizyon Film Company.
Web site: www.brushstrokemovie.com
e-mail: info@brushstrokemovie.com

OYUN (THE GAME)
Yönetmen / Director: Seyid ÇOLAK
Format/ScreeningFormat: HDV Kurmaca (Fiction)
Yapım Yılı / Year of Production: 2010
Süre / Duration: 20:00
Senaryo/Script:  Seyid ÇOLAK
Görüntü Yönetmeni/ Director of Photography: Turgay ŞAFAK
Sanat Yönetmeni/Art Director: Alper KORKMAZ
Kostüm/ Costume: Hayriye ÇOLAK
Kurgu / Editing: Turgay ŞAFAK
Ses / Sound: Alper Korkmaz
Işık / Light: Kerem BUYAN
Müzik/Music: Anonim
Oyuncular/ Cast: Hatice AKKAYA, Furkan AKÇA, Yüksel AKÇA, Alper KORKMAZ
Konu / Synopsis: Bolu’nun bir köyünde dede, baba ve erkek kardeşiyle yaşamını sürdürmeye çalışan Meryem’in yaşamı aile bireylerinin kötü davranışları neticesinde pek de iyi değildir. Babasının ilgisiz davranması ve üstüne üstlük baskıcı tavrı Meryem’i bunaltırken ev içerisinde sadece erkek kardeşi Furkan’la güzel dakikalar geçirebilmektedir. Sıkıcı ve baskıcı hayatın sonunda Meryem bir gün bayılır. Meryem kendini eve hapseden baba sayesinde belki kötülükten kurtulmuştur ama dedesinin kötülüğüne karşı kendisini savunamamıştır. Baba ise bu kötü durumu halledebilmek için oğluyla sonu kötü bitecek bir oyun oynayacaktır.
Meryem is a girl who lives at a village of Bolu city with her grandfather, father ant brother. Her life is in trouble because of the undesirable manners of her family members. Her father’s a carelles bossy manners make Meryem’s mood so bad and she just emjoyes the time with her little brather Furkan. Due to such a boring and prison-like life, one day she faints.
Yönetmenin Özgeçmişi/ Director's Biography: İstanbul Şişli’de doğumlu. Lise öğrenimini İstanbul-Sultanbeyli’de tamamladı. Beykent Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı mezunu. Halen İşletme Bölümünde öğrenimine devam etmektedir. Seyid Çolak’ın 8 ayrı hikâyeden oluşan ‘Buğulu Düşler’ adında hikâye kitabı ve yaklaşık 200 sayfalık ‘Kabus’ adlı romanı bulunmaktadır. Yağlı boya çalışmaları da yapan Seyid Çolak 2008 yılında ‘Yakamoz’ adlı kişisel sergisi açmıştır. Daha önce ‘Kuruntu’ ve ‘Leblebi Taneleri’ gibi kısa filmler çeken Seyid Çolak’ın ‘Oyun’ üçüncü kısa filmidir.   
He was born at Şişli / İstanbul. He completed his primary and high school education at Sultanbeyli / İstanbul. He Graduated from the Radio and Television Department at the Open-University. He stil goes on his education of management department at the Open – Universty. He wrote two novels that the first one incudes 8 different storie and its name is the ‘Cloudy Dreams’ and the scond one is ‘Nightmore’ wich is abaut 200 pages.
İletişim/Communication: seyidcolak@gmail.com  

KEŞKE / IF ONLY
Yönetmen/Director: Sefa KÖZ
Yönetmen Yardımcısı/Assistant Director: Murat Temizer
Görüntü Yönetmeni/Director of photography: Murat Zeren
Işık Şefi/Gaffer: Fatih Güngör
Işık Asistanı/Best boy: Gökhan Kel
Kamera/Camera: Anıl Eyibay, Murat Temizer, Sefa Köz
Kurgu Montaj/Editor: Murat Temizer, Sefa Köz
Ses Mix/Saund Designer: Anıl Eyibay
Format/Screening Format: DV/Kurmaca
Yapım Yılı / Year of Production: 2010
Süre / Duration: 11’ 14’’
Senaryo/Script: Sefa KÖZ
Oyuncular/Cast: Yener Azman, Seda Nur Varol, Nağme Koç
Konu / Synopsis: Birçok kişinin organ mafyaları tarafından tuzağa düşürülmesini anlatan bir kısa film.
A short movie that tells you people who fall into a trap by an organ mafias.
Yönetmenin Özgeçmişi/ Director's Biography: Sefa KÖZ  8 Haziran 1987 Trabzon doğumlu. Suudi Arabistan’da Cidde Uluslararası Türk Okulunu bitirdi ve şu anda Gazi Üniversitesi ‘nde  Sinema bölümünde  okumakta.. / Sefa KÖZ  from Turkey, Ankara. He was born on 8 June 1987 in Trabzon. He completed his education in Saudi Arabia Jeddah International Turkish School. Now, He’s studying at Gazi University, Cinema Department.
İletişim/Communication:  sefakoz@windowslive.com

PENCEREDEN GÜN IŞIĞI / SUNLIGHT THROUGH THE WINDOW
Yönetmen: Eren ÖZCÜLER
Filmin Yapım Yılı : 2010
Filmin Süresi : 17:17
Ülke : Türkiye
Filmin Dili : Türkçe
Dal : Kurmaca
Çekim Formatı : Dijital
Ses : Dijital – DTS
Ekran Boyutu : 1: 1.33 / Renkli
Senaryo: Eren ÖZCÜLER
Reji Asistanı: Seda KILIÇ
Dekor-Kostüm: F. Lale DURAK, Meltem ÖZCÜLER
Işık : Ö. Ferhat ÇINAR
Ses: Ö. Ferhat ÇINAR
Makyaj:  Yeliz Kayserili, F. Lale DURAK
Kamera :  Özgür ALTINAY
Fotoğraf:  Volkan ÇOLAK, Meltem ÖZCÜLER
Oyuncular: İbrahim AKYÜREK, Volkan TOPÇU, Meltem ÖZCÜLER, Orkun DOĞU, Burcu AKPINAR, Gizem GÜRER, Yeliz KAYSERİLİ, Zeynep ÖZAYDIN, Soner KILIÇ, Ozan-Gül KILIÇ, Volkan ÇOLAK, Caner YÜCEDAĞ, İrfan KILIÇ, Zafer KILIÇ
Filmin Özeti / Synopsıs:
Hakan "bir işi olmak" ile "bir insan olabilmek" arasında sıkışmıştır. Uzun çalışma saatlerini alan ekmek kavgasında, "varolarak" hak edilmiş olan gün ışığı, yalnız iş yerinin pencerelerinden görülebilir. Teknik bir dünyada işe verilen emek, en büyük olmak isteyen patronlar için hep azdır. Hakan bu kısır döngüde, kendi için kendi hayatından daha fazla pay istemekten vazgeçmez.
Hakan stuck between "to have a job" and " to become a human being".  Sunlight which is deserved at once just because only be existed, can only be seen through the windows at the working areas during the long working hours. Labor is always less for the bosses who want to be biggest in this technical world. Hakan wants more for himself from his own life in this big vicious circle.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director History:
1980 yılında Adana’da doğdu. Endüstri Mühendisi.  4 yıl tiyatronun çeşitli alanlarında çalıştı. Oyunculuk, yönetmenlik, metin yazarlığı yaptı. 3 yıl Türk Kızılayı ile uluslar arası insani yardım operasyonlarına katıldı. Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümünde, insan felsefesi dalında çalışmalar yapıyor. 2008 yılında "İnsan Acısı" adlı şiir kitabı basıldı. Evli, Ankara'da yaşıyor.
He was born in Adana in 1980. Industrial Engineer. He has interested in theatre as a writer, director, actor for 4 years. He has involved many international humanitarian relief operations for 3 years with Turkish Red Crescent. He is studying Human Philosophy at Hacettepe University. His book called “Human Suffer” has been published in 2008. Married and living in Ankara.
İletişim: erenozculer@gmail.com

TEMMUZ YAĞMURU  / JULY RAİN
Yazan ve Yöneten / Writter and Directed by: Erol Çelik
Tür / Genre: Kurmaca / Fiction
Süre / Duration: 00:15:43
Yapım Tarihi / Production Date: 2010
Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Ercan Bayrak
Oyuncular / Cast: Mehmet İmamoğlu, Zeki Coşkun, Aykut Yangın, Hasan Altunsoy
Filmin Kısa Özeti / Synopsis
Melen deresi kıyısında bulunan iki ceset Düzce'yi rahatlattı. Kanunsuz işler yapmaktan birçok ceza yemiş iki kabadayı, büyük olasılıkla alkolün etkisiyle kavga edip birbirlerini vurdular.
Tabi bu haber aklımda kaldığı kadarıyla böyle.
Bu habere, onları tanıyan hiç kimse inanmamıştır. Buna eminim ama bu olay bildiğim kadarıyla böyle kapandı. Daha doğrusu Volkan bu olaydan böyle sıyrıldı.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography:
1973 Artvin doğumlu. İTÜ Kontrol Sistemleri mezunu. 9 yıl boyunca Joy Fm ve Süper Fm ulusal radyolarında DJ olarak çalıştı. “Heyula”, “satranç ve şövalye”, “19 Numaralı Koltuk” isimli gerilim tarzında 3 öykü kitabı bulunmaktadır. Son 10 yıldır özel bir ulusal televizyon kanalında çalışmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
He was born in Artvin in 1973. Graduated from İTÜ Control Systems .For nine years he worked as a DJ at national radios named Super Fm and Joy Fm. He wrote three horror books named “Nightmare, “Chess and The Knight”and “19 numbered seat”.Working in a national tv channel for last ten years. He is married and have a son.
Filmografi / Filmographie:
Vasiyet / Testament (2007)
Sandıklı  Gelin Efsanesi / The Might of the Coffer Bride (2008)
Son İstek / Last Desire (2008)
Temmuz Yağmuru / July Rain (2010)
Neşet-i Saniyye Teknesi / The Boat of Existing the Body Again (2011)
Takıntı / Obsession (2011)
Sülük / Leech (2011)
Kıyamet Yağmurdan Sonra / Doom After The Rain (2012)
Gelecek / Future    (2012)
Anahtar / The Key  (2013)
İletişim / Contact: erolcelikinfo@gmail.com
Yönetmen / Director: www.erolcelik.net

1 ÇİZGİ 1 NOTA | TINY FINGERS
Yönetmen | Director: Irmak Sueri
Süre | Time :5’ Kurmaca | Fiction 2010
Senaryo | Screenplay: Irmak Sueri
Kurgu | Editing by: Ömer Arabacı
Müzik | Music by: Cihan Güvenç
Ses | Sound: Zeynel Demir
Fotoğraf | Photography: Burak Cora
Sanat Yönetmeni | Art Director: Okay Dayan
Oyuncular | Casts: Dora Çağlar, Naz Aker, Okay Dayan
Yapımcı | Production: Irmak Sueri
Filmin Konusu / Synopsis: “Küçük parmakların yaptığı büyük işler.”
“Great jobs by tiny fingers.”
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Irmak Sueri
1985 Şişli doğumludur. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sinema-Tv Bölümü son sınıfta öğrenimini sürdürmektedir. 4 kısa film, 1 belgesel çekmiştir.
Born in İstanbul in 1985. I’ve been studying my 4th grade at Mimar Sinan Academy of Arts and Architecture. I shot 4 short films and a documentary.
Filmografisi | Filmography
“1 Çizgi 1 Nota” 2010
”Aşkon Sanal Hali” 2010
”Projektör” 2008
”Mürüvvet” 2009
Ödüller | Awards
I. Smyrna Kısa Film Festivali 2010, Kurmaca Dalında Birincilik Ödülü
II. Rotary Short Film Festival 2010, Kurmaca Dalında Birincilik Ödülü
TURSAK Geleceğin Sineması 6, Senaryo Desteği
E-Posta | E-mail: irmaksueri@gmail.com, irmaksueri@yahoo.com

TUFANDAN ÖNCE | BEFORE THE FLOOD
Yönetmen | Director: Ferit Karahan
Süre | Time :15’ Kurmaca | Fiction 2010
Senaryo | Screenplay: Ferit Karahan, Harun Özmen
Kurgu | Editing by: Ferit Karahan, Emrah Dönmez
Müzik | Music by: Burhan Berken
Ses | Sound: Ali Boral
Fotoğraf | Photography: Harun Özmen
Sanat Yönetmeni | Art Director: Sedat Barış
Oyuncular | Casts: Taies Farzan, Ömer Şahin, Zilan Alkan, Turgut Ok
Yapımcı | Production: Ayhan Eren
Filmin Konusu / Synopsis: Tanrı yeryüzüne baktı ve her şeyin ne denli bozulduğunu gördü. Çünkü insanlar yoldan çıkmıştı. RAB baktı, İnsanı yarattığına pişman oldu. Yüreği sızladı. “Yarattığım insanları, hayvanları, sürüngenleri, kuşları yeryüzünden silip atacağım” dedi.
Ve tufan koptu.
Tekvin-Tevrat
Yahweh saw that the wickedness of man was great in the earth, and that every imagination of the thoughts of his heart was only evil continually. Yahweh said, “I will destroy man whom I have created from the surface of the ground; man, along with animals, creeping things, and birds of the sky.”
And flood started.
Tekvin-Tevrat: Book Of Genesis-Hebrew Bible
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Ferit Karahan
1983’te Muş’ta doğdu. Marmara Üniversitesi’nden 2006’da mezun oldu. Birçok Kısa filmde görüntü yönetmenliği, yönetmenlik yaptı. 2002-2006 arası çeşitli şirketlerde ve televizyonlarda, yardımcı yönetmenlik ve metin yazarı olarak çalıştı. Üniversitenin ilk yıllarından itibaren sinema göstergebilimi (semiyolojisi) üzerine araştırmalar yaptı. Çeşitli gazete ve dergilerde film eleştirisi yazdı. 2007 den itibaren Avrupa Film Reklam Pro. Tanıtım. Ltd. Şti’nde reklam yönetmeni olarak çalışmaktadır.
Ferit Karahan was born in 1983; completed his education in Ağrı untill his university years. He commenced studying electrial teacher at the Marmara University(2000-2005). Between 2002-2004, he studied on cinema in a cultural foundation. Afterwards this period, he conducted workshops with young moviemakers, resulting in short films. He gave lectures on directoring. He also shot the films Analog and fotofobia in the same period. Between 2003 and 2006, he, had worked at various production company shot many advertisement films, educational films, commercial documentaries and videos. He also worked as a assistant at various production. Between 2006 and 2008 he has worked at various programmes at Some tv as a director. Lastly he has took place as a second director at press which is a long-lenght film. Recently he is working at Avrupa Film Reklam Pro. Tanıtım. Ltd. Şti as a director.
Filmografisi | Filmography
Uzun Metraj Projeler;
”Press” 2009, Yardımcı Yönetmen, Yön; Sedat Yılmaz
Kısa Filmler
“Tufandan Önce” 2010, Yönetmen; Katıldığı Festivaller: 17. Adana Altın Koza Film Festivali, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması, 2010; Süleymaniye Kadın Filmleri Festivali, 2010 Irak
“Analog” 2005, Yönetmen; Katıldığı Festivaller: Evrensel film Festivali
Posta | E-mail: feritkarahan459@hotmail.com

VEDA | FAREWELL
Yönetmen | Director: Eren Ataç
Süre | Time :05’ 27” Kurmaca | Fiction 2010
Senaryo | Screenplay: Eren Ataç
Kurgu | Editing by: Ethem Onur Sevim
Fotoğraf | Photography: Eray Mert
Oyuncular | Casts: Ethem Onur Sevim
Yapımcı | Production: Eren Ataç
Filmin Konusu / Synopsis: Gençliği geçiyordu gözlerinden ve zorunlu bir veda anıydı bizi bekleyen.
Is youth was passing through his eyes and an unavoidable farewell is awaiting us.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Eren Ataç
1987 Ankara doğumlu olan Eren Ataç, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 3. sınıf öğrencisidir.
Eren Ataç was born in Ankara in 1987. Now he is a 3rd year student in the department of Radio, Television and Cinema at the Faculty of Communication, Ankara University.
E-Posta | E-mail: ozkam35@gmail.com

PEKİ | ALRIGHT
Yönetmen | Director: Çağlar Çetin
Süre | Time :10’ Kurmaca | Fiction  2010
Senaryo | Screenplay: Çağlar Çetin
Kurgu | Editing by: Sertaç Kasaplar
Müzik | Music by: Richard Hamer
Ses | Sound: Nazlı Hamamcıoğlu, Mustafa Küçük
Fotoğraf | Photography: Sertaç Kasaplar
Sanat Yönetmeni | Art Director: Hilal Aytimur, Uğur Savaş
Oyuncular | Casts: Burcu Şeyben, Ayşe Çetin, Şerife Öztürk, Nur Tuncel, Derya Kılıçalp, Selin Damla
Yapımcı | Production: Çağlar Çetin
Filmin Konusu / Synopsis: Ailesinin, iş arkadaşlarının ve çocukluk anılarının bitmek bilmez sesleriyle sıkıştırılmış hareketsiz bir kadın, kafalarını sallayan tuhaf insanlarla karşılaşır. Kadın gerçekten harekete geçmek istemekte midir?
A motionless woman, who is surrounded by ceaseless speeches of her family, colleagues, and childhood memories, comes across with some strange people shaking their heads. Would she really like to take into any action?
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Çağlar Çetin
1986’da Çanakkale’de doğdu. 2010 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden “Sinema ve Televizyon” ile “Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi” bölümlerinden (çift anadal) mezun oldu. 12 yaşından beri sahnede, kamera önü ve arkasında çalışmalarını sürdürmektedir. 7 yıllık tiyatro, 6 yıllık dizi yazarlığı ve 2 yıllık televizyon programcılığı deneyimi vardır.
Çaglar Çetin was born in Çanakkale in 1986. He has B.A in Film and Television and in Management of Performing Arts (double majors). He began to work at 12 years old; experienced on stage, in front of the camera and in writing: total of 7 years in theatre, 6 years in writing & editing scripts, and 2 years in TV programming.
Filmografisi | Filmography
“Modern” 2008, (9’ 10’’), Akbank Kısa Film Festivali, Yarışma Filmi
”Bağcık” 2006, (3’ 30’’), Euromedcafe, Mansiyon
E-Posta | E-mail: narlabeyaz@gmail.com

VANTILA-TOGRAF/AHMET ULUÇAY'A ARMAĞAN | VANTILA-TOGRAPH/GIFT TO AHMET ULUÇAY
Yönetmen | Director: Yasin Ilgaz Irmak
Süre | Time :2’ 34” Kurmaca | Fiction 2010
Senaryo | Screenplay: Yasin Ilgaz Irmak
Kurgu | Editing by: Deniz Soydan Dalgıç
Müzik | Music by: Vivaldi
Fotoğraf | Photography: Yasin Ilgaz Irmak
Oyuncular | Casts: Merve Irmak
Yapımcı | Production: Yasin Ilgaz Irmak, Şaziye Irmak
Filmin Konusu / Synopsis: Sinemaya olan tutkusu ve azmi ile bizlere rol modeli olan Ahmet Uluçay’a naçizane bir armağan
This is a modest gift to Ahmet Uluçay who has become role model to us with his passion and determination to Cinema.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Yasin Ilgaz Irmak
22 Ekim 1986’da İstanbul’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi İstanbul’da bitirdikten sonra yüksek öğrenimini de Sakarya Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde yaptı. 2009 yılında Sinematek Film Yapım Atölyesi’ne gitti. İlk kısa filmidir.
He was born in İstanbul in 22.10.1986. After he had finished elementary education, junior high school and high school in İstanbul, he graduated from University of Sakarya and his departmant was Public Administration. He joined Film Making course in Sinematek in 2009.It is his first short film.
Filmografisi | Filmography
Vantila-tograf/Ahmet Uluçay’a Armağan
E-Posta | E-mail: yasinilgaz25@gmail.com, yas_in19@hotmail.com

AHNECTHA | AHNECTHA
Yönetmen | Director: Can Eren
Süre | Time :13’ 59” Kurmaca | Fiction  2010
Senaryo | Screenplay: Can Eren
Kurgu | Editing by: Can Eren
Fotoğraf | Photography: Bilhan Altay
Filmin Konusu / Synopsis: Herşey büyük sessizlikten sonar bitecek. Kızlarınız kalacak, içlerindeki fazla sesler yüzünden. Fakat biz onların seslerini de bastıracağız. Ve ansızın onlara kendi seslerini hatırlatacağız. Ve işte o zaman onlar da bitecekler.
Everything will end after the deep silence. You will have daughters who stay because of the voices within. And then we will silence their voices. And all of a sudden we will remind them of their own voices. Then this will bring their end too.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Can Eren
1986 yılında Ankara’da doğdu. Uzun yıllar sporla ve müzikle ilgilendi. 2005 yılında Konya ve Mevlana adlı belgesel denemesi yaptı. 2006’da fotoğrafçılığa başladı. Bir çok kısa film çekti. 2009’da İtalya’da bir film şirketinde görüntü yönetmenliği yaptı. Şuan İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon ve Görsel İletişim Tasarımı bölümlerinde (çift anadal) okumakta.
In 1986, I was born in Ankara. I have interested many years in sport and music. In 2005, I did short documentary film about Mevlana Konya. I started photography in 2006. In 2009, I worked with an Italian film company as director of photography. I took several short films and videos. Now I am studying at İstanbul Bilgi University Film Television and Visual Communication Design departments. (Double Major)
E-Posta | E-mail: canxeren@gmail.com

KIRALIK | FOR RENT
Yönetmen | Director: Emre Karapınar, İsmail Onay
Süre | Time :19’ 58” Kurmaca | Fiction 2010
Senaryo | Screenplay: Emre Karapınar, İsmail Onay
Kurgu | Editing by: H. Haluk Arus
Müzik | Music by: Yücel Arzen
Ses | Sound: Mustafa Bölükbaşı
Fotoğraf | Photography: Ali Özel
Sanat Yönetmeni | Art Director: Ferit Akgün
Animasyon | Animation by: Maria Urban, Matthias Kofler, Zeynep Buyraç
Oyuncular | Casts: Barbara Braun, Erkan Dogan, Mete Ergin, Samuel Domfeh, Kadir Yalçın, Rıdvan İbrahim Ay, Verena Prandstaetter, Edith Melanie Hruza, Gerald Zagler, Markus Steinbrecher
Yapımcı | Production: Emre Karapınar
Filmin Konusu / Synopsis: Bayan Helene kocasi öldükten sonra evinde yalniz yaşayan ve hayata tek başına tutunmaya çalışan yaşlı bir bayandır. Doktor kontrolü altında olan Helene, yaşlılar yurduna geçmesi için doktornun sürekli baskısı karşısında direnir ve kendince yalnızlığına çareler arar. Bir gün kapısının önünde, ev arayan genç bir bayanla konuşması hayatını değiştirir. Fakat bu konuşma sonrası kalp krizi gecirir ve hastaneye kaldırılır. Artık doktorunu dinlemek zorunda olan Helene evini istemeyerek “Kiralığa” çıkarır ve yaşlılar yurduna geçmek için hazırlık yapar. Fakat doktorunun bilmediği birşey vardır...
Mrs. Helene is an elderly woman who lives alone after death of her husband and she tries to cling to life. Mrs. Helene is under control of a doctor, and she stands the strains moving to home for aged while seeking a remedy for her lonelines. Talking with a young lady who is trying to find a home for rent changes her life but shortly after she has a heart attack then she is taken to hospital. Now, she has to follow advices of her doctor. She “rents out” her house and makes preparations to move home for aged. But there is something that doctor doesn’t know…
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Emre Karapınar
Emre Karapınar (18.07.1982). İlkokul: Heidelberg/Almanya (1990-1995), Orta okul ve Lise: İstanbul, Türkiye (1996-2003), Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü (2004-2005), Doğu Akdeniz Üniversitesi Radyo, Sinema ve TV Bölümü (2005-2006), 10 Ay Almanca Dil Eğitimi, F+U Dil Akademisi Heidelberg | Almanya (2006), Viyana Üniversitesi Gazetecilik ve İletişim Bilimi (2006-)
Emre Karapınar (18.07.1982). Primary School: Heidelberg, in Germany (1990-1995). High School: In İstanbul, Türkiye (1996-2003). Anadolu University Faculty of Management - Department of Business, Eskisehir (2004-2005). Doğu Akdeniz University Department of Radio, Cinema and TV. TRNC (2005-2006). Training in German language during 10 months, F+U Language academy in Heidelberg, Germany (2006). Vienna University, Department of Journalism and Communication Science. (2006-)
İsmail Onay
İsmail Onay (26.06.1984). Ortaögretim, Trabzon (1990-2001), Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü (2004-2005), 12 Ay Almanca Dil Eğitimi, Vorstudienlehrgang Dil Akademisi, Viyana Ekonomi Üniversitesi, Viyana, Avusturya (2006), Salzburg Üniversitesi Politika Bilimi, Gazetecilik ve İletişim Bilimi (2007-).
İsmail Onay (26.06.1984).Secondary Education. In Trabzon (1990-2001). International Cypern University Faculty of Management–Department of Business (2004-05). Training in German language during 12 months, in Vorstudienlehrgang Language Academy - Vienna Economy University, Vienna, Austria (2006). Salzburg University, Department of Politics/Journalism and Communication Science (2007-).
Filmografisi | Filmography
Emre Karapınar: “Zu Vermieten” (For Rent - Kiralık): Yönetmen, Senarist ve Yapımcı
İsmail Onay: “Zu Vermieten” (For Rent - Kiralık): Yönetmen, Senarist ve Yapımcı
Ödüller | Awards
Geleceğin Sineması 5, Kısa Film Senaryo Yarışması, En Iyi Senaryo, 1.lik Ödülü.
E-Posta | E-mail: karapinare@gmail.com, emrekarapinar@emrekarapinar.com

HAZAN | FALL
Yönetmen | Director: Nazlı Sultan Kesici
Süre | Time :12’ 34” Kurmaca | Fiction 2010
Senaryo | Screenplay: Nazlı Sultan Kesici
Kurgu | Editing by: Bünyamin Bayansal
Müzik | Music by: Kerem Çakıroğlu
Ses | Sound: Gürkan Vayıs
Fotoğraf | Photography: Ercan Eyigün
Sanat Yönetmeni | Art Director: Seda Demir
Oyuncular | Casts: Zeynep Deniz Orbay, Kamil Güler, Berfu Öngören, Aytaç Öztuna, Ayhan Eroğlu, Kısmet Tekinbaş
Yapımcı | Production: Nazlı Sultan Kesici
Filmin Konusu / Synopsis: 1980 askeri darbesinin üzerinden 7 yıl geçmiştir.
Bir baba ve kızı kavuşmanın eşiğindedir.
Over the past seven ye`e 1980 military coup.
A father and daughter on the brink of meeting.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Nazlı Sultan Kesici
1986 yılında Amasya’da doğdum. Ortaokul ve lise eğitimimi Antalya’da tamamladım. Üniversite eğitimimi ise 2010 yılında, Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema Televizyon Bölümü’nde tamamladım.
I was born in Amasya in 1986. I completed my high school junior high school and Antalya. If my university education in 2010, il faculty of fine arts in cinema television was completed.
E-Posta | E-mail: nazlikesici@hotmail.com, vedat.uyar@gmail.com

BABAM VE SPIKE | MY DAD & SPIKE
Yönetmen | Director: Murat Kebir
Süre | Time :16’ 30” Kurmaca | Fiction 2010
Senaryo | Screenplay: Murat Kebir
Kurgu | Editing by: Murat Kebir
Müzik | Music by: Jeremy Birchall
Ses | Sound: Barry O’Sullivan, Finn Curry
Fotoğraf | Photography: Dennis Madden, Sara Deane
Sanat Yönetmeni | Art Director: Byron Broadbent, Hiromo Sano
Animasyon | Animation by: Andrew Lawson, Pedro Tavares
Oyuncular | Casts: Emre Kebir, Mark Huckett, Esin Harvey
Yapımcı | Production: Murat Kebir, Iain Thomson
Filmin Konusu / Synopsis: Babam ve Spike, bizim hayatımızdaki beklenmedik değişikliklerin, etrafımızdakileri ne kadar çok etkilediğini, çarpıcı bir şekilde irdeler. Londra’nın banliyölerinde bir yerde, 7 yaşında, Ali isminde bir cocuk, annesi, babası ve balığı Spike ile yaşar. Minik Ali hayatı boyunca, karanlık çöktüğünde ve herkes uykuya daldığında, yandaki odadan gelen babasının horlama sesi ile güven içinde uyumaya alışmıştır. Fakat birgün horlama sesi kesilir.
My Dad & Spike tells the poignant story of how sometimes it’s the unforeseen changes in life that often matter most. In a suburban London street, lives 7 year old Ali, his Mum, Dad and fish Spike. All his life, when darkness comes and everyone is asleep, Ali has been comforted by the sound of his Dad’s loud snoring next door. But one day the snoring stops.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Murat Kebir
Murat Kebir 1968 yılında Ankara’da doğdu. İzmir Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi, Elektronik bölümünü bitirdikten sonra, TRT İstanbul ve İzmir Televizyonlarında editor olarak çalıştı. 20 yıl önce Londra’ya taşındı ve orada ilk olarak editor yardımcısı, daha sonrada editor olarak görevine devam etti. Son 12 yıldır Sky Televizyonunda senior editor olarak özellikle spor, promasyon, sanat ve sinema ağırlıkli projelerde Avid | FCP | DS Nitris editorü ve motion graphic artisti olarak çalışmaktadır.
Murat Kebir was born in Ankara, Turkey in 1968. After studying electronic, he went to work for Turkish TV Channel TRT as an editor. He moved to London 20 years ago where he first worked as an assistant editor, then became an editor. For past 12 years he has been working as a senior editor at Sky Television where he has been working extensively in sports, promos, arts & movie projects as an Avid | FCP | DS Nitris editor & motion graphic artist.
Filmografisi | Filmography
“An Eye for a Tooth” (Diş İçin Göz Çıkartmak) 2005
”My Dad & Spike” (Babam ve Spike) 2010
E-Posta | E-mail: mkebir@sky.com, info@flareproductions.co.uk

SESSİZLİK | SILENCE
Yönetmen | Director: Aziz Çapkurt
Süre | Time: 14’ Kurmaca | Fiction  2010
Senaryo | Screenplay: Aziz Çapkurt
Kurgu | Editing by: Aziz Çapkurt
Müzik | Music by: Mehmet Atlı
Ses | Sound: Memet Dalmaz
Fotoğraf | Photography: Serdar Güz
Sanat Yönetmeni | Art Director: Cihan Yüksel
Oyuncular | Casts: İlker Kızmaz, Saadet Çaçan
Yapımcı | Production: Aziz Çapkurt
Filmin Konusu / Synopsis: Hasan babasının camcı dÜkkanında calışmaktadır. Bir gun yaşlı bir kadın
tamir edilmesi icin camı kırılmış bir fotoğraf cercevesi getirir. Hasan
fotoğraftaki genc adamı tanır ve yaşlı kadını takip etmeye başlar. Takip
ettiği aynı zamanda kendi gecmişidir.
Hasan works at his father’s glassworks shop. One day, an elderly woman
brings a picture frame with broken glass for repair. Hasan recognizes the
young man in the picture. He starts following the woman around after that
day. What he follows also turns out to be his own past.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Aziz Çapkurt
Aziz Çapkurt 1981 yılında Kars’ta doğdu. İlköğretim ve liseyi burada okudu. Daha sonra çeşitli TV dizilerinde ve filmlerinde reji asistanlığı yaptı. 2007 yılından beri Mezopotamya Sinema Kolektifinde çalışmaktadır. “Bêdengî” (Sessizlik) ilk kısa filmidir.
He was born in Kars in 1981. He completed his elementary and high school education there. Later he worked as direction assistant in several TV films and series. Since 2007 he has worked with the Mesopotamia Cinema Collective. Silence (Bedengi-sessizlik) is his first short film.
Filmografisi | Filmography
“Bedengi” Kısa Film, 2010 (Yönetmen)
”Son Mevsim Şavaklar” Belgesel, 2010 (Yapım Amiri, Kurgu Asistanı)
”Seyid: Hakikat Yolunda” Belgesel, 2010 (Ses)
”Fırtına” Uzun Metraj Film, 2008 (Yardımcı Yönetmen, Kurgu Asistanı)
Ödüller | Awards
1. Siirt Barosu Kısa film Yarışması, Jüri Özel Ödülü
4th Nuits Méditerranéennes du Court Métrage, Corsica uluslararası yarışma finalist
17. Adana Altın Koza Film Festivali Akdeniz Ülkerleri Kısa Film Yarışması Finalist
63. Cannes Film festivali Türkiye Standı Kısa Film Bölümü Seçkisi
7. Yıldız Üniversitesi Kısa Film Yarışması
E-Posta | E-mail: capkurtaziz@hotmail.com

KAR | SNOW
Yönetmen | Director: Erol Mintas
Süre | Time :20’ Kurmaca | Fiction 2010
Senaryo | Screenplay: Erol Mintaş
Kurgu | Editing by: Alexandru Radu
Müzik | Music by: İran Behmen
Ses | Sound: İsmail Hakkı Hafız
Fotoğraf | Photography: George Chiper
Sanat Yönetmeni | Art Director: Metin Celik
Oyuncular | Casts: Ahmet Ersü, Güzel Demir, Ayda Yavuz
Yapımcı | Production: Ayse Buruk, Aslı Erdem, Erol Mintaş
Filmin Konusu / Synopsis: Anne Oğul Üçlemesi’nin ikinci filmi olan Berf, Ağrı’nın küçük bir köyünde yaşayan bir anne, oğul ve torunun hikayesini anlatır. Filmde; ölmeden önceki son isteği “bir avuç kar” olan, oğlunu kaybetmiş bir annenin acısına tanık oluruz.
Being the second film of the Trilogy of Mother and Son, Snow tells a story about the relationship of a mother, son, and granddaughter living in a small village in the East of Turkey. It is about the grief of a mother who lost her son and her dying wish: “a handful of snow”.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Erol Mintas
15 Eylül 1983 yılında Kars’ta doğdu. 2002 yılında İstanbul Marmara Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği’ni kazandı. 2006 yılında Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Sinema-TV tezli yüksek lisans programına girmeye hak kazandı. “Bir anlatım dili olarak varoluşçuluk ve Tarkovsky sineması” isimli tez çalışması ile yüksek lisansını 2008 de tamamladı.
He was born in 1983 in Kars. He graduated from Marmara University, Computer and Teaching Technologies Department in 2006. For his graduate degree, he studied Film in Marmara University. He completed his thesis about “Existentialism and Cinema of Tarkovsky” in 2008.
Filmografisi | Filmography
Yönetmen ve Senarist olarak:
“Kül” 2006, 15’
“Gidememek” 2007, 15’
“Erostrate” 2007, 15’
“Butîmar” 2008, 20’
“Berf” 2010, 20’
Görüntü Yönetmeni olarak:
“Tohum” 2008, 15’ Görüntü yönetmeni, Yön: Müjde Arslan
“2932” 2009, 18’ Görüntü Yönetmeni, Yön: Veysel Çelik
“İFSAK Kurumsal” 2009, belgesel, Yön: Metin Avdaç
Ödüller | Awards
“Butîmar” T.C. Kültür Bakanlığı ve TURSAK “Geleceğin Sineması” Senaryo Yarışması En İyi Üçüncü Senaryo (KUYU İsmi ile) (2008)
29. İFSAK Kısa Film Festivali Jüri Özel Ödülü (2008)
9. Türkiye Eczacılar Kongresi Kısa Film Yarışması Birincilik Ödülü (2008)
3. Kristal Klaket Kısa Film Yarışması Birincilik Ödülü (2009)
E-Posta | E-mail: erolmintas2006@gmail.com

GELECEKTEN ANILAR | MEMORIES FROM THE FUTURE
Yönetmen | Director: Hüseyin Mert Erverdi
Süre | Time :06’ 42” Kurmaca | Fiction 2010
Senaryo | Screenplay: Hüseyin Mert Erverdi, Rıza Nazım Ulusoy
Kurgu | Editing by: Hüseyin Mert Erverdi, Rıza Nazım Ulusoy
Müzik | Music by: Michael Fakesch
Ses | Sound: Michael Fakesch
Fotoğraf | Photography: Hüseyin Mert Erverdi
Sanat Yönetmeni | Art Director: Hüseyin Mert Erverdi
Oyuncular | Casts: Ömer Görman, Melis Bayraktar, Emre Balkar, Serdar Bilici, Alper Cesur, Giray Garan
Yapımcı | Production: Hüseyin Mert Erverdi
Filmin Konusu / Synopsis: En kişisel, en mahrem anıların bile kontrol altında olduğu, kıyamet sonrası yok olmaya yüz tutmuş bir dünyada, elinde kalan tek bir anıya, sevdiği kadına ait imgelere tutunmaya çabalayan bir askerin geçmiş, şimdi ve geleceğinin iç içe geçtiği deneyimi.
An emotional experience of past, present and future flux of a man’s memories of his girlfriend in an post apocalyptic world where even your memories are not of your own.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Hüseyin Mert Erverdi
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sinema ve Televizyon Yüksek Lisans öğrencisi. İlk filmi olan “Yaşlı Adam ve Kara Kuş” ile ulusal ve uluslararası film festivallerinde çeşitli ödüller kazandıktan sonra iki yılı aşkın süredir üzerinde çalışmakta olduğu “Gelecekten Anılar” isimli kısa filmi projesini 2010 yazında tamamladı. Bir sonraki film projesi olan “Sendrom” için ise ön hazırlık çalışmalarını sürdürmektedir.
Hüseyin Mert Erverdi is an MA student at Bilgi University, Faculty of Communication, Film and Television Department in İstanbul, Turkey. His first film, “The Old Man and The Black Bird” received several awards from international and national films festivals. He recently completed his passion project short film “Memories From The Future” and currently working on the pre-production of a project called “Syndrome”.
Filmografisi | Filmography
“Yaşlı Adam ve Kara Kuş” 2008
E-Posta | E-mail: mert.erverdi@gmail.com
Web Adresi | Website: www.gelecektenanilar.com

BISIKLET | BICYCLE
Yönetmen | Director: İ. Serhat Karaaslan
Süre | Time :17’ Kurmaca | Fiction  2010
Senaryo | Screenplay: İ. Serhat Karaaslan
Kurgu | Editing by: Serhat Dumlu
Fotoğraf | Photography: Serhat Dumlu
Oyuncular | Casts: Baran Salman, Mehmet Ünal, Musa Karagöz
Yapımcı | Production: İ. Serhat Karaaslan
Filmin Konusu / Synopsis: Babasıyla beraber çöp toplayarak yaşayan Fırat’ın, en büyük hayali bir bisiklete sahip olmak. Bir gün çöplükte bir bisiklet bulur, fakat bisikletin bir tekerleği yoktur. Bisiklet tutkusundan bir türlü vazgeçmeyen Fırat, inatla tek tekerlekli bisikletine bir tekerlek uydurmaya çalışır.
Fırat and his father collect the garbages to survive. Fırat’s biggest dream is have a bicycle. One day he finds a bicycle but it has one wheel. Because of his passion, he still contunies to ride his bicycle even difficulties.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: İ. Serhat Karaaslan
Serhat Karaaslan 1984 Varto doğumlu. 2006’da İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni bitirdi. 2009’da Kadir Has Üniversitesi, Film ve Drama Yüksek Lisans programı yönetmenlik bölümüne başladı. Eczacılık yapmakta ve kısa filmler çekmektedir.
Serhat Karaaslan was born 1984 in Varto. He gratuated faculty of pharmacy at İstanbul University. He start to study a master degree of Film and Drama at Kadir Has University in 2009. He works as a pharmacist and he makes his own movies professionally.
Filmografisi | Filmography
“5 Lira” 2009
”Araf” 2009
”Bisqilêt | Bisiklet” 2010
”Xwin | Kan” 2010
Ödüller | Awards
7. Yıldız Kısa Film Festivali Kurmaca Dalı İkincilik Ödülü, 2010
E-Posta | E-mail: afilmbyserhatkaraaslan@hotmail.com, afilmbyserhat@yahoo.com

KIRILMA | SMASH
Yönetmen | Director: Burkay Doğan
Süre | Time :3’ 06” Kurmaca | Fiction 2010
Senaryo | Screenplay: Burkay Doğan
Kurgu | Editing by: Burkay Doğan
Müzik | Music by: Bach
Fotoğraf | Photography: Burkay Doğan
Sanat Yönetmeni | Art Director: Burkay Doğan
Oyuncular | Casts: Mehmet Bayraktar, Cansu Dinler, Yiğit Arslan
Yapımcı | Production: Burkay Doğan
Filmin Konusu / Synopsis: Gün ve gün
kaybettiklerimi toplasam,
yanımda olurdun...
ya bu oyunda bir hile var,
ya da ben çok senssizim...
İf I chased after the things taht I lost,
You would be with me,
Either there is a trick in this game,
Or I am too much without you...
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Burkay Doğan
1982 doğumlu. 2005 Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu. Fotoğraf, edebiyat ve video ile uğraştı. İlk kısa filmi “Uğurkaymazlar Hakkında”yı 2006 Kasımında tamamladı. 19. İstanbul Kısa film Festivalinde, En İyi Deneysel Film ödülünü aldı. Halen çeşitli kısa film çalışmalarıyla uğraşmaktadır.
Burkay Doğan was born in 1982. He graduated from Department of Civil Engineering, Anadolu University in 2005. He is interested in photography, literature and video. He finished his first short film “About Uğurkaymazs” in 2006. The film was awarded at 19th İstanbul Short Film Festival. He works on his short film projects.
Filmografisi | Filmography
“Tungsten” (video-art) 2005
”Uğurkaymazlar Hakkında” (deneysel kısa film) 2006
”Ortalama 40 Çöp” (animasyon) 2007
”Ankaradenizi” (deneysel kısa film) 2007
”Adaletsiz” (deneysel kısa film) 2007
”Sahneler” (deneysel kısa film) 2008
”Anoptikon” (belgesel-video art) 2008
”Kırmızı Etsek Düşleri” (kurmaca kısa film) 2008
”Dilber’lerin Düğünü” (deneysel kısa film) 2008
”Üç Düğüm” (deneysel kısa film) 2008
”Gözetleme Yuvası” (deneysel kısa film) 2009
”Isırık” (deneysel kısa film) 2009
”Hatırla Ankaram” (deneysel kısa film belgesel) 2009
”Sana Meylim Var...” (kısa film) 2009
”Failler ve Meçhuller” (deneysel kısa film) 2009
”Bir Kentin Pornografgisi” (videoart) 2009
”Kırılma” (kurmaca kısa film) 2010”Taç” (Taş atan Çocuklar) (deneysel kısa film) 2010
E-Posta | E-mail: burkaydgn@gmail.com, burkydgn@hotmail.com

BUĞDAYLAR DÖKÜLÜRKEN | WHEN THE WHEAT IS SCATTERING
Yönetmen | Director: Orhan İnce
Süre | Time :13’ 20” Kurmaca | Fiction  2010
Senaryo | Screenplay: Orhan İnce, Hasan İnce
Kurgu | Editing by: Kelengper R. Yüksel
Ses | Sound: Azad Dinar
Fotoğraf | Photography: Orhan İnce
Sanat Yönetmeni | Art Director: Aziz İnce
Oyuncular | Casts: Ferzende Tanrıverdi, Hasan İnce, M. Şirin Tanrıverdi
Yapımcı | Production: Serhat M. Altın
Filmin Konusu / Synopsis: Küçük bir çocuğun sevdiği bir şeyi kaybetmesi üzerine mücadelesi ve umudu.
A little child’s hope and struggle after losing his precious thing.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Orhan İnce
Marmara Üniversitesi, Sinema ve Televizyon Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim.
I am a student in Marmara University, Faculty of Fine Arts, Department of Cinema and Television
Filmografisi | Filmography
“Dünyayı Kim Kirletti” (kısa film) 2009; 9. Kısaca Ulusal Öğrenci Filmleri Festivali’nde finalist; 2. Çankaya Kısa Film Günleri’nde; 6. Yıldız Kısa Film Festivali’nde gösterim;7. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali’nde finalist; 3. İnsanat Kısa Film Günleri’nde; 7. Pam Kısa Film Festivali’nde Yarışma Filmi
“Emek” (kısa film) 2009; 2. Çankaya Kısa Film Günleri’nde; 3. Sinepark Kısa Film Festivali’nde Gösterim; 3. Diyarbakır Uluslararası Film Günleri’nde
”Savaş Kırıntısı” (kısa film) 2009; 7. Pam Kısa Film Festivali’nde Yarışma Filmi
”Ademin Aynası” (Senaryo) 2008; 2 Sayfa 7 Kısa Film Senaryo Yarışması’nda Finalist
”Teslimiyet” (Uzun Metraj) 2009, Kamera asistanı
”Buğdaylar Dökülürken” (Kısa Film) 2010; 7. Yıldız Kısa Film Festivali Finalist; Öğrenci İşi Kısa Film Festivali Finalist; Özgür Kısa Film Festivali Finalist
E-Posta | E-mail: orhanince21@hotmail.com

FEHMİ | FEHMI
Yönetmen | Director: Ali Çağlar Özkan
Süre | Time :11’ 15” Kurmaca | Fiction  2010
Senaryo | Screenplay: Ali Çağlar Özkan
Kurgu | Editing by: Ali Çağlar Özkan
Müzik | Music by: Gökhan Terlemez
Ses | Sound: Gökhan Terlemez
Fotoğraf | Photography: Ali Çağlar Özkan
Sanat Yönetmeni | Art Director: Feyzan Yılmaz
Oyuncular | Casts: Sercan Büyükçınar, Cem Pekduraner, Gökhan Terlemez
Yapımcı | Production: Rendimimeycs
Filmin Konusu / Synopsis: “2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul” reklam bombardımanı altındayız. Peki bu etkinliklerin ele aldığı kültür şehrin gerçeklerini, yaşayışın gerçeklerini kapsıyor mu? Fehmi de bu kültürün bir parçası mı? Yoksa sadece 1 yıllık sürede yerli-yabancı elit kesimlere sunulan ve tükettirilen etkinliklerin toplamı mı kültürden kastedilen?
We’re being flooded with commercials associated with “2010 European City of Culture, İstanbul”. Does the culture include the realities of the metropolitan city? Is Fehmi also a part of this culture? Or, is the culture implied only about the events that are offered to elite classes for consuming?
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Ali Çağlar Özkan
Kendi projelerini yazıp yönetmenin yanı sıra başka projeler için kameramanlık, fotoğrafçılık ve görüntü yönetmenliği de yapmaktadır. 1986 yılında doğdu, çocukluğunu Muğla’da yaşadı, şimdi İstanbul’da büyüyor. Bir TV için çalışmaktadır.
Writer, photographer, DOP and director. Born in 1986, lives in İstanbul.
Filmografisi | Filmography
“Fehmi” 2010, Director, Screenplay, Director of Photography; Open Campus ITALY 2010 Selection
“Monster’s Dinner” 2009, Assistant Director
“Cool, Clean, Dry and Scentless” 2009, Director, Screenplay; ITU Short Film Fest 2009 Selection; France Festival Aye Aye 2009 Screening; İstanbul Modern June 2009 Screening
“True Love” 2009, Director, Screenplay; International Adana Altın Koza Film Festival 2009 Selection
“Mc Donald’s” 2009, Assistant Director
“Black Ice” 2008, Director, Screenplay; International Adana Altın Koza Film Festival 2009 Selection; Kısaca Film Festival 2009 Selection
“Marble”, Director, Cameraman, Editor
“Cold; Colder” 2008, Director, Screenplay; Yıldız Short Film Fest 2008 İstanbul, Turkey, Selection; İnönü Short Film Fest 2009, Malatya, Turkey Selection
“Warm and Rainy in Winters” 2007, Short Film, Director, Screenplay; PAM 2008 Screening
“Autumn On The Asphalt” 2007, Short Film, Director, Dir. of Photography; International Adana Altın Koza Film Festival 2007 Selection
“Hiding in Blues” 2006, Short Film, Director; Fest-i Kült 2006 Selection
E-Posta | E-mail: alicaglarozkan@gmail.com

TEPEDEKI EV | THE HOUSE ON THE HILL
Yönetmen | Director: H. Melih Eryılmaz
Süre | Time :21’ Kurmaca | Fiction  2010
Senaryo | Screenplay: H. Melih Eryılmaz
Kurgu | Editing by: Taner Sarf
Müzik | Music by: Stephan Micus
Fotoğraf | Photography: Ozgur Eken
Sanat Yönetmeni | Art Director: Kaan Güreşçi
Oyuncular | Casts: Pınar Afsar Bulut, Muhammed Cangören, Talya Melisa Konya, Settar Tanrıögen
Yapımcı | Production: Bertan Dobada
Filmin Konusu / Synopsis: İsimsiz bir adanın tepesinde yaşayan bir aile vardır. Ada halkının tepedeki evin moruğu dediği baba, her gün küçük çıkınları ile şehre iner. Anne tepedeki evde küçük kızıyla günlerini geçirmektedir. Ailenin sakin hayatı babanın hastalığının artması ile bozulur. Kadın çaresiz bir yardım arayışına başlar.
Unnamed İsland in undescribed location. A family is leaving at the very top of the hills of the island. The name is given by the other island people “old bastard of house at the hill” goes everyday to the city with boat to sell small stuffs. İn the mean time mother and little cute daughter stays in home, waiting “father of the family” to bring bread. Because of the location of their house and strange structure the family is rather alone, even in their own house. Their poor life becomes more depressive when The father becomes more sick than usual , as a result the Mother finds him dead in their old bed. Now, they have to find some local people to help to take out the dead body from house and burry. The Mother starts looking for help, but it’s more difficult to persuade anyone to climb the hill.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: H. Melih Eryılmaz
1982 Bursa doğumlu. Liseye kadar öğrenimi burada tamamladı. 2004 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Fotoğraf Bölümü’ne başladı. Halen burada eğitimine devam etmektedir. Yardımcı yönetmen olarak çalışmakta, kısa film, video ve klip çalışmaları bulunmaktadır. “Tepedeki Ev” ikinci kısa filmidir.
Born 1982 Bursa. Graduated from Bursa Fen Lisesi in 1999. İn 2004 started his education in Mimar Sinan Fine Arts Academy, Photograph department, still student in the same university. Working in various commercials and cinema films as 1. AD. He shot few music videos and advertorial films as himself. Cultural Ministery supported Tepedeki Ev is the second short film of him as Director-Writer
Filmografisi | Filmography
“Medetin Kötü Rüyası” 10’, 2007, Kurmaca
”Tepedeki Ev” 2010, 20’, Kurmaca
Ödüller | Awards
2010 Koc Üniversitesi Kısa Film Yarışması İkincilik Ödülü
E-Posta | E-mail: melihery@yahoo.com, meliheryl@gmail.com

YAŞAM İLK AŞK - JIYAN EVINA YEKEM | LIFE FIRST LOVE
Yönetmen | Director: Bedirhan Sakci
Süre | Time :5’ Kurmaca | Fiction 2010
Senaryo | Screenplay: Bedirhan Sakci
Kurgu | Editing by: Bedirhan Sakci
Fotoğraf | Photography: Hakan Tosun
Sanat Yönetmeni | Art Director: Bilal Bulut
Oyuncular | Casts: Fırat Aksan, Zozan Can
Yapımcı | Production: Bedirhan Sakci
Filmin Konusu / Synopsis: Aynı yerde mendil satmaya çalışan iki çocuğun arasındaki rekabetten doğan aşk.
Love between two child hanky seller.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Bedirhan Sakci
Beksav, Metin Gönen Sinema Kursu, Öteki Kültür Merkezi, Metin Gönen Senaryo Kursu.
Beksav, Metin Gönen Cinema Course. Öteki Kültür Merkezi, Metin Gönen Script Writing Course.
Filmografisi | Filmography
“Taş-Kevir”
Ödüller | Awards
Osmaniye Özgür Kısa Film Festivali Jüri Özel Ödülü
E-Posta | E-mail: sakcibedirhan@gmail.com

GÜNLER | DAYS
Yönetmen | Director: Taner Alp
Süre | Time :3’ 13” Kurmaca | Fiction 2010
Senaryo | Screenplay: Taner Alp
Kurgu | Editing by: Taner Alp
Müzik | Music by: Antonio Vivaldi
Fotoğraf | Photography: Taner Alp
Sanat Yönetmeni | Art Director: Yelda Alp
Oyuncular | Casts: Cengiz Güleryüz
Yapımcı | Production: Beatleyapım
Filmin Konusu / Synopsis: Günümüz Türkiye’si karşısındaki insanların kafa karışıklığı ve yaşananlardan kimsenin ders almamasının sonuçlarıyla yüzleşme paranoyası...
The confusion of the people in today’s Turkey and the paranoia of the confrontation with the matters that occurs when we don’t take a lesson from the experinces.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Taner Alp
Ankara doğumluyum. Bir haber kanalında editör olarak çalışıyorum. Yanı sıra senaryo yazıyor ve kısa film çekiyorum. İstanbul’da yaşıyorum.
I was born in Ankara. I am working at a TV channel as an editor. I write script and shoot short movies. I live in İstanbul.
Filmografisi | Filmography
“Kısa” (2008)
”Günler” (2010)
”Biterken” (2010)
E-Posta | E-mail: beatletaner@hotmail.com, taner.alp@ntv.com.tr

ŞANSA BIRAKMA | I VOUCH FOR HIM
Yönetmen | Director: Kürşat Taşcı, Zafer Barış Toker, Onur Gül, Gökhan Akdoğan
Süre | Time :7’ 37” Kurmaca | Fiction  2010
Senaryo | Screenplay: Kürşat Taşcı, Zafer Barış Toker, Onur Gül, Gökhan Akdoğan
Kurgu | Editing by: Kürşat Taşcı, Zafer Barış Toker, Onur Gül, Gökhan Akdoğan
Müzik | Music by: Kerim Yüzer
Ses | Sound: Gökhan Akdoğan
Fotoğraf | Photography: Kürşat Taşçı
Oyuncular | Casts: Onur Gül
Yapımcı | Production: Zafer Barış Toker
Filmin Konusu / Synopsis: Genç ve zeki bir adam ekonomik kriz sırasında iş aramaktadır.
A very young and smart man is looking for a job in the recent economic crisis.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography:
Bu film Uluslararası Gençlik Film Yapım Atölyesi Kapsamında 4 yönetmen tarafından hazırlanmıştır. Bu yönetmenler: Kürşat Taşcı, Zafer Barış Toker, Onur Gül, Gökhan Akdoğan.
This film was prepared as a part of filmturkey project with 4 students as directors from different schools. The directors are: Kürşat Taşcı, Zafer Barış Toker, Onur Gül, Gökhan Akdoğan
E-Posta | E-mail: nefindinc@filmturkey.net, elifkasap89@gmail.com

ÜST KATTAKI | THE ONE UPSTAIRS
Yönetmen | Director: Murat Çetinkaya
Süre | Time :19’ 55” Kurmaca | Fiction  2010
Senaryo | Screenplay: Murat Çetinkaya
Kurgu | Editing by: Selda Taşkın
Müzik | Music by: Can Ömer Uygan
Ses | Sound: Özkan Coşkun, Eser Dural
Fotoğraf | Photography: Halil İbrahim Çekiç
Sanat Yönetmeni | Art Director: Betül Kılınç
Oyuncular | Casts: A. Mert Trenova, Orhan Aksoy, Nefes Polat, Göksel Aslan, Yunus Emre Uluocak, Mehmet Dursun, Erdem Tepegöz
Yapımcı | Production: Murat Çetinkaya
Filmin Konusu / Synopsis: Boğucu, renksiz bir hayatı olan yalnız, küçük bir çocuğun üst katına genç bir adam taşınmıştır. Birbirlerini daha önceden tanımayan bu iki insandan adamın çocukla bir derdi yoktur. Ama çocuğun adamla vardır. Film düşman olmayan birbirimizden nasıl düşmanlar yarattığımızı hayatı algılama konusunda serbest bırakılmamış küçük bir çocuğun hikayesi üzerinden anlatıyor.
A young man moves to the top floor of a lonely boy with a suffocating, colourless life. Of these two people who have never met before, the young man has no problem with the boy. But the the boy has problems with the young man. The movie explains how we create enemies from each otherthrough the story of a boy who’s perception on life was not given freely.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Murat Çetinkaya
1986 yılında Malatya’da doğdu. Eğitimini lisenin son iki yılına kadar Trabzon’da çeşitli okullarda tamamladıktan sonra okul ile olan uyumsuzluğuna daha fazla dayanamayıp okuluyla ilişkisini kesti ve liseyi açık öğretimden bitirdi. 2005 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nde üniversite eğitimine başladı. Üniversite eğitimiyle paralel olarak 1,5 yıl oyunculuk eğitimi aldı ve 1,5 yıl reklam ve film sektöründe kamera asistanlığı yaptı. 3 uzun metraj ve birçok reklam filminin ekibinde yer aldı. Bitirme filmine odaklanabilmek için sektörde çalışmaya son verdi. 2010 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nden mezun oldu.
He was born in Malatya in 1986. He studied, until the last too years of high school in various schools, in Trabzon. Unable to adapt he left school and started home school upon witch he graduated. He enrolled in the University of Bilgi (Cinema & Television) in 2005. Parrallel to his University education he also took acting classes for a year & a half, and worked as a camera assistant in the film & advertisement industries. His work experience includes 3 feature films and numerous advertisements. In order to concentrate fully on his final project, he quit working in the industry. He graduated from the University of Bilgi in 2010.
Filmografisi | Filmography
“Aynı | The Same”
”Üst Kattaki”
E-Posta | E-mail: zuratcetinkaya@hotmail.com, muratcetkaya@gmail.com

HATIRLA | MEMORIZE
Yönetmen | Director: Ezgi Aydın
Süre | Time :4’12” Kurmaca | Fiction  2010
Senaryo | Screenplay: Ezgi Aydın
Kurgu | Editing by: Ezgi Aydın
Ses | Sound: Alex Castano
Fotoğraf | Photography: Eryk Hildebrand
Oyuncular | Casts: Beth Bainbridge
Filmin Konusu / Synopsis: Her gün binlerce insanla karşılaşırız. Herkesin kendine ait acıları vardır. Unutmak insanoğlunun yaptığı en iyi şeydir. Peki ya bir gün kendi vicdanımız bizi sorgulamaya kalkarsa?
We meet a lot of people everyday. Everybody has their own problems. Humanity can forget everything easily. What if our conscience decides to questionize us?
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Ezgi Aydın
1986 yılında İstanbul’da doğan yönetmen Üsküdar Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra Yeditepe Üniversitesi Radyo Tv ve Sinema Bölümü’ne girdi. Okul hayatı boyunca sinema sektöründe çalışan yönetmen okulu bitirdikten sonra Londra’da sinemayla ilgili bir programa katıldı. Ardından Türkiye’ye dönen Ezgi Aydın’ın 4 kısa filmi var.
She’s born in 1986 in İstanbul. After she’s graduated Üsküdar Anadolu Lisesi she started to Yeditepe University. Her major was Radio Tv and Cinema. She was working on sets while her education. After her graduation she went to London for a course about cinema. She has 4 short movies.
Filmografisi | Filmography
“El Tarihi” 2008
“Pencere Önü Çiçeği” 2009
“Bahar’ın Mucizesi” 2009
“Memorize” 2010
E-Posta | E-mail: ezgiayy@gmail.com

DEM | MOMENT
Yönetmen | Director: Ayşegül Okul
Süre | Time :14’ Kurmaca | Fiction  2010
Senaryo | Screenplay: Ayşegül Okul
Kurgu | Editing by: Ayşegül Okul
Müzik | Music by: Melike Kurşun
Ses | Sound: Burak Ekil
Fotoğraf | Photography: Bilal Eroğlu
Sanat Yönetmeni | Art Director: Ayşegül Okul
Oyuncular | Casts: Kaan Urgancıoğlu, Dilşad Çelebi, Şükran Çelikkol, Selçuk Çullu, Duygu Merzifonluoğlu, Anıl Altınöz
Yapımcı | Production: Ayşegül Okul
Filmin Konusu / Synopsis: İş görüşmesine giden Gün, yolda kahve almak için bir kahve dükkanına uğrar. Kahve sırasında bir kadının düşürdüğü poşetine yardım eder. Bir “an”ı paylaşmış olduğu bu kadını, kısa bir süre sonra trafik kazasında hayatını kaybetmesine tanık olur. Kendi geleceğini inşa etmeye odaklanmış olan Gün, an’ın önemini hiç düşünmemiştir. Bunu düşünmeye başlayan Gün, Bade’yi kurtarma isteğiyle zamanda geriye dönüp onu kurtarmaya çalışır...
Gün who is going to an job interview, drops by in a coffee shop to but a coffee. He sees a woman during the coffee line. Then he sees that woman in a car accident. Suddenly he goes back in time and tries to save the woman...
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Ayşegül Okul
Ayşegül Okul, 1988 yılında Ankara’da doğmuştur. 2006 yılında prodüktör asistanlığıyla iş hayatına başlayan Okul, çeşitli müzik klibi ve reklamlarda reji asistanlığı yapmıştır ve halen reji asistanı olarak çalışmaya devam etmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi, İletişim Fakültesi Sinema-TV Bölümü mezunudur.
Ayşegül Okul, was born in 1988 in Ankara. Her carrier started as a producer assistant in 2006. She worked as an assistant of director in music videos and commercials and she is still working as an A.D. She graduated from Film & TV in University of Bahcesehir in İstanbul.
Filmografisi | Filmography
“İçimizden Biri” 2009 (Kısa Belgesel); Akbank Kısa Film Festivali ilk 10 finalist; Fırat Kısa Film Festivali
”Tayf” 2010 (Kısa Film); Afyon Kocatepe Üniversitesi KısaFest Öğrenci Film Festivali Birincilik Ödülü, Öğrenci işi Kısacık Festival; 4. Yıldız Kısa Film Festivali ilk 10
“Dem” 2010 (Kısa Film)
E-Posta | E-mail: aysegul.okul@gmail.com, ays_o@hotmail.com

EVSİZ BEBEK | BABY WITH NO HOME
Yönetmen | Director: Tolga Çeltikçi
Süre | Time :12’ Kurmaca | Fiction  2010
Senaryo | Screenplay: Tolga Çeltikçi
Kurgu | Editing by: Eylem Caner, Tolga Çeltikçi
Fotoğraf | Photography: Firar Güney Kayran
Oyuncular | Casts: Mehmet Ali Demirkaya
Filmin Konusu / Synopsis: Evi olmayan bir adam, içinde kimsenin yaşamadığını düşündüğü bir kulübeye girer. Acaba orada gerçekten yanlız mıdır?
A homeless man breaks into a cottage where he thniks nobody is living. But is he realyy alone in there?
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Tolga Çeltikçi
1972 doğumlu. Asıl mesleği endüstri mühendisliği. Bir medya kuruluşunda IT bölümünde çalışıyor. Boş vakitlerinde kısa filmlerle ilgileniyor. “İçerdeki Ses” isimli filmi Akbank 6. Kısa Film Festivalinde yarışma dışı bölümde gösterilmiştir.
Born in 1972. He is an industrial engineer. Working in the IT department of a media company. Spends most of his free time in short filming.
Filmografisi | Filmography
“İçerdeki Ses” Akbank 6. Kısa Film Festivali Yarışma Dışı Gösterim
E-Posta | E-mail: tceltikci@yahoo.com

BESİNLERİN OKSİTLENMİŞ KALINTISI | OXIDIZED WASTE OF FOODS
Yönetmen | Director: Orçin Uzun
Süre | Time :9’ 20” Canlandırma | Animation  2010
Senaryo | Screenplay: Orçin Uzun
Kurgu | Editing by: Orçin Uzun
Ses | Sound: Erhan Altınbaşak
Fotoğraf | Photography: Orçin Uzun
Sanat Yönetmeni | Art Director: Orçin Uzun
Animasyon | Animation by: Orçin Uzun
Oyuncular | Casts: Orçin Uzun, Hüseyin Şahin
Yapımcı | Production: Orçin Uzun
Filmin Konusu / Synopsis: İnsanoğlunun dışkısına yabancılaşmasını anlatan film, bu yabancılaşmanın nedenlerini irdelerken aynı zamanda dışkının yaşam için ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serer.
While the film telling us about the alienation of humankind from his own excrement examines the reasons of this alienation, it reveals how excrement is important in life at the same time .
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Orçin Uzun
1986 Kıbrıs, Lekkoşe doğumlu. 1992-1997 Nevşehir Rauf Nail Akman İlköğretim Okulu, 1997-2000 Nevşehir Anadolu Lisesi, 2000-2003 Nevşehir Anadolu Öğretmen Lisesi, 2003-2005 Dokuz Eylül Üni. Türk Dili ve Edebiyatı, 2006 Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi, Reklamcılık Bölümü, Ayrıca 2007’den bu yana Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Tv Sinema Bölümü’nü Reklamcılık ile birlikte okumaktayım.
Born in Cyprus/Lefkoşe. 1992-1997 Rauf Nail Akman Primary School. 1997-2000 Nevşehir Anatolian High School. 2000-2003 Nevşehir Anatolian Teacher High School. 2003-2005 Dokuz Eylül Üni. Turkish Literature Teaching. Since 2006 Kocaeli Üniversity Communication Faculty, Advertisement Section. And since 2007 I’ve studied in Kocaeli Üniversity Communication Faculty Radio-Cinema-TV Section with Advertisement Section.
Filmografisi | Filmography
“Dürüm of Kocaelication/The Durum of Kocaelication” (2007)
”İkbal | Ikbal” (2008)
”Eureka | Eureka” (2009)
”Besinlerin Oksitlenmiş Kalıntısı/Oxidized Waste of Foods” (2010)
”Yağgiller/The Oils” (2010)
”Kampüsteki Haşerat | Insects in the Campus” (2010)
Ödüller | Awards
2010 Erzurum Kar Film Festivali En İyi Senaryo Ödülü
2010 Siirt Barosu Kısa Film Festivali Juri Özel Ödülü
2010 Adana Altın Koza Film Festivali Öğrenci Filmleri Yarışması’nda ilk on film arasında
E-Posta | E-mail: orcinuzun@yahoo.com

KAĞIT UÇAK | PAPER PLANE
Yönetmen | Director: Murat Tahan
Süre | Time :3’ 15” Canlandırma | Animation  2010
Senaryo | Screenplay: Murat Tahan
Kurgu | Editing by: Murat Tahan
Ses | Sound: Murat Tahan
Fotoğraf | Photography: Murat Tahan
Sanat Yönetmeni | Art Director: Murat Tahan
Animasyon | Animation by: Murat Tahan
Yapımcı | Production: Murat Tahan
Filmin Konusu / Synopsis: Yaşlı adam bankta oturuyorken uykuya dalar ve rüya görür. Bir çocuk adamı rahatsız etmeye başlar sırf eğlence için ve ondan kendisine bir kağıt uçak yapmasını ister. Çocuk uçağı havaya fırlatır ve adam sadece kağıt uçak görmesine rağmen o hayallerini görür. Sonunda yaşlı adam farkına varır ki yanında oturan bir çocuk yoktur ve her şey bir hayalden ibarettir.
Old man fall asleep and dreams while he is siting on the bench. A Child started to annoy the old man just for fun and wants to the old man make a paper plane for him. The Child through this paper plane to the sky to see his funny dreams although old man sees real paper plane. Finally, old man noticed that there was no child sit by him and everything was dream.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Murat Tahan
16 Temmuz 1984’te Kırıkkale’de doğdu. 2001 yılında Kırıkkale Lisesi’ni bitirdi. 2002-2004 yılları arasında Ressam Cahit Malçok’tan çizim ve sanat eğitimi aldı. 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Grafik Bölümü’nü ve Anadolu Üniversitesi Animasyon Bölümü’nü 5.likle kazandı ve Animasyon Bölümü’nde üniversite hayatına başlamış oldu. 2007 yılında Öğrenci Değişim Programı ile Almanya’nın Fachhochschule Wiesbaden Üniversitesi’ne gitti ve bir yıllık bir eğitimden sonra Animasyon bölümünden mezun olmak için geri döndü. Şu an da mezun oldu kısa film yapmaya devam ediyor.
He was born on July 16, in 1984. He grow up in Kırıkkale. In 2001, he finished Kırıkkale High Scool. Between 2002 and 2004 years, he took a lesson about drawing and art course from painter Cahit Malçok in Ankara. In 2004, he won Hacettepe Fine Art Faculty Graphic Design Department and also he won Anadolu University Animation Department as 5. however, he joined animation. In same year, he took education of English at School of Foreing Languages. With Exchance student programme he went to Fachhochschule Wiesbaden in Germany for 1 year in 2007-2008. He came back to Turkey to graduate in Animation department. Now he graduated and goes on to make shorts films.
Filmografisi | Filmography
“Kağıt Uçak” 2010
”Bir Vücut İki İnsan” 2010
”Dünyanın Sonuna Doğru” 2008
”8” 2006
E-Posta | E-mail: murattahan@gmail.com,

KUKLA | THE PUPPET
Yönetmen | Director: Kemal Tezcan
Süre | Time :9’ Canlandırma | Animation  2010
Senaryo | Screenplay: Kemal Tezcan
Kurgu | Editing by: Kemal Tezcan
Fotoğraf | Photography: Kemal Tezcan
Sanat Yönetmeni | Art Director: Kemal Tezcan
Yapımcı | Production: Kemal Tezcan
Filmin Konusu / Synopsis: Doğum ile ölüm arasında yaşanan herşey... Yaşam!
Yaşama şansı bulan her canlı onun kurallarınıda kabullenir.
İnsan içinse bu bir önceki örneğinin tekrarıdır.
Bilinir, öğretilir, öğrenilir ve tekrarlanır.
Sisteme dahil olmayanlar onun dışında kalmayı tercih edenlerse,
damgalanır ve cezalandırılır.
Everything those experienced in between the birth and the death… Life!
Every creature which has the chance to live does accept it rules.
But for human being its all the same as his previous model.
Its known,Its being taught,Its being learned and being repeated.
What about those who dont get involved into the system,
Who prefered to stay out?
They get stigmatized and punished !!!
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Kemal Tezcan
1982 yınında Samsun’da doğdu. Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema Tv Bölümü’nde öğrenimini tamamladı.
Kemal Tezcan was born in 1982 in Samsun. He graduated from the department of cinema and tv, Fine Arts Faculty of the Marmara University.
Filmografisi | Filmography
2007, 7/24 (canlandırma)
2008, Siyah Beyaz (Kurmaca)
2009, Kurmaca (Kurmaca)
E-Posta | E-mail: kemal-tezcan@hotmail.com, kml_tezcan@yahoo.com

NORMAL | NORMAL
Yönetmen | Director: Süleyman Demirel
Süre | Time :3’ 20” Deneysel | Experimental  2010
Senaryo | Screenplay: Recai Rize
Kurgu | Editing by: Süleyman Demirel
Ses | Sound: Süleyman Demirel
Fotoğraf | Photography: Süleyman Demirel
Sanat Yönetmeni | Art Director: Merve Aydın
Oyuncular | Casts: Harun Çelebi, İlker Gülüm
Yapımcı | Production: Süleyman Demirel
Filmin Konusu / Synopsis: Büyüğün küçüğe üstünlük kurması, çoğun azı sindirmesi, askerin sivile baskısı, toplumun bireyi içine çekmesi… Bunların hepsi insanların kendi yarattığı normlar yoluyla gerçekleşiyor. Toplum içine çekebildiğini tek tip yapar, çekemediğini dışlar, yok eder. Bireylerin iki seçimi; diğerlerine karışıp kendi olmayarak, diğerlerine göre “normal” olarak yaşamayı seçmek ya da kendi olup yok olmak.
Old overtops young, many assimilates few, army oppresses civilian, society absorbs individual… All of these happen because of the norms, which is formed by society. Society absorbs individuals and makes them same samples of a prototype, if it cannot, absorb individuals, it excludes or destroys them. The individuals have two choices: to live in a “normal” way, according to the other members of the society, without being themselves or to perish by being themselves.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Süleyman Demirel
1988 Kırıkkale doğumlu. 2009’dan beri kısa film ile uğraşmakta. Halen ODTÜ’de lisans öğretimini sürdürmekte ve Gisam’da projelerde yer almaktadır.
Born in 1988, Kırıkkale, Turkey. Interested in short films since 2009. He is an undergraduate student in METU since 2006.
Filmografisi | Filmography
The Reflection of an Echo, 2009
”Normal”, 2010
Ödüller | Awards
Kısacık Film Festivali, İstanbul, Turkey “Festivalin En İyi Filmi” ödülüne aday gösterildi 06.05.2010.
Kısacık Film Festivali, İstanbul, İzleyici Ödülü’nün sahibi oldu 14.05.2010.
Cine5, gösterim 30.05.2010.
Movieola (Kanada Kısa Film Kanalı) gösterim.
Clermont and Ferrand Uluslararası Kısa Film Festivali (Fransa) finalist.
E-Posta | E-mail: demirel.sul@gmail.com

HİÇ | NULL
Yönetmen | Director: Önder M. Özdem
Süre | Time :5’ 20” Deneysel | Experimental 2010
Senaryo | Screenplay: Önder M. Özdem
Kurgu | Editing by: Önder M. Özdem
Müzik | Music by: Koray Özveren, Tolga Yapar, Yiğit Türker, Önder M. Özdem
Fotoğraf | Photography: Önder M. Özdem
Yapımcı | Production: Önder M. Özdem
Filmin Konusu / Synopsis:
İçine düşmekten korktuğumuz
Boşluk’ları doldurunca,
hareket edecek yer kalmadı
Boşluğun yokluğunda
Sıfır, sayı sistemini terk etti
Akrep yelkovana küstü
Zamanı zehirleyip kaçtı…
No room was left to move
when we filled the emptiness
that we were afraid of falling into
In the absence of emptiness
‘0’ abondened the number system
Minutes and hours fought
They left the time poisoned
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Önder M. Özdem
Önder M. Özdem, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. ODTÜ’de Sosyal Psikoloji Yüksek Lisanı yaptı. Ankara Üniversitesi’nde siyasi belgeseller üzerine doktora çalışması yapmakta. ODTÜ-GİSAM’da (Görsel İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi) araştırma görevlisi.
Graduated from Bilkent University, department of International Relations. Had a Master degree on Social Psychology in Middle East Technical University. Studying political documentaries in Ankara University’s Radio, Television Cinema doctorate program. Working as research assistant in METU-GİSAM (Audio Visual Research and Production Center).
Filmografisi | Filmography
“Zor Yıllar” (ODTÜ Tarihi Belgeseli, 1964 -1980), 54’, 2008, [belgesel], Yönetmen, Kamera, Kurgu (Berrin Balay ile)
”Küçük Hibelerden Büyük Kazanımlara...”, 30’, 2008, [belgesel], Yönetmen, Kamera, Kurgu
”Kadına Ağıt”, 40’, 2006, [belgesel], Yönetmen, Kamera, Kurgu (Berrin Balay ile), 12. Nurumbeg Uluslararası Film Festivali, Amanya, 2007 (Öngören özel ödülü); 18. Ankara Uluslararası Film Festivali, 2007 (Belgesel Dalında Üçüncülük Ödülü)
”Bozkırı Yeşertenler” (ODTÜ Tarihi Belgeseli, 1956-1964), 53’, 2006, Yönetmen, Kamera, Kurgu (Berrin Balay ile)
”Sistem”, 4’ 24’’, 2004, [deneysel], Yönetmen, Kamera, Kurgu; 16. Uluslararası Ankara Film Festivali, 2004 (Deneysel Dalda İkincilik Ödülü)
”At Bin”, 30’, 2004, [belgesel], Yönetmen, Yapım, Kamera, Kurgu, Müzik
”Gerçeklikten Kopuş”, 9’, 2003, [deneysel], Yönetmen, Yapım, Kamera, Kurgu
”Heterotopia”, 16’, 2002, [deneysel], Yönetmen, Kamera, Kurgu, Müzik (T. Aylan ile)
E-Posta | E-mail: ozdem@metu.edu.tr

DİCLE | DICLE
Yönetmen | Director: Seren Gel
Süre | Time :6’ 13” Deneysel | Experimental 2010
Senaryo | Screenplay: Seren Gel
Kurgu | Editing by: Mehmet Öner
Müzik | Music by: Tchaikovski
Fotoğraf | Photography: Ünal Emir Menteşe
Oyuncular | Casts: Aylin Önder
Yapımcı | Production: Selim Akgül
Filmin Konusu / Synopsis: Dicle Koğacıoğlu namus cinayetleri üzerine çalışan bir sosyologtu. 6 Ekim 2009’da “Çok acı var, dayanamıyorum.” Şeklinde bir not bırakarak Boğaz Köprüsü’nden ölüme atladı. Bu film onun vicdan muhasebesine ve son gününe odaklanmaktadır.
Dicle Koğacıoğlu was an sociologist working on honour killings. On 6 October 2009 she jumped into death from The Bosphorus Bridge leaving a note behind herself ‘Lots of pain, I can not do anymore.’ This film is about her casuistry and the last day of her life.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Seren Gel
1985 Tunceli doğumlu. İstanbul Üniversitesi, Felsefe Bölümü mezunu. Çeşitli dizi ve film setlerinde çalışmıştır.
Born in Tunceli in 1985. Graduated from İstanbul University, the Philosophy Department. She has worked in series and movies.
Filmografisi | Filmography
Dut zamanı (2009) yönetmen, senarist
E-Posta | E-mail: seren.gel@hotmail.com

İNFİTAR | INFITAR
Yönetmen | Director: Deniz Tortum
Süre | Time :2’ 06” Deneysel | Experimental 2010
Senaryo | Screenplay: Deniz Tortum
Kurgu | Editing by: Deniz Tortum
Müzik | Music by: Alican Çamcı
Fotoğraf | Photography: Deniz Tortum
Oyuncular | Casts: Ada Petiwala, Abigail Guyton
Yapımcı | Production:
Filmin Konusu / Synopsis: “Gökyüzü yarıldığı zaman
yıldızlar döküldüğü zaman
denizler birbirine katıldığı zaman
kabirlerin içindekiler dışarı çıkarıldığı zaman
insanoğlu (yapıp) gönderdiklerini ve (yapamayıp) geride bıraktıklarını bir bir anlar.”
İnfitar Suresi’nden
“When the sky breaks apart
And when the stars fall, scattering,
And when the seas are erupted
And when the [contents of] graves are scattered,
A soul will [then] know what it has put forth and kept back”
from Surat Al-Infitar
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Deniz Tortum
İstanbul’da 1989 yılında doğması dolayısıyla yirmili yaşlarının sefasını sürüyor, sinema tahsili görüyor, kendisinden üçüncü şahısla bahsetmeyi garipsiyor. Merhaba, ben Deniz Tortum! Bence en iyi yönetmen Bela Tarr.
As he was born in 1989 in İstanbul, he is now enjoying his twenties, studying Film, and he finds it strange to refer to himself in the third person. Hi, I’m Deniz Tortum! I think Bela Tarr is the best director.
E-Posta | E-mail: deniz.tortum@gmail.com

KENELER VE KARINCALAR | TICKS AND ANTS
Yönetmen | Director: Engin Kılıçtan
Süre | Time :6’ 05” Deneysel | Experimental  2010
Senaryo | Screenplay: Engin Kılıçtan
Kurgu | Editing by: Sertaç Kasaplar
Müzik | Music by: Engin Bayrak
Ses | Sound: Engin Bayrak
Fotoğraf | Photography: Engin “Teddy” Hayıroğlu
Sanat Yönetmeni | Art Director: Ceren İncedursun, Cansu Aslan
Oyuncular | Casts: Sevi Demirçivi, Tuğçe Özbaykal, Ahmet Akdeniz, Levent Berber, Okan Taşkıran
Yapımcı | Production: Sertaç Kasaplar
Filmin Konusu / Synopsis:
Sömürü
Exploitation
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Engin Kılıçtan
21 Aralık 1985’te Amasya’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü’nde eğitimini tamamladı. İzmir 16:9 film ekibinin kurucularındandır. İzmir’de, İzmir Film Atölyesi’nde sinema çalışmaları yürütmektedir.
Engin Kılıçtan was born in Amasya on september 21,1985. He graduated at cinema-Tv department of the 9 Eylül Üniversity faculty of fine arts. He is one of founder of the 16:9 film team in İzmir. He still works in İzmir film work-shop as a lecture.
Filmografisi | Filmography
“Hiç” 2006
”Son Kaybedenler” 2007
”Zor” 2009
“Keneler ve Karıncalar” 2010
Ödüller | Awards
Ulusal Smyrna Film Festivali, Deneysel Dalı Birincilik
17. Uluslararası Altın Koza Film Festivali, Deneysel Dalı Birincilik
E-Posta | E-mail: enginkilicatan@hotmail.com

AZİZ DEDE | GRANPA AZIZ
Yönetmen | Director: Derin Kıvaner
Süre | Time :21’ 09” Belgesel | Documentary  2010
Senaryo | Screenplay: Derin Kıvaner, Davut Abohayra
Kurgu | Editing by: Derin Kıvaner, Davut Abohayra
Müzik | Music by: Derin Kıvaner
Ses | Sound: Derin Kıvaner, Davut Abohayra
Fotoğraf | Photography: Derin Kıvaner
Sanat Yönetmeni | Art Director: Derin Kıvaner
Oyuncular | Casts: Ali Poyarzoğlu, Müjdat Gezen, Nilgün Belgün
Yapımcı | Production: Derin Kıvaner
Filmin Konusu / Synopsis: Aziz Nesin Vakfına ve hayatına dair bir belgesel.
“Bütün hayatı çalışmakla geçti. Ama hep başkaları için çalıştı. Çok ürün verdi, çok kitap yazdı. Ama bir ürünü var, bir yapıtı var ki o, son halini almadı, hiçbir zaman da almayacak. O da Nesin Vakfı.
A documentary about the life and foundation of Aziz Nesin.
All his life passed by working. But he always worked for others. He produced a lot, he wrote a lot. But there is one product he has made, which hasn’t come out in its full form yet, and it never will. And that is the Nesin Foundation.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Derin Kıvaner
Derin Kıvaner 21 Ocak 1989’da İstanbul’da doğdu. İlkokulu İstanbul’da tamamladıktan sonra Houston, Texas’a taşındı. Burada ortaokul ve liseyi okuduğu yıllarda sanatın pek çok dalında kendini geliştirme fırsatı buldu. Yaratıcı yazma, şan, tiyatro, dans ve resim eğitimi aldı ve Houston’da iki müzikalde oynadı. Lise son sınıfda İstanbul’a dönerek liseyi Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladı ve ilk senaryosu “Ayten’i Hiç Ayıplamadım”ı yazdı. Liseden sonra Bahçeşehir Üniversitesi’nde Sinema-TV Bölümü’nde burslu olarak okumaya başladı. Okulun tiyatro kulübüne katılarak birincilik ödülü alan “Buzlar Çözülmeden” müzikalinde Çukurovalı Kıymet rolünü canlandırdı. Öykü, ve senaryo yazmanın yanısıra, oyunculuk, şan, caz, dans, piyano, resim derslerine devam etti.
Derin Kivaner was born in İstanbul 21st of January, 1989. After finishing primary school in İstanbul, she moved to Houston, Texas. During her middle and high school years, she got the opportunity to improve herself in many areas of art. She got Creative writing, Art, Singing, Theatre and Dance education and took part in two musicals in Houston. She finished high school in İstanbul, Kabatas Erkek Lisesi and wrote her first script, “I Have Never Blamed Ayten” Meanwhile she continues to take Drama, Voice, Jazz, Dance, and Piano lessons. After graduating from high school, she attended Bahcesehir University, Film and Television department with a scholarship. She joined the university’s theatre club and took part in the award wining musical ‘Buzlar Cozulmeden”. She trained writing, drama, voice, jazz, dance, piano and drawing.
Filmografisi | Filmography
“Esas Oğlan Esas Kızla Tanışır” 2009
“Nympha” 2009
“Aziz Dede” 2010
“Esas oğlan Esas Kıza Aşık Olur” 2010
“Beni Seviyorum” 2010
Ödüller | Awards
Ocak, 2009’da “Esas Oğlan Esas Kızla Tanışır” senaryosu ile TÜRSAK’ın Geleceğin Sineması yarışmasında proje destek ödülü kazandı.
2009’da “Nympha” adlı kısa filmi ile 7. Metro Group Kısa Film Yarışması’nda 2.cilik ödülü aldı.
2010’da “Aziz Dede” Belgeseli ile Rotaract 3. Kısa Film Yarışması’nda Jüri Özel ödülü aldı.
2010’da “Aziz Dede” Belgeseli ile 17. Altın Koza Film Festivalinde finale kaldı.
2010’da “Beni Seviyorum” senaryosu ile TÜRSAK’ın Geleceğin Sineması yarışmasında proje destek ödülü kazandı.
E-Posta | E-mail: derinkivaner@gmail.com, kivanerd@yahoo.com

KAHPE DEVRAN | NASTY AGE
Yönetmen | Director: Cahit Çeçen
Süre | Time :20 dk Belgesel | Documentary 2010
Senaryo | Screenplay: Cahit Çeçen
Kurgu | Editing by: Cahit Çeçen
Müzik | Music by: Oktay Şahin, Bahar Adıgüzel, Evin Salgut Şahin
Ses | Sound: Bekir Tunç
Fotoğraf | Photography: Serhat Dumlu
Sanat Yönetmeni | Art Director: Musa Karagöz
Oyuncular | Casts: Musa Karagöz, Hasan Gençer, Metin Demir
Yapımcı | Production: Ahmet Çeçen
Filmin Konusu / Synopsis: Üç yoksul insanın hikayesi anlatılmaktadır. Sait Faik’in deyimiyle resmi çizilmiş olmayan sıradan insancıkların hayatlarını anlatıyoruz.
We describe three poor people’s stories. Like Sait Faik’s Says “We describe-Their pictures weren’t drawn ordinary humanettes’s lifes.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography:
Cahit Çeçen, 1985 Mardin doğumlu. Beykent Üniversitesi Sinema-TV mezunu.
Cahit Çeçen, 1985 Mardin. Beykent University Cinema-TV.
Filmografisi | Filmography
“Kemani” (2008), İFSAK Jüri Özel Ödülü
“Tamirci Çırağı” (2009), 46. Antalya Uluslararası Altınportakal Film Festivali Digital Film Academy Ödülü; 21. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali, Finalist; 10. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali, Gösterim; 3. Rotary Kısa Film Festivali,Finalist; 2. El Uluslararası Kısa Film Festivali, Finalist; 10. Kısaca Uluslararası Kısa Film Festivali,Finalist; 2. İTÜ Kısa Film Festivali, Gösterim; Kısacık Film Festivali, Gösterim; 12. Marmara Üniversitesi Kısa Film Yarışması, Finalist
”Kahpe Devran” (2010), 10. Kısaca Uluslararası Kısa Film Festivali, En İyi Belgesel Film Ödülü; 4. İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali, En İyi Belgesel Film Ödülü; 12. Marmara Üniversitesi Kısa Film Yarışması, Övgüye Değer Belgesel Ödülü; 3. Documentarist Belgesel Günleri, Yeni Yetenek Özel Mansiyon Ödülü; Kısacık Film Festivali, En İyi 2. Film; 5. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali
Ödüller | Awards
“Kahpe Devran” (2010); 10. Kısaca Uluslararası Kısa Film Festivali, En İyi Belgesel Film Ödülü; 4. İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali, En İyi Belgesel Film Ödülü; 2. Marmara Üniversitesi Kısa Film Yarışması, Övgüye Değer Belgesel Ödülü; 3. Documentarist Belgesel Günleri, Yeni Yetenek Özel Mansiyon Ödülü; Kısacık Film Festivali, En İyi 2. Film; 5. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali.
E-Posta | E-mail: cahit_cecen@hotmail.com, cahitcecenn@gmail.com

15 ADIM ÖNE | 15 STEPS AHEAD
Yönetmen | Director: Selin Daşdemir, Pınar Ağca, Osman İmece, Muhammet Kuşçu
Süre | Time :18’ Belgesel | Documentary 2010
Senaryo | Screenplay: Selin Daşdemir, Pınar Ağca, Osman İmece, Muhammet Kuşçu
Kurgu | Editing by: Selin Daşdemir, Pınar Ağca, Osman İmece, Muhammet Kuşçu
Ses | Sound: Selin Daşdemir
Fotoğraf | Photography: Osman İmece
Yapımcı | Production: Pınar Ağca
Filmin Konusu / Synopsis: Film ekibi, son yerel seçimlerde Sivas’ta adaylığını koyan iki kadın adayı izler ve talihsiz bir olay şehirdeki seçimlerin sonucunu değiştirir.
The film crew follows two female candidates running for office in Sivas in the latest local election but one very unfortunate event changes the result of the elections in the city.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Bu film Uluslararası Gençlik Film Yapım Atölyesi Kapsamında 4 yönetmen tarafından hazırlanmıştır. Bu yönetmenler: Selin Daşdemir, Pınar Ağca, Osman İmece, Muhammet Kuşçu.
This film was prepared as a part of filmturkey project with 4 students as directors from different schools. The directors are: Selin Daşdemir, Pınar Ağca, Osman İmece, Muhammet Kuşçu
Ödüller | Awards
Rotary Film Festivali Mansiyon Ödülü, Ankara
E-Posta | E-mail: nefindinc@filmturkey.net, elifkasap89@gmail.com

GÜLAY USTA | GÜLAY MASTER
Yönetmen | Director: Selin Altay
Süre | Time :13’ Belgesel | Documentary 2010
Senaryo | Screenplay: Selin Altay
Kurgu | Editing by: Ahmet Bikiç
Müzik | Music by: Selim Sesler
Fotoğraf | Photography: Ahmet Bikiç
Yapımcı | Production: Neslihan Dilek
Filmin Konusu / Synopsis: Binlerce yıldan bu yana insanoğlunun hayatına giren demirin, ortaya çıkan ürünlerin ustası Gülay Yanık tarafından işlenmesi. Kızgın ateşte kavrulan demiri her bir çekiç darbesiyle demir olmaktan çıkartıp bir felsefeye dönüştüren Gülay Usta, demire şekil verirken hayallerini işler. Demir, kimi zaman bir lamba, kimi zaman Ay’da kitap okuyan bir adam olur.
Since thousands of iron into the lives of human begins, masters of the products processed by Gülay Yanık. Gülay Usta, who turns the iron into a philosophy from only being a substance with hammer blow on parched iron, passes her dreams while processing the iron. Iron sometimes takes the shape of a lamp and sometimes a man reading a book on the moon.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Selin Altay
İlk orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladım. Birçok kısa filmde görüntü yönetmenliği asistanlığı ve yönetmenlik asistanlığı çalışmalarında bulundum. Halen İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Tasarımı Bölümü’nde okumaktayım.
First I completed secondary school education in İstanbul. Images in many short films as an assistant director and assistant director of studies have found İstanbul in culture, art and design faculty of the university communications department tasarımı
Filmografisi | Filmography
“Taraklı’da Mühürlenmiş Zamanlar” (Yönetmen: Ertuğrul Karslıoğlu, Yönetmen Asistanı)
“Fethiye Müzesi” Yönetmen; 2008 Kar Film Festivali En İyi Görüntü Ödülü ve Festival Gösterim Filmi ünvanını almıştır
”Kernel Panik” (Yönetmen Yardımcısı)
”Nahoş Hayaller Üzerine” (Yönetmen Yardımcısı)
”Empatik Etkiler” (Yönetmen Yardımcısı)
”Dijital Gözler” (Yönetmen Yardımcısı)
”Senkronik Muhabbetler” (Kameraman)
”Durağan Hareketler” (Yönetmen Yardımcısı)
”Tanrı’nın Yalakaları” (Yönetmen Yardımcısı)
”Şoktan Adam” (Kameraman)
”Önde Zeytin Ağaçları” (Yönetmen Yardımcısı)
”Ağıtlar” (Yönetmen Yardımcısı)
”Cracted” (Yönetmen)
”Sonrasızlar” (Yönetmen Yardımcısı)
”Öfke” (Görüntü Yönetmeni)
”Kitap” (Yönetmen Yardımcısı)
”Aksi Adamlar” (Yönetmen Yardımcısı)
”Gülay Usta” (Yönetmen)
”Pandemi” (Yönetmen Yardımcısı)
”Amnezya” (Yönetmen Yardımcısı)
”Monolog” (Yönetmen Yardımcısı)
”Deng” (Yönetmen Yardımcısı)
”Raku” (Yönetmen Yardımcısı)
”İkilem” (Yönetmen Yardımcısı)
”Dünyam Mono” (Yönetmen Yardımcısı)
”Çığlık” (Yönetmen Yardımcısı)
”Bakırın Işığı” (Yönetmen Yardımcısı)
”Beyaz düş” (Yönetmen Yardımcısı)
E-Posta | E-mail: tablodakisurat@hotmail.com

İSTANBUL'DA SEX SHOPLAR | SEX SHOPS IN İSTANBUL
Yönetmen | Director: Aylin Ohri
Süre | Time :12’ 36” Belgesel | Documentary  2010
Kurgu | Editing by: Aylin Ohri
Fotoğraf | Photography: Aylin Ohri
Filmin Konusu / Synopsis: Sex Shop sahiplerinin röportajları üzerinden İstanbul’daki Sex Shoplara genel bir bakış.
A general view to the Sex Shops in İstanbul through the interviews of the owners.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Aylin Ohri
1988 doğumlu Aylin Ohri, halen Bahçeşehir Üniversitesi 4. sınıf öğrencisi olarak öğrenimini sürdürmektedir.
1988 born Aylin Ohri is still a senior student in Bahçeşehir University.
Filmografisi | Filmography
“Çamur Adam”
“What’s A Girl To Do”
”Balerin”
”İstanbul’da Sex Shoplar”
”Apathy”
”Konuşmayan Adam”
E-Posta | E-mail: aylinohri@hotmail.com

YANDAN KES | SIDE CUT
Yönetmen | Director: Emre Özsoy
Süre | Time :3’ 43’’ Kurmaca | Fiction 2010
Senaryo | Screenplay: Emre Özsoy
Kurgu | Editing by: Caner Apiş
Fotoğraf | Photography: Cihan Bora Şanlıoğlu
Oyuncular | Casts: Ergun Şahinalp, Cihan Bora Şanlıoğlu, Çağlar Karataş, Aysun Demir, Hamit Emre Baran, Ayça Aykaç, Öner Kalay, Mehmet Hışır, Gökhan Metin
Filmin Konusu / Synopsis: Sokaklarda yankesicilik yapan bir adam ve ondan işini öğretmesini isteyen bir genç. Yankesici nasihat ettikçe yaptığı işin çok farklı olduğunu ortaya çıkacaktır.
A man who is pickpocketing in the streets and a young who is want to learnt his job. Pickpocket is sermonizing, actually his job is so different.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Emre Özsoy
1987’de Muğla’da doğdu. İlköğretim ve liseyi Muğla’nın Milas ilçesinde okudu. Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitirdi. Ekibiyle beraber kısa film çalışmaları yapmakta.
He was born in 1987, muğla. He read primary education and high school in muğla’s county milas. He finished Mustafa Kemal university’s agricultural faculty. He is an enginieer. He makes short films with his team.
E-Posta | E-mail: zortimetre@gmail.com

BEŞ TAŞ | FIVE STONES
Yönetmen | Director: Kenan Tekeş, Rıza Barut
Süre | Time :8’ 17’’ Kurmaca / Fiction  2010
Senaryo | Screenplay: Kenan Tekeş
Kurgu | Editing by: Sedat Aygün, Kenan Tekeş
Müzik | Music by: Victor Jara
Ses | Sound: Serkan Tekeş
Fotoğraf | Photography: Rıza Barut
Sanat Yönetmeni | Art Director: Tuğrul Keskin
Animasyon | Animation by: Kenan Tekeş, Rıza Barut, Serkan Tekeş, Tuğrul Keskin, Sedat Aygün
Oyuncular | Casts: Pelda Ada, Engin Ceylan, Özgür Taşar
Filmin Konusu / Synopsis: Küçük kız çocuğu okula gider. Sınıfına doğru yürür. Kulağını kapıya dayar. Öğretmeninin yoklama yaptığını duyar. Kapıyı tıklayarak içeri girer, ancak içerde kimseler yoktur. Bir sıranın üzerinde de taş bulur. Taşı önlüğünün cebine koymasıyla bir başka sınıftan ses gelir. Sınıfa doğru gider ve içeri girer ancak yine sınıfta kimseler yoktur. Masanın üzerinde yine bir taş vardır. Taşı alıp önlüğünün cebine koymasıyla tekrar sesler duyar. Bu durum üç sınıfta daha yaşanır. Kızın, sınıflarda bulduğu taşları alıp öğretmenler odasındaki öğretmeniyle beş taş oynaması anlatılır.
A little girl goes to the school, walks to the her class. Brings closer her ear to the door. She hears, her techer calls the studenst. She knocks the door and walks into the class, but there is nobody. She finds one small stone on the desk, puts it her’s school uniform’s pocket. After that the onother voice comes from another class. She goes the another class but again there is nobody. The same thing hapens after that 3 time. She collects all of stones and goes to teachers room. Finally she starts to playing 5 stones (name of the game) with her teacher.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Kenan Tekeş
İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır’da tamamladı. Marmara Üniversitesi, Radyo TV ve Sinema Bölümü öğrencisidir.
Finished primary, middle and highschool in Diyarbakır. Currently a student at Marmara University Department of Radio TV and Cinema.
Rıza Barut
İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır’da tamamladı. Marmara Üniversitesi, Radyo TV ve Sinema Bölümü öğrencisidir.
Finished primary, middle and highschool in Diyarbakır. Currently a student at Marmara University Department of Radio TV and Cinema.
Filmografisi | Filmography
“Çöpün İçinden Ekmek Çıktı” 2009 (Yönetmen; Kenan Tekeş, Rıza Barut)
“Bir Tutam Ev” 2010 (Yönetmen; Kenan Tekeş, Rıza Barut)
E-Posta | E-mail: kenanevekos@hotmail.com; rizabarutt@hotmail.com

MOTO GUZZI | MOTO GUZZI
Yönetmen | Director: Özcan Alper
Süre | Time :10’ Kurmaca / Fiction 2010
Senaryo | Screenplay: Özcan Alper
Kurgu | Editing by: Ulaş Cihan Şimşek, Çiçek Kahraman
Müzik | Music by: Sumru Ağıryürüyen, Yuri Yedcanko
Fotoğraf | Photography: Özgür Eken
Oyuncular | Casts: Alican Tamet, Demet Tarım, Şebnem Köstem, Zarif Tamet, Yaşar Öztürk, Gülbanu Polat, Ali Uluoğlu, Faruk Demir, Ebru Bulut Gözde Bulut, Mertcan Bulut
Yapımcı | Production: Başak Emre, Ahmet Boyacıoğlu
Filmin Konusu / Synopsis: Kars’ın Digor ilçesinde yaşayan oniki yaşındaki Yusuf köyüne oldukça uzak olan okula her gün bisikletle gitmek zorundadır. Bu zor bir iş gibi görünse de Yusuf hoşlandığı Leyla’yı her sabah bir anlığına bile olsa göreceğini bilmektedir.
Twelve-year-old Yusuf, who lives in a town near Kars, has to cycle miles every day to get to school, even in the brutal winter. It may seem like a punishing routine, but not so for Yusuf. After all, he knows that every morning he’ll catch a glimpse of Leyla, the girl he has taken a shine to, even if only for a fleeting moment...
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Özcan Alper
1975 yılında Artvin’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü’nü bitirdikten sonra sinema kariyerine başladı. İlk uzun metraj filmi Sonbahar (2008), ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle döndü.
Born in Artvin in 1975, Alper began his film career after studying physics at Istanbul University. His first feature Autumn (2008) won numerous awards at national and international festivals.
Filmografisi | Filmography
2001 “Momi” kısa-short
2002 “Bir Bilim Adamıyla Zaman Enleminde Yolculuk” belgesel-documentary
2005 “Tokai’de Rapsodi ve Melankoli” kısa-short
2008 “Autumn” uzun-feature
2011 “The Future Lasts Forever” uzun-feature, post production
E-Posta | E-mail: info@festivalonwheels.org, info@gezicifilm.org

KÜL | ASHES
Yönetmen | Director: Zehra Derya Koç
Süre | Time :21’ Kurmaca / Fiction 2010
Senaryo | Screenplay: Zehra Derya Koç
Kurgu | Editing by: Çiçek Kahraman
Müzik | Music by: Bora Çeliker, Barış Öztürk
Fotoğraf | Photography: Özgür Eken
Sanat Yönetmeni | Art Director: Natali Yeres
Oyuncular | Casts: Deniz Çevik, Ayda Aksel, Müge Ulusoy, Rıza Akın, Begüm Birgören, Ruhi Sarı, Parkan Özturan, Yaşar Gücü
Yapımcı | Production: Başak Emre, Ahmet Boyacıoğlu
Filmin Konusu / Synopsis: “Nazlı, annesinin ölümüyle çocukluğunun geçtiği eve dönmüştür. Anılarıyla, hayalleri birbirine karışır. Şimdiki zamanda korkutucu olan anılar, zaman geçtikçe zararsızlaşmıştır. Hesaplaşacak kimse kalmadığında bazen tek çıkar yol uzlaşmak olur...”
Nazlı’s childhood is a period of her life she has never come to terms with. Then, with news of her mother’s death, she starts remembering everything. Is the past really so bad? Like everyone, her mother is a figure she both fears and loves.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Zehra Derya Koç
1977 yılında Mersin’de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun olduktan sonra, eğitimine Galatasaray Üniversitesi Medya ve İletişim Çalışmaları bölümünde devam etti. Sinema ve fotoğraf alanındaki çalışmaları sürmektedir.
Nazlı’s childhood is a period of her life she has never come to terms with. Then, with news of her mother’s death, she starts remembering everything. Is the past really so bad? Like everyone, her mother is a figure she both fears and loves.
Filmografisi | Filmography
After graduating from Boğaziçi University with a degree in history, Koç decided to continue her studies at Galatasaray University, this time choosing media studies and communications as her discipline.
E-Posta | E-mail: info@festivalonwheels.org, info@gezicifilm.org

ZİLO | ZILO
Yönetmen | Director: Ülkü Oktay
Süre | Time :19’ Kurmaca / Fiction  2010
Senaryo | Screenplay: Ülkü Oktay
Kurgu | Editing by: Çiçek Kahraman, Selda Taşkın, Ülkü Oktay
Müzik | Music by: Okan Kaya, Ömer Öztüyen
Fotoğraf | Photography: Özgür Eken
Sanat Yönetmeni | Art Director: Natali Yeres
Oyuncular | Casts: Birsu Demir, Berna Adıgüzel, Erol Babaoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan, Turgay Tanülkü, Derya Durmaz, İpek Türktan, Alican Tamet, Alican Tamet
Yapımcı | Production: Başak Emre, Ahmet Boyacıoğlu
Filmin Konusu / Synopsis: Kars’ta yaşayan yedi yaşındaki küçük Zilo’nun tek arkadaşı yanından hiç ayırmadığı civcividir. Kendine ve civcivine ne evde ne de okulda yer bulamayan Zilo, öğretmenin derste Ankara hakkında anlattıklarından etkilenir ve Ankara’ya gitmek için para bulmaya çalışır.
Seven-year-old Zilo, who lives in Kars, has just one friend: a chick she’s inseparable from. Zilo is out of place with her chick both at home and at school, but one day finds herself deeply impressed by what her teacher has to say about Ankara. Setting herself the goal of going to the capital, Zilo needs to find the money to make her escape.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Ülkü Oktay
1980 yılında Ankara’da doğdu. ODTÜ’de mimarlık eğitimi aldı. Kısa film ve senaryo çalışmalarının yanı sıra, çeşitli müzik gruplarına klipler çekti. Bacaksızlar adlı senaryosu Zagreb’de Nisi Masa tarafından gerçekleştirilen Uluslararası senaryo yarışmasında en iyi senaryo seçildi.
Born in Ankara in 1980, Oktay read architecture at the Middle East Technical University before going on to write scripts and direct short films and music videos. Her screenplay Legless was named best script at the Nisi Masa International Script Competition in Zagreb.
Filmografisi | Filmography
2006 “Kapasite” kısa-short
2006 “Sensiz Olmam”, “Badem” movie clip
2007 “Zemin Çalışmaları” belgesel-documentary
2007 “Yarın Olmaz”, “Deli” movie clip
E-Posta | E-mail: info@festivalonwheels.org, info@gezicifilm.org

AÇIK YARA | OPEN WOUND
Yönetmen | Director: Ahu Öztürk
Süre | Time :21’ Kurmaca / Fiction  2010
Senaryo | Screenplay: Ahu Öztürk
Kurgu | Editing by: Çiçek Kahraman, Ulaş Cihan Şimşek
Müzik | Music by: Engin Arslan
Fotoğraf | Photography: Özgür Eken
Oyuncular | Casts: Ozan Bilen, Nihal Menzil, Necmettin Çobanoğlu, Aygül Koçak, Remzi Bozkuş
Yapımcı | Production: Başak Emre, Ahmet Boyacıoğlu
Filmin Konusu / Synopsis: Üniversitede okuyan Ozan, babaannesinin ölümü üzerine köyüne gider. Köyde, içten içe kavgalı olduğu babasının geçmişiyle ilgili birçok şey öğrenir. Ama o da gerçeklerden kaçmayı seçer.
Ozan, a university student, returns to his village on receiving the news that his grandmother has died. Back in the village, he finds out a lot about the past of his father, an inwardly angry man. But he chooses to run away from the truth...
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Ahu Öztürk
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Felsefe bölümünden mezun oldu. 2002’de Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Sinema-TV bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2000 yılından bu yana çeşitli sinema projelerinde çalışmaktadır.
Öztürk was born in Istanbul in 1976 and graduated from Ege University with a degree in philosophy. She completed a master’s degree in film and television at Marmara University in 2002 and has been working on various film projects since 2000.
Filmografisi | Filmography
2004 “Sandık” belgesel-documentary
E-Posta | E-mail: info@festivalonwheels.org, info@gezicifilm.org

KÜÇÜK BIR HAKIKAT | A SMALL TRUTH
Yönetmen | Director: Emre Akay
Süre | Time :9’ 30” Kurmaca / Fiction 2010
Senaryo | Screenplay: Emre Akay
Kurgu | Editing by: Çiçek Kahraman, Emre Akay
Müzik | Music by: İbrahim Özgür, Osman İşmen
Fotoğraf | Photography: Özgür Eken
Sanat Yönetmeni | Art Director: Natali Yeres
Oyuncular | Casts: İskender Bağcılar, Yaşar Karabulak, Bennu Yıldırımlar, Rıza Sönmez, Meral Çetinkaya, Mehmet Demirtaş, Selen Uçer, Muhammed Özler, Tuğrul Sezer, Ertuğrul Edgü Arpacı, Deniz Güçlü, İhsan Karayazı, Tanşuğ Bleda, Olgun Ertem, Özkan Yılmaz, Emre Akay, Erdil Akay
Yapımcı | Production: Başak Emre, Ahmet Boyacıoğlu
Filmin Konusu / Synopsis: “Sporcu” lakaplı Celal Bey’in bu takma adı nereden aldığını kimse bilmemektedir. Modern bir cumhuriyet çocuğu olmakla övünen Celal Bey, eski yöntemlerle tarım yapan Karslı bir çiftçidir. Gündelik hayatında yeniliklerden yana olduğu için bir ziraat mühendisini işe alarak çağı yakalamak ister.
Celal Bey is known popularly as ‘the Athlete’, except that no one knows where the nickname comes from. Though he cuts a figure as a modern republican, Celal Bey is actually a typical Kars farmer who uses traditional farming methods. But as someone who favours innovation in his everyday life, he decides one day to catch up with the times and hire an agricultural engineer.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Emre Akay
1978 yılında İstanbul’da doğdu. Paris’te hukuk ve iktisat eğitimi aldı. İlk uzun metrajlı filmi “Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi”ni 2008 yılında, Hasan Yalaz ile beraber çekti.
Akay was born in Ankara in 1978 and studied law and economics in Paris. He co-directed his debut feature A Tuğra Kaftancıoğlu Film in 2008 with Hasan Yalaz.
Filmografisi | Filmography
2001 “Proxemique” kısa-short
2001 “La Rupture” kısa-short
2003 “Penetration” kısa-short
2006 “Small Documentaries with Musical Accompaniment” kısa-short
2006 “Daima İleri” belgesel-documentary
2008 “G.R.O.S.”, “Pole to Pole” movie clip
2008 “Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi” uzun-feature
Ödüller | Awards
Siyad Ödülü Malatya
E-Posta | E-mail: info@festivalonwheels.org, info@gezicifilm.org

BUGÜN YOK | MISSING TODAY
Yönetmen | Director: İsmet Kurtuluş
Süre | Time :12’ 05’’ Kurmaca / Fiction  2010
Senaryo | Screenplay: İsmet Kurtuluş, Çağlar Mallı
Kurgu | Editing by: İsmet Kurtuluş
Müzik | Music by: Çağdaş Çoban
Ses | Sound: Emin Bülbül
Fotoğraf | Photography: Barbaros Gökdemir
Oyuncular | Casts: Çağlar Mallı, Serkan Keskin, Ceyda Saltadal, Cem Pirpak, Altan Bulur
Yapımcı | Production: İsmet Kurtuluş, Çağlar Mallı
Filmin Konusu / Synopsis: Ablasıyla birlikte yaşayan genç adam bir sabah kalktığında, ablasının gece eve gelmediğini fark eder. Ablanın kimliği ve kartları bir hastanenin bahçesinde bulunmuştur. Adam kardeşini aramaya başlar.
A young man who lives with his sister, finds out sister did not come home last night. She has lost her id and credit cards in an hospital garden. Man starts to look for her.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: İsmet Kurtuluş
İsmet Kurtuluş 1983’te Ankara’da doğdu.2000 yılında İ. Bilgi Üniversitesi’ni burslu olarak kazandı. Öğrencilik döneminde çeşitli kısa filmler üretti ve ödüller kazandı. 2005’te mezun oldu. Sonrasında televizyon için sinema programı yapımcılığı, uzun metraj film senaristliği, reklamlarda reji asistanlığı, serbest editörlük ve yönetmenlik yaptı. 2010 yılında son filmi Bugün Yok’u yazdı, yönetti ve kurguladı.
Born in 1983, İsmet Kurtuluş was accepted to Film School in İ. Bilgi University in 2000 where he studied on full scholarship. During his school period, he made several short films and won awards. After university, he worked as tv show producer, scriptwriter, assistant director, freelance editor and director. In 2010, İsmet directed his new short “Missing Today”
Filmografisi | Filmography
2002 “As Roma No: 33”
2003 “Godard’la Bir Akşamüstü”
2004 “Koş Baba Koş”
2005 “Ceza Sahası”
2010 “Bugün Yok”
Ödüller | Awards
Ploiesti/Romanya Uluslararası Kısa Film Festivali En İyi Senaryo
Rotaract Club Kısa Film Yarışması En iyi Film
Fırat Kısa Film Festivali En İyi 2. Film
İTÜ Kısa Film Yarışması En İyi 3. Film
Kristal Klaket Kısa Film Yarışması En İyi 3. Film
E-Posta | E-mail: i.kurtulus@yahoo.com

KAĞITTAN CİNAYETLER | THE PAPER MURDERS
Yönetmen | Director: Selin Cevizli
Süre | Time :4’ 47’’ Kurmaca / Fiction  2010
Senaryo | Screenplay: Selin Cevizli
Kurgu | Editing by: Selin Cevizli
Fotoğraf | Photography: Selin Cevizli
Sanat Yönetmeni | Art Director: Selin Cevizli
Animasyon | Animation by: Onur Öner
Oyuncular | Casts: Sezin Bozacı, Ahmet Güçlü, Ayşe Bayramoğlu, Halit Soy, Kaan Deligöz
Filmin Konusu / Synopsis: Merve yatağında, üzerinde bir cinayetin tüm detaylarının yazılı olduğu kağıt bir uçak bulur.Sıradaki kubanın kendisi olduğunu düşünür.Ama gerçekler göründüğünden farklıdır.
Merve finds in her bedroom a paper plane containing whole details of a murder which is going to happen. She thinks she is going to be the next victim. But things seem different than what they really are.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Selin Cevizli
4 Aralık 1983 de Ankara’da doğdu. Radyo Televizyon ve Sinema bölümü mezunu. Halen sinema alanında çalışmalarına devam etmektedir.
She was born on the date of December the 4th of the year 1983 in Ankara, Turkey. She was accepted into the department of Radio Television and Cinema of the Faculty of Communication.She took place in the camera group in various advertisement projects until the year 2009. She still carries on with her studies in the field of cinema and photography.
Filmografisi | Filmography
“Kaçış” (Evasion) Mayıs 2006
“…” Mayıs 2007
“Gri Adam” (Grey Man) Mayıs 2008
“Ada” (Island) Şubat 2009
“Black and White” Haziran 2009
“Kağıttan Cinayetler” Temmuz 2010
Ödüller | Awards
64. Cannes Film Festivali Short Film Corner
31. İfsak Ulusal Kısa Film Yarışması Mansiyon Ödülü
New York Eurasian Film Festivali
1. Türkiye Psikiyatri Derneği Kısa Film Yarışması, Finalist. 2010
Manisa Altın Üzüm Kısa Film Festivali, Kurmaca Dalı, Finalist. 2010
Malatya Uluslararası Film Festivali, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması, Finalist. 2010
Sinepark 4. Kısa Film Festivali, Komikaze Dalı, Finalist. 2010
Kristal Klaket 4. Kısa Film Yarışması, Kurmaca Dalı, Finalist. 2010
Antalya 47. Altın Portakal Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, Finalist. 2010
AFM 10. Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, !f İstanbul, Başka Kafalar Bölümü, Gösterim. 2011
E-Posta | E-mail: selincevizli@gmail.com

İSTANBUL’DA SIRADAN BİR GÜN | ONE RANDOM DAY IN ISTANBUL
Yönetmen | Director: Nurbanu Asena
Süre | Time :6’ 20’’ Canlandırma | Animation 2010
Senaryo | Screenplay: Nurbanu Asena
Kurgu | Editing by: Nurbanu Asena
Müzik | Music by: Balkan Balagan
Ses | Sound: Elif Bleda
Sanat Yönetmeni | Art Director: Nurbanu Asena
Animasyon | Animation by: Nurbanu Asena, Cana Özgür, Canlandırma Servisi
Oyuncular | Casts: Burcu Asena, Tolga Salman, Onur Guyaguler, Berkay Varlık, Elif Bleda
Yapımcı | Production: Berat İlk
Filmin Konusu / Synopsis: İstanbul’da Sıradan Bir Gün, bir taksicinin şehirdeki bir gününü anlatmaktadır. Şehrin temposu, vazgeçilmezleri ve içindeki farklı karakterler, neşeli ve renkli bir anlatımla izleyiciye sunulmaktadır.
One Random Day In Istanbul tells the story of a taxi driver in Istanbul. It is the colorful story of the humorous characters, restless events and randomness of the city.
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography: Nurbanu Asena
Nurbanu Asena, 1988 yılında Ankara’da doğdu. On yedi yaşında hayallerini gerçekleştirip, New York’a taşınarak, Parsons School of Design’ın Tasarım ve Teknoloji bölümünde öğrenimin görmeye başladı. Okuduğu sürece New York, Istanbul, Floransa ve Pekin’de cesitli film ve animasyon projelerinde görev aldı. Halen kendi projelerini hayata geçirmekle uğraşıyor.
Born and raised in Ankara, Turkey, Nurbanu moved to New York City to attend Parsons School of Design at the age of 17. She has practiced different techniques in art and animation, in various cities such as New York, Florence, Beijing and Istanbul. Her graduation thesis film won Reel 13 award of the week twice and screened at Parsons Animation Film Festival. She is currently working in Istanbul.
Filmografisi | Filmography
“Chocolate Box” 2007
“Rat on the Moon” 2009
“MRA Goat Hope Infographic” 2009
E-Posta | E-mail: nurbanu.asena@gmail.com






 
İçeriğe dön | Ana menüye dön