2007 Yılı Kısa Film Listesi - HABERLER

İçeriğe git

Ana menü:

2007 Yılı Kısa Film Listesi

FİLMLER LİSTESİ

Kısa Film ve Belgesel
2007 Yılı Listesi


TÜRKİYE’DE KISA FİLMİN TARİHİ / HISTORY OF THE TURKISH SHORT FILMS
Yönetmen / Director: Hilmi Etikan
Format: DVCAM Belgesel 2007
Süre / Duration: 97”
Yapımcı / Production: Filmür Ltd.Şti
Yardımcı yönetmen / Director Assistant: Yıldız Etikan
Kamera / Camera: Necip Sevindik, Duygu Etikan
Kurgu / Editing: Hilmi Etikan
Konu / Synopsis: T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü”nün katkıları ile hazırlanmış olan bu belgesel,  Türkiye”de 1967 yılından 2006 yılına kadar geçen sürede, gerçekleştirdiği kısa filmlerle sinemasal bir kimlik oluşturmuş ve süreklilik göstermiş yönetmenlerin tanıklığında bir döneme ışık tutmaktadır. Bu belgeselde: Artun Yeres, Ahmet Soner, Veysel Atayman, Hilmi Etikan, Nur Akalın, Nuri Bilge Ceylan, Belmin Söylemez, Ethem Özgüven, Yeşim Ustaoğlu, İlker Canikligil, Ahmet Sönmez, Alin Taşçıyan, Mehmet Açar, Belma Baş, Mustafa Altıoklar, Oktay Güzeloğlu, Ahmet Uluçay ve Tan Tolga Demirci tanıklıkları ile yer almaktadırlar.
Hıstory Of The Turkısh Short Fılms 1967-2006
Özgeçmiş / Biography: 1973 yılında “Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü” nü bitirdi. 1977 yılında “ Fransız Sinema Konservatuarı “ndan mezun oldu. Yine aynı dönemde, Sorbonne Üniversitesi”nde Fransız “ Yeni Roman “  akımının önde gelen isimlerinden Claude Simon”un “ L”herbe “ Ot” isimli romanı üzerine, sinema-edebiyat ilişkilerini konu alan mastır çalışması yaptı.1977 yılından itibaren değişik kurumlarda fotoğraf  ve sinema dersleri verdi, birimler oluşturdu, bir çok insanın sinema kültürünün gelişmesine katkıda bulundu. Uygulamalı olarak gerçekleştirdiği film atölyeleri ile, bu güne dek genç yönetmenlerin kısa filmler, belgeseller çekmesini sağladı. Halen “Uluslararası İstanbul Kısa Film Günleri” nin yöneticiliğini yapmaktadır. Bugüne dek gerçekleştirdiği belgesel filmlerle yurt içi ve dışında çeşitli ödüller almış olan Hilmi Etikan, birçok ulusal ve uluslararası film festivallerine jüri üyesi olarak davet edilmiştir.Değişik kurumlarca verilmiş “ Onur Ödülleri “ ne sahiptir.
Born in Giresun, 1949.Documentary film director and a critic.Director of  “Istanbul International Short Film Festival and National Short Film Festival”Graduate of Hacettepe University and the Sorbonne of Paris.After leaving the “French Film Conservatory “ Paris 1979 “ he went back to Turkey and organized courses in photography and filmmaking. Has puplished many articles on cinema and photography in various newpapers and magazines. He was awarded the “IFSAK Cinema Award for life achievement in 1989” and the “ Ankara Film Festival  Award in 1995 “. One of his documentaires, “ Tarlabası…Tarlabası…”  was honoured by the UPIAV Award at the” II. Festival of Films on Architecture and Urban Planning in Lausanne “.
Dağıtım / Distributor: info@kisafilm.com

BAKMAK GÖRMEK / LOOKING SEEING
Belgesel / Documentary   9’ Renkli / Color 2007
Görmek sadece bakmak demek değildir.
Seeing isn’t just looking.
Yönetmen / Director : Eray Mert
Kurgu / Editing : Alper Özlü
Kamera / Camera: Eray Mert
Özgeçmiş / Biography:  Eray Mert, Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencisidir.
He is studying Ankara Universty communication Faculity Cinema TV Department.
Dağıtım / Distribution: ozkam@ilef.ne

İŞKENCE İZLERI-ISTANBUL PROTOKOLÜ /  SIGNS OF TORTURE
Belgesel / Documentary   31’ Renkli/ Color 2007
Şiddetin en ağır biçimi olan işkence olaylarına dünya ülkelerinin çoğunda sıklıkla rastlanmaktadır. İşkencenin devam etmesinden dolayı insan toplulukları,işkence mağdurları ve aileleri büyük acılar çekmektedir. İşkencenin psikolojik ve fiziki izleri nasıl delil haline gelmektedir? İşkence izlerinin etkin ve doğru bir şekilde raporlanması, yargı süreçlerini nasıl etkilemektedir? İstanbul Protokolü nedir? Cezasızlık nedir? Bir işkence mağduru İstanbul Protokolü’nden nasıl yararlanabilir? Filmde bu sorulara, işkencenin bir gün yeryüzünden silineceği umuduyla,  yanıt aranmaktadır.
Torture, the most extreme form of violence, has been observed all over the world. Torture victims and their families have been suffered from torture. The film tries to answer the following questions : How to use the psychological and physical signs of torture as an evidence? How does the efficient and accurate report of torture effects the juridical decision-making? What is Istanbul Protocol? What is non-punishment? How can torture victims benefit from Istanbul Protocol? with the hope of putting an end to torture
Yönetmen / Director : Tülay Karacaörenli
Senaryo / Script: Tülay Karacaörenli
Kurgu/ Editing : Elif Ergezen, Levent Çetin
Kamera / Camera: Süleyman Handan, Sedat Koç.ak, Yücel Ünlü
Müzik / Music: John Grant
Özgeçmiş / Biography:  
1964 yılında Kocaeli’nde doğdu. Değişik senaryo ve film atölyesi çalışmalarına katıldı.
2006 yılında Selma Köksal’ın yönetmenliğini yaptığı “Fikret Bey” filminde  reji asistanlığı yaptı.
Birth Date-Place : 1964, Kocaeli. 2006  -  The assistant director of the Movie “Fikret Bey” directed by Selma Koksal
Dağıtım / Distribution: tulaykaracaorenli@yahoo.com

GÖLÜN KADINLARI /  WOMEN OF THE LAKE
Belgesel / Documentary   24’ Renkli / Color 2007
Film, Bursa Gölyazı Köyünde geçim sıkıntısı yüzünden kocalarıyla birlikte balıkçılık yapmak zorunda olan kadınların zorlukları ve sıkıntılarını anlatmaktadır
Film is about women in Bursa-Gölyazı who have to work with their husbands as a fisherwomen, and their hard circumstances at home and at the lake.
Yönetmen / Director : Emine Emel Balcı
Senaryo / Script: Emine Emel Balcı
Kurgu/ Editing : Emine Emel Balcı
Kamera / Camera: Murat Tuncel
Müzik/ Music: Shpongle
Oyuncular / Cast: Gölyazı Balıkçıları
Özgeçmiş / Biography:  
1984 doğumlu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema-Tv Bölümü’ne girdi. 2005 senesinde çekilen “Sinema Bir Mucizedir” filminde Memduh Ün ve Tunç Başaran’a birinci reji asistanlığı yaptı.Kısa metrajlı 35-16 mm ve dijital pek çok film projesinde reji asistanlığı tecrübeleri oldu. Senaryolarını da yazdığı dört kısa metrajlı film çekti. 2007 Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması’nda mansiyon ödülü aldı, hikayesi kitaplaştırıldı. “Küçük Balıklar” isimli uzun metraj hikayesi 2007 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından senaryo ve diyalog yazım-geliştirme desteği aldı.
Still student in MSGSÜ Cinema-Tv since 2002-2003. Worked as 1st directors assistant of Memduh Ün and Tuç Başaran in “Sinema Bir Mucizedir” movie. Worked in short 35-16 mm film projects, and in two tv production worked in art groups. Made four short films; “A short film about Luck!”, “Yusuf and İsmail”,”Yakup”, “Sevda” and “Women of the Lake”. Wrote short stories which are published in some magazines and got an award of short story mansion prize. Got an award of screenwriting from Turkish Republic of Culturel Ministry.
Ödüller / Awards:
* 8th Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali 2007 – Safranbolu / Amatör Kategori Birincilik Ödülü
* 19.İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali En iyi Belgesel Ödülü
Dağıtım / Distribution: eebalci@yahoo.com

İNSAN KOKUSU / SMELL OF CORPSE
Belgesel / Documentary   12’ Renkli / Color 2007
Acı Dedi Ki: Yıkıl, İnanç Gerçeği Bilmek İstememektir, Beklemek ahlaksızlaştırır, Gitmek İzi Silmez, Kalanlar Taşır Kokuyu başlıklarından oluşan film insanın gücü ya da güçsüzlüğünü tartışmaktadır.
On 8th October 2005, an earthquake of 7.6 which lasted 1 minute and 19 seconds had hit Pakistan and caused the death of 75 thousand people due to the official records.
Yönetmen / Director : Armağan Pekkaya-Ergahi Gülbitti
Kurgu/ Editing : Ergahi Gülbitti
Kamera / Camera: Ergahi Gülbitti
Özgeçmiş / Biography:
Armağan Pekkaya :1980 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü’nde lisans öğrenimi gördü. Pek çok bağımsız proje üretti. Filmleri yurt içi ve yurt  dışındaki festivallerde gösterildi ve çeşitli ödüller aldı. Halen Türk Kızılayı Medya Bürosu’nda Prodüktör olarak çalışan Armağan Pekkaya ayrıca bağımsız olarak kısa film ve belgesel çalışmalarını sürdürmektedir
Was born in Ankara at 1980. Graduated form Ankara University communication faculty, cinema radio-tv department. Worked on many independent projects. His film projects showed in many festival and got various awards. Stil working on his own independent short films and documentaries.
Ergahi Gülbitti:1971’de Kırıkkale’de doğdu. Ankara Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Haberleşme Bölümü’nü bitirdi. 13 yıl ulusal tv’lerde haber kameramanlığı yaptı. Halen Türk Kızılayı Medya Bürosu’nda montajcılık yapmaktadır.
Was born in Kırıkkale at 1971. He garaduated fromankara University Kırıkkale Vocational Academy Communication Department. He had worked as news cameraman at national Tvs for 13 years. He is stil working at Turkish Red Crescent Society Media Office as editor.
Dağıtım / Distribution: armaganpekkaya@yahoo.com

BEYRUTA GİTTİĞİMİ ANNEME SÖYLEMEYİN / DON’T TELL MY MUM THAT I AM GOING TO BEYRUT
Belgesel / Documentary  30’ 2007
Lübnan’ın çocukları savaşı anlatır.
Didem’in bir film ekibi yoktur ama yanlarında misafir olduğu Beyrut’lu ailenin küçük oğlu Ali, filmin asistanlığını üstlenir.
The children from Lebanon tell her the war. Didem hasn’t got a film crew but the little son of the family near her  is accommodating undertaken her assistant.
Yönetmen / Director: Didem Şahin
Senaryo / Sript: Didem Şahin
Kamere / Camera: Didem Şahin
Kurgu / Editing: Didem Şahin
Oyuncular / Casts: Didem Şahin, Sevim Ünal, Sevtap Ünal, Ali Şıkheir
Ödül / Award: 4. Uluslar arası Bodrum Film Festivali SİYAD en iyi türk belgeseli ödülü.
Özgeçmişi / Biyography:
Marmara Ünivesitesi İletişim Fakültesi Radyo TV sinema bölümü mezunudur.Brunel Üniversitesi belgesel film yüksek lisans öğrenimini Londra’a sürdürmektedir.
She graduated from Marmara University communication faculty radio TV and cinema department .She has been awarded British Council Chevening Scholarship 2007 and studying MA Documentary at Brunel University London
Dağıtım / Distribution: didemdsahin@gmail.com

DEĞNEKSİZ SAHNE IŞIKLARI / STICKLESS STAGE LIGHTS
Belgesel / Documentary   27’ Renkli / Color 2007
Hayata sahnelerden bakan tiyatro sevdalısı bir engelli grubun ilham dolu öyküsü ve ilk turne serüveni…
The first tour adventure and the inspiring story of a disabled group, in love with theatre and looking at the life from the stages…
Yönetmen / Director : Erdem Tepegöz
Kurgu/ Editing : Erdem Tepegöz
Kamera / Camera: Erdem Tepegöz
Oyuncular / Cast: Smyrna Deneme Tiyatro Topluluğu- Şevket Karaefe, Hatice Bozan, Ebru Zeytinci, Ugur Küçük
Özgeçmiş / Biography:
1982 Kars doğumlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat bölümü mezunudur.4,5 yıl Radyo Programları hazırlayıp sundu. Asistan ve kameraman olarak başladığı sinema sektöründe, değişik projelerin yönetmenlik ve görüntü yönetmenliğini üstlendi. “Sineroman Film Atölyesi” ve Histogram Film’in kurucularından. 2000’den başlayarak bağımsız olarak belgesel sinema üzerine çalışıp, reklam ve tanıtım filmleri çekiyor. Fotoğrafçılıkla da uğraşan yönetmen halen belgesel sinema ve reklam filmleri alanında çalışıyor...
Born in 1982 in Kars, Turkey. He graduated from Dokuz Eylul University  Faculty of Economies. He has arranged and represented a Radio Program for 4,5 years. In the film sector in which he had started taking part as an assistant and a cameraman. He has undertaken the director and the director of photography position in several project. He is one of the founders of the Sineroman Film Workshop and Histogram Film. Since year 2000 he has been working on documentary film making independently and he has been shooting presentation films. The director is at the moment working in the area of making documentary and image films.
Dağıtım / Distribution: info@histogramfilm.com

HER GÜN AYNI / SAME EVERYDAY
Belgesel / Documentary   18’ Renkli / Color 2007
Günlük köy yaşamını anlatan 6 kadın.
6 women telling the village life of everyday.
Yönetmen / Director : Gözde Sukmenyıldız
Senaryo / Script: Gözde Sukmenyıldız
Kurgu/ Editing : Gözde Sukmenyıldız
Kamera / Camera: Gözde Sukmenyıldız
Müzik / Music: Aykut Pekdemir
Özgeçmiş / Biography:  1986, Bursa doğumlu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Antropoloji bölümü 4. sınıf öğrencisidir. “Her Gün Aynı” yönetmenin ilk belgeselidir.
Was born in 1986, Bursa. Pursues her studies in the fields of Anthropology in İstanbul University. “Same Everyday” is her first documentary film.
Dağıtım / Distribution: sukmenyildiz@gmail.com

STÜDYO OSEP   / STÜDIO OSEP
Belgesel / Documentary   17’45  Renkli / Türkçe 2007
Türkiye’nin yaşayan en önemli  portre ve set fotoğrafçılarından biri olan  Osep Minasoğlu’nun, geçmişten günümüze uzanan inişli çıkışlı hayatı, Yeşilçam sanatçıları ile yaşadığı anıları,  kaybolan bir servetin ve arşivin ardından Minasoğlu’nun elinde kalan anıları ve umutları  üzerine bir belgesel..
It’s a documentary about one of the most important portrait and set photographer living in Turkey; Osep Minasoğlu, ups downs in his life, his memories with Yeşilçam actors and actresses, the remains of memories and hopes of Minasoğlu after the lost of his fortune and archive of his works.
Yönetmen / Director : Bilgen İnce
Kurgu/ Editing : Elif Günay
Kamera / Camera: Halil Kuzu – Ahmet Bikiç
Müzik/Music: Farid Rarjad
Özgeçmiş / Biography:  1980  yılında İstanbul’da doğdum. İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı Bölümü mezunuyum. Çeşitli tv programlarında ve belgesellerde yönetmen yardımcısı olarak çalıştım.
I was born in 1980 in İstanbul. I studied communication design at the Cinema and TV department in the faculty of Art and Design, İstanbul Kültür University. I worked as a director assistant in several Tv programmes and documentaries.
Dağıtım / Distribution: bilgenince@hotmail.com

KABUL / ACCEPTANCE
Belgesel / Documentary   6’  Renkli / Color 2007
-  Ee kaç daire, bi daire mi verdiler?
-  3 daire!
-  Allah! Süper olmuş!
-  How many aparment did they give you? Just one?
-  3 apartments!
-  Oh, God! That’s super!
Yönetmen / Director : Nejat Coşkun
Senaryo / Script: Nejat Coşkun , F.Damla Gülmez
Kurgu/ Editing : Nejat Coşkun
Kamera / Camera: Nejat Coşkun
Özgeçmiş / Biography:  
Halen ODTÜ- Felsefe Bölümü lisans öğrencisi. Aynı zamanda, Odtü GİSAM’ da öğrenci asistanlık yapmakta. ODTÜ-TV Topluluğu(TVT) kurucu üyelerinden. İnternet üzerinden yayın yapan topluluk bünyesinde, tanıtım, belge ve belgesel film alanında uğraş veriyor.  Ayrıca, çeşitli projelerde kamera ve kurgu asistanlığı, deneyimleri arasında. 1982 doğumlu.
Studying philosophy at Metu and working in GISAM as an assistant. He is one of the founder of the Metu Television Society which uses internet as medium to broadcast . His main concern is documental and documentary filming. He had , also, experience in several projects as an assistant editor and camera. Born in 1982.
Dağıtım / Distribution: nejatfad@gmail.com

DIŞARISI NASIL ? / HOW IS IT LIKE OUTSIDE ?    
Belgesel / Documentary   46’ Renkli / Color  2007
Yıldız 1965  yılında Erzurumun Narman ilçesine bağlı Aşağı Yayla köyünde doğar.  Öğretmen abisi ev işlerinde annesine yardım etsin diye ilkokul dördüncü sınıftaki Yıldız’ı okuldan alır. Babası Yıldız’ı daha iyi bir dini eğitim için medreseye gönderir. Yıldız 16 yaşına geldiğinde kendisinden oldukça büyük yaştaki dayısının oğlu ile evlendirilir. Bir süre sonra ekonomik koşullardan dolayı İstanbul’a göç etmek zorunda kalırlar
Yıldız is born in 1965, in Aşağı Yayla, a village of Erzurum's district Narman. Her brother who is a teacher wants Yıldız to help their mother in housekeeping and takes her from school when she is in forth grade.  Her father sends her to Medrese for a better religious education. When Yıldız is sixteen, she is forced to marry her uncle's son who is very older than her. Later on, because of economical difficulties they move to İstanbul.
Yönetmen / Director : Nursel Doğan
Kurgu/ Editing : Güler Baybora,Metin Çelişli
Kamera / Camera: Melih Biçer,Dilek Çolak,Nursel Doğan
Müzik / Music:Yaşar Aydin
Özgeçmiş / Biography:  
Sivas doğumlu Bir süre inşaat firmasında çalıştıktan sonra, sinemayla ilgilenmeye başladı. Belgesel, Kurmaca, Eğitim filmi çekti, Çok sayıda uzun metraj, dizi film, kısa konulu film ve belgesel çalışmasında yönetmen yardımcılığı yaptı,  çeşitli kısa filmlerde oyunculuk yaptı,
She was born in Sivas. After working in a construction firm for a while, she took an interest in cinema. She filmed documentary, fictional and educational movies. She worked as assitant in a great number of movies,  series and documentary films and she acted in various short movies.
Dağıtım / Distribution: Nursel_dgn@hotmail.com

EGGCLUSION / EGGCLUSION
Canlandırma / Animation   7’ 30’’ Renkli / Color 2007
Farklı renteki yumurtaların, asıllarını umursamamadan, siyah yumurtaya yaptıkları ayrımcılık. Farklı olma üzerine bir animasyon.
Another story on being different and sidelined. Full of thrill, drama and sarcasm, this is a fable that shows what is under disparate foils.
Yönetmen / Director : Kamil Mingü
Senaryo / Script: Kamil Mingü
Kurgu/ Editing : Kamil Mingü
Kamera / Camera:
Canlandırma / Animated: Kamil Mingü
Müzik / Music: Prof. Oliver Groenewald
Voices: Cem Kayalıgil, Müge Demiralp, Devrim Bostancı, Banu Koç, Gamze Hakverdi and Kamil Mingü & Klezmer Musics by Red Hot Chakas
Özgeçmiş / Biography:  
Kamil Mingü, İTÜ Seramik masterını tamamladıktan sonra “Temel Sinema” eğitimini Sinema Dostları Derneğinde tamamladıktan sonra çeşitli eğitim ve AB projelerinde video yapım ekibinde yer aldı.
Hollanda Yüksek Öğretim Enstitüsü- NİHA bünyesinde KOZAVISUAL Projesi kapsamında yönetmenler alan çalışması sonucu elde edilen görüntülerden eseri oluşturmuşlardır.
Kamil Mingu, was graduated  from ceramics engineering in Istanbul Technical University by having Msc. He has discovered his talent and desire to dedicate his life to arts by attending to IFSAK 'Photography' Certificate Programme. After then he had the next step to reach to his dreams by studying with Tufan Karabulut's 'Creative Drama' with significant projects by his signature under. Then, he attended to Association of Cinema Friends ' –Basic Cinema- program which was the milestone to his his first short film 'Being a Screw' with the contribution of ACF.
Dağıtım / Distribution: kmingu74@yahoo.com

BÖCEK / BUG
Yönetmen : Elif Nur Kerkük
Yapım Tarihi : 2007
Türü: Canlandırma
Tekniği: Stopmotion
Süresi : 00:03:00
Formatı : JPG
Prodüksiyon : Umut Sakallıoğlu
Senaryo, Metin Yazarı:  Elif Nur Kerkük
Görüntü Yönetmeni : Fırat Mançuhan
Kamera Asistanı : Akın Andırın
Kurgu, Montaj : Elif Nur Kerkük
Oyuncular ( Adı Soyadı ve Oynadığı Karakter Adı ): Adam, Ferdi Ozan, Ajan, Cem Kerkük
Konusu:   Sistem ve insan konulu kısa bir hikaye.
A short story on humanity and the system .
Katıldığı Festivaller ve Aldığı Ödüller:
Kısa Filmler Sokak Şöleni, finalist film.
4. Yıldız Kısa Film Festivali, gösterim.
8. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali, gösterim.
19. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali, canlandırma dalı finalist film.
4. 0090 Kunstenfestival (Belçika, Anvers)
Sinepark Kısa Film Festivali, finalist film, jüri özel ödülü.
Kısa Devre Kısa Film Festivali.
Dream TV  Popcorn Özel Ödülü.
Özgeçmiş:
1986 Ankara doğumlu, halen Marmara Üniversitesi G.S.F Sinema-Tv bölümünde eğitimine devam etmektedir.
Born 1986, Ankara. Currently studying at the Cinema-Tv department of Marmara University Faculty of Arts.
Dağıtım :  elifnurkerkuk@gmail.com

ŞUURSUZ / MINDLESS
Canlandırma / Animation  9’31 Renkli / Color 2007
"Şuursuz" şu anda geçerli olan paradigmaları sorgulayarak Freudiyen çözümlemelerin yerine kolektif bilinç, kişisel deneyimin ötesinde göç, insan evrimi ve insanın kozmos'daki yeri gibi kavramları koyar...
"Mindless" challenges current paradigms, replacing freudian analysis with concepts of the collective unconcious, transpersonal migration, human evolution and the cosmic struggle...
Yönetmen / Director : Hakan Hısım
Senaryo / Script: Hakan Hısım
Kurgu/ Editing : Hakan Hısım
Kamera / Camera: Hakan Hısım
Müzik / Music: Entheogenic (Festival telif ve özel izin ile)
Özgeçmiş / Biography:  
Hakan Hısım 1978 yılında İstanbul’da doğdu.
Sydney Avustralya’da Southern Sydney Institute of TAFE Güzel Sanatlar Bölümünde resim eğitimi gördü. Daha sonra İstanbul İznik Vakfı’nda Sinema Televizyon eğitimi aldı.
Video Art ve Deneysel Film çalışmalarında, Jan Svankmajer, Quay Brothers, David Lynch ve Tim Burton gibi Stop-Motion animatörler ve yönetmenlerden etkilenmiştir.
Hakan Hısım was born in Istanbul 1978.
Studied Fine Arts in the Southern Sydney Institute of TAFE in Sydney, Australia between 2000 His Video Art and Experimental work is heavily influenced by Surrealist
Stop-Motion animators and directors like: Jan Svankmajer, The Quay Brothers, David Lynch and Tim Burton.
Dağıtım / Distribution: hhisim@hotmail.com

GÖLGE /  SHADOW
Canlandırma / Animation  3’30” Renkli / Color  2007
Bağımlı Hareket Eden Adımlar Özgürlük Yolunda İlerler.
The Steps Move With Addiction Go Forward To Independency.
Yönetmen / Director : Birnur Karatimur Çutsay
Senaryo / Script: Birnur Karatimur Çutsay
Kurgu / Editing : Özge Baydaş-Yüce Sayilgan
Müzik / Music: Mehmet Kerim Köseoğlu
Özgeçmiş / Biography:  
Mar.Üni.Güzel Sant.Fak.Sinema-Tv Bölümünde Eğitmenliğini Sürdürmekte Canlandirma Projelerine Danişmanlik Yapmaktadir.
She İs Recearch Assistant At Mar.Uni.Fine Arts Faculty Cinema-Tv Department And Consulting For Animation Works.:
Dağıtım / Distribution:bkaratimur@marmara.edu.tr

ORTALAMA 40 ÇÖP /AVERAGE 40 MATCHES
Canlandırma / Animation  2’19 Renkli / Color 2007
Kibritlerin sigara içme sevdası...
Smoking passion of matches...
Yönetmen / Director : Burkay Doğan
Senaryo / Script: Burkay Doğan
Kurgu/ Editing : Burkay Doğan
Kamera / Camera: Şakir Arslan
Özgeçmiş / Biography:  
1982 doğumlu. 2005 Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu. Anadolu Üniversitesi Sinema Televizyon Yüksek Lisans öğrencisi.Fotoğraf, edebiyat ve video ile uğraştı.
2003-2005 arasında Eskişehir’de Düşünmeli ve Cereyan adlı 2 adet dergi çıkarttı.
2005’te yaptığı Tungsten adlı video-art çalışması ODTÜ video günlerinde ve 2006 İstanbul Sanat Festivali Karşı Sanat Atelyesi’nde gösterildi. İlk kısa filmi “Uğurkaymazlar Hakkında” yı 2006 Kasımında tamamladı. Film yurtiçi ve yurt dşında bazı festivallerde gösterildi.
Halen çeşitli kısafilm çalışmalarıyla uğraşmaktadır.
Burkay Doğan was born in 1982. He graduated from Department of Civil Engineering, Anadolu University in 2005. He is a graduate student in the Department of Cinema and Television in the same university. He is interested in photography, literature and video. He produced two fanzines, Düşünmeli and Cereyan between years 2003-2005.
His video-art piece Tungsten was shown in METU Video Days and 2006 İstanbul Art Festival, Karşı Art Workshop. He finished his first short film “About Uğurkaymazs” in 2006. The film was shown in some festivals in Turkey and abroad. He works on his short film projects.  
Dağıtım / Distribution: burkaydogan@yahoo.com

ALTYAZI / SUBTITLES
Deneysel / Experimental   19’ Renkli / Color 2007
Altyazı, bir kadının kendisinden çalındığını düşünen iki adamın hikayesidir. Film, “kaybetmişlik” duygusu içinde, insanın kendisine yönelmesini ve sorgulamasını anlatır. Başına gelen kötü bir olay, belki de senin yüzünden başına gelmiştir. Senden çalınan bir şeyi, belki de sen çalmışsındır...
“SubtItles” is a film about two men who think that a woman has been stolen from them.
It examines the self-exploration process of these two characters in the mood of “loosing”.
Maybe something bad happened to you because of you…
Maybe you have stolen something you think to be stolen from yourself…
Yönetmen / Director : Efe Öztezdoğan
Senaryo / Script: Efe Öztezdoğan
Kurgu/ Editing : Efe Öztezdoğan
Kamera / Camera: Dylan Pank
Müzik/Music: Alper Maral
Oyuncular / Cast:  Şebnem Kırcı, Can Büyükkapancı, Bambi, Kadri Arslandoğan
Özgeçmiş / Biography:  Efe Öztezdoğan, 29 temmuz 1980 tarihinde İstanbul’da doğdu. İstanbul Alman Lisesi’ni ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon bölümü’nü bitirdi. Okul sonrasında bir yandan çeşitli video klipler ve kurumsal filmler çekerken bir yandan da sanat filmleriyle ilgilendi. 2007’nin temmuz ayında üzerinde dört sene çalıştığı “altyazı” isimli ilk kısa filmini bitirdi.  
Efe Öztezdoğan was born in Istanbul in 1980. He graduated from the German School and Istanbul Bilgi University Film and TV department. After graduation he continued his professional career as a director while also pursuing his interest in art films. After working on it for four years he finished his first short film “subtItle” in 2007.
Dağıtım / Distribution: efeoztez@yahoo.com

BÜYÜK  ELMA / THE BIG APPLE
Deneysel / Experimental  4’ Siyah Beyaz / B&W 2007
Elma, New York üzerine bir kısa film üçlemesinin ilk filmi. Film, `Büyük Elma` lakaplı New York metropolünün hızına ve mekaniğine bir göçmenin gözünden tanıklık ediyor.  
The Big Apple is the first piece of a short film trilogy about New York City. The film focuses on the pace and the mechanics of the city through the first hand experience of a stranger.
Yönetmen / Director : Deniz Buga
Senaryo / Script: Deniz Buga
Kurgu/ Editing : Deniz Buga
Kamera / Camera: Deniz Buga
Yapım / Produced by: Studio 4 Istanbul
Müzik/Music: Sigur Ros
Oyuncular / Cast:  Han Lee
Özgeçmiş / Biography: 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi’nde Sinema, Tarih ve Sosyoloji alanlarında eğitim gördü. Ağustos 2006 dan bu yana New York Üniversitesi’nde sinema eğitimini sürdürüyor.
Deniz Buga was born in Istanbul in 1982. He studied in the fields of Sociology, History and Cinema in Bosphorus University in Istanbul. Since August 2006, he has been studying Film Production at Tisch School of the Arts in New York University. Among his works: Brothers (2003), Sleep (2005).
Dağıtım / Distribution: denizbuga@yahoo.com  alibetil@gmail.com

AKIN / TIDE
Deneysel / Experimental  3’40’’ Renkli / Color 2007
Farklı boyda ve renkteler...Sayıları her geçen gün artıyor..Çoğu kişiye göre dünyayı istila etmeye hazırlanan büyük böceklere ya da canavarlara benziyorlar... Oysa gerçek hiç öyle değil!
They have different sizes and colors. Their population increases day by day.For most of the people, they look like big bugs or monsters which are preparing to invade the world. But the reality is different!
Yönetmen / Director : A.Korcan Derinsu
Senaryo / Script: A.Korcan Derinsu
Kurgu/ Editing : Sinem Kayacan
Kamera / Camera: Sinem Kayacan
Özgeçmiş / Biography:  
1983’te İstanbul’da doğdu. Ortaokul ve liseyi 2002 yılında mezun olduğu Saint Joseph Fransız Lisesinde tamamladı. 2006 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema-Tv bölümünden mezun oldu. Aynı okul ve bölümde yüksek lisans yapmakta, ilk uzun metrajlı filminin çalışmalarıyla uğraşmaktadır.
In 1983 he was born in İstanbul. He studied at Saint Joseph French Lycee for eight years and graduated in 2002.Between 2002-2006, he studied film and television at Istanbul Bilgi University. He started his master studies in same university and department.He is still working on his first feature film.
Ödüller / Awards: 4.Yıldız Kısa Film Festivali Deneysel Film Dalı 3.’lük Ödülü
Dağıtım / Distribution: kderinsu@hotmail.com

ANKARADENİZİ / ANKARASEA
Deneysel / Experimental  4’57  Renkli / Color 2007
Ankara’da deniz düşleri....
Sea dreams in Ankara...
Yönetmen / Director : Burkay Doğan
Senaryo / Script: Burkay Doğan
Kurgu/ Editing : Burkay Doğan
Kamera / Camera: Burkay Doğan
Özgeçmiş / Biography:  
1982 doğumlu. 2005 Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu. Anadolu Üniversitesi Sinema Televizyon Yüksek Lisans öğrencisi.Fotoğraf, edebiyat ve video ile uğraştı.
2003-2005 arasında Eskişehir’de Düşünmeli ve Cereyan adlı 2 adet dergi çıkarttı.
2005’te yaptığı Tungsten adlı video-art çalışması ODTÜ video günlerinde ve 2006 İstanbul Sanat Festivali Karşı Sanat Atelyesi’nde gösterildi. İlk kısa filmi “Uğurkaymazlar Hakkında” yı 2006 Kasımında tamamladı. Film yurtiçi ve yurt dşında bazı festivallerde gösterildi.
Halen çeşitli kısafilm çalışmalarıyla uğraşmaktadır.
Burkay Doğan was born in 1982. He graduated from Department of Civil Engineering, Anadolu University in 2005. He is a graduate student in the Department of Cinema and Television in the same university. He is interested in photography, literature and video. He produced two fanzines, Düşünmeli and Cereyan between years 2003-2005.
His video-art piece Tungsten was shown in METU Video Days and 2006 İstanbul Art Festival, Karşı Art Workshop. He finished his first short film “About Uğurkaymazs” in 2006. The film was shown in some festivals in Turkey and abroad.
He works on his short film projects.  
Dağıtım / Distribution: burkaydogan@yahoo.com

SOKAK YAKLAŞIMI / STREET APPROACH
Deneysel / Experimental  3' Renkli / Color  2007
Gece, sokaktan geçenler ve binalarla etkilişimleri.
Night, wanderers on street and their interaction with buildings.
Yönetmen / Director :  Gözde Sukmenyıldız, Emir Aykut Pekdemir, Gürbey Hiz
Senaryo / Script: Emir Aykut Pekdemir
Kurgu/ Editing :  Gürbey Hiz
Kamera / Camera: Gözde Sukmenyıldız
Müzik / Music: Çınar Timur
Özgeçmiş / Biography:  
Gözde Sukmenyıldız, 1986 yılında Bursa'da doğdu. 2004'den beri, İÜ Antropoloji bölümü öğrencisi. Gürbey Hiz, 1986 yılında Bursa'da doğdu. 2004'den beri, İTÜ Mimarlık bölümü öğrencisi. Emir Aykut Pekdemir, 1986 yılında İstanbul'da doğdu. 2004'den beri, İTÜ Mimarlık bölümü öğrencisi. –
Gözde Sukmenyıldız was born in Bursa in the year 1986. Since 2004, she is studying anthropology in İU. Gürbey Hiz was born in Bursa in the year 1986. Since 2004, he is studying architecture in İTU. Emir Aykut Pekdemir was born in İstanbul in the year 1986. Since 2004, he is studying architecture in İTU.
Dağıtım / Distribution: aykutpekdemir@gmail.com

KİMSENİN EVCİLİ / NOBODY’S PET
Deneysel / Experimental  6' 31" Renkli / Color  2007
‘’Kuralların limitlerin ve sebeplerin var olmadığı, kendi zamansızlığında yaşayan, bilinçaltı farkındalığında gerçekleşen ve aynı anda sürdürdüğü paralel yaşamlarını çelişkili bir zaman yolculuğuna çıkaran bir kadının hikâyesi’’
''A woman from the past goes to the future then returns to the past but that's still her future'' in the nature of nothingness with no rules, no caution and no limits - except the minimal sustained oppozitions of subconscious awareness.
Yönetmen / Director : Ayşegül Güryüksel
Senaryo / Script: Ayşegül Güryüksel
Kurgu/ Editing : Ayşegül Güryüksel
Kamera / Camera: Ayşegül Güryüksel, Nilüfer Alptekin, Zeki Kaya.
Oyuncular / Cast:  Ece Gözmen, Ayşegül Güryüksel
Özgeçmiş / Biography:  27 yaşındaki Koreograf ve Performans Sanatçısı, Subvoid / Istanbul’un Sanat Yönetmeni Ayşegül Güryüksel,  İlişiksiz Temas adlı eseri ve Ece Gözmen ile birlikte, 2006 yılında Subvoid’i yaratmış, Subvoid ilk temsillerini  IETM / İstanbul kapsamında gerçekleştirmiştir.
Aysegul Guryuksel, a 27 years old Choreographer, Performer, Artistic Director of Subvoid / İstanbul has created Subvoid with her physical theatre creation called ‘’Dependent Independences’’ and Ece Gozmen, as a participant of Informal European Theatre Meeting / Istanbul on 2006.Guryuksel has participated many festivals and worked with many choreographers / directors from Europe to across the ocean and directed / edited / produced two experimental short films, after she has started interesting to edit her visuals on 2006.
Ödül / Awards:New York International Independent Film Festival’i ‘’Best International Avant Garde Film’’ odulu.
Dağıtım / Distribution: subvoid@gmail.com

ARAYIŞTAN YAKINLAŞMALAR  / SEARCHING
Deneysel / Experimental  6' 30 Renkli / Color  2007
Görünenlerin özüne ulaşmak için kendine elektro şok veren şizofren bir adamın, dünyanın sonunu getirecek oluşunun elektrik olduğunu farketmesi ve onu en ilkel yöntemle cezalandırması
The fight of a schizophrenie man who is trying to reach the real behind the scene.
Yönetmen / Director : Emre Erer
Senaryo / Script: Emre Erer
Kurgu/ Editing : Emre Erer
Kamera / Camera:
Müzik/Music:
Oyuncular / Cast:
Ödül / Awards: Kısa-ca Film Festivali Jüri Özel Ödülü  
Özgeçmiş / Biography: 1983 İstanbul doğumlu. Trakya Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Yayıncılığı’nı bitirdi. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema TV Bölümünde eğitimine devam etmektedir.
He was born in Istanbul 1983. He was graduated Trakya Unıversity Radio Television Faculity. He is studying Selçuk Universty communication Faculity Cinema TV Department
Dağıtım / Distribution: emreerer@gmail.com

OYUN /  THE GAME
Kurmaca / Fiction  2' 11" Renkli / Color 2007
Oynamak için ne 1000 dolarlık oyun konsollarına ne de onun 100 dolarlık oyunlarına ihtiyaç vardır. Tek gerekli şey istemek ve biraz da olsun hayata gülümseyebilmektir.
"Oyun" bir genci ve onun en sevdiği oyunu anlatmaktadır.
You don't need no 1000$ of game consoles or 100$ of it's games to play. All you need is some will and some joy of life."The Game" is about a boy and his favorite game.
Yönetmen / Director: Serhat Furtuna
Senaryo / Script: Serhat Furtuna
Kurgu / Editing: Serhat Furtuna
Kamera / Camera : Serhat Furtuna
Özgeçmiş / Biography:
1980 İstanbul doğumludur. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat bölümünü bitirdikten sonra bilgisayar programcısı olarak çalışmaya başlamıştır. Sinemayla ilgisi sadece izleyicilik düzeyindeyken bir fikri hayata geçirmeye karar vermiştir.  “Oyun”  yönetmenin ilk kısa film deneyimidir.
Serhat is borned in 1980 İstanbul . After graduating from  Dokuz Eylul University Economics, he started to work as a computer programmer in the IT industry. One day he has managed to transform an idea into a short cut.“Oyun” is his first short film attempt.
Müzik / Music: Siddhartha
Ödüller / Awards: Marmara Üniversitesi  9. Kısa Film Yarışması En İyi Film Ödülü.
Dağıtım / Distribution :  Furtunas@hotmail.com

KARDEŞİM  / MY SISTER
Kurmaca / Fiction  14’ 20’’ Renkli / Color 2007
Ali kıskandığı küçük kardeşi ile evde baş başa kalmıştır. Bir müddet sonra sıkılan Ali kardeşini evde yalnız bırakarak dışarı top oynamaya gider. Geri döndüğünde ise kardeşini evde bulamaz. Telaş içinde aramaya başlar.
Ali, along with his sister whom he is jealous of, stays at home alone. After a while he gets bored and goes outside to play football leaving his sister at home. When he comes back he cannot find his sister at home and starts to search her whereabouts in hurry.
Yönetmen / Director : Murat Pay
Senaryo / Script: Ayşe Şasa, Ayşe Pay, Murat Pay
Kurgu/ Editing : Murat Pay, Cemil Akgül
Kamera / Camera: Gökhan Aras
Oyuncular / Cast: Furkan Pay, Zemzem Esra Yıldırım, Hatice Pay, Esra Tice, Cemil Akgül, Sermin Özbek, Fatma Tezel, Saniye Koç, Semih Çapalar, Selim Çapalar, Nizam Çapalar, Emirhan Pay, Tunahan Acar, Eyüp Ali Güner, Rana Demir, Kaan Demir, Serra Acar
Özgeçmiş / Biography:  
Murat Pay. 1981 İzmir doğumlu. Marmara Üniversitesi Radyo-TV-Sinema bölümünü bitirdi. Halen sinema ile ilgili teorik ve pratik çalışmalar yapmaktadır.
Born in İzmir, in 1981. Graduateded from Marmara Üniversity Radio-Tv-Cinema Department. He stil studies theoretical and practical in cinema.
Dağıtım / Distribution: paymurat@yahoo.com

AYAK ALTINDA / DOWNSTAIRS
Kurmaca / Fiction  19’ 35mm   Renkli / Color 2007
İbrahim eşi ve iki çocuğuyla yaşayan genç bir işçidir. Her günü aynıdır, işe gider, birahaneye gider, kahveye uğrar ve eve gelir. İbrahim gündüz vardiyasında çalışırken gece uyanmak zorundadır, gece vardiyasında çalışırken ise gündüzleri uyumak zorunda kalır…
Ibrahim is a worker living with his two little children and a wife. Everyday he lives the same day, he goes to work, pub, coffehouse, mosque and he comes back home. When he works in early morning shift, he has to wake up at night. And he has to sleep in the day time, when he works in the late night shift...
Yönetmen / Director : M. Cem Öztüfekçi
Senaryo / Script: M. Cem Öztüfekçi
Kurgu/ Editing : Natalin Solakoğlu
Kamera / Camera: Meryem Yavuz
Oyuncular / Cast: Tarık Köksal,Kanbolat Görkem Arslan,Gözde Sinem Öztürk,Aykut Oray
Özgeçmiş / Biography:
1985 doğumlu. Ortaokul ve liseyi İstanbul Özel Amerikan Robert Lisesi’nde burslu ve yatılı okudu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Tv bölümünde devam ediyor. Mustafa Ziya Ülkenciler’e sanat, İsmail Karadaş’a ise ses asistanlığı yapıyor.
He was born in 1985. He studied at Robert College with a scholarship until university. Currently, he is  a last year film student at Marmara University Fine Arts Faculty. Also is the assistant of sound engineer İsmail Karadaş and art director M. Ziya Ülkenciler.
Ödüller / Awards: Geleceğin Sineması 3 Proje Desteği
Dağıtım / Distribution: coztufekci@yahoo.com

BANA SÜT VER / MAKE MINE MILK
Kurmaca / Fiction  10’ Renkli / Color  2007
Wilson için film şirketinde alt kademede çalışmak kolay değildir. Film prodüktörü Bluke, yeni film bir öyküsü aramaktadır ve Wilson’ın kitapçıya gönderiri. Bluke aradığı kitabı bulduğunda işler Wilson’ın beklediği gibi gitmez. Prodüktorün bulduğu kitabın ismi “Bana Süt Ver” dir. Eğlendirici ve ilginç bir komedi.
Life isn’t esay in a movie production company, when you’re at the buttom. Fearsome producer Herman Bluke wants a real story. He sends his meek assistant Wilson out to by every new paperback. Bluke chooses a book called “Make Mine Milk”. A Satire of
Life in the film industry.
Yönetmen / Director : Ayşegül Epengin
Senaryo / Script: Dylan Pank
Kurgu/ Editing : Ayşegül Epengin
Kamera / Camera: Karen Savage
Oyuncular / Cast: Lee Ruttle, Chris Bloxsom, Nick Downes, Lynda Parker
Özgeçmiş / Biography: 1974 Bandırma dogumlu.
Born 1974 Bandırma.
Dağıtım / Distribution: epengin@yahoo.com

LA / LA
Yönetmen, Yönetmenler :Elif Nur Kerkük
Yapım Tarihi : 2007
Süresi : 00:11:50
Formatı : HDV
Yönetmen Yardımcıları :Damla Ilıcak,Merve Ayomak
Yapımcı: Elif Nur Kerkük
Prodüksiyon: Görkem Gelbal, Olgu Baran Kubilay
Senaryo, Metin Yazarı : Elif Nur Kerkük
Müzik(beste) : Serhad Raşa
Müzisyen(seslendiren) : Ortaç Aydınoğlu
Görüntü Yönetmeni : Fırat Mançuhan
Kamera Asistanı : Görkem Gelbal
Işıkçı : Emir Yanat
Sesçi :Akın Andırın
Sanat Yönetmen: Elif Nur Kerkük
Sanat Grubu: Damla Ilıcak, Merve Ayomak , Fırat Mançuhan, Emir Yanat, Akın Andırın, Serdar Bakioğlu, Görkem Gelbal, Olgu Baran Kubilay
Kurgu, Montaj : Elif Nur Kerkük, Fırat Mançuhan
Post Production : Elif Nur Kerkük, Fırat Mançuhan
Oyuncular:  ( Adı Soyadı ve Oynadığı Karakter Adı ): La, Vahide Gördüm, La (genç kız), Simge Defne
La (çocuk), Zeynep Deniz Özbay, La’nın annesi, Sema Mağara
Konu:
Bu bir hayat hikayesi. La’nın farkedişinin, bekleyişinin, başkaldırısının, kopamadıklarının ve bu nedenle gidemeyişinin, kadınlığının hikayesi...
This is the story of La; the story of her realizations, expectations and her inability to let go.This, is the story of her womanhood.
Katıldığı Festivaller ve Aldığı Ödüller:
19. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali, kurmaca dalı finalist film.
II. Uluslararası İpek Yolu Film Festivali Altın Karagöz Ulusal Kısa Film Yarışması , finalist film
6. Filmmor Uluslararası Gezici Kadın Filmleri Festivali
Metro Grup 5. Kısa Film Yarışması , Mansiyon
Özgeçmiş:
1986 Ankara doğumlu, halen Marmara Üniversitesi G.S.F Sinema-Tv bölümünde eğitimine devam etmektedir.
Born 1986, Ankara. Currently studying at the Cinema-Tv department of Marmara University Faculty of Arts.
Dağıtım : elifnurkerkuk@gmail.com

BERBER /  THE BARBER
Kurmaca / Fiction 1’  Renkli / Color 2007
Berber ve müşterisi.
The Barber and his client
Yönetmen / Director : Fırat Mançuhan
Senaryo / Script: Fırat Mançuhan
Kurgu/ Editing : Fırat Mançuhan
Kamera / Camera: Fırat Mançuhan
Müzik / Music: Akın Andırın
Oyuncular / Cast: Hikmet Karagöz
Özgeçmiş / Biography:  
1981 Ankara doğumlu, halen Marmara Üniversitesi G.S.F Sinema-Tv bölümünde eğitimine devam etmektedir.
Born 1981, Ankara. Currently studying at the Cinema-Tv department of Marmara University Faculty of Arts
Dağıtım / Distribution: firat.mancuhan@gmail.com

NADAS   /   FALLOW
Kurmaca / Fiction  20’ Renkli / Color 2007
İnsanların geneli için  sorun olmamış küçük birçok şey , bu genç adamı nereye varacağı belli olmayan bir yalnızlığa sürükler.
Lots Of  Petty Thıngs That Aren’t Any Problem For The People In General Take Thıs Man To The Lonelıness The End Of Whıch Is Not Certaın
Yönetmen / Director : Onur  Yiğit
Senaryo / Script: Onur  Yiğit
Kurgu/ Editing : Onur  Yiğit
Kamera / Camera: Onur  Yiğit
Oyuncular / Cast: Ali Onur Günçel, Handan Zorlu,  İsmail Yiğit, Rabia Yiğit, Ayşe Çanga
Özgeçmiş / Biography:  
1984 İzmit doğumludur. Ankara üniversitesi D.T.C.F Arkeoloji bölümünü bırakır. Akademi Ege radyo-sinema-tv bölümü 1. sınıf ve Anadolu üniversitesi işletme 2. sınıf öğrencisidir. Fotoğraf sanatıyla yoğun olarak ilgilenir.   
Onur yiğit was born ın izmit ın 1984.he leaves ankara unıversıty  faculty of  language. Hıstory. Geography archeology department. He ıs a fırst year student of academy ege radıo cınema televısıon department and  second year student of anatolıa unıversıty school of  busıness admınıstratıton. He ıs deeply ınterested ın art of photography
Dağıtım / Distribution: acibe@hotmail.com    haspika@hotmail.com

YUMURTA / THE EGG
Kurmaca / Fiction  12’ Renkli / Color  2007
Hasan (10) o sabah her günkü gibi  köyün içindeki okuluna gitmeye hazırlanıyor. Bu sefer uyandığında babasının uzun süren yokluğundan sonra döndüğünü anlıyor. Çok mutlu oluyor. Annesi onu bakkala yumurta almaya yolluyor. Babası çok sevdiği için. Bu basit yolculuk onun için bir maceraya dönüşüyor. Tamamen masumca çabalayan 10 yaşındaki Hasan yine aynı masum istekleri için suça yelteniyor.                                                                              Suçluluk, kaygı, endişe gibi duyguların örgütlediği çocuğun hayatı bir anlığına da olsa dengesini yitiriyor.
Hasan (10) is preparing his stuff this morning to go to his tiny school in the village they live, like every morning. This time, when he wake up he understand that his dad had come back to home after a long time. He becomes happy. His mother sends him to the grocery to buy some eggs. Because his dad loves egg too much. This simple trip becomes an adventure. He feels that he needs to commit a crime just for his innocent wishes in the whole innocent feelings.    The kid’s life whose emotions are guiltiness, anxiety, fear shatters even if it’s for a moment.
Yönetmen / Director : Funda Karakaya
Senaryo / Script: Funda Karakaya
Kurgu/ Editing : Serdar Yemişçi
Kamera / Camera: Ersan Çapan
Müzik / Music: Alparslan Seçen – Ersin Çelik
Oyuncular / Cast: Enes Aybaş, Seda Gültekin, Battal Pak, Olcay Gencer
Özgeçmiş / Biography:
1984  İstanbul. 2002-2007  Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fak. Sinema-Tv Bölümü
1984 Istanbul. 2002-2007    Marmara University  Fine Arts Faculty, Cinema Department Üniversitesi Güzel Sanatlar Fak. Sinema-Tv Bölümü
Dağıtım / Distribution: fundakarakaya@hotmail.com

ARAF / THE HEIGHTS
Kurmaca / Fiction  11’ Renkli / Color 2007
İnsan bedeninin mülkiyeti üzerine kısa bir film.
A Film about ownership of human body.
Yönetmen / Director : Mehmet Bahadır Er
Senaryo / Script: Mehmet Bahadır Er
Kurgu/ Editing : Maryna Garbach
Kamera / Camera: Murat Tuncel
Müzik/music: Alpuşka
Oyuncular / Cast:  Sabire Şahin, Batuhan Ener,  Ali Kırkar, Digba Ener
Özgeçmiş / Biography:  1982 Kocaeli. M.S.G.S.Ü Sinema Tv .Karakırmızı film grubu üyesi
1982 Kocaeli  
Director and script writer...Still student at m.s.G.S.Ü-Sinema Tv ...member of “karakirmizi film group”
Dağıtım / Distribution: karakirmizi@hotmail.com

SÜKUT / SILENCE
Kurmaca / Fiction  12’ Renkli / Color  2007
Şiddet  izlerinin saklandığı bir ev. Evde derin bir sessizlik hakimdir. Sessizliği bir cam kırılması sesi yırtar.
A family home that is tainted with violence. A breaking glass cuts into the silence.
Yönetmen / Director : Deniz Ceyhan Arman
Senaryo / Script: Ayşe Bayramoğlu
Kurgu / Editing : Murat Özer
Kamera / Camera: Serdar Ünlütürk
Müzik / Music: Ekoton
Oyuncular / Cast: Sezin Bozacı, Erdal Devrim Aydın, Ata Perçiner, Ayşe Bayramoğlu
Özgeçmiş / Biography:  
1981’de Almanya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Bursa’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü 2004 yılında bitirdikten sonra, aynı üniversitede Felsefe Grubu Öğretmenliği Yüksek Lisans Programına başladı. Senaryo yazarlığı atölyesi (Macit Koper), Yaratıcı yazarlık atölyesi (Hüseyin Kuzu), GÖR-ÇEK fotoğraf atölyesi (Ömer Orhun),Hilmi Etikan Senaryo ve Film Atölyesi gibi çeşitli atölye çalışmalarına katıldı. 2006 yılında Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Bölümünde başladığı yüksek lisans eğitimine halen devam ediyor.
She was born in Germany in 1981. She completed her elementary and high school education in Bursa, then she was graduated from Department of Philosophy at İstanbul Üniversitesi in 2004. Then she began the post-graduate study of Philosophy in the Faculty of Education at the same university. She attended some workshops such as listed below: Writing Screenplay Workshop (2 months), Creative Writing Workshop (4 months), Acting Management and Creative Drama (5 Months), GÖR-ÇEK , Photography Workshop (2 Months), Hilmi Etikan Screenplay and  Film Workshop (3 months) )
She started her MA degree study in the Department of Film and Drama in Kadir Has University in 2006 and she continues her study there.  
Dağıtım / Distribution: denizceyhan@gmail.com

YÜZÜK / RING
Kurmaca / Fiction  8’ Renkli / Color 2007
Metin ve Buse evlilikleri bitme noktasına gelmiş bir çiftir.Metin’in vurdumduymaz tavırları Buse’yi rahatsız etmektedir.Çiftin evliliğin kesitler ve bir evliliği bitme noktasına getirebilecek küçük detaylar.
Metin and Buse are about to end their marriage.Metin's insensitive manners annoy Buse. Parts of their marriage and small details which cause this marriage to end.
Yönetmen / Director : Burak Aksak/Selçuk Aydemir
Senaryo / Script: Burak Aksak/Selçuk Aydemir
Kurgu / Editing : Selçuk Aydemir
Kamera / Camera: Gökmen Tosun
Müzik / Music: Kerem Çakıroğlu
Oyuncular / Cast:  Özdemir Çiftçioğlu, Esin Eraydın
Özgeçmiş / Biography:
Burak Aksak :1985 İstanbul doğumlu olan Burak Aksak ilköğretimini Yedikule’de, orta öğretimini ise KocaMustafa Paşa Lisesinde tamamlamıştır.Şu an hala Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencisidir..2006 yılında kazandığı bursla Plato Film Okulu’ndan “Temel Sinema Eğitimi” almıştır.Ayrıca Ekol Drama Sanat Okulu’nda “KameraÖnü Oyunculuğu” dersi vermektedir.
He was born in Istanbul in 1985.He's a student at Anadolu Eskisehir Üniversitesi and at the same timehe has giving "camera acting skills" as acting teacher at Ekol Drama Art School.
Selçuk Aydemir: 1982 İstanbul doğumlu olan Selçuk Aydemir İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği mezunudur.Şu anda askerliğini uçak mühendisi olarak yapmaktadır.
He was born in 1982 in Istanbul. He is an aircraft engineer.Now he is in military servise (modernization f16) as aircraft engineer.
Dağıtım / Distribution: buseyapim@hotmail.com aydemirse@hotmail.com

ANI / MEMORY
Kurmaca / Fiction  20’ Renkli / Color 2007
Anılar ne derece unutulmaz olabilir? Küçük bir çocuğun zihnine yer edinmiş, hayatına ve hayallerine yön vermişse onun bir parçası olabilir.
Anılarını sadece doğanın eşsiz sırdaşlığıyla paylaşan ve onları bir gün anımsayan bir çocuğun kısa ,öz geçmişi “ANI”.
How can memories be unforgettable? It may a part of his,if it’s take place in wind little child
it is short autobiograph of child who shares memories with nature of uniqe confidence and a day child recalls memories.
Yönetmen / Director : Remzi Mert Levent
Senaryo / Script: Remzi Mert Levent, Haluk Korkut Turaç
Kurgu/ Editing : Haluk Korkut Turaç
Kamera / Camera: Remzi Mert Levent
Oyuncular / Cast: Enes Aksakal,Salih Kayalı,Şerife Kayalı, AhmetKayalı,H.Korkut Turaç, Gizem Arın
Özgeçmiş / Biography:
Remzi Mert Levent 1986, İstanbul doğumlu. İstanbul Akademisi Sinema bölümü
mezunu ve Maltepe Üniversitesi Radyo-Televizyon bölümü  öğrencisi. Kısa film ve
tanıtım filmi yönetmenliği yapmakta.
Remzi Mert Levent born in 1986 in İstanbul. Graduated from İstanbul Communications
Academy Cinema department and is a student of Maltepe University Radio-Television
department.Work as director for short films and advertorials.
Katıldığı festivaller :
II.Uluslararası ipekyolu film festivali-Finalist
19.Uluslararası İstanbul kısa film festivali-Finalist
Converge South Film Festival-U.S.A
İnternational Mediawave Film Festival-Hungary
İnternational Mumbai Film Festival-İNDİA-Hindistan
Venice Film Festival-İTALY
Dağıtım / Distribution: mert.levent@hotmail.com

KAMBER ATES NASILSIN? / KAMBER ATES HOW ARE YOU?
Kurmaca / Fiction  12’30  Renkli / Color 2007
12 Eylül darbesi sonrasının karanlık   günleri… Mamak Cezaevinde yatan Kürt devrimci Kamber Ateş, bir mektup alır ve kardeşinin annesini görüş gününe getireceğini öğrenir.
Darbe sonrasının gergin ortamında, köyden gelecek annesi ile nasıl iletişim kuracağı konusunda endişelidir. Kamber; annesinin bilmeden yanlış bir şey söylemesinden ve her ikisini de zor durumda bırakmasından korkmaktadır.
Görüş günü geldiğinde Kamber, annesi ve kardeşi ile bir aradadır.
In the dark atmosphere of the September 12th coup after 1980, a Kurdish revolutionist, Kamber Ateş, in Mamak Military Prison recieved a letter.  It was written that his brother and mother would come to visit him in the prison.
Yönetmen / Director : Değer Demircan
Senaryo / Script: Değer Demircan, Asena Selcen Yüzbaşıoğlu, Nurgül Ulu, Halil Çağlayan, Oğuz Ayaz, Tümay Şahin
Kurgu/ Editing : Özgür E.Arık, Değer Demircan
Kamera / Camera: Özgür E.Arık
Oyuncular / Cast: Ali Çolak,Dilber Canpolat,Bülent Erdoğan,Veli Düzgün,Nazif Uslu,Nevzat Süs, Mehmet Varsak,Aykut Emre Al,Önder Önsal, Orhan Karakuş,Tunç Benderlioğlu, Özgür Şefkatli,Erdoğan Çağın
Müzik / Music: NHKM Müzik Topluluğu
Özgeçmiş / Biography:
1980 Düzce. ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans   
1980 Düzce,ODTÜ Industrial Design Department Bachelor of Master of Science Program
Dağıtım / Distribution: degerdemircan@gmail.com

YOLDAKİ  KEDİ / THE CAT ON THE ROAD
Kurmaca / Fiction  15’  Renkli / Color 2007
İzleyeceğiniz 5 film, 5 ayrı ülkede, 5 ayrı yönetmen tarafından çekilmiştir.
Bir aşk hikayesi.
These 5 films have been shot in 5 different countries by 5 different directors.
A love story.        
Yönetmen / Director : Can Kılcıoğlu  
Senaryo / Script: Can Kılcıoğlu  
Kurgu/ Editing : Cem Yıldırım
Kamera / Camera: Burak Cora
Müzik / Music: Miray Kurtuluş, Selen Hünerli
Oyuncular / Cast: Mine Tugay, Yiğit Özşener
Özgeçmiş / Biography:  
1982 İzmir doğumlu olan Can Kılcıoğlu, İzmir Karataş Lisesi'nden 2000 yılında mezun oldu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrencisidir. "Yoldaki Kedi" Kılcıoğlu'nun dördüncü filmidir.
Can Kılcıoğlu was born in 1982 in İzmir. He graduated from İzmir Karataş High School in 2000. Now, he is a student at Galatasaray University's Radio, TV and Film Department. "the cat on the road" is the director's fourth film.       
Dağıtım / Distribution:  cankilcioglu@yahoo.com

YARIN GEÇTİ / TOMORROW PASSED BY
Kurmaca / Fiction  20’ Renkli / Color 2007
Büyük bir şirket patronunun oğlu Ayhan ve sokak müzisyeni Yasemin arasındaki aşkı anlatan, yeşilçam filmlerinin modern bir versiyonu.
A modern version of steriotypical old Turkish films, which tells the love story between Ayhan, son of a big boss and Yasemin, a street musician.           
Yönetmen / Director : Barış Hancıoğulları
Senaryo / Script: Barış Hancıoğulları
Kurgu/ Editing : Barış Hancıoğulları
Kamera / Camera: Meryem Yavuz
Müzik / Music: Erçin Kaya
Oyuncular / Cast: Tuna Öztunca, Tülin Özen
Özgeçmiş / Biography:  
1979’da İzmir’de doğdu. 1997’de İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. 2003 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV bölümüne girdi ve 2007’de mezun oldu. Ayrıca 1999’dan beri profesyonel olarak müzisyenlik yapmaktadır.
Born in İzmir, in 1979. Graduated from İzmir Bornova Anatolian High School in 1997. He began to study Cinema and Television at Marmara University, at the Faculty of Fine Arts in 2003 and graduated at 2007. Also, he has been working as a musician since 1999
Dağıtım / Distribution: barishanci@hotmail.com

ADRES SORAN ADAM / THE MAN WHO ASKING ADDRESS
Kurmaca / Fiction 10’ Renkli / Color 2007
Tanınmayan kişilere adres sormanın tehlikeleri üzerine-?
It’s about the danger of asking adres to unknown people.
Yönetmen / Director : Sadi Celil Cengiz
Senaryo / Script: Sadi Celil Cengiz
Kurgu/ Editing : Özkan Aksular
Kamera / Camera: Bünyamin Bayansal
Oyuncular / Cast: Aykut Engin, Bünyamin Bayansal, Mustafa Payat, Sadi Celil Cengiz, Burak Aksak, Haktan Kaan İçel, Ömer Faruk Özcan, Ercan Eyigün, Gülşah Takur
Özgeçmiş / Biography:  
1983 de çarşamba'da doğdu.halen kısa film çekiyor.
He born 1983 in çarşamba.he is making short moves
Ödüller / Awards: 2007 marmara üniversitesi kısa film festivali en iyi oyuncu ödülü
2007 nasrettin hoca kısa metrajlı komedi filmleri festivali İFR özel ödülü
Dağıtım / Distribution: sadiccengiz@gmail.com

BİR CİNAYETİN İKİ ÖYKÜSÜ / TWO STORIES OF A MURDER
Kurmaca / Fiction  17’ Renkli / Color 2007
Birbirini takip eden iki adam. İlk defa karşılaşan ama birbirini tanıyan.Defalarca karşılaşıp defalarca ölen.İki adam, bir adam.Bir cinayet iki öykü…
Two guys following each other. They meet first time, but they already know each other. Several times they meet. Several times they die. Two guys - one person. One murder - two stories.
Yönetmen / Director : Mehmet Aslan
Senaryo / Script: Ferit Edgü’nün ilk öykülerinden senaryolaştıran   Mehmet Aslan
Kurgu / Editing: Rıza Yıldırım
Kamera / Camera: Ferhat Parlak
Müzik / Music: Burak Çambel
Oyuncular / Cast: Muhammet Uzuner, Arif Akaya
Özgeçmiş / Biography:
1974 yılında doğdu.Pera Güzel Sanatlar Tiyatro Bölümünden mezun oldu.Tiyatro Pera’da oyunculuk yapmakta.
He was born in 1974. He graduated from Pera Fine Arts Theatre Department. Currently he is playing at Theatre Pera
Dağıtım / Distribution: memetaslan@gmail.com

EGEMEN ve KEREM / EGEMEN and KEREM
Kurmaca / Fiction  15’  Renkli / Color  2007
Yazar Egemen ve karikatürist Kerem aynı küçük evi paylaşan yirmi yaşlarının başında iki arkadaştır. Bir gün Egemen’in tuhaf bir kaza sonucu kolu kırılır ve bu duruma canı çok sıkılır. Kolunun kırılmasına sebep olarak kendisini istediği saatte uyandırmadığı için Kerem’i suçlar.
Egemen, a writer, and Kerem, a caricaturist are two friends in their 20s, inhabiting a small flat. One day Egemen breaks his arm in an awkward accident. Demoralised, Egemen blames Kerem for not waking him up on time that morning.
Yönetmen / Director : Enes Korkmaz
Senaryo / Script: Enes Korkmaz
Kurgu / Editing : Enes Korkmaz
Kamera / Camera: Kaan Arıc  
Müzik / Music: Ahmet Melih Ünver
Oyuncular / Cast: Ünal Doğan, Murat Özsoy, Evren Fıstıkoğlu, Elif Akgül
Özgeçmiş / Biography:  
23.09.1983’te Samsun’da doğan Enes Korkmaz ilk, orta ve lise öğrenim hayatını burada görmüştür. 2002 tarihinde öğrenime başladığı İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema-Tv lisans bölümünde çeşitli kısa filmler yapmıştır ve 2007 yılında bu üniversiteden mezun olmuştur. Halen aynı üniversitede Sinema-Tv yüksek lisans programına devam etmektedir.
Enes Korkmaz was born in Samsun in 23.09.1983. He studied his primary and high schools in Samsun. He made several short films while he was studying in İstanbul Bilgi University Department of Communication Film-Tv undergraduate program. He is now studying in Film-Tv Graduate programme in İstanbul Bilgi University.
Dağıtım / Distribution: 1eneskorkmaz@gmail.com

KAYIP ZAMAN DÜŞLERİ / THE DREAMS OF LOST TIME
Kurmaca / Fiction  15’ Renkli / Color 2007
Hatıralardan kurtulmak ve ilk ana dönmek için, zamanı durdurmak telsşında olan bir insan, geçmişine giderek yaşadığı çocukluğu, gençliği yeniden bulma ve onda kalma gayretiyle rüyadan rüyaya gider.
A human who is anxious to stop the time, in order to get rid of memories and return to the firs moment, travels from dream to dream in search of her childhood and her youth, but at last…
Yönetmen / Director : Faysal Soysal
Senaryo / Script: Faysal Soysal
Kurgu/ Editing : Farshad Nekoomanesh
Kamera / Camera: Ehsan Kaffash
Müzik/Music:G.F. Handel, A.Marcello, A.Vivaldi                                    
Oyuncular / Cast: Raya Nasiri, Saba Raisiyan, Saddike Kiyanfar
Özgeçmiş / Biography:  
1979 Batman doğumlu. Şiirleri ve  İran sineması üzerine makaleleri var.  Van Yüzüncüyıl üniversitesinde ve Tehran Art Univercity’de, Edebiyat ve sinema üzerine yüksek lisans yaptı.
He was born in 1979 Batman/Turkey. He has a poetry book published in Turkish language. He studied in the topic of  Modern Tukish Poetry and Iranian Cinema and his poems and article on those topic published in diffrent magazines. He had a Master Degree on Cinema from Tehran Art Univercity - Iran and another Master Degree on Modern Turkish Literature from Van Yuzuncuyil Univercit  y-Turkey. Now, He is maintaining his works  in Istanbul.
Ödüller / Awards:
The Dreams Of Lost Time, 2007, 35mm, 15’
Marmara Univercity shortfilm festival, Best Film, Best Cinematography
5. Mediteranian Short film festival(Moracco)
International Bodrum Film Festival(Turkey)
19.İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali En iyi Kurmaca Ödülü
Dağıtım / Distribution: faysalsoysal@gmail.com

VİDALAR / SCREWS
Kurmaca / Fiction   10’ 16mm Renkli / Color 2006
Tek başına, apartman dairesinde yaşayan bir yazar, halısının saçakları arasında, nerden geldiğine anlam veremediği bir vida bulur.
A writer, living alone in his apartment, finds a screw on his rug. He doesnt think much of it, until later on, when he finds a second and third one...
Yönetmen / Director : Can Evrenol
Senaryo / Script: Can Evrenol ( uyarlama )
Kurgu/ Editing : Can Evrenol
Kamera / Camera: Eren Akay
Oyuncular / Cast: Thanos Feloukas
Özgeçmiş / Biography:  
1982 doğumlu. Üsküdar Amerikan Lisesi mezunu. University of KENT at Canterbury’den ‘Sanat Tarihi’ ve ‘Sinema Sanatları’ dallarında çift diploma sahibi
Born in 1982, Istanbul, Can Evrenol graduated from Uskudar American Academy and University of Kent at Canterbury. He did joint honours in Film Studies and History and Theory of Art.
Dağıtım / Distribution: canevrenol@hotmail.com

KIRMIZI MONT /  RED COAT
Kurmaca / Fiction  9’ Renkli / Color 2007
Kırmızı mont bir düşme hali. Küçük bir bedenin büyük bir şehre tutunma uğraşının kırmızı rengi. Sessiz ve yargısız.
Red Coat depicts a casual meeting of two strangers in a deadly lit apartment. They try to speak in order to kill the silence.
Yönetmen / Director :Deniz Buga
Senaryo / Script: Deniz Buga
Kurgu/ Editing : Deniz Buga
Kamera / Camera: Deniz Buga
Ses / Sound: Shelley Grizim, Shevaun Mizrahi
Yapım / Produced by: Studio 4 Istanbul
Oyuncular / Cast: Peter Reznikoff, Mehmet Fatih Genckal
Özgeçmiş / Biography: 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi’nde Sinema, Tarih ve Sosyoloji alanlarında eğitim gördü. Ağustos 2006 dan bu yana New York Universitesi’nde sinema eğitimini sürdürüyor.
Deniz Buga was born in Istanbul in 1982. He studied in the fields of Sociology, History and Cinema in Bosphorus University in Istanbul. Since August 2006, he has been studying Film Production at Tisch School of the Arts in New York University. Among his works: Brothers (2003), Sleep (2005).
Dağıtım / Distribution: denizbuga@yahoo.com       alibetil@gmail.com

RETURN / DÖNÜŞ
Kurmaca / Fiction  12’ Renkli / Color  2007
Hasan, metropol bir şehirde yaşayan roman  yazarıdır.Yeni   kitabının hazırlıklarını yaptığı bir  gece,televizyondan  duyduğu bir haberden etkilenir.
Aceleyle pardesüsünü giyerek evini terkeder. Uzun yıllardır ismini bile  hatırlamak                   istemediği bir köye gelir. Burası onun, geçmişiyle  hesaplaşacağı yerdir.
Hasan is a novelist living in a metropol. One night while he is making preperatings for his new book, a tv news affects him. He takes his coat  and leaves his house. He arrives to a village which he doesn't even want  to remember its name.This is the place where he will confront   with past.
Yönetmen / Director : Murat Ocak
Senaryo / Script: Murat Ocak
Kurgu/ Editing : Murat Ocak, Gözde Koyuncu
Kamera / Camera: Volkan Çalışır.
Oyuncular / Cast: İnan Çetin ,Reşat İpek ,Gülşah İpek , Eren Noyan ,Faruk Öztürk, Müferiye Bircan, Şevki Bircan
Özgeçmiş / Biography: 1985 istanbul doğumlu.İlköğretim ve lise yıllarında tiyatroyla      ilgilendi ve öğrenim gördüğü lisenin  çıkardığı kültür sanat dergisinin yayın yönetmenliğini yaptı.İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Ve Televizyon son sınıf öğrencisi.'Dönüş'                 yönetmenliğini üstlendiği üçüncü kısa film  projesi
He was born on 1985 in İstanbul. He isterested with theater and  worked at the culterel magazine of his high school as a editor. He is student at the İstanbul Bilgi University at the Film And  Television Department. 'Donüş' is the third short film project  which directed from him.
Dağıtım / Distribution: mukoloni@yahoo.com

UNUS MUNDUS / UNUS MUNDUS
Kurmaca / Fiction  3’30 16mm Siyah Beyaz / B&W 2007
Herkes herşeyden sorumludur ( F.Dostoyevski )
Everybody is responsible to everyone for everything ( F.Dostoyevski )
Yönetmen / Director : Senem Tüzen
Senaryo / Script: Senem Tüzen
Kurgu/ Editing : Senem Tüzen
Kamera / Camera: Murat Tuncel
Oyuncular / Cast:Mustafa Olgun, Okan Aktuğ
Özgeçmiş / Biography:  
1980 Ankara doğumlu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema TV Bölümü mezunu.
Born in Ankara 1980. Graduated from cinema and Tv at Mimar Sinan Fine Arts University
Dağıtım / Distribution: senemtuzen@hotmail.com

RUHLARLA DANS / DANCE WITH THE SOULS
Kurmaca / Fiction  11’ Renkli / Color 2007
Tanrı dağlarında yaşamış bir boyun lideri, öldükten sonra öbür dünyada ihtiyacı olan bazı nesneleri ailesinden bir şaman aracılığı ile ister. Bu istekler, bir ritüel halinde sunulur.
‘Ruhlarla Dans’ filmi Göktürk zamanında geçen bir olayı canlandırmıştır,bu yüzden kullanılan dil orjinal Göktürkçe dir.Çekim yapılan mekan ise bir zamanlar Göktürk Bedizlerinin kurulduğu ve halen de varolan Bediz alanında çekilmiştir.
This short film will start with the modern age and than will have gone to the Orkhun Turkic age. In the Orkhun Turkıc age shamanıc ceromony will have animated. At the end of the short film, will have come back to the modern age.    
Yönetmen / Director : Emin Akın
Senaryo / Script: Anıl Yilmaz
Kurgu/ Editing : Hakkı İşcan
Kamera / Camera: Mustafa Akarsu
Müzik / Music:Abdurrahman Köksal
Oyuncular / Cast: Ernist Turdokulov,   Kubanıçbek İdinov   
Özgeçmiş/Biography:  Ordu/Ünye 23.08.1982
Dağıtım / Distribution: eakin52@hotmail.com

ALMA MAZLUMUN AHINI
Yönetmen: Emre Kızılçim
Türü: Komedi
Süre: 3.5 Dakika
Yapım yılı: 2007
Senaryo: Mehmet Esin Kavalalı, Lyndon Way
Oyuncular: Lyndon Way, Mehmet Esin Kavalalı
Konu: Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste
Özgeçmiş: Emre Kızılçim 1983 yılında Bursa”da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa”da yaptı. Halen Lefke Avrupa Üniversitesi Sinema TV bölümü 3. sınıf öğrencisi ve LAÜ İletişim Kulübü başkanı.
Dağıtım: osmanlisanati@hotmail.com   
http://www.youtube.com/watch?v=oYmsWEKtMXQ

SENARİST
Yönetmen:Koray Ocak
Tür :Kurmaca
Format :Dijital Betacam-Renkli
Süre :4.58
Senaryo:Orçun Koray Kaygusuz-Erkan Çiftçi
Kamera:Cumhur Büyüktaş
Konu :Genç bir senaristin umudunu yitirdiği bir anda  kendini sorgulayışı ve unuttuğu bir gerçeği hatırlamasını konu eden bir kısa öykü
Yönetmenin Özgeçmişi: Koray ocak 1980 istanbul doğumlu,7 yıldır film sektöründe çeşitli dizilerde kamera asistanlığı yaptı .Anadolu üni. İşletme .3. sınıf öğrencisi (aöf) olan Koray ocak şu sıralar beyaz gelincik dizisinde kamera asistanı olarak çalışıyor bu üçüncü kısa film çalışması.
Yapımcı:  orçun Koray kaygusuz
Oyuncular:erkan çiftçi “orçun Koray kaygusuz
kaygusuzkoray@hotmail.com

SANRI
Yönetmen: Mehmet Esin Kavalalı
Türü: Drama
Süre: 3 Dakika
Yapım yılı: 2007
Senaryo: Mehmet Esin Kavalalı
Oyuncular: Nazan Yaman, Burak Başar, Görkem Nurak
Konu: Herkesin içinde bir katil vardır…
Özgeçmiş: Mehmet Esin Kavalalı 1981 Ankara doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara, Tekirdağ, Gaziantep ve Şanlıurfa da tamamladı. Ankara sanat, başkent ve çağdaş sanatlar merkezi tiyatrolarında oyunculuk yaptı. Şu anda lefke Avrupa üniversitesi RTVC bölümü 3. sınıf öğrencisi ve LAÜ tiyatro kulübü başkanı.
Dağıtım: kelolan@msn.com
http://www.youtube.com/watch?v=MdZxw-2aDwo

YÜZDE YÜZ / HUNDRED PERCENT
Yönetmen: Deniz Değirmenci
Süresi: 3’29”
Yapım Yılı: 2007
Türü: Deneysel
Senaryo: Emre Turanlı
Müzik: Okan Şenavcı
Kamera & Kurgu: Deniz Değirmenci
Işık: Berkem Ekinci
Konu: Her insanın birbirinden sakladığı ve kendine söylemekten hiçbir zaman çekinmediği bir yüzü vardır. İşte bu ikinci yüz, maskelenmiş duyguların katili bile olabilir. Külaha anlatılan boş sözler, Ali-Cengiz oyunları ve dostu sırtından vurmanın bir yansıması olmuştur “yüzde oluşan yüzler”.
Dağıtım: dennis_3d@hotmail.com

12 MART ( İstiklal Marşı Kabulü )
Yönetmen/director : Koray Kaygusuz
Senaryo/Script: Hasan Yüksel
Konsept Danışmanı: Murat Altuntaş
Kurgu/fiction: Koray Kaygusuz
Format: Kurmaca ve Canlandırma
Süre/Time: 41' 38''
Genel Koardinatör: Haluk Aksoy
Oyuncular: Hasan Yüksel (Mehmet Akif Ersoy) Hamdullah Suphi Tanrı Över
(Ercan İnan) Abdullah Anar (Mustafa Kemal Paşa) Murat Altuntaş (Hasan Basri
Çantay) Murat Bilge (Meclis Konuşmacısı) ve Millet Vekilleri
Konu: 12 Mart 1921 günüde Türk halkının yüce şairi Mehmet Akif Ersoy'un
Şiiri Yazması Mecliste Kabul edilmesi
Dağıtım: koray_meral@hotmail.com
Fragman İzlemek için: http://www.youtube.com/watch?v=Pzf66dX3nqg

ÇEMBER
Yönetmen: Bülent AYDIN
Format: 15’27” DV  siyah-beyaz
Türü: Deneysel Drama
Senaryo: Bülent AYDIN
Yapımcı: Neslihan ÖZDEMİR, Fulya DÜNDAR, Murat KAZAN, Bülent AYDIN
Görüntü yönetmeni: Bülent AYDIIN
Kurgu: BÜLENT AYDIN
Sanat Yönetmeni:, Neslihan ÖZDEMİR,
Oyuncular: Murat KAZAN, Fulya DÜNDAR
Konu: Üniversite öğrencisi Deniz, dünyaya bakış açısı kendi içindeki bir takım tanımlamaları ve cevapları başka insanları sorumlu tutmasına neden olmaktadır. Simge Denize göre sadece insanların hepsidir ve “Farkında olmadan benzer yaşamları paylaşıyoruz” düşüncesini bu şekilde açıklar. Denizin yalnız yaşıyor olması eğilimleriyle doğru orantıda gerçekleşirken, artık insanlardan istediği tek şey onun gözündeki pencereden olayları ve nedenlerini farkına vardırmak; İletişimsizlik adına ve kendi içinde dinamikleşmeyen bu çözüm yolunu görmelerini istemektedir.
Özgeçmiş: 1982 İstanbul doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini bitirdikten sonra Afyon Kocatepe üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Radyo TV Bölümünden 2006 yılında mezun oldu. Üniversite radyosunda bir yıl amatör radyoculuk yaptı. Özel bir televizyon kanalında çalışmaktadır. Ayrıca “Çember” yönetmenin ilk filmidir.
İletişim: Bulenttica@gmail.com
http://rapidshare.com/files/47762744/Cember_avi.avi.html

TİKSİNMEK / TO ABOMINATE
Yönetmen /  Director: Tolga Yıldız
Format: 2007 , MiniDV, Kurmaca Fiction , Siyah-Beyaz B&W , 22’ 59  Türkçe Turkish, İngilizce Altyazılı English s.t.
Senaryo / Script: Tolga Yıldız
Kamera / Cinematography: Tolga Yıldız
Ses / Sound: Tolga Yıldız
Kurgu / Edit: Tolga Yıldız
Orijinal Müzik / Original Music: Elçin Elçi
Oyuncu / Cast: Elçin Elçi
Özgeçmiş / Biography:
Tolga Yıldız1985 yılında İzmir’de doğdu. Amatör tiyatrolarda oyunculuk yaptı. Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü”nden ayrılıp, 2005 sonbaharında İstanbul Üniversitesi’nde Sosyoloji okumaya başladı. Temmuz 2006”da Nidya adlı kısa film senaryosunu filme çekti.
He was born in İzmir in the year 1985. He played in amateur theatre groups. Having left from Marmara University “ Department of Economy, he began to study at Istanbul University “ Department of Sociology in 2005 autumn. In July 2006, he filmed his short film script called Nidya.
Konu / Synopsis:
Meryem, bakireliğiyle birlikte inançlarını da ansızın yitirmiş genç bir kadındır. Bunlara aldırış etmemek için hayattan usulca çekilmiş, tek başına yaşamayı seçmiştir. Şehrin kötü havasını anbean soluyarak, aslında hiçbir çekilir yanı bulunmayan yalnızlığını ne kadar avutabilecek, hüznünü nereye kadar taşıyabilecektir, kim bilir.
Meryem is a young woman who has lost her faith besides her virginity. She has delicately isolated herself from the life and chosen living alone in order to manage with it. How could she comfort her loneliness, which is totally unbearable, by breathing the nasty air of the city; and how long more could she carry her sorrow, God Knows.
Filmografi / Filmography: Nidya 2006, Tiksinmek 2007
Dağıtım / Contact:  oykucu@gmail.com

DARAĞACI BÖLÜM 1: ‘CELLAT”
Yönetmen / Director: Turgay AKSOY
Format/ Format: Digital Betacam, Renkli, Türkçe, 20 dakika 16:9 Digital Betacam,
Color, Turkish (with English subtitles) 20 mins, 16:9
Senaryo / Screenplay: Turgay AKSOY
Yapımcı / Producer: Turgay AKSOY, Gökhan KALI
Görüntü yönetmeni / Director of photography: Bertan ÖZER
Yardımcı yönetmen / 1st assistant of director: Evrim ÖKTEM
Kurgu / Editing: Davut ŞENTÜRK
Ses / Sound: Orçin İNCEOĞLU
Prodüksiyon Amiri / Production Designer: Oktay AKSOY
Müzik / Music: Atullah KORKMAZ
Oyuncular / Cast: Turgay TANÜLKÜ, Sezgin KÖSE, Hüseyin ELMALIPINAR, Süleyman CİHANGİROĞLU, Metin AYİN
Konu / Synopsis: ‘CELLAT” DARAĞACI üçlemesinin ilk filmidir. 80 askeri darbesi sürecinde darağaçlarında cellatlık yapmış Kazım aradan yıllar geçmesine rağmen hala kabus görmeye devam etmektedir.
Executioner (hangman) is the first film of ‘GALLOWS TRIOLOGY”.Kazım who had taken action as an executioner at gallows in the period of 80s military coup has still been seeing nightmares despite too many years had been passed.
Özgeçmiş / Curriculum vitae: Sinema eğitimine 1999 yılında Trakya Üniversitesi Edirne MYO”nda başladı. İlk kısa filmini 2001 yılında çekti. Buradan mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi”nde eğitimine devam etti. 2002 de ikinci 2003”te de üçüncü kısa filmini çekti. Bu arada başta 32.gün olmak üzere çeşitli televizyon programlarında çalıştı. 2005 yılında drama da kameramanlığa başladı. Bu dönemden sonra çeşitli dizilerde kameramanlık ve görüntü yönetmenliği yaptı.
He started his cinema education in 1999 at Edirne Institute in University of Trakya.He filmed his first short film in 2001.After he had graduated from there he had continued his education at Department of Communication in Marmara University.He filmed his second short film in the year 2002 and third in 2003.Incidentally he worked for miscellaneous television programs especially like ‘32.GÜN”.He started to work as a drama cameraman in the year 2005.After that  period he worked as acameraman and photography director at diverse serials.
Filmografi / Films:
2001… durmak yok, yapım yönetim senaryo
2002… tipi, yapım yönetim senaryo
2003… moly, yapım yönetim senaryo
Dağıtım / Distributor: turgayd.o.p@hotmail.com  ,  www.daragaci.net

 SESSİZLİK / SILENCE
Yönetmen / Director: Kerem Topuz
Format/ Format: DV Cam, Kurmaca 10” (2007)/ DV Cam, Fiction  10” (2007)
Senaryo / Screenplay: Kerem Topuz
Yapımcı / Producer: Hüseyin Topuz
Görüntü yönetmeni / Director of photography: Hüseyin Sami Büyükgezici
Kurgu Yönetmeni/ Director of Editing: Aytuğ Aydın
Oyuncular / Cast: Ümit Olcay, Gürkan Kızılsakal
Müzik: Mert Başaran / Sad Eyed Lemur”s
Konu / Synopsis:
Ümit, uzun süredir kendisini takip eden o garip adamla yüzleşmeye karar verir.
Umit, decides to come face to face with the guy who was following him for a long time.
Kamera Arkası / Back Stage:
http://www.metacafe.com/watch/462051/sessizlik_kamera_arkas_silence_back_stage/
http://www.youtube.com/watch?v=PiuVaY7ejXg
Filmografi / Films:
“Yokluk ve Her Şey Mümkün” Deneysel 19” (2000) Türkiye
“Absence and Everything is Possible” Experimental 19” (2000) Turkey
İletişim / Contact: kerem@no101.biz      www.no101.biz

D İ Y A L O G    
Directed by/Yönetmen: Engin BEHLÜL
Format/Format: Kurmaca Kısa Metraj Dv. Renkli/ Fiction Of Short Length In Metres Dv. Color
Duration/Süre: 22' 57''
Written by/Yazan:  Engin BEHLÜL
Synopsis/Konu: "İletişimsizlik ekseninde insanların mutsuzluklarını,sıkıntılarını,sevgilerini gösterememeleri üzerine"... "Upon the uncommunicativeness,problems and unhappiness of human beings"
Cast/Oyuncular: Fatoş BEHLÜL,Cansu UÇAN,Güler SAYAR,Birol SAYAR
Director of photography/Görüntü Yönetmeni: Engin BEHLÜL
Camera/Kamera: Engin BEHLÜL
Edit/Kurgu: Engin BEHLÜL
Art director/Sanat Yönetmeni: Engin BEHLÜL
Contact/İletişim: enginbehlul@hotmail.com

 “O” DA
Yönetmen: Volkan Günsür
Yardımcı Yönetmen: Demet Tecimeroğlu
Yönetmen Yardımcısı: Sezen Kansu
Format: DV, Renkli
Türü: Kurmaca
Süre: 15’
Yapım: Volkan Günsür
Yapım yılı: 2007
Senaryo: Volkan Günsür
Kamera: Mehmet Ali Damlar
Ses: Volkan Tecimeroğlu
Kurgu: Volkan Günsür
Oyuncular: Selim Yeğin,Nazlı Çetinel,Nalan Tecirli
Konu: Doktor Rıfat, geçirmiş olduğu ağır psikolojik travma sonucu kendisini ve ailesini çıkmaza sürükler...
Özgeçmiş: Volkan Günsür 1979 yılında İstanbul”da doğdu.Sinema sevgisi yüzünden Marmara Üniversitesi İktisat bölümünü yarıda bıraktı ve Tv prodüksiyonları yapan bir şirkette montaj asistanlığına başladı.
Dağıtım: wolki79@hotmail.com

 AYNA
Yönetmen: Volkan Günsür
Format: DVCAM, Renkli
Türü: Deneysel
Süre: 3’
Yapım: Volkan Günsür
Yapım yılı: 2007
Senaryo: Volkan Günsür
Kamera: Mehmet Ali Damlar
Ses: Ahmet Yüksel
Kurgu: Demet Tecimeroğlu
Oyuncular: Ahmet Çevik
Konu: Siz hiç: ‘Şimdiki aklım olsa bunu böyle yapmazdım” dediniz mi?  
Özgeçmiş: Volkan Günsür 1979 yılında İstanbul”da doğdu.Sinema sevgisi yüzünden Marmara Üniversitesi İktisat bölümünü yarıda bıraktı ve Tv prodüksiyonları yapan bir şirkette montaj asistanlığına başladı.
Dağıtım: wolki79@hotmail.com

DÜELLO
Yönetmen: Volkan Günsür
Yönetmen Yardımcısı: Selim Gül
Prodüksiyon: Demet Tecimeroğlu
Format: Betacam SP Renkli
Türü: Kurmaca
Süre: 8’13
Yapım: Volkan Günsür
Yapım yılı: 2007
Senaryo: Volkan Günsür
Kamera: Şahin Bilgiç
Ses: Volkan Tecimeroğlu
Kurgu: Volkan Günsür
Oyuncular: Ahmet Çevik, Murat Gören
Konu: Amatör kameralardaki zorunlu oyuncuların hayat yansımaları...
Özgeçmiş: Volkan Günsür 1979 yılında İstanbul”da doğdu. Sinema sevgisi yüzünden Marmara Üniversitesi İktisat bölümünü yarıda bıraktı ve Tv prodüksiyonları yapan bir şirkette montaj asistanlığına başladı.
Dağıtım: wolki79@hotmail.com

ŞEYTAN DOLDURUR
Yazan “ Yöneten: Özgür BAKAR & Alpgiray M. UĞURLU
Süre:14”
Tür:Kurmaca
Yapım Yılı:2007
Yapım: Film Fabrikası
Oynayanlar: Özgür BAKAR, Onur ÜNSAL, Nil OLCAY, Tolga AKMAN, Mustafa PAYAT, Arzu YURTSEVEN, Arif KURU, Aynur DÜNDAR, Hakan KÖROĞLU
Montaj:  Visual Effect, Tuncay PAKSOY
Görüntü Yönetmeni: Alpgiray M. Uğurlu
Müzik: Burak ÇAVDAR & Önder BAKAR
Ses:Hakan KÖROĞLU
Konu: Morali bozuk işten eve gelen Özgür”ü apartmanda bir süpriz beklemektedir. Beklemediği durum karşısında Melek ve Şeytanın devreye girmesiyle işler iyice karışır.Durum iyice komik bir hal alır.
There is a surprise at home for Özgür who returned home depressed from work.
After “devil “ and “angel” is involved in the situation everything gets completely massed up.
Iletişim : ozgurbakar@gmail.com  anathema_a@hotmail.com

DUYAN VAR MI ?
Yönetmen: GÜRKAN ADAM
Türü: Kurmaca
Format: Mini DV
Süre:11” 23
Yapım yılı:2007
Senaryo: GÜRAKAN ADAM
Kurgu: GÜRKAN ADAM
Kamera: GÜRKAN ADAM
Oyuncular: HATİCE SEZER, GİZEM GÜLGÜLDOĞAN, ASUMAN KAYDIN
Müzik: GRUP YORUM
Konu: Emine, bir kasabada yaşayan öğrencidir. Sorunlarını günlüğüne aktarmaktadır bir dostu gibi… Bir gün okulda günlüğünü arkadaşları çalar ve Emine”nin günlüğünü okuyunca kendilerinin de aynı sorunlarla baş başa olduklarının farkına varırlar.
Yönetmenin Özgeçmişi: 13 Ekim 1976”da Bursa”da doğdu. İlköğretimi ve liseyi burada tamamladıktan sonra 1998 yılında Dumlupınar Üniversitesi sosyoloji bölümünü bitirdi. Yedi kitap yazdı(insanlaşma eğitimi, beyin bilimi ders notları, denklik arayışları 1: kayıp kuşak; denklik arayışları 4: gelecek; insanlaştıramadıklarımız; okuma cezası ve felsefe grubu sözlüğü).   “okul meclisleri projesi” belgeselinden sonraki ilk kısa filmidir. Halen bir kamu kuruluşunda felsefe grubu öğretmenliği yapmaktadır.
İletişim: sosyolog_@mynet.com

RÜYA / DREAM
Yönetmen / Directed By: Baran GÜNTAN
Format / Format: DV Cam, Renkli, Türkçe, Kumaca 5' 27', 2007  /  DV Cam, Color, Turkish (with English subtitles), Fiction 5' 27', 2007
Senaryo / Written By: Can AYDIN
Oyucular / Cast : Can AYDIN, Begüm ÇAĞATAY, Cem DUMLUPINAR, Çağla BÜYÜKTAŞ
Konu / Synopsis:
Üniversitenin final sınavları zamanı Ahmet, kaldığı yurt odasında, sürekli Duygu ismindeki kız arkadaşıyla ilgili rüya görmektedir. Bir final sınavı sonrası rüyasında gördükleri gerçekleşir ve işin aslını o zaman anlamaya başlar.
At the time of the final examinations of the university, Ahmet continuously dreams about his girlfriend, Duygu, in his staying dormitory room. After one final exam, his dream comes true and he starts to understand the reality.
Web Sitesi / Web Site: www.youtube.com/ruyafilm
İletişim / Contact: canayd@hotmail.com

HAYAT / LIFE
Yönetmen / Director: İbrahim Sarbay
Yardımcı Yönetmen /Director Assistant: İsmail Sarbay
Format/ Format: MiniDV, Aksiyon  7” (2007) / MiniDV, Action  7” (2007)
Senaryo / Screenplay: İbrahim Sarbay
Yapımcı / Producer: Opereysin
Kurgu Yönetmeni/ Director of Editing: Mustafa Dokumacı
Oyuncular / Cast: Mustafa Dokumacı, Serdar Pazan, Ömer Aykut Şimşek, Ömer Faruk Kocaağa, Emir Pazan, Kasım Koyuncu, Salih Akdoğan, Halil İbrahim Özdemir, Ahmet Gürleyik, Bedreddin Baykal, Murat Dinç
Konu / Synopsis:
Derler ki, algılarımız bilinçaltımızdakilerin su yüzüne çıkmasıdır. Gözlerimizle ters gördüklerimizi bile beynimizle düzelttiğimizi bilirken, neden hayatı da ters görmemiz ihtimalini gözden kaçırırız? Neden hislerimiz bize her şeyden daha gerçekçi görünür?
Hayat, hepimizin zihninde duran ama bir türlü dilimize gelemeyen gerçekleri fısıldıyor. Neye inanırsan, yaşadıklarını o zannedersin.
HAYAT, İYF Film'in ilk kısa filmi.
Filmin Fragmanı/ Trailer of the film: http://www.youtube.com/watch?v=QsN7xoAFr9I
Filmi seyretmek için: http://www.metacafe.com/watch/517475/
http://www.youtube.com/watch?v=nI099K9E2JA
Watch Hayat English Subtitled:
http://www.metacafe.com/watch/517484/hayat_life_short_film_english_subtitled/
http://www.youtube.com/watch?v=8YckO-0L0Ek
Filmin Websitesi / Film”s Website:http://www.opereysin.com/hayat
Dağıtım: opereysin@opereysin.com

DÖNGÜ
Yönetmen: Onur Öner
Türü: Kurmaca
Format: Mini DV
Süre:7”27”
Yapım yılı:2007
Senaryo:Onur Öner
Yönetmen Yrd:Hüseyin Bursalı
Kurgu:Onur Öner
Işık:Sinan Ege,Ramazan Erdoğmuş
Kamera:Onur Öner
Oyuncular:B.Sinan Kocainan,Yusuf Arık,Elif Acar,Gülru Güneyhan,Mehmet Yılmaz
Müzik:seksendört ‘affet”
Konu: Hayat bir döngüdür.Bu döngü içerisinde yaşanan her şeyin bir sebebi vardır
Yönetmenin Özgeçmişi: 9 Ekim 1985”te Eskişehir”de doğdu.İlk öğretimi ve liseyi burada tamamladıktan sonra 2003 yılında Akdeniz Üniversitesi Sinema-Tv Bölümünü kazandı.Senaryosu kendisine ait 4 tane kısa film çekti.Çeşitli kısa filmlerde görüntü yönetmeni ve kurgu operatörü olarak görev aldı. Halen Akdeniz Üniversitesi”nde öğrenimini sürdürmekle beraber bir yapım şirketinde profesyonel kurgu operatörlüğü ve yönetmenlik yapmaktadır.
İletişim: onres26@gmail.com

FIND & DESTROY
Yönetmen: Emre Kızılçim
Türü: Action (deneme)
Süre: 2.5 Dakika
Yapım yılı: 2007
Senaryo: Doğukan Kılıç
Oyuncular: Doğukan Kılıç, Onur Tungut, Lyndon Way
Konu: Eski İngiliz ajanı Lyndon Way ülkesinden kaçarak Kuzey Kıbrıs, Lefke bölgesine yerleşir. Ama onun peşini kimse bırakmayacaktır..
Özgeçmiş: Emre Kızılçim 1983 yılında Bursa”da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa”da yaptı. Halen Lefke Avrupa Üniversitesi Sinema TV bölümü 3. sınıf öğrencisi ve LAÜ İletişim Kulübü başkanı.
Dağıtım: osmanlisanati@hotmail.com
http://www.youtube.com/watch?v=6lQqMhYV-vI

OKUL MECLİSLERİ PROJESİ
Yönetmen: Gürkan ADAM
Türü: Belgesel
Format: Mini DV
Süre:21” 27
Yapım yılı:2007
Kurgu: Gürkan ADAM
Kamera: Gürkan ADAM
Müzik: GRUP YORUM
Konu:  lise öğrencilerinin okullarındaki demokrasi projesine katılımı ve projenin gençler açısından önemi işlenmektedir.
Yönetmenin Özgeçmişi: 13 Ekim 1976”da Bursa”da doğdu. İlköğretimi ve liseyi burada tamamladıktan sonra 1998 yılında Dumlupınar Üniversitesi sosyoloji bölümünü bitirdi. Yedi kitap yazdı(insanlaşma eğitimi, beyin bilimi ders notları, denklik arayışları 1: kayıp kuşak; denklik arayışları 4: gelecek; insanlaştıramadıklarımız; okuma cezası ve felsefe grubu sözlüğü).   Halen bir kamu kuruluşunda felsefe grubu öğretmenliği yapmaktadır.
İletişim: sosyolog_@mynet.com

TAŞ “The Stone”
Yönetmen/Director : Gizem ERBİRER
Format : Kurmaca/Fiction 5'05" 16mm Renkli/Color – 2006
Senaryo/Script :Gizem ERBİRER (Ersin KARABULUT’un “Taş Devri” isimli çizgi öyküsünden uyarlama)
Görüntü Yönetmeni/ Director of Photography : Engin ÖZKAYA
Sanat Yönetmeni/ Director of Art : Cansu DURMAZ, Emre ERBİRER
Oyuncular/Cast : Bilgehan BULUT, Neslihan UZAL, Aslı İÇÖZÜ, Turgay TANÜLKÜ
Kamera/Camera : Orçun AYDOĞAN, Nihat VAROL
Ses/Sound :Gizem ERBİRER
Kurgu/Editing :Rıfkı İLYASOĞLU
Sinopsis/Synopsis:Doğar doğmaz herkesin bir taşı olduğu ve yaşları büyüdükçe taşlarının da bir törenle büyüdüğü, eğer taşlarını bırakırlarsa başlarına çok kötü şeyler geleceğine inanan ve sürekli bu taşları taşıyan insanlardan oluşan bir toplumda yaşayan bir çocuğun taşını bırakmayı sorgulaması ve bunun üstüne toplum tarafından parçalanması.
In a society that which everybody owns a stone to carry when they are born, and this stone gets bigger with a ceremony every year, and they believe that very bad things will happen if they put it down, a young guy who questions what will happen if he stops carrying it, gets punished by the society.
Ödüller/Awards:
Metrogroup 4. Kısa Film Yarışması 3.lük ödülü, 500 Avro, 2006
7.Kısa-Ca Ulusal Öğrenci Filmleri Festivali, En İyi Deneysel Film Ödülü
Festivaller/Festivals:
!f İstanbul 6. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali
Kısa Film Yarışması, 2007
Hisar Kısa Film Festivali, Kısa Film Seçkisi, 2007
26. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 2007
18. Ankara Uluslararası Film Fest, Ulusal Kısa ve Canlandırma Film Yarışması, Kurmaca Dalı 2007
60. Cannes Film Festivali, 2007
Yönetmenin Özgeçmişi/Director’s CV:
1984 Yılında İstanbul'da doğdu. 2006 Yılında, İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sinema/TV Yönetmenliği bölümünden mezun oldu. Halen televizyon dizileri ve sinema filmlerinde Yönetmen Yardımcısı olarak çalışmaktadır.
She was born in İstanbul at 1984. She graduated, in 2006, from İstanbul Kültür University, Faculty of Arts & Design, Department of Film/TV Directing.  Currently, she is working as assistant to the director in various TV series and feature films.
Dünya Hakları/World Sales : Gizem ERBİRER
İletişim/Contact :gizemerbirer@gmail.com

BENİMLE OYNAR MISIN?
Yönetmen: Hakan Taşkıran
Türü: Animasyon
Süre: 1’12’’
Yapım: Totem Animasyon
Yapım yılı: 2007
Senaryo: Hakan Taşkıran
Kurgu: Hakan Taşkıran
Müzik: Pelin Aydıner
Konu: Sevimli bir bebeğin ölümü ile dünya barışının simgesel bir şekilde sağlanması
Özgeçmiş: 1983 İstanbul doğumlu 2001 yılında profesyonel olarak çizgi film sektöründe çalışmaya başlayarak birçok projede yer aldı.2006 Aralık ayında kurduğu TOTEM ANİMASYON adlı şirketinde çalışmalarını sürdürmekte. Eğitimine ise YTÜ Görsel İletişim Tasarımı bölümünde devam etmektedir.
Diğer filmler: Kan 2006, Kelebek etkisi 2007
Dağıtım: www.totemanimasyon.com            totemanimasyon@gmail.com

KELEBEK ETKİSİ
Yönetmen: Hakan Taşkıran
Türü: Animasyon
Süre: 1’10’’
Yapım: Totem Animasyon
Yapım yılı: 2007
Senaryo: Hakan Taşkıran
Kurgu: Hakan Taşkıran
Konu: Nükleer santralden bulaşan radyasyon sonucu değişime uğramış bir kelebeğin yol açtığı nükleer patlama.
Özgeçmiş: 1983 İstanbul doğumlu 2001 yılında profesyonel olarak çizgi film sektöründe çalışmaya başlayarak bir çok projede yer aldı.2006 Aralık ayında kurduğu TOTEM ANİMASYON adlı şirketinde çalışmalarını sürdürmekte.Eğitimine ise YTÜ Görsel İletişim Tasarımı bölümünde devam etmektedir.
Diğer filmler: Kan 2006, Benimle oynar mısın? 2007
Dağıtım: www.totemanimasyon.com         totemanimasyon@gmail.com

‘KÜN' / ‘BE'
Yazan ve Yöneten / Written and Directed : Ömür Kınay
2007, Kurmaca / Fiction , Renkli / Color , 3'25'' , DV
Yapımcı / Productor: Elif Ertürk & Aykut Kıcı
Seslendirme / Speaker: Okan Bayülgen
Müzik / Music: Mercan Dede & Ceza
Kurgu / Editing : Siyah / Ferhat Şeker
Çeviri / Translation: Burcu Erdoğan
Photo-stopmotion: Güray Uzunokyay
Oyuncular / Cast: Mevlevi Gökhan Demir, Lampworking Ahmet Özdemir
Özgeçmiş / Background: 1979 İstanbul, İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Tasarımı bölümünde burslu okumaktayım. I was born in İstanbul in 1979. I'm studying with a scholarship at Communication Designing Department in İstanbul Kültür University.
Ödüller / Awards: ‘'Kün'', Nokia Kısafilm ilk 50.
Malatya İnönü Üniversitesi kısafilm festivali Kurmaca dalı Jüri özel ödülü 2006.
‘'Kün'', is in the list of 50 in Nokia short film, now it is also being shown in Malatya İnönü University in Short Film Festival.
Öykü / Story: … ve Tanrı bir gün kainata kendinden bir parça göndermeye karar verdi ‘OL' dedi. Tanrı ‘OL' diyordu.. Çamur ete, kemiğe, kana bürünüyordu. Binlerce yıl sonra Mevlana'nın dile getirdiği yedi öğüdünü de insanın hamuruna katıyordu. Dünyada ışık olsun, umut olsun diye… … and one day the God decided to send a part of him to the world and said ‘BE'. He was saying “BE THE GOD”.. The moud transforms into flesh, bone and blood. He was also adding the seven principles of Mevlana into mankind existence after thousand years in order to have some light and some hope in the world.
İletişim / Contact: okinay@omurkinay.com

AYRILIK / LEAVE
Yönetmen / Director: Hakan Karademir
Senaryo / Screenplay: Hakan Karademir
Format: MiniDV
Süre / Duration: 9 dk. 2 sn.
Yapımcı / Production: Hakan Karademir
Kamera / Camera: Hakan Karademir
Kurgu / Editing: Hakan Karademir
Konu / Synopsis: Şehir yaşamı bir koşuşturmaca içinde devam etmektedir, insanlar birbirlerine karşı duyarsız ve birbirlerinin yaşamından habersizdirler; kalabalık, keşmekeş her geçen gün başa çıkılamaz hale gelmektedir. Tüm bunlar, bu yaşamın bir parçası olan Özden’i bunaltmıştır. Özden her şeyi bırakır ve bir kasabaya yerleşir.
Urban life is being continued in a big struggle,the people ignore each other and know nothing about themselves;crowded was going worse day by day.All of them made Özden sick and he was bored.So Özden leaved everything in the city and moved a tiny agriculturel village.
Hakan Karademir:1983 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Tv ve Sinema Bölümünü bitirdi, aynı üniversitenin Sosyal Bilimiler Enstitüsü Sinema Bilim Dalında yüksek lisansına devam etti. Çalışma hayatına ANS Prodüksiyonda başladı, çeşitli televizyon dizilerinde yönetmen ve prodüksiyon asistanlıkları yaptı, Gümüş adlı dizide prodüktör yardımcısı olarak görev aldı, 2 tane kısa filmi ve 3 tane de belgesel filmi bulunan Hakan Karademir, halen ANS’de Prodüksiyon Koordinatörlüğü görevine devam etmektedir.
Hakan Karademir was born in 1983 in İstanbul. He is graduated from the Communication Faculty of Radio TV and Cinema of Marmara University. He is now still in the Social Sciences in Cinematography Master’s Program in the same university. He started his proffesional career in ANS International Productions and has worked in many TV series such as “Gümüş” in Channle D, as the assistant producer and others as assistant director. He directed and produced 3 documentaries and 2 short films. Hakan Karademir is stil working in ANS International Productions as the production coordinator.
TV Dizileri (tv series):
Ah Be İstanbul - ANS Prodüksiyon (2004) Yönetmen Asistanı (assistant director)
Kampusistan – ANS Prodüksiyon (2004) Ofis Yapım Asistanı (production assistant)
Tam Pansiyon – ANS Prodüksiyon (2004) Prodüksiyon Asistanı (production assistant)
Anlatsam Roman Olur – D-Prodüksiyon (2004) Prodüksiyon Asistanı (production assistant)
Gümüş – D-Prodüksiyon (2005-2006) Prodüktör Yardımcısı (assistant producer)
29 30 – ANS Prodüksiyon (2006) Prodüksiyon Ofis Koordinatörü (prod.officce coord.)
Maçolar – ANS Prodüksiyon (2007) Prodüksiyon Koordinatörü (production coordinator)
Sinema Filmleri (cinema):
Mutluluk – ANS / Abdullah Oğuz (2006)Prodüksiyon Ofis Koordinatörü (prod.officce coord.)
Belgesel Filmleri (documentary):
Veresiye Defteri (2003) –Yönetmen (director)
Haçtan Hilâle (2004) –Yönetmen (director)
Zamana Direnen Tarih: Zeyrek (2006)–Yönetmen, Yazar, Kurgu (director,screenplay,editing)
Ödülleri (avards):
4.İstanbul Çevre Kısa Film Festivali 3.’lük ödülü
Safranbolu 7.Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Suha Arın Özel Ödülü
Kısa Filmleri (short film):
Her Zaman Cola (2003) – Yönetmen (director)
Ayrılık (leave) (2007) – Yönetmen, Yazar, Kurgu (director,screenplay,editing)
Dağıtım: karademirhakan@gmail.com

BİZE RÜZGAR YETER --- WIND IS ENOUGH FOR US
Yönetmen / Director: Coşkun PAYTAR
Format: DVD CAM Belgesel 2007
Süre / Duration: 8’18”
Kamera / Camera: Coşkun PAYTAR
Kurgu / Editing: Coşkun PAYTAR
Oyuncular /Casting : Yağmur PAYTAR, Aslınaz PAYTAR
Konu / Synopsis: Doğal kaynaklar ile elektrik üretmek çok  mantıklı.Mesela rüzgar gülleri.
It is wise to produce elektricity with naturel sources.For example windmill.
Özgeçmiş / Biography: 1973 yılında Aydın’da doğdu. Astsubay. Amatör / Born in Aydın,1973.Sergeant.Amateur.
Dağıtım / Distributor:
İngilizce alt yazılı  (captıon in english) : http://www.youtube.com/watch?v=UmrHvmGL4ok
Türkçe orijinal  (orginal turkish) :   http://www.youtube.com/watch?v=PFE8XiEz0Kk
İletişim / Contact : cpaytar@hotmail.com

GENÇLERDE SİNEMA MERAKI
Yönetmen: Gürkan ADAM
Türü: Belgesel
Format: Mini DV
Süre: 55’ 58’’
Yapım yılı:2007
Kurgu: Gürkan ADAM
Kamera: Gürkan ADAM
Müzik: GRUP YORUM
Konu:Sinemaya ve sinema yapımına meraklı, sinemayla uğraşan gençlerin sinemadan ne anladıklarıyla ilgili belgeseldir.
Yönetmenin Özgeçmişi: 13 Ekim 1976”da Bursa”da doğdu. İlköğretimi ve liseyi burada tamamladıktan sonra 1998 yılında Dumlupınar Üniversitesi sosyoloji bölümünü bitirdi. Yedi kitap yazdı(insanlaşma eğitimi, beyin bilimi ders notları, denklik arayışları 1: kayıp kuşak; denklik arayışları 4: gelecek; insanlaştıramadıklarımız; okuma cezası ve felsefe grubu sözlüğü).   Halen bir kamu kuruluşunda felsefe grubu öğretmenliği yapmaktadır.
İletişim: sosyolog_@mynet.com

İLHAM
Yönetmen:Kadir Tolga ÖZSOY
Türü:Kurmaca
Format:Mini DV
Süre:8'56''
Yapım yılı:2007
Senaryo:Kadir Tolga ÖZSOY
Kurgu:Burak ÜNLÜ
Kamera:Evrim ÖZSOY
Oyuncular:F.Burak ODUNKIRAN,Muzaffer İSMAİLOĞLU
Konu:Gerçekleştirdiği projelerde bir türlü başarılı olamayan yönetmen Mehmet sokakta gördüğü birinden hareketle bir hikaye oluşturur.Çok güvendiği bu hikayeyi kendi ekibine anlattıktan sonra hikayenin ilham kaynağıyla tanışma vakti gelmiştir...
Özgeçmiş:1987 yılında Çanakkale'de doğdu.Şuanda Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo,Sinema ve Televizyon bölümünde birinci sınıfta okuyor.
Dağıtım ve İletişim:ktolgaozsoy@hotmail.com

TÜRK’ÜN FELSEFEYLE İMTİHANI
Yönetmen: Gürkan ADAM
Türü: Kurmaca
Format: Mini DV
Süre:13” 24’’
Yapım yılı:2007
Kurgu: Gürkan ADAM
Kamera: Gürkan ADAM
Müzik: Chopin, Nino Rota
Saz: Deniz GÜREŞÇİ
Oyuncular: Murat YÜRÜCÜOĞLU, İbrahim E. Kayacı, Özgür DENLİ, Ferhat DİP, Mehmet TOPÇU,Kamile AKMAN, Zekiye ANGAY, Erdal TANIR, M. Vahaç AKSU
Konu:  Bir lisede Şubat ayı felsefe dersi bütünleme sınavı yapılmaktadır. Filmde sınav sorularıyla öğrencilerin hayatları arasındaki benzerlik ve öğrencilerin sorulara karşı verdikleri tepkiler trajik-komik bir dille anlatılmaktadır.
Yönetmenin Özgeçmişi: 13 Ekim 1976”da Bursa”da doğdu. İlköğretimi ve liseyi burada tamamladıktan sonra 1998 yılında Dumlupınar Üniversitesi sosyoloji bölümünü bitirdi. Yedi kitap yazdı(insanlaşma eğitimi, beyin bilimi ders notları, denklik arayışları 1: kayıp kuşak; denklik arayışları 4: gelecek; insanlaştıramadıklarımız; okuma cezası ve felsefe grubu sözlüğü).   Halen bir kamu kuruluşunda felsefe grubu öğretmenliği yapmaktadır.
İletişim:sosyolog_@mynet.com

ÖDEV
Yönetmen / Director: Şeref ÖZTÜRK
Format/ Format: DV, Renkli, Türkçe, 7,30 dakika  Color, Turkish (with English subtitles) 7,30 mins
Senaryo / Screenplay: Şeref ÖZTÜRK
Yapımcı / Producer: Şeref ÖZTÜRK
Görüntü yönetmeni / Director of photography: İlhan ASLAN
Kurgu / Editing: Şeref ÖZTÜRK
Müzik / Music: Zülfü LİVANELİ
Oyuncular / Cast: Emre Armağan ÖZCAN, Eren DOĞAN, M.Serhat TEMUÇİN
Konu / Synopsis: Çocuğu ile yaşayan bir aktörün yaşantısından ve yedi yaşındaki çocuğu ile iletişimi ve çocuğunun gözünden babası. Film içinde film* A quotation from an actor’s life. His communication with his 7 years of child and his father from the child’s eye.
Özgeçmiş / Curriculum vitae: Şeref  ÖZTÜRK 10 12 1972  Kırşehir Kaman doğumlu İlk öğrenimini Kanam da, Orta ve Yüksek öğrenimini Ankara da tamamladı.
İlk sahne hayatına 17 Yaşında Modern dans ile  Ankara’ da başladı. 1990 lı yılların başlarında tiyatroya atıldı. Ankara da bir çok tiyatro topluluklarında rol aldı, reji yaptı ve bir çok tiyatro ve kısa film eserleri yazdı. Tiyatro ile birlikte 1990 lı yılların sonunda sinemayla da ilgilendi bir takım filmlerde rol aldı ve 2004 yılında kendi yazdığı ve yönettiği “GELİN / Bride” adlı (kurmaca) filmini çekti. Bu film bir çok festivallere katıldı. Festivallerde ilgi ve beğeni buldu. Son olarak “ÖDEV / Homework” adlı 7,30 Dk. filmi çekti ve bu film İnönü Film festivalinde yarışmaya Galatasaray Üniversitesinde gösterime alındı. 2007 yılı içinde uzun film çalışmalarını hızla ilerletmektedir.
* Şeref OZTURK was born on 10.12.1972 in Kaman. After he completed his primary education in Kaman, he moved to Ankara with his family, he completed his secondary education and graduated from Gazi University, Faculty of Communication. Modern Dance was his very first experince on the stage when he was 17. In the early 90’s, he performed in several plays in different theatre societies. Besides, he wrote and directed plays as well. At the end of 90’s, the screen was his concern. He casted in a couple of movies and directed his first movie “The Bride” which participated in several film festivals. After the success of his first movie, he directed his second movie “Homework” (7’30”). Şeref OZTURK is now working on his new motion picture Project.
Dağıtım ve iletişim / Distributor: player.seref@hotmail.com

GELİN
Yönetmen / Director: Şeref ÖZTÜRK
Format/ Format: DV, Renkli, Türkçe, 10.00 dakika
Color, Turkish (with English subtitles) 10,00 mins
Senaryo / Screenplay: Şeref ÖZTÜRK
Yapımcı / Producer: Şeref ÖZTÜRK
Görüntü yönetmeni / Director of photography: İlhan ASLAN
Kurgu / Editing: Şeref ÖZTÜRK
Müzik / Music: Figen GENÇ
Oyuncular / Cast: Gülizar NERGİZ, Gözde DURU, Bekir ŞİMŞEK, Zaim GÜVENÇ, Besime ÇEVİK, Serdar BİLGİSEVERER, Cem Baran NERGİZ, Fevziye ÇEVİK, Deniz Eren NERGİZ, Deniz GÜVENÇ
Konu / Synopsis: 14 Yaşında bir kız çocuğu erkek çocuk doğurabilmesi için 40 yaşında ki bir adama üçüncü eş olarak satılır. Gelin olan kız çocuğu hayallerini bırakamaz.
Silent film , about a 14 year old girl being sold to a man who is already married to two women and her dreams
Özgeçmiş / Curriculum vitae: Şeref  ÖZTÜRK 10 12 1972  Kırşehir Kaman doğumlu İlk öğrenimini Kanam da, Orta ve Yüksek öğrenimini Ankara da tamamladı.
İlk sahne hayatına 17 Yaşında Modern dans ile  Ankara da başladı. 1990 lı yılların başlarında tiyatroya atıldı. Ankara da bir çok tiyatro topluluklarında rol aldı, reji yaptı ve bir çok tiyatro ve kısa film eserleri yazdı. Tiyatro ile birlikte 1990 lı yılların sonunda sinemayla da ilgilendi bir takım filmlerde rol aldı ve 2004 yılında kendi yazdığı ve yönettiği “GELİN / Bride” adlı (kurmaca) filmini çekti. Bu film bir çok festivallere katıldı. Festivallerde ilgi ve beğeni buldu. Son olarak “ÖDEV / Homework” adlı 7,30 Dk. filmi çekti ve bu film İnönü Film festivalinde yarışmaya Galatasaray Üniversitesinde gösterime alındı. 2007 yılı içinde uzun film çalışmalarını hızla ilerletmektedir.
Şeref OZTURK was born on 10.12.1972 in Kaman. After he completed his primary education in Kaman, he moved to Ankara with his family, he completed his secondary education and graduated from Gazi University, Faculty of Communication.
Modern Dance was his very first experince on the stage when he was 17. In the early 90’s, he performed in several plays in different theatre societies. Besides, he wrote and directed plays as well. At the end of 90’s, the screen was his concern. He casted in a couple of movies and directed his first movie “The Bride” which participated in several film festivals. After the success of his first movie, he directed his second movie “Homework” (7’30”). Şeref OZTURK is now working on his new motion picture Project.
Dağıtım ve iletişim / Distributor: player.seref@hotmail.com

DÖNGÜ / THE LOOP  / LA BOUCLE
Yönetmen / Directed by: İdris Akın, Suat Oktay Şenocak, Burhan Narınç
Yapımcı / Producer: Atölye 16mm Bursa
Türü/ Genre: Drama (Episodik anlatım)
Süre/ Duration: 12’
Yapım yılı / Production year: 2007
Senaryo / Script: Aslı Karakaş, Elif Kırcalı, Gökhan Ozar,  Ömer Aydin, Recai Çile, Resul Murat Duyar,  Sevgi Mutlu, Sevil Turan, Sevin Turan ve İdris Akın
Oyuncular / Cast: Aslı Karakaş, Elif Kırcalı, Gökhan Ozar, Kenan Doğan, Ömer Aydin, Recai Çile, Resul Murat Duyar, Seda Dolgun, Sevgi Mutlu, Sevil Turan, Sevin Turan
Konu / Synopsis: Yaşam döngüsü içinde 1 (yeni) Lira elden ele dolaşır…
*A 1 (new) Turkish Lira coin journeys its way from one person to another in the loop of the life.
* Une pièce de monnaie d’un (nouveau) Lira Turc voyage d’une personne à une autre dans la boucle de la vie.
Dağıtım: http://www.ozarweb.com/go/yazilar/atolye16mm/

BİDON
Yönetmen/Director: Taner AYDOĞDU
Süre/Duration: 7 dk
Yapım yılı/Production year: 2007
Senaryo/Screenplay: Taner AYDOĞDU
Kurgu/Editing: Taner AYDOĞDU
Konu/Synopsis: Avcılar öğrenci yurdunda sular 1. kattan doldurulur.Bu bazen öğrenciler için eziyete dönüşmektedir.Bir de bu öğrenci 3.katta oturuyorsa işler içinden çıkılmaz bir hal almıştır bile…
Oyuncular/Cast: Ömer Burak ÇOBAN,Volkan SEZER,Taner AYDOĞDU,Uğur KOÇAK
Özgeçmiş/Curriculum vitae: Taner AYDOĞDU 20.09.1988 doğumlu.İstanbul Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü 2. sınıf öğrencisi.Şu anda 8 adet çekilmeyi bekleyen senaryosu mevcut.”Bidon” ciddi anlamdaki ilk kısa filmi.
İletişim/Contact: tnr_ayd@hotmail.com
Filmi seyretmek için: http://www.youtube.com/watch?v=Ij-5ZYUBCxk

KINALI KUZULAR
Yönetmen: Gürkan ADAM
Türü: Belgesel
Format: Mini DV
Süre: 50’ 28’’
Yapım yılı:2007
Kurgu: Gürkan ADAM
Kamera: Gürkan ADAM
Müzik: Secre Garden
Konu: İzmir’in Torbalı ilçesinde kına yakılarak askere gönderilen askerler ‘arkadaş ve ailesi’ bağlamında anlatılmaktadır.
Yönetmenin Özgeçmişi: 13 Ekim 1976”da Bursa”da doğdu. İlköğretimi ve liseyi burada tamamladıktan sonra 1998 yılında Dumlupınar Üniversitesi sosyoloji bölümünü bitirdi. Yedi kitap yazdı(insanlaşma eğitimi, beyin bilimi ders notları, denklik arayışları 1: kayıp kuşak; denklik arayışları 4: gelecek; insanlaştıramadıklarımız; okuma cezası ve felsefe grubu sözlüğü).   Halen bir kamu kuruluşunda felsefe grubu öğretmenliği yapmaktadır.
İletişim: sosyolog_@mynet.com

ÜÇ DAKİKA ELLİ SANİYE / THREE MINUTES FIFTY SECONDS
Yönetmen: Gamze Hakverdi
Tür: Kurmaca
Süre: 3' 50"
Format: Mini DV
Yapım: Ankara, 2007
Konu: Üç Dakika Elli Saniye'de bir masa ve üzerindeki objeler kullanılarak bir hayatın dönemleri zamansal bir akış içinde anlatılmaya çalışılmıştır. Başka bir deyişle hayat bir masanın üzerinden akıp geçer…  In Three Minutes Fifty Seconds; a life is flowing through a table and the objects on it. The main terms of a life, like bachelorhood, falling in a love, getting married, having a kid, aging and death are shown by using objects on a table.
Özgeçmiş:
Gamze HAKVERDİ, 1982 yılı Ankara doğumludur. Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunudur. 2006 yapımlı deneysel bir çalışma olan "döngü" yönetmenin ilk kısa filmidir. İkinci kısa film çalışması 2007 yapımlı bir kurmaca olan Üç Dakika Elli Saniye'dir. Kısa film çalışmalarına devam etmektedir.
Gamze HAKVERDİ, was born in 1982, in Ankara. She has graduated from Başkent University, Communications Faculty, Public Relations and Advertising Department. "the circle" is her first experimental short film which is produced in 2006. Her second short film project "Three Minutes Fifty Seconds"   is a fiction short film which produced in 2007.
İletişim:   gamzehakverdi@gmail.com

 DEMİRCİ
Yönetmen: Volkan Günsür
Yapımcı: Demet Tecimeroğlu Günsür
Yönetmen Yardımcısı: Sezen Kansu
Format: Betacam SP Renkli
Türü: Kurmaca
Süre: 13’ 50’’
Yapım yılı: 2007
Senaryo: Volkan Günsür
Kamera: Mehmet Ali Damlar
Ses: Ahmet Yüksel
Kurgu: Volkan Günsür
Oyuncular: Cenk Demirel, Nil Yurtoğlu, Seçil
Konu: İşten eve, evden işe gidip gelen demirci Yusuf’un sıradan ve sıkıcı hayatını anlatan film, gerçek ve hayal arasındaki yaşama değiniyor.
Özgeçmiş: Volkan Günsür 1979 yılında İstanbul’da doğdu. Sinema sevgisi yüzünden Marmara Üniversitesi İktisat bölümünü yarıda bıraktı ve Tv prodüksiyonları yapan bir şirkette montaj asistanlığına başladı.
Dağıtım: wolki79@hotmail.com

REM
Yönetmen: İmre HAYDAROĞLU
Yardımcı Yönetmen: Çağdaş HELVACI
Süresi:  13"
Yapım Yılı: 2007
Türü: Kurmaca
Senaryo: İmre HAYDAROĞLU
Müzik: Ozan DAĞLI & Erdem DAĞLI
Kameram: Serhat GÜNDÜZALP
Kurgu: İmre HAYDAROĞLU
Işık: Çağdaş HELVACI
Konu: İnsanoğlu hayatında 3 tür rüya görür... Haberci, Kabus ve bilinçaltı rüyaları... Ancak bunların dışında kimsenin bilmediği bir rüya daha vardır.
Dağıtım: himreh@yahoo.co.uk

ESKİ FIRINLAR KÖYÜ HACI İBRAHİM CAMİİ VE KÖY EV MİMARİSİ
Yönetmen: Gürkan ADAM
Türü: Belgesel
Format: Mini DV
Süre: 50’ 18’’
Yapım: İzmir,2007
Proje/Röportaj: Necat Çetin
Proje Danışmanı: Mustafa Doğru
Kurgu: Gürkan ADAM
Kamera: Gürkan ADAM
Müzik: Yansımalar, İnce Saz
Konu: İzmir’in Bayındır ilçesine bağlı boşaltılmış bir yerleşim olan Fırınlar Köyü’nün mimarisi incelenmektedir.
Yönetmenin Özgeçmişi: 13 Ekim 1976”da Bursa”da doğdu. İlköğretimi ve liseyi burada tamamladıktan sonra 1998 yılında Dumlupınar Üniversitesi sosyoloji bölümünü bitirdi. Yedi kitap yazdı(insanlaşma eğitimi, beyin bilimi ders notları, denklik arayışları 1: kayıp kuşak; denklik arayışları 4: gelecek; insanlaştıramadıklarımız; okuma cezası ve felsefe grubu sözlüğü).Yönetmenliğini yaptığı İki kısa film ve beş belgesel yayınladı. Halen bir kamu kuruluşunda felsefe grubu öğretmenliği yapmaktadır.
İletişim: sosyolog_@mynet.com

DÖNGÜSEL ŞİDDET
Yapım Yılı : 2007
Yönetmen: Bahadır Bitirim
Format: Mini DV, Renkli ,3 dakika
Senaryo: Bahadır Bitirim
Görüntü yönetmeni: Bahadır Bitirim
Kurgu: Bahadır Bitirim  
Oyuncular: Ela Meriç,Bahadır Bitirim
Konu: Ataerkil toplum düzeni içinde şiddetin genetik olarak nesilden nesile geçtiği ve medyada yeniden üretilen şiddetin izleyici tarafından model alındığı anlatılmaktadır.
Özgeçmiş: 1984’te İstanbul’da doğdu.2002’de Yeditepe Üniversitesi Radyo-TV,Sinema bölümüne kayıt oldu.
İletişim : bbitirim@gmail.com

SANATTA YEREL MOTİFLER (1)
Yönetmen: Gürkan ADAM
Türü: Belgesel
Format: Mini DV
Süre: 52’ 20’’
Röportaj: Kubilay KAPLAN, Gürkan ADAM
Yapım yılı:2007,İzmir
Kurgu: Gürkan ADAM
Kamera: Gürkan ADAM
Müzik: Mozart, Secre Garden, Elenis Karaındrou
Konu: İzmir’in Torbalı ilçesindeki yerel sanatçıların(Haki YOLDAŞ- amatör tiyatrocu; Hacı KOZLUDERE-şair; Erkan BEKLEN-ressam; Sinan Tırmıç-ressam) sanat anlayışları ve eserleri belgesel olarak anlatılmaktadır. Bu çalışma, ilçenin sanat konusundaki tek arşividir.
Yönetmenin Özgeçmişi: 13 Ekim 1976”da Bursa”da doğdu. İlköğretimi ve liseyi burada tamamladıktan sonra 1998 yılında Dumlupınar Üniversitesi sosyoloji bölümünü bitirdi. Yedi kitap yazdı(insanlaşma eğitimi, beyin bilimi ders notları, denklik arayışları 1: kayıp kuşak; denklik arayışları 4: gelecek; insanlaştıramadıklarımız; okuma cezası ve felsefe grubu sözlüğü).   Halen bir kamu kuruluşunda felsefe grubu öğretmenliği yapmaktadır.
İletişim: sosyolog_@mynet.com

SANATTA YEREL MOTİFLER (2)
Yönetmen: Gürkan ADAM
Türü: Belgesel
Format: Mini DV
Süre: 50’ 26’’
Röportaj: Kubilay KAPLAN, Gürkan ADAM
Yapım yılı:2007,İzmir
Kurgu: Gürkan ADAM
Kamera: Gürkan ADAM
Müzik: Mozart, Secre Garden, Elenis Karaındrou
Konu: İzmir’in Torbalı ilçesindeki yerel sanatçıların(Yusuf AKDERE- Bestekâr; Mehmet Ali Sepetçi- Bestekâr; Hakan G. AKINCI- Ressam ve Amatör Tiyatrocu; Ertan Ünver- Eski belediye Başkanı ve Yazar; Talking Gunz’ın solisti AREM ) sanat anlayışları ve eserleri belgesel olarak anlatılmaktadır. Bu çalışma, ilçenin sanat konusundaki tek arşividir.
Yönetmenin Özgeçmişi: 13 Ekim 1976”da Bursa”da doğdu. İlköğretimi ve liseyi burada tamamladıktan sonra 1998 yılında Dumlupınar Üniversitesi sosyoloji bölümünü bitirdi. Yedi kitap yazdı(insanlaşma eğitimi, beyin bilimi ders notları, denklik arayışları 1: kayıp kuşak; denklik arayışları 4: gelecek; insanlaştıramadıklarımız; okuma cezası ve felsefe grubu sözlüğü).   Halen bir kamu kuruluşunda felsefe grubu öğretmenliği yapmaktadır.
İletişim: sosyolog_@mynet.com

DÖNGÜ
Yönetmen: Engin Denizhan
Yapım Tarihi : 2007
Süresi : 13:40
Tür: Kurmaca
Formatı :Hdv
Yönetmen Yardımcıları :Şükrü Apaydın-Ezgi Kaya
Yapımcı : Engin Denizhan
Yapım Yardımcısı:Tamer Varis
Prodüksiyon:Tamer Varis
Senaryo: Emre Erkan-Serhat Teoman-Engin Denizhan
Danışman: Yar.Doç.Dr.Ragıp Taranç
Müzik : John Powell-Moby-Dust Brothers-Paco De Lucıa
Görüntü Yönetmeni : Cem Geneşke
Sesçi: Aziz Karadağ
Sanat Yönetmeni: Anıl Işık
Kurgu: Engin Denizhan-Sertaç Kasaplar
Grafik: Dilara Aktuğ
Jenerik : Engin Denizhan  
Alt Yazı Operatörü: Engin Denizhan
Ulaşım Sorumluları : Ömer Erkalaycıoğlu
Oyuncular:  ( Adı Soyadı ve Oynadığı Karakter Adı )Emre Erkan(Genç Sevgili), Yankı Ünsalan(Genç Sevgili), Yiğit Çakır(otostopçu)
Konu: İki genç sevgilinin yolda karşılarına çıkan bir otostopçuyu arabalarına almamalarıyla başlayan ve daha sonra tesadüfen hayatlarının kesişmesi sonucu otostopçunun onların hayatlarını altüst etmesi.
Özgeçmiş: 1980 Mazgirt doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Sinema Televizyon-Yönetmenlik Bölümü öğrencisi
Filmografi:  Dönüş yok (2005) / DönÜş yok (2006) Döngü (2007)
Dağıtım :engin_denizhan@hotmail.com engindenizhan@gmail.com   

HİPOKRAT / HİPPOCRATE
Yazan ve Yöneten / Directed and Writen by: Abdulbaki Yavuz
Format: DigitalBETACAM  
Tür: Kurmaca/ Finction 2007
Süre / Duration: 8”
Yapımcı / Production: Abdulbaki Yavuz
Yardımcı yönetmen / Director Assistant: İlker  Emon
Kamera / Camera: Gökhan Turnalı, Kerim Türkan
Kurgu / Editing: Abdulbaki Yavuz, Gökmen Turnalı
Müzik / Music: Mert Oktan
Oyuncular / Cast: Bülent Yıldırım, Sevgül Akbuz, Yılmaz Onat, Ece Şakar
Konu / Synopsis: Hayat bizlerden hep söz vermemizi ister. Söz verdiği zaman sözünde durmalıdır insan. Tıpkı doktorlar gibi. Onların yemini; hastanın iyiliğini kendi özel hayatından daha önemli tutmaktır. Ama hayatta onlara söylenmeyen birşeyler vardır.
Life always want us to make promises. One must keep his/her promises when s/he makes a promise like doctors do. Their oath aims to prioritize the patient’s well-beingto their own lives. However, there is something that is not said to them in life.
Özgeçmiş / Biography:
Abdulbaki Yavuz, 07.02.1985 tarihinde Sivas ilinin Suşehri ilçesinde doğdu. İlk okul birinci sınıfı Şuşehri’nde tamamladıktan sonra İstanbula geldi. İlköğretim ve liseyi İstanbul’da tamamladı. İlk kısa film denemesini lise son sınıfta gerçekleştirdi. Üniversiteye hazırlandığı sırada çeşitli ajanslarda kameraman asistanlığı yaptı. 2004 yılında Sinema-Tv bölümünü kazandı. 2005 yazında sinemacı olma hayaline büyük bir adım attı. Anne ya da Leyla isimli sinema filminde reji asistanlığı yaptı. Birinci sınıfta 4 kısa film denemesinde bulundu. Şuanda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Tv 2. sınıfta, öğrenim hayatına devam etmektedir.
Abdulbaki Yavuz was born in Sivas, 07.02.1985. He finished firs and secondary school in Istanbul. He tried to make first film in last clast of high school. He worked different film company in pre-university. He make assistant of director in cinema movie, 2005 summer. He made 4 short films in first class of cinema tv. Now he study secondary class at Çanakkale Onsekiz Mart University Fine Art Faculty Cinema Tv Departman.
Filmografi:
Tesbix (2003), Y. Vadisi (2004), Dizilerin Toplum Üzerindeki Etkisi (2005) (Dramatik Belgesel)
Yüzsüzler ( Ocak 2006), Fosil ( Mart 2006), Macrocosmic Minimal Yaşamlar ( Mayıs 2006 )
Kumbara ( Ağustos 2006 ), Hipokrat ( Şubat 2007 )
Dağıtım / Distributor: http://www.yavuzweb.com/?p=43
abdulbaki@yavuzweb.com

MEIN TEIL
Yönetmen: Mehmet Esin Kavalalı – Emre Kızılçim
Türü: Video Klip
Süre: 2 Dakika
Yapım yılı: 2007
Senaryo: Mustafa Hamdi Kızılçim
Oyuncular: Mehmet Esin Kavalalı – Emre Kızılçim
Konu: Video klip denemesi
Özgeçmiş: Emre Kızılçim 1983 yılında Bursa”da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa”da yaptı. Halen Lefke Avrupa Üniversitesi Sinema TV bölümü 3. sınıf öğrencisi ve LAÜ İletişim Kulübü başkanı.
Mehmet Esin Kavalalı 1981 Ankara doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara, Tekirdağ, Gaziantep ve Şanlıurfa da tamamladı. Ankara sanat, başkent ve çağdaş sanatlar merkezi tiyatrolarında oyunculuk yaptı. Şu anda lefke Avrupa üniversitesi RTVC bölümü 3. sınıf öğrencisi ve LAÜ tiyatro kulübü başkanı.
Dağıtım: osmanlisanati@hotmail.com kelolan@msn.com  
http://www.youtube.com/watch?v=NBvLZzXGFXc

CP
Yazan ve Yöneten: Şeref Öztürk
Süre: 05’ 40
Formatı : Renkli DV 2007
Konu: (Gerçek yaşam öyküsü)
Murat 20 Yaşında ve (CP) Zihinsel engellidir. Ancak Ailesi Murat’ın bu durumu ile barışık değildir. Murat ın sadece sosyal hayatı, gitmiş olduğu İş Okulu vardır. Ailesinden göremediği ilgiyi okulundaki öğretmeninden bulmaktadır.
Oyuncular: Aslı İleri, Zaim Güvenç , Havva Tekin, Emre Yurdakalın, İris Yonca, Taylan Göztepe, Koray Uras, Mehmet Özdinçer, Tuba Deligezer, Fatih Paşal, Esra Aktaş, Hasan Düzgün, Şeref Öztürk
Genel Sanat Yönetmeni: Aslı İleri
Görüntü Yönetmeni:Hayri Çölaşan
Kamera: Serdar Önal
Proje Danışmanı:Selvi İlhan
Kurgu ve Montaj:  Onur Çığın
Müzik: Zülfü Livaneli
Grafik ve Jenerik: E. Alper Turan
Fotoğraf : İlhan Aslan
Çeviri : Feride Biçen Üstün
Set Amiri :Ayşen Karaosmanoğlu, Selvi İlhan
Ses Düzen: Onur Çığın, E. Alper Turan
Işık Teknisyeni : Erdal Doğan
Reklam ve Dağıtım :Şeref Öztürk
Makyaj:Havva Tekin
Alt Yazı:Onur Çığın
Prodüksiyon:Şeref Öztürk
Dağıtım: player.seref@hotmail.com

MUTLU SON – HAPPY END
Senaryo ve Yönetim : Şafak Güzoğlu, Filiz Bilen, Buğra Gülsoy
Yapım Tarihi : 2007
Süresi : 15’50
Türü : Kurmaca
Formatı : Dv
Yapımcı : Spyros Plati, Yeliz Shukri
Proje Koordinatörü : Pembe Mentesh
Intercollege Proje Koordinatörü : George Sycallides
Prodüksiyon : Squirrel Productions
Müzik : Jeff Bjorck, Michele McLaughlin, Timothy Davey, David Visan
Kameraman, Kameramanlar : Şafak Güzoğlu, Filiz Bilen
Kostüm, Aksesuar : Gülsen Dünki
Kurgu: Buğra Gülsoy
Set Asistanı : Esra Ummak
Set Fotoğrafçısı : Yeliz Bilen
Oyuncular : Evsiz : Buğra Gülsoy, Çocuk : Kadir Elbay
Konusu:Diğerleri için hayat hala devam etmektedir.Bu hızlı tempo ve karmaşa içerisinde gidebilecek ve yapabilecek şeyler için yürümektedirler.Hayatın devam ettiği ve durduğu iki çizgi  arasında aradığı şeyi bulabilme adına sıkışan  evsiz bir adam.Hayatta kalmasını sağlayan tek şey ise cebinde saklıdır …
Özgeçmiş: Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü Mezunu, 2004 yılından beri Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarında oyuncu olarak görev almaktadır. Kısa Film çalışmalarının yanında Fotoğrafçılık ve Grafik Tasarımcılığı da yapmaktadır. Kısa film olarak yaptığı çalışmalardan olan “Human Trilogy” ve “UpsideDown” deneysel filmleri fotoğraf karelerinin birleştirilmesinden oluşmuştur. Şafak Güzoğlu ve Filiz Bilen ile birlikte senaryo ve yönetmenliğini yaptığı aynı zamanda Kadir Elbay ile birlikte rol aldığı “Happy End” filmi UNDP ( United Nations Development Programme ) sponsorluğunda gerçekleşen ilk kurmaca filmidir. Şu an Kuzey Kıbrısta ekibi ile birlikte diğer kısa film projeleri  ve birde uzun metraj film projesine hazırlanmaktadır.
Dağıtım: www.bugragulsoy.com       bugrarchitect@yahoo.com

ALTÜST – UPSİDEDOWN – BÖLÜM 2
Senaryo ve Yönetim : Buğra Gülsoy
Yapım Tarihi : 2007
Süresi : 06’ 30
Türü : Deneysel
Formatı : Hareketli Fotoğraf Kareleri – DVD Film
Prodüksiyon : Squirrel Productions
Kameraman: Filiz Bilen
Görüntü Yönetmeni: Şafak Güzoğlu, Filiz Bilen
Kostüm: Gülsen Dünki
Set Tasarım : Yalçın Arıcı, Mehmet Isırgan
Işık : Mustafa Kral
Kurgu: Buğra Gülsoy
Set Asistanı : Esra Ummak
Oyuncular: Buğra Gülsoy, Şafak Güzoğlu
Konusu: Gördüğüm ya da göründüğümün hepsi bu mu, yoksa rüya içinde bir rüya mı?Edgar Allen Poe Doğa ve insanın ilişkisi, ikinci filmde yerini toplum, onun en küçük birimi olan aile kavramı ve sistem eleştirisi üzerine kuruyor. Tabii ilk film kadar pesimist bir yaklaşım barındırmadan, yani bir çıkış noktası bırakarak...
Özgeçmiş: Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü Mezunu, 2004 yılından beri Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarında oyuncu olarak görev almaktadır. Kısa Film çalışmalarının yanında Fotoğrafçılık ve Grafik Tasarımcılığı da yapmaktadır. Kısa film olarak yaptığı çalışmalardan olan “Human Trilogy” ve “UpsideDown” deneysel filmleri fotoğraf karelerinin birleştirilmesinden oluşmuştur. Şafak Güzoğlu ve Filiz Bilen ile birlikte senaryo ve yönetmenliğini yaptığı aynı zamanda Kadir Elbay ile birlikte rol aldığı “Happy End” filmi UNDP ( United Nations Development Programme ) sponsorluğunda gerçekleşen ilk kurmaca filmidir. Şu an Kuzey Kıbrısta ekibi ile birlikte diğer kısa film projeleri  ve birde uzun metraj film projesine hazırlanmaktadır.
Dağıtım: www.bugragulsoy.com       bugrarchitect@yahoo.com

İNSAN ÜÇLEME – HUMAN TRİLOGY
Senaryo ve Yönetim : Buğra Gülsoy
Yapım Tarihi : 2007
Süresi : 10’ 10
Türü : Deneysel
Formatı : Hareketli Fotoğraf Kareleri – DVD Film
Prodüksiyon : Squirrel Productions
Müzik : Indians
Görüntü Yönetmeni : Şafak Güzoğlu
Kameraman : Şafak Güzoğlu
Kostüm, Aksesuar : Gülsen Dünki
Kurgu: Buğra Gülsoy
Oyuncular : Buğra Gülsoy
Konusu: İnsanoğlunun evrimine ve gelişimine pesimist bir yaklaşım.
İnsan : Bir Varlık
İnsan : Bir Kimlik
İnsan : Bir Sonuç
Özgeçmiş: Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü Mezunu, 2004 yılından beri Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarında oyuncu olarak görev almaktadır. Kısa Film çalışmalarının yanında Fotoğrafçılık ve Grafik Tasarımcılığı da yapmaktadır. Kısa film olarak yaptığı çalışmalardan olan “Human Trilogy” ve “UpsideDown” deneysel filmleri fotoğraf karelerinin birleştirilmesinden oluşmuştur. Şafak Güzoğlu ve Filiz Bilen ile birlikte senaryo ve yönetmenliğini yaptığı aynı zamanda Kadir Elbay ile birlikte rol aldığı “Happy End” filmi UNDP ( United Nations Development Programme ) sponsorluğunda gerçekleşen ilk kurmaca filmidir. Şu an Kuzey Kıbrısta ekibi ile birlikte diğer kısa film projeleri  ve birde uzun metraj film Dağıtım: www.bugragulsoy.com       bugrarchitect@yahoo.com

YAŞAMIN KIYISI / THE SHORE OF LIFE
Yönetmen / Director: Behiye U. Yılmaz
Süre / Duration: 30 minutes
Orijinal dil / Language: Turkish
Alt yazı / Subtitle: English
Yapım / Produced by: DoğaBel / Turkey
Yapım Yönetmeni / Executive Producer: Dr. Serkan Yılmaz
Kamera / Director of Photography: Serkan Yılmaz
Kurgu / Editor: Behiye U. Yilmaz
Konu: Synopsis
Yumurtalık; kaplumbağaların, balıkların, kuşların, kurbağaların ve daha birçok canlı türünün çoğalma yeri. Üzerinde yaşayan medeniyetlere binlerce yıl hiç almadan hep veren Akdeniz’in doğum kıyısı…Koruma-kullanma dengesinden uzak alan kullanımları, Akdeniz’in en önemli doğal yaşam alanlarından Yumurtalık’ın biyolojik çeşitliliğini ve doğal kaynaklarını yok oluşun eşiğine getiriyor. Bir zamanlar aslanların, sırtlanların ve ceylanların görüldüğü bu bereketli coğrafya, kaybettiği çocuklarını arıyor.
Yumurtalık is an important place for the reproduction of turtles, fish, birds, frogs and so many other living species. It is the birthing shore of the Mediterranean, which fort he thousands of years has so generously given of himself to the civilizations that have lived on its surrounding lands.Usages of fields that are away from the balance of protection-use  leads the biological diversity and natural sources of Yumurtalık,  which is one of the most important areas for natural life of the Mediterranean  sea  to the point of annihilation. This fertile land where lions, hyenas, and gazelles had lived on once upon a time is looking for its lost children now.
Özgeçmiş/ Director Biography:
Behiye U. Yılmaz, 2003 yılından beri Ulusal Doğa ve Kültür Belgeselleri (DoğaBel) Derneğinde fotoğrafçı, yönetmen ve kurgu operatörü olarak görev alıyor. Belgesel film çalışmalarına UNDP GEF/SGP tarafından desteklenen Palas (Tuzla) Gölü belgesel filminde (2003) yönetmen yardımcısı ve kurgu operatörü olarak başladı. Doğa konulu fotoğraf ve film çalışmalarını Türkiye’nin farklı önemli doğa alanlarında sürdüren Behiye U. Yılmaz’ın fotoğrafları, National Geographic, Yeşilİz ve Atlas Dergilerinde yayınlandı.
Behiye U. Yilmaz has been working as a director, photographer and editing operator in National Society for Nature and Cultural Documentaries (DoğaBel) since 2003. Yilmaz who began her documentary film workings with Palas (Tuzla) Golu documentary  film  worked as the editor and assistant director. This documentary film was supported by the UNDP GEF/SGP. Behiye Yilmaz  whose photographs  has been published National Geographic, Yeşilİz and Atlas Magazine. Yılmaz photograph exhibition  is still   carrying on  her workings  about the  nature and  human in the DoğaBel Society.
Yönetmenin filmografisi / director’s films:
- Yaşamın Kıyısı / The Shore of Life – 2007
- Damlaya Damlaya / Water – 2007
- Bir Çift Kanadın Peşinde / In Pursuit of a Pair of Wings - 2005
- Kuşçuluk Vakti / Bird Watching Time – 2005
- Göç / Migration – 2005
- Hürmetçi Sazlığı / Hürmetçi Marhs – 2004
—Yaşamın Kıyısı’ filmi ise 5. İstanbul Çevre Filmleri Festivalinde “En İyi Belgesel Film” seçildi.— ‘Bir Çift Kanadın Peşinde’ filmi  27. İFSAK Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması ve 2. Akbank Kısa Film Festivalinde “En İyi Belgesel Film” seçildi.
— ‘The Shore of Life” was selected Best Documentary Film at the 5. İstanbul Environmental Film Festival.— ‘In Pursuit of a Pair of Wings’ was selected as Best Documentary Film at the ‘2nd Akbank Short Film Festival / Turkey’ and ‘27th İFSAK National Short Film and Documentary Festival / Turkey’.
Dağıtım / Distribution: Erciyesevler Mah. Güney Sok. No:21/7 Kocasinan / Kayseri
TEL: 0352 233 53 95  behiye.yilmaz@dogabel.org.tr    www.dogabel.org.tr

 NEMESIS 2; ÖLMEK ZAMANI / NEMESIS 2; TIME TO DIE: 2007                                                                 
Yönetmen / Director: Ulaş IŞIKLAR
Yapım Tarihi / Production Date: 2007
Format: Kurmaca - Mini DV – Renkli
Süre / Screentime : 14’ 28’’
Yapım / Production: Karanlık Filmler & Er Ajans
Yürütücü Yapımcı / Executive Producer: Ergin DAYANC
Kamera / Camera : Ulaş IŞIKLAR
Senaryo / Script: Bora BAYRAMLI - Ulaş IŞIKLAR - Kıvanc ERDEM
Kurgu / Editing: Emrah DEMİRALP
Orijinal Müzik ve Özel Ses Efektleri / Original Score and Special Sound Effects: Gokçe DAYANÇ
Oyuncular / Cast: Bora BAYRAMLI - Burcu DiNÇ - Kıvanc ERDEM - Adile TÜRKÖZ
Konu / Short Story of the Movie: Bora, küçük ve sakin bir Trakya şehir merkezinde yaşayan bir emlakçıdır. İş dışındaki vaktini yakında evlenmeyi düşündüğü ve çok sevdiği sevgilisi ile birlikte geçirmektedir. Ancak, çok yakınında gerçekleşen bir ölüm Bora'yı da yakından etkileyecektir. Bir ölü, onun da canını almadan gitmeyi reddetmektedir. Ölüm karanlığının kapıları artık onun için açılmıştır ve günler hızla sona doğru ilerler.
There is a owner of estate agent in city of Trakia. He has a lover and they make a plan for a marriage. But, a death in this city affected to him closely. A dead, who refusing through the other side, want to take his life too. The gates of death's darkness opened for him. Every breath he takes can be last one anymore.
Özgeçmiş / Biography: Ulaş IŞIKLAR 1976  Kirklareli doğumlu. 2002'de Ege üniversitesi iletişim fakültesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun oldu. 2005'de "Son Dönem Korku Sinemasında Vampir Karakterinin Dönüşümü" adlı yüksek lisans tezini tamamladı. 1999'dan itibaren 7 kısa film ve 4 video klibin yönetmenliğini yapmış, diğer birçok projede ise; yönetmen yardımcılığı, sanat yönetmenliği ve senaristlik gibi görevler üstlenmiştir. Ayrıca TV dizilerinde yönetmen asistanlığı yapan Ulaş Işıklar, 2003 yılında “Nemesis ; Ölüler Valsi” filmi ile Ege Üniversitesi Kısa Film Festivali Kurmaca Kategorisi Birinciliğini ve aynı yıl Selçuk Üniversitesi Kısa Film Festivali Prof. Dr. Alim Şerif Onaran Juri Özel Ödü|'nü, "Shtriga ; Bir Vampir Rüyası" filmi ile de Juri Başkanlığını Semir Aslanyürek’in yaptığı Ege Üniversitesi Kısa Film 2004 festivalinde En İyi Film, En İyi Kurgu ve En İyi Görüntü Yönetimi ödüllerini kazandı. "Nemesis 2; Ölmek Zamanı", Ulaş Işıklar'ın kadın hayalet üçlemesinin ikinci episodudur. (İlk bölüm: "Nemesis; Ölüler Valsi" / 2003)
  In 1976, ULAS ISIKLAR was born in Kirklareli. He graduated from Izmir Ege University Communication Faculty Radio Television Cinema Department in 2002. After that, he finished master of thesis which called ‘The Transformation of Vampire Character in Recent Horror Cinema’ and got a master’s degree. As Karanlik Filmler / Dark Movies, Ulas has directed 7 short movies and 4 video clips and also, assumed missions such as assistant director, screenwriter, art director in other short film projects since 1999. Ulas’s short horror movie ‘Nemesis; Waltz of the Dead’ won a first prize in short film competition Izmir and a special jury award of Konya short film festival in 2003. 5th short movie of Ulas ‘Nausea’ fell within Hisar Short Film list in 2003. Other Ulas’s movie ‘Shtriga; A Vampire Dream’ has won ‘The Best Movie’, ‘The Best Cinematography’ and ‘The Best Editing’ awards of National Ege Short Film Festival Competition in 2004. Ulas gave a lecture which called ‘Fareast Horror Cinema and Rising Directors in this Genre’ in 6th Fareast Film Festival in 2003. In May 2004, he gave another conference about ‘A Clockwork Orange’ of Stanley Kubrick in video-club actions of Izmir Art. Also, his film critics about ‘Ju-On’, ‘Dark Water’, ‘The Texas Chainsaw Massacre’, ‘School’ and ‘Once Upon A Time in Mexico’ fell into Altyazi film magazine. In 2007, Ulas Isiklar was assistant director in TV serials called ‘Macolar’ of ANS Production."Nemesis 2; Time to Die" is 2nd episode of Ulas's trilogy about the revenger female shadows.
Dağıtım / Distribution : Ulaş Işıklar - ulastheimpaler@yahoo.com / 0 532 564 22 04 / www.myspace.com/ulasthefilmmaker

RÜZGARDA SAVRULANLAR / SCATTERED BY THE WİND
Yönetmen: Rıdvan KARAMAN
Türü: Kurmaca
Süre: 9' 53''
Format: Dijital Betacam / Renkli
Yapım: TRT & TeNeKe prodüksiyon ortak yapımı
Yapımcı: Ömer Faruk KUTLU (TRT)
Yapım yılı: 2007
Senaryo: Oktay YILDIRIM, Rıdvan KARAMAN
Oyuncular: Duygu ARSLAN, Rıdvan KARAMAN, Oktay YILDIRIM, Filiz YILDIRIM
Orjinal Müzik: Mustafa KOÇ
Kamera: Hüseyin GENÇTÜRK
Işık: Gökhun SERENER
Ses: Engin APAK
Montaj: Cemile GÜMÜŞAY, Sevda TUNALIOĞLU
Sinopsis: iki farkli çift, iki ayni hayat... Mutsuz evliliklerde giderek birbirlerinden uzaklaşan eşlerin, diğer hayatlarin farkli olduğunu zannettikçe ayni olmaya doğru sürüklenen yaşamlari...
Tretman: Tayfun evliliğinden sıkılmış ve eşi Yıldız'la olan ilişkisine zoraki katlanarak devam etmekte  olan biridir. Yanlış bir evlilik yaptığını düşünen Tayfun eşini Meltem adında bir kadınla aldatmaktadır. Yine her zamanki gibi bir sabah uykusundan uyanan Tayfun, kendisini söylediği gibi erken kaldırmayan Yıldız'la tartışmaya başlar. Tayfun'un Yıldız'la yaptığı bu konuşma, aynı esnada Meltem'in kocası Poyraz'la yaptığı konuşmaya ise son derece benzemektedir. Öyle ki Tayfun ve Meltem'in kendi karı ve kocalarına söyledikleri sözler adeta kendi aralarında bir diyalog kurmuşçasına örtüşmektedir.
Özgeçmiş: Rıdvan KARAMAN 1987, Ankara... Sinemayı sever...
Film: www.youtube.com/watch?v=ufqU7K2Jad8
Kamera Arkası: www.youtube.com/watch?v=u35O2UDHrvw
Web: www.tenekeproduksiyon.com.tr.tc
İletişim: tnkproduksiyon@gmail.com

SINIR / BORDER
Yönetmen/Director: Hasan Hüseyin Toydemir
Türü/Genre: Deneysel 2007
Süre/Runtime: 3 Dakika
Senaryo/Writer: Hasan Hüseyin Toydemir
Oyuncular/Cast: Alper Ceylan
Konu/Synopsis: Sesler, renkler ve hayaller üstüne...
Özgeçmiş/Mini Biography: Hasan Hüseyin Toydemir 1985 Konya doğumlu olup, İlk, orta ve lise öğrenimini Ağrı ve Konya’da tamamlamıştır. Şu anda Lefke Avrupa Üniversitesi Radyo Sinema Televizyon bölümü 2. sınıf öğrencisi olarak öğrenimini sürdürmektedir.
Dağıtım/ Distributor: cengaveraslan@gmail.com    http://www.youtube.com/watch?v=0WmUzvko9O8

MİNDLESS
Yönetmen: Hakan Hısım
Type: Animation
Format: DV
Film Length: 09' 31"
Animation: Hakan Hısım
Music: Entheogenic (with permission)
Year: 2007
Filmography:
Misanthropia (2001) - Video Art
Mesiah (2003) – Experimental
Eternity (2003) - Experimental/Video Art
The Insiders (2003) – Experimental
The Kayisharga Documentaries (2004) – Experimental
Mindless (2007) Animation
Description:
"Mindless" challenges current paradigms, replacing freudian analysis with concepts of the collective unconcious, transpersonal migration, human evolution and the cosmic struggle..."Şuursuz" şu anda geçerli olan paradigmaları sorgulayarak Freudiyen çözümlemelerin yerine kolektif bilinç, kişisel deneyimin ötesinde göç, insan evrimi ve insanın kozmos'daki yeri gibi kavramları koyar...
Biography:
Hakan Hısım was born in Istanbul 1978. He grew up in various countries around the world, mainly Australia and Turkey. At a young age he was attracted by Surreal Artists, namely Magritte and Dali, and was later influenced by Turkish Artist Utku Varlık.
After Completion of High School in Istanbul, Turkey he Studied Fine Arts in the Southern Sydney Institute of TAFE in Sydney, Australia between 2000 – 2002. He then returned to Istanbul to study Cinema & Television Production between 2002 – 2004.His Video Art and Experimental work is heavily influenced by Surrealist Stop-Motion animators and directors like: Jan Svankmajer, The Quay Brothers, David Lynch and Tim Burton. His Experimental short film ‘The Insiders’ passed elimination in the 25th IFSAK International Short Film & Documentary Festival and received second place in the Experimental Short Film category. Insiders was screened in the Istanbul 16th Short Film Days.‘The Insiders also won the Special Experimental Prize in the 2nd Yıldız Short Film & Documentary, and was screened along with his other Experimental Short ‘Messiah’Hakan Hısım continues to paint and create Video Art in Istanbul, Turkey.
Distribution: GSM: 0536 225 78 29 /  mailto:hhisim@hotmail.com

OY HAKKINI KULLAN
Yönetmen: Necati Demircan
Format: Digital Betacam 2007
Tür: Kısa film
Süre :12.43
Yapımcı:  Arı Hareketi
Konu: Gençleri oy vermeye yönelik teşvik edici film.
İletişim: necatid@bilgi.edu.tr   necatidemircan@hotmail.com

KARTVİZİT
Yönetmen: Necati Demircan
Format: DVCAM 2007
Tür: Belgesel
Süre :12.43
Yapımcı:  Necati Demircan
Konu: Para kazanmak için kartvizit pazarlayan bir oyuncunun biyografisi.
İletişim: necatid@bilgi.edu.tr     necatidemircan@hotmail.com

NICHE MAG – THE STORY
Yönetmen: Necati Demircan
Format: DVCAM   2007
Tür: Kurmaca
Süre :04.18
Yapımcı:  Niche Mag
İletişim: necatid@bilgi.edu.tr   necatidemircan@hotmail.com

BEDEL -  WORTH
Yönetmen / Director: Utkan Göksu, Ece Dilan Yıldız
Format:   kurmaca 2007
Süre / Duration: 15"
Yapımcı / Production: Fulay İşciler, Yusuf Göksu
Oyuncular / Cast: Şahap Sayılgan - Tunçe Sipahi
Kamera / Camera: Utkan Göksu
Kurgu / Editing: Utkan Göksu
Konu / Synopsis: Yılmaz  ve arkadaşları resim yasak resimler yaptığı için gözaltına alınır yılmaza arkadaşlarının herşeyi kabul ettiğini söyleler yılmaz inanır ve imzalar bu şekilde yılmaz arkadaşlarını ihbar etmiştir bu yıllardan beri kendisini derinden etkiler bir gün kızı ile bir film izlerken her şeyi hatırlar ve atolyesine gider resim yapmaya başlar. Bir türlü aklındaki olan temayı düşünceyi gerçekleştiremez yırtar parçalar o sırada kızı evinde raslantı sonucu bu olayı öğrenir ev kız atolyesine gider. kız inanamayacağı bir şey beklemektedir.
Özgeçmiş / Biography:   Utkan Göksu 1985 yılında Kayseri'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara ve Adanada"da yaptı. Halen Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Radyo TV Sinema  bölümü 2. sınıf öğrencisi ve Kısa Film ve Fotoğrafcılık başkan yardıncısı. CİU haber ajansı fotoğrafçılığı yapmakta . 1 yıldır Koray Demir Studio larında çalışmakta.
Ece Dilan Yıldız 1985 Ankara doğumlu ilk orta ve liseyi Ankarada tamamladı.Halen bilkent üniversitesi fizik bölümünde okumaktadır.  
Dağıtım / Distributor: utkangoksu@gmail.com

SOKAĞIN SESİ - SOUND OF THE STREET
Yönetmen / Director: Utkan Göksu
Format:   Belgesel 2007
Süre / Duration: 17"
Yapımcı / Production: Yusuf Göksu
Kamera / Camera: Utkan Göksu
Kurgu / Editing: Utkan Göksu
Konu / Synopsis: Sokaklarımızdaki unutulan , kaybolan seslere yakından bakmakta belgesel .  Sokak ' da müzik yapan insanların yaşadığı zorlukları giderek unutulmalarını, insanların dilenci yerine koymalarını, sokak sanatçılarının ağzından anlatmakta.
Özgeçmiş / Biography:   Utkan Göksu 1985 yılında Kayseri'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara ve Adanada"da yaptı. Halen Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Radyo TV Sinema  bölümü 2. sınıf öğrencisi ve Kısa Film ve Fotoğrafcılık başkan yardıncısı. CİU haber ajansı fotoğrafçılığı yapmakta .
1 yıldır Koray Demir Studio larında çalışmakta.
Dağıtım / Distributor: utkangoksu@gmail.com

HOBİ BAHÇELERİ
Yönetmen: Gürkan ADAM
Türü: Deneysel
Format: Mini DV
Süre:20’ 16’’
Yapım yılı: 2007
Kurgu: Gürkan ADAM
Kamera: Gürkan ADAM
Müzik: Kara güneş
Konu: Çölleşen Türkiye’de genellikle emeklilerin uğraşısı olan (emekli) hobi bahçeleri, “serap mı, vaha mı?”  
Yönetmenin Özgeçmişi: 13 Ekim 1976”da Bursa”da doğdu. İlköğretimi ve liseyi burada tamamladıktan sonra 1998 yılında Dumlupınar Üniversitesi sosyoloji bölümünü bitirdi. Yedi kitap yazdı(insanlaşma eğitimi, beyin bilimi ders notları, denklik arayışları 1: kayıp kuşak; denklik arayışları 4: gelecek; insanlaştıramadıklarımız; okuma cezası ve felsefe grubu sözlüğü).   Halen bir kamu kuruluşunda felsefe grubu öğretmenliği yapmaktadır.
İletişim: sosyolog_@mynet.com

BAY ÖNEMSİZ’İN MÜHİM İŞLERİ / THE VITAL CONCERNS OF MR. INSIGNIFICANT
Yönetmen/Director: Emrah Özdemir
Yapım Yılı/Date of Production: 2007
Süre/Duration: 23’00’’
Yardımcı Yönetmen/Co-Director: Zeynepgül Üsten
Senaryo/Script: Emrah Özdemir
Müzik/Music: Ali Bakan
Oyuncular/Cast: Fatih Al, Emir Bozkurt, Hayati Çitaklar, Ezgi Asena Kurt, Rezzak Yılmaz, Mehmet Burkay Çiğdem, Ali Bakan, Nilay Cennetkuşu, Segah Özdemir, Tuğçe Tevetoğlu
Filmin Özeti/Synopsis:
Bay Önemsiz, evinde saraylarda verilen davetler gibi bir davet vermek istemektedir. Eski güzel günlerin bu davetle yeniden evinde yeniden hayat bulacağına inanır. Davetlileri ise sokakta davetiye dağıtarak güleryüzlü ve mutlu insanlardan bizzat kendisi seçecektir. Davetin güzel olabilmesi için her şey plana göre olmalı ve her şey tek tek yazılmalıdır.
Mr. Insignificant desires to give a party at his home such as the ones given in the palaces. He chooses his guests among happy and smiling people. For the party to be marvelous everything must be according to the plan.
Biyografi/Biography: Emrah Özdemir 1980 yılında Ankara’da doğdu.2003 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesinden Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu. 2006 yılında ilk amatör kısa filmi “4+1”i, yazdı ve yönetti. “Bay Önemsiz’in Mühim İşleri” adlı filmini 2007 yılında tamamladı. Ankara’da kurulan “Filmizi Kısa Film Grubu” ile kısa film çalışmalarına devam ediyor.
İletişim/Contact: http://filmizi.org  emrahozdemir@filmizi.org

SONU TUZLU HAYALLER / DREAMS WHICH SALTY ENDING
Yazan ve Yöneten / Written and Directed by : Lütfican Umut
Format: Deneysel/Experimental  | Mini DV 16:9 Renkli/Color – Diyalogsuz / Silent
Süre / Duration: 06’33’’
Yapımcı / Producer: Lütfican Umut
Kamera / Camera: Lütfican Umut
Kurgu / Editing: Lütfican Umut
Oyuncular / Cast : Tahir Sarı  |  Özge Göktaş  |  Merve As  |  Murat Üyür
Konu / Synopsis: Sonu hiçte beklediğimiz gibi olmayan hayallerimiz vardır..Biraz yıkıcı,biraz hüzünlü olur sonları…Ama ümit de yok değildir hani…
We’ve dreams which endings not become ours.It’s a story, a experimental about sorrowful dreams…
İletişim / Distribution: lcimageworks@yahoo.com  |  lcimageworks@hotmail.com © 2007

ÖZLEM  / LONGING
Yönetmen / Director: Gürkan ADAM
Format: DVCAM Kurmaca (Fiction); 2007
Süre / Duration: 1’36”
Senaryo/Script:  Gürkan ADAM
Kurgu / Editing: Gürkan ADAM
Müzik/Music: Yansımalar
Seslendiren/ Dub: İbrahim KAYACI
Oyuncular/Cast: Gürkan ADAM
Konu / Synopsis: Sevgililer gününde, unutamadığı, özlediği sevgilisini bekleyen bir adamın umutlu bekleyişi…
At the valentine’s day, a hopefull waitting of  a man who waits for his darling he couldun’t forget and missed a lot.
Biyografi/Biography: 13 Ekim 1976’da Bursa”da doğdu. İlköğretimi ve liseyi burada tamamladıktan sonra 1998 yılında Dumlupınar Üniversitesi sosyoloji bölümünü bitirdi. Sekiz kitap yazdı(insanlaşma eğitimi, beyin bilimi ders notları, denklik arayışları 1: kayıp kuşak; denklik arayışları 4: gelecek; insanlaştıramadıklarımız; okuma cezası, felsefe grubu sözlüğü ve momentten önce denemeler).   Halen bir kamu kuruluşunda felsefe grubu öğretmenliği yapmaktadır.
İletişim/Communication: sosyolog_@mynet.com

Mr. FORK
Yönetmen: Gamze HAKVERDİ
Süresi: 2' 32"
Format: Mini DV
Tür: Canlandırma
Yapım: Ankara,2007
Filmin Özeti: Sanatçı ruhlu bir çatal neler yapabilir?
What can an artist fork do?
Yönetmenin özgeçmişi:
Gamze HAKVERDİ, 1982 yılı Ankara doğumludur. Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunudur. Eğitimine Hacettepe Üniversitesi İletişim Bilimleri Yüksek Lisans Programında devam etmektedir. 2006 yapımlı deneysel bir çalışma olan "döngü" yönetmenin ilk kısa filmidir.  İkinci kısa film çalışması 2007 yapımlı Üç Dakika Elli Saniye'dir. Canlandırma türündeki Mr. FORK yönetmenin üçüncü kısa film çalışmasıdır.
Gamze HAKVERDİ, was born in 1982, in Ankara. She has graduated from Başkent University, Communications Faculty, Public Relations and Advertising Department. She continues her education at Hacettepe University, Communications Sciences Graduate Program. "the circle" is her first experimental short film which is produced in 2006. Her second short film project "Three Minutes Fifty Seconds"   produced in 2007.
Mr. FORK is an animation and the director's   third short film project.
İletişim:gamzehakverdi@gmail.com

PSİKOZ   /  PSYCHOSIS
Yönetmenin Adı Soyadı: Mestan Sakallı
Filmin Türü: Kurmaca
Filmin Süresi  : 16 '
Filmin Yapım Tarihi: 10/05/2007
Orjinal Formatı : DV
Senaryo Yazarı  : Mestan Sakallı
Görüntü Yönetmeni  : Mestan Sakallı / Kayhan Kemal Özçiçek
Yapımcı   : Akın Kavaklı / Dark Matter
Kurgu: Mestan Sakallı
Ses: Sinan Özkan
Oyuncular: Kayhan Kemal Özçiçek / Demircan Dinçel / Osman Dikiciler  / Sinem Perdahçı
Konu:
Her insanın gerçek dünyası, yaşadığı dünyası değil yarattığı dünyasıdır. Nevrotik kırılmalar sonucu gerçeklik ile hayal arasında sıkışmış bir insan...
Every people's reel world is not lived world. It's the world that they created.  The man who is in trouble with reality and imagination, causal of neurotic refractions.  
Özgeçmiş:
Mestan Sakallı 1980 İstanbul doğumludur. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema - Tv Bölümü'nden  2003 yılında mezun oldu. Birçok dizi film, tanıtım çekim ve kurgularında görev aldı. Bunlardan bazıları : Çocuklar Duymasın, Kurşun Yarası, Aşka Sürgün,Yersiz Yurtsuz, Ihlamurlar Altında... Şu anda Avşar Film'de editör olarak görev almaktadır.                               
Mestan Sakallı was born in 1980 in İstanbul. He graduated from Fine Arts Faculty of Dokuz Eylül Univercity. He worked many film series and introducing films. Some of them Çocuklar Duymasın, Kurşun Yarası, Aşka Sürgün,Yersiz Yurtsuz, Ihlamurlar Altında... Now he is working at Avşar Film like editor.
E- mail : mestansakalli@mynet.com

YÖRÜK ÇIKMAZI / YÜRÜK’S DILEMMA
Yönetmen / Director: Gürkan ADAM
Format: DVCAM Deneysel(Experimental); 2007
Süre / Duration: 14’ 03’’
Röportaj/ Reporter: Göksel AKIN, Gürkan ADAM
Kurgu / Editing: Gürkan ADAM
Kamera / Camera:   Gürkan ADAM
Müzik/Music: İzmir esintileri, Yansımalar
Konu / Synopsis: İzmir-Karaburun-Küçükbahçe Karakeçili Yörüklerinin bilinçaltını canlı tutan sebepler vardır…
In Küçükbahçe, there are Yürüks who have got black goats and there are reasons which keep alive their subconscious.
Biyografi/Biography: 13 Ekim 1976’da Bursa”da doğdu. İlköğretimi ve liseyi burada tamamladıktan sonra 1998 yılında Dumlupınar Üniversitesi sosyoloji bölümünü bitirdi. Sekiz kitap yazdı(insanlaşma eğitimi, beyin bilimi ders notları, denklik arayışları 1: kayıp kuşak; denklik arayışları 4: gelecek; insanlaştıramadıklarımız; okuma cezası, felsefe grubu sözlüğü ve momentten önce denemeler).   Halen bir kamu kuruluşunda felsefe grubu öğretmenliği yapmaktadır.
İletişim/Communication: sosyolog_@mynet.com

BİR METRE YİRMİ DÖRT SANTİM / ONE METER TWENTY FOUR CENTİMETER
Yönetmen:Ozan Yıldırım
Orijinal Format:Mini DV
Filmin Türü : Kurmaca
Süre:4 ‘14
Yapım Tarihi:Temmuz 2007
Konu:Bir metre yirmi dört santimlik bir çocuğun kendi dünyasının dışındaki bir nesneyle ilk karşılaşmasının öyküsü
It’s about a child, who is one meter twenty four centimeter, meeting a thing which comes from outside of his world.
Senaryo:Ozan YILDIRIM
Yapımcı:Ozan YILDIRIM
Oyuncular:Kasım İlim ÇAKIRCA, Hanım YILMAZ, Ayşe YILDIRIM, Nurcan YILMAZ, Ozan YILDIRIM, Kamera,Nesimi YETİK
Kurgu:Ozan YILDIRIM
Müzik:Barış YILDIRIM
Yönetmen Özgeçmişi:Filmin yönetmeni Ozan YILDIRIM 19 yaşında. Şu an Ankara’da yaşıyor, Çankaya Üniversitesi iç mimarlık bölümünde eğitimine devam ediyor ve bir yandan da sinemayla uğraşıyor.
Director of the film; Ozan YILDIRIM is 19 years old. He studies at Interior Design department at Çankaya University and he is interested with cinema.
E-mail:ssszfilm@gmail.com, benozan@gmail.com

"TEK-LİK"    /    "ONE-NESS"
Yönetmen /  Director : Ufuk Erden
Format : 2007 , MiniDV, Kurmaca Fiction
Süre / Duration : 10' 00"
Senaryo / Script : Ufuk Erden
Kamera / Cinematography : A.S. Hakan Gök
Kurgu / Edit : A.S. Hakan Gök
Oyuncu / Cast : Ahmet Çur , Berkant Dilek , Büşra Yıldız
Konu / Synopsis : “tek-lik” tuhaf bir günde, tuhaf bir çağda, tuhaf olmayan bir gencin düşlerinden yola çıkarak, günümüzün o ağır hastalığını anlatmaya çalısan kısacık bir öykü...
“one-ness” is a very short story that attempts to speak about that contemporary disease through the dreams of a not-so-strange youth has on a strange day, in a strange era...
Özgeçmiş / Biography : 1982 İstanbul doğumlu. 2005 yılında Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu Pazarlama bölümünden, 2007 yılında ise Anadolu Üniversitesi İsletme Fakültesi İsletme bölümünden mezun oldu. “tek-lik” ilk filmidir.
He was born in 1982, in Istanbul. in 2005 he graduated from Marketing of Mersin University Anamur Vocational School and then in 2007 he graduated from Business Administration in Anatolian University.
Iletisim / Contact : Ufukerden82@mynet.com

 ODA
Yönetmen: Derya Ağadır
Yapımcı: Derya Ağadır
Kamera - Senaryo – Kurgu: Derya Ağadır
Türü: Kurmaca
Süre: 4.22’
Yapım Yılı: 2007
Format: Mini DV
Oyuncular: Hüsniye Kazğan, Sema Seda Demir, Göknil Eda Demir.
Konu: İnsanın içindeki iyi ile kötü arasındaki savaş.
Özgeçmiş: Yönetmen 1988 yılında İzmir’de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler programından mezun oldu. Öğrenimine halen Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden devam ediyor. Üç filminde de kurgucu, senarist, yapımcı ve yönetmen olarak çalışmıştır.
Filmografisi: Heyula – Aralık 2006, Toprak – Nisan 2007, Oda – Eylül 2007
İletişim: deryaagadir@gmail.com

PEMBE
Yönetmen : Mustafa Serkan Eröz
Yapım Tarihi : 2007
Türü: Kurmaca
Süresi : 12’
Senaryo, Metin Yazarı:  Mustafa Serkan Eröz
Görüntü Yönetmeni : Eshabil Özkök
Kamera Asistanı : Mustafa Serkan Eröz
Kurgu, Montaj : Eshabil Özkök
Oyuncular: Hurisel Hatipoğlu-Yusuf Özdemir-Ayşesu Hatipoğlu-Kubilay Özulus
Konusu:  Mutluluk nedir? Bazen sağlıklı olmak yeter mutluluk için, bazense saraylar bile yetmez mutlu olmak için, bazıları için mutlu olmak çok güç şartlara bağlanmıştır, bazıları içinse küçücük pembe hayaller bıle fazlasıyla yeter mutlu olmak için… Ayşesu, Yusuf ve Hurisel Türkiye’nın doğusunda yaşayan, ekonomik şartlar altında ezilmiş bir ailedir. En büyük eğlenceleri alışverişe gitmektir. Bir Pazar günü her zaman yaptıkları gibi  alışverişe gitmek isterler…
What is the happiness? Sometimes  being healthy is enough for happiness  but  sometimes  it  is not enough to have gorgeous  palaces. According to some people they have to handle with some bad situations to be happy. For the others it is too good to have little  dream.          Aysesu , Yusuf  and Hurisel  are the members of the family which has the problems about  economical conditions  living  in the east of Turkey. Their favorite holiday activity is going out for  shopping. A sunday they want to go shopping as they use to do…
Özgeçmiş: Yönetmen İstanbul Cağaloğlu Anadolu lisesi ve Trakya üniversitesi Tıp fakültesi mezunu,uzmanlık eğitimini ruh ve sinir hastalıkları branşında tamamlamış olan yönetmen halen bir ruh hastalıkları kliniğinde çalışmakta.
Dağıtım: serkanerz72@hotmail.com

TUĞLA KENT / BRICK CITY  
Yönetmen / Director: Sami KAYA
Format: Mini DV, Renkli / Color,  Belgesel / Documentary, İngilizce Altyazılı / English Subtitle / 2007
Süre / Duration: 10' 30 "
Yapımcı / Production: Sami KAYA
Kamera / Camera: Sami KAYA
Kurgu / Editing: Sami KAYA
Konu / Synopsis:
Bir kentin hikâyesine farklı bir bakış.   
Sultanbeyli Anadolu' dan İstanbul ' a girerken otoyolu hemen kenarında kurulmuş metropol denilen İstanbul' un köy kentidir.Şehirler arasında bir bağlantı noktası üzerinde olmasına rağmen yoldan geçenler tarafından fark edilmez.İnsanları yoksul, binaları sıvasız, boyasız ve çoğu tuğla görünümünden kurtulamamıştır.Tuğla Kent filmi; İstanbul sayılan ama İstanbul' a uzak ve bir o kadar da yabancı bir kentin ve orada yaşayan insanların sesi oluyor.Tuğla Kente kulak verin.Her bir karesi ve onu yaşayanların sesi ile size anlatacak çok şeyi olacak.
A different view to the story of one city.
While entering Istanbul from the Anatolia, Sultanbeyli established by the side of the motorway is an urban village of Istanbul which is said that it is metropolis. Although it is on the connection point among the cities, the passers by don't distinguish it. Its people are poor, its buildings aren't plastered, painted and most of them aren't saved from their brick view. The film of the Brick City is the sound of a city which is considered as Istanbul, but it is unfamiliar and far from Istanbul and also it is the sound of the people who lives there. Give ear to the Brick City. It has lots of thing to tell you with its each square and with the sound of the people who live it.  
Yönetmenin Özgeçmişi :
8 Ağustos 1978 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldim.1997 yılında Cumhuriyet Üniv. Sivas M.Y.O. Haberleşme, 2004 yılında Anadolu Üniv. İktisat bölümlerinden mezun oldum.1998–1999 yıllarında 9.KANAL, 1999–2002 yıllarında Brt Televizyonu, Eylül 2002-Aralık 2004 yıllarında Star Televizyonunda resim seçici olarak çalıştım.2005 yılında tamamladığım askerlik görevimin ardından halen Shopping TV' çalışmalarıma devam ediyorum.
Autobiography Of The Director:
I was born in Istanbul on 8 August 1978. I graduated from the department of Economy of Anatolian University in 2004 and the department of Communication of Cumhuriyet University Sivas Vocational High School in 1997. I worked as a display selector in the years of 1998-1999 in 9th CANAL, in the years of 1999-2002 in Brt Television, on September 2002 and on December 2004 in Star Television. I completed my military duty in 2005 and at present I carry on with my works of Shopping TV.   
Web: www.samikaya.net
Dağıtım / Distribution: samikayaturkey@gmail.com

KOYUN PEŞİNDE / AFTER THE SHEEP
Yönetmen: Şinasi Güneş
Senaryo: Şinasi Güneş
Kamera: Şinasi Güneş
Kurgu: Şinasi Güneş
Süre : 03:41
Türü: Video-Art
Format: Dvd Pal  2007
Konu: Koyunları yakalama üzerine kurulu bir performans.
“Yüzü kırmızı bir fular ile örtülü performans sanatçısı koyunları yakalamaya çalışır, koyunlar kaçar. Koyunlara tüm çabalarına rağmen erişemez. Soyunur ama yine nafile. Çaresizlik içerisinde kendiside koyun olur.”  Yakalayan yakalanır. Koyunlar, kadın, ganimet, mal, farklı bir anlamıyla da topluluklar olarak  algılanırlar.
Festival: 2007 Antalya Film Festivali finalist
Dağıtım:  ferruh@ardicmimarlik.com

ÖRGÜTSÜZ ŞEHİR EYLEMCİLERİ
Yönetmen: Gamze Hakverdi
Tür: Deneysel
Süre: 3' 10"
Yapım: Ankara, 2007
Konu: Bir eylem biçimi olarak şehri dönüştürenler ve şehre kendi imzalarını atanların, Ankara örneği üzerinden kısa bir portresi...
Dağıtım: gamzehakverdi@gmail.com
HAYAL VE HAFIZA
Yönetmen: Gamze Hakverdi
Tür: Deneysel
Süre: 4' 23"
Yapım: Ankara, 2007
Konu: "Hatırlamak için hayal kurmaya, hayal edebilmek için de hatırlamaya muhtacız.
Hikaye dediğin de budur zaten. (E. Şafak)"
Dağıtım: gamzehakverdi@gmail.com

SOLGUN DUVARLI KENT
Yönetmen / Director : Burhan DEMİREL
Format: Belgesel / Documentary   16.54’ Renkli / Color 2007
Konu: Doğu'da öğretmenlik yapan bir öğretmenin öğretmenlik yapma sürecinden kesitler. Doğu'nun gizemli mistisizmi ve bir insanın kendisiyle karşılaşması...
Senaryo / Metin : Burhan DEMİREL
Kamera / Camera: Burhan DEMİREL
Seslendirme Yönetmeni: Burhan DEMİREL
Kurgu/ Editing : Serhat KOCA & Mehmet GÖKSU
Özgeçmiş / Biography: 1974 Muş doğumlu. Selçuk Üniversitesi, İletişim Fakültesi, "Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü"nü 2007 yılında bitirdi. İlk filmi "Solgun Duvarlı Kent"  adlı belgesel çalışmasıyla 7. Kısa-ca Film Festivali'nde "En İyi Belgesel Film" ödülünü aldı. Filmde hayatını anlattığını öğretmenle sonradan evlendi. İzmir'de yaşamakta ve başta senaryo olmak üzere sinemasal projeler üretmekte.
Dağıtım / Distribution: Burhandemirel2013@hotmail.com

KURUSIKI
Yönetmen: Nezih Helvacıoğlu
Senaryo: Nezih Helvacıoğlu & Tarık Yıldız
Kamera: Önder Şengül
Ses: Elif Miral, Serhat Alço
Işık: Önder Şengül
Mixaj: Elif Miral, Serhat Alço
Reji Grubu: Tahir Soylu, Fatih Kılınç
Müzik: Zeki Müren, Ahmet Koç, Burhan Öçal
Kurgu: Tarık Yıldız, Nezih Helvacıoğlu
Dublaj: Arda Aydın
Oyuncular: Murat Garibağaoğlu, Tarık Yıldız, Özkan Aksu, Burak Bilgiç
Yapımcı: Gülser Ünsal & Tarık Yıldız
Ekipman: Sony PD 150, Adobe Promierefilmi paylaş
link:http://www.youtube.com/watch?v=wpBnibrQQe4

İYİ GECELER / GOOD NIGHT
Yönetmen / Director : Mehmet Can Koçak
Format: Kurmaca/ Fiction,  2’07 Renkli / Color  miniDV  2007
Dil / Language: Türkçe-İng Altyazı / Turkish-English Subtitles
Senaryo / Script: Mehmet Can Koçak
Kurgu/ Editing: Mehmet Can Koçak
Orjinal Müzik / Original Music: Nazım Çınar
Oyuncular / Cast: Özcan Yılmaz, Nurten Koçak, Gürsel Koçak, Emin Koçak
Konu / Sinopsis: Tipik "modern" bir ailedeki küçük kardeş tam yatmak üzereyken abisi tarafından şaka olsun diye korkutulur. Film, paranoya ve "korku" kavramının anlatımı için uzun bir plan-sekans ve bir karakter görüş açısı olmak üzere, sadece 2 plandan oluşuyor.
A story about the “modern” family connections and fear. When the young brother decides to go sleeping somthing terrible happens. The movie was shot in a long uncut shot.  
Özgeçmiş / Biography:
1988 yılında Bulgaristan’da doğan Mehmet C. KOÇAK, 1990 yılında ailesi ile birlikte Almanya’ya taşındı. Birinci ve İkinci sınıfı orada okuduktan sonra 1996 senesinde ailesi ile birlikte İstanbul’a geldi. İlkokulu Denizköşkler ilköğretim okulu’nda bitirdikten sonra Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde “Gazetecilik” bölümünü bitirdi. 2006 senesinde girdiği yetenek sınavlarında aldığı birincilik ile Yıldız Teknik Üniversitesi “Fotoğraf ve Video”  bölümüne yerleşti. Şuan ikinci sınıfta okuyan Koçak’ın bir senedir Radikal Gazetesinin Radikal Genç ekinde film eleştirileri yayımlanmaktadır..
Mehmet Can Koçak was born in 1988 in Bulgary. He lived with his family in Germany until 1996, when they moved to İstanbul. After graduating from Aydın Dogan Comminication High School in 2006 he was accapted to Yildiz Technical University to Photography and Video section with the best marks from the talent test. He is writing till then in a national newspaper about movies.
Filmografi / Filmography:
Kurmaca Kısa Filmler / Fictional Short Films:
- SON / END        (2007/post-apocalyptic)     start Azerbaycan student film festival
- Blair Olayı / Blair Happening (2007/mockumentary)
- İyi Geceler / Good Night (2007/korku-gerilim/thriller)   Resfest 2008
- 13 yaşında bir Tanrı / a 13 Years Old God  (2007/gerilim/thriller)
Diğer Filmler / Other Works
- e-sosyal   (2006/deneysel/experimental)       2.el short film festival
- Radikal bir Gün (2006) (documentary)
- Re-Potemkin (2007) (Crowdsourcing movie Project) (final sequene)
- Sultanahmet (2007) (experimental video)
- Yerleşemeyen Bedenin Ütopyası (2007) (Performance Video)  Pera exhibition
- Erkmujer (2008) (Dance Video)
Dağıtım / Distribution: mehmetcankocak@gmail.com

SON / END  
Yönetmen / Director : Mehmet Can Koçak
Format: Kurmaca/ Fiction,  8’16 Renkli / Color  miniDV 2007
Dil / Language: Repliksiz / No Dialogues
Senaryo / Script: Mehmet Can Koçak
Kurgu/ Editing: Mehmet Can Koçak
Orjinal Müzik / Original Music: Nazım Çınar
Oyuncular / Cast: Sezgin Çürük, Veysel Gazi Kurutluca, Şebnem Cömert
Konu / Sinopsis: İnsanoğlu’nun dünya üzerindeki davranışları kendi sonunu hazırlar. Küresel ısınmanın neden olduğu felaketler, hayvan soylarının ve suyun giderek azalması beraberinde savaşları da getirir.  Bir çözüm düşünmek yerine, son kalan kaynakları nasıl ele geçirebileceğini düşünen insan, biriktirdiği tüm “medeniyetini” kaybetmesine neden olacak bir savaş başlatır. Savaştan sonra azalan bitki ve hayvan türleri neredeyse tamamen yok olur, insanın son nesilleri de sadece harabe beton yığınlarından oluşan bir dünyaya gelir. Konuşmayı bile öğrenmeyen bu son nesil hayatta kalabilmek için sadece temel ihtiyaçları uğrunda yaşayan bir hayvan olarak kalır.
Filmde dünyanın bu son halinde, bir insanın “hayatta kalma” mücadelesi anlatılıyor…
Mankind’s clever decisions killed its fading nature even faster. After the world war which was fought between 2068-2069, the depleting animal and plant population became almost completely destroyed.  Mankind was nearly extinct too. It lost its million year old culture and civilization in just one year.The following generation forgot its past and turned back to the beginning. This last generation which didn’t even learn to speak, ended up being an animal which was fighting for its basic necessity
Özgeçmiş / Biography:
1988 yılında Bulgaristan’da doğan Mehmet C. KOÇAK, 1990 yılında ailesi ile birlikte Almanya’ya taşındı. Birinci ve İkinci sınıfı orada okuduktan sonra 1996 senesinde ailesi ile birlikte İstanbul’a geldi. İlkokulu Denizköşkler ilköğretim okulu’nda bitirdikten sonra Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde “Gazetecilik” bölümünü bitirdi. 2006 senesinde girdiği yetenek sınavlarında aldığı birincilik ile Yıldız Teknik Üniversitesi “Fotoğraf ve Video”  bölümüne yerleşti. Şuan ikinci sınıfta okuyan Koçak’ın bir senedir Radikal Gazetesinin Radikal Genç ekinde film eleştirileri yayımlanmaktadır..
Mehmet Can Koçak was born in 1988 in Bulgary. He lived with his family in Germany until 1996, when they moved to İstanbul. After graduating from Aydın Dogan Comminication High School in 2006 he was accapted to Yildiz Technical University to Photography and Video section with the best marks from the talent test. He is writing till then in a national newspaper about movies.
Filmografi / Filmography:
Kurmaca Kısa Filmler / Fictional Short Films:
- SON / END        (2007/post-apocalyptic)                       start Azerbaycan student film festival
- Blair Olayı / Blair Happening (2007/mockumentary)
- İyi Geceler / Good Night (2007/korku-gerilim/thriller)             Resfest 2008
- 13 yaşında bir Tanrı / a 13 Years Old God  (2007/gerilim/thriller)
Diğer Filmler / Other Works
- e-sosyal   (2006/deneysel/experimental)      2.el short film festival
- Radikal bir Gün (2006) (documentary)
- Re-Potemkin (2007) (Crowdsourcing movie Project) (final sequene)
- Sultanahmet (2007) (experimental video)
- Yerleşemeyen Bedenin Ütopyası (2007) (Performance Video)  Pera exhibition
- Erkmujer (2008) (Dance Video)
Dağıtım / Distribution: mehmetcankocak@gmail.com

YALANIM VARSA KÖR OLAYIM
Yönetmen / Director: Yalçın Kümeli
Format: DVCAM Belgesel 2007
Süre / Duration: 23”
Yapımcı / Production: Masum Film Ltd.Şti
Kamera / Camera: Yalçın Kümeli
Kurgu / Editing: Muammer Koçak
Konu / Synopsis:
Mustafa Suphi Baltaci, 52 yaşından sonra, bir takım trajik hatalar sonucu  tamamen kör olmuş bir aktördür. Ilkonce girdigi derin bunalımdan sonra kendi çabaları ve arkadaşlarının da desteğiyle yaşama tekrar sarılmış ve içindeki oyunculuk tutkusu ve tiyatro ile tekrar yaşamdaki yerini almıştır. Kör olan insanlara karşı diğer insanların davranışlarını hafif alaylı bir uslupla anlattığı tek kişilik gösterisini Ankara Sanat Tiyatrosunda sergilemiştir. Bu azim ve yaşama bağlılık Yalçın Kümeli'nin dikkatini çekmiş ve Mustafa Suphi'nin yakın arkadaşları, Rutkay Aziz, Mehmet Esen, Aydan Şener, Kerem Alışık, Cezmi Ersöz ve başka bir çok kişinin de bu azime tanıklığının anlatıldığı bir belgesel film hazırlanmıştır.  
It is a documantary about Actor Mustafa Suphi who has lost his two eyes after age of 52,  but never lost his love for theatre and acting, and his  play staged on by starting in Ankara Art Theatre while  he has no two eyes.
Özgeçmiş / Biography:
1985’de Kara Harp Okulu-Elektrik-Elektronik bölümü ve 2004 yılında Marmara İletişim-Gazetecilik bölümlerinden mezun olmuştur. Sinema Vakfı ve Türsak’ta kurslara katılmış, çeşitli uzun metrajlı filmlerde çalışmıştır. Kısa filmleri ile çeşitli ödüller alan Yalçın KÜMELİ insanlara bir şey söyleyebilmenin tek yolu olarak sanatı görmekte ve günümüz insanına seslenebilen tek sanat dalının ise sinema olduğunu düşünmektedir.
He graduated from Army Academy-Electric-Electronic department in 1985 and Marmara University-Communication Sciences-Journalism in 2004. He attended seminars in Sinema Foundation and Türsak; voluntarily worked in various feature movies.Yalçın Kümeli has received various awards with his previous short movies. He thinks that the  only way to tell  other people one’s thoughts is through art and cinema is the only art form through which can achieve this.
Dağıtım / Distributor: yalcin@atlas.net.tr          

ERİ BACASINA KONAN PERİ
Yönetmen:   Zeynep Gülter Akcan
Yapım Tarihi :   2007
Süresi : 14’
Formatı :  DV
Yapımcı: Zeynep Gülter Akcan
Yapım Yardımcıları : Ercan Efendioğlu  
Senaryo: Zeynep Gülter Akcan  
Kameraman: Aztek Niş
Sanat Yönetmeni:  Neşe Özgüner   
Kurgu: Kadir Tamer
Oyuncular :  Gülnur Efendioğlu (Zarife Kadın)  
Konu: Kapadokya’da bir bağa sabahın erken saatinde ters rüzgara kapılan yelkenkanat düşer.Pekmez kaynatan Zarife kadın dumanların ardındaki kanatlı şeyi gökten inen meleğe benzetir.Biraz daha yakından başı kasklı, baygın sporcun yeşil dövmeli elini görünce HIZIR olduğu düşüncesiyle ürkerek kaçar.Yolda ‘Hızır’dan üç dilek dileyerek köye varır.Çömlek atölyesindeki kocasına gördüklerini anlatır.Olay önce hocaya sonra muhtara anlatılır.Köylü Zarife kadın’ın peşine takılıp bağa yönelir.Bu arada kendine gelen sporcu testideki suyla yüzünü yıkamış kuruladıktan sonra fularını kuru ağacın dalında unutup bağdan aşağı vadiye doğru uçup gitmiştir.
Bağa gelen köylüler “Mübareğin işareti” olan fuları ve devrilmiş testiyi görünce kadına inanırlar.Bu kez Kırmızı kaksından ötürü Hazreti Ali mi,kanadından dolayı Cebrail mi ya da kolları açık başı kaykılmış halinden Hazreti İsa mı suretine girdiği tartışılır.Mağara kilisenini tavan resimlerinden teşhis yapılacaktır.
Sonunda,üçünün de suretine bürünmüş HIZIR olduğuna inanılır.Artk Zarife Kadın’ın üç dileğinin tutup tutmayacağı beklenmektedir…
-BİR YIL SONRA- yazısıyla birlikte HIZIR BABA adak yeri haline gelmiş bağda Kadının üç dileğinin yerine geldiğini komik olgularla görürüz.
Ödül: 2002 Kapadokya 1.Kısa Metraj Film Öykü Yarışması Birincisi
Dağıtım :  zgulter@gmail.com

ALINTERİ / EFFORT
Yönetmen / Director:Mehmet Öner
Format: Kurmaca/Fiction Siyah Beyaz/ B&W Digital 8 2007
Süre: 08’12
Senaryo / Script: Mehmet Öner
Kurgu/ Editing : Cahit Çeçen
Kamera / Camera: Mehmet Öner
Oyuncular / Cast: Cahit Çeçen, Demet Yürük, Murat Karakaş, Duygu Sezgin, Yavuz Akyıldız , Mehmet Bezgin, Merve Ufuk Özlem, Zahide Cebeci, Sinem Cebeci, Sevilay Akgün.
Konu / Script: Siyah-beyaz ve sessiz bir film olan “Alınteri”, işçi-patron ilişkisine mizahi bir pencereden bakar. Patronun, otomobilinin benzin deposunu, işçilerin alın teri ile doldurduğunu fark eden “işçi” patrona küçük bir oyun oynar ve olaylar gelişir...
Effort, which is a black&white and quite film, looks to the relationship between boss and workers with an ironic mind. As the “worker” gets the point that their boss fulles the depot of his car with “effort” instead of benzine, he playes a game to the boss. And so the events happen...
Özgeçmiş / Biography:
Mehmet Öner 1981 yılında Balıkesir’de doğdu. İlk gençliği Bandırma ve Bursa’da geçti. Geçtiğimiz yıl İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü’nden mezun oldu. 2006 yılından beri Evrensel gazetesinde editör olarak çalışıyor. Hayat Televizyonu’nda Cahit Çeçen’le birlikte “Hayat Sokakta” adlı aktüel bir program yapıyor. Sinema alanında yüksek lisans yapmak istiyor. Alınteri (Effort) Mehmet Öner’in ilk kısa filmi...
Mehmet Oner has born in 1981 in Balıkesir. He lived in Bandırma and Bursa. Last year he graduated the Theater Reviewer and Dramaturgy Department of the Istanbul University. Since 2006 he’s working at the newspaper “EVRENSEL” as an editor. He’s also making an actuell program, called ‘Hayat Sokakta’ (Life is on the street) on the TV-channel ‘HAYAT’. He wants to start a master-program about cinema. Effort is Mehmet Oner’s first short-film...
Dağıtım: mailto:memetoner81@gmail.com

ÖYKÜLEYEN ELLER
Yönetmen: Yusuf Niş
Yapım Tarihi:  2007
Süresi : 26’
Formatı : DV
Yönetmen Yardımcıları: Zeynep Gülter Akcan
Yapımcı: Yusuf Niş   
Yapım Yardımcıları: Ercan Efendioğlu
Görüntü Yönetmeni : Yusuf Niş
Kurgu: Yusuf Niş
Konu:Türk Sinema Tarihi içerisinde önemli katkılarına rağmen adları pek anılmamış afiş,fener ressamlarımızın hayattaki son temsilcilerinden biri olan Mehmet Bal’ın tanıtımı ile birlikte illüstrasyon sanatının sinemamız tarihindeki yeri ve önemi anlatılmaktadır.
Dönemin tanıklarının da anlatımıyla bir sinema afişinin tasarımındaki yaklaşım tarzı, uygulama tekniklerine de değinilmektedir.
Belgeselde sinemamıza 35 yıllık hizmetinden sonra başlattığı resimli tarih çalışmalarından da örnekler verilmektedir.
Dağıtım :  yusufnis@yahoo.com

ÇALIŞAN ÇOCUKLAR ÜZERİNE  / ON WORKING CHILDREN
Belgesel / Documentary, 8’29”
Renkli / Color, 2007
Konu / Synopsis: Çukurova’da pamuk toplayan, çapa yapan, su taşıyan, çadırda kardeşine bakan
çocuklar, gün içinde yaz güneşi altında 12 saat boyunca tarlalarda çalışmaktadırlar. Çocuklar çalışmaya gittikleri bölgede içme suyu, tuvalet, banyo, elektrik imkânlarının olmadığı çadırlarda yaşamaktadırlar. Film, tarım işlerinde çalışan bu çocukların çalışma ve yaşam koşullarını çocukların kendi ağzından anlatmaktadır.
Children Who brought together cotton, are to hoe, intrested their freternal at tent works to be effected by summer sun during twelve hours at cotton field. Children lives in tents bare of drinking water, toilet, bathroom, electric possibility. Their working and life conditions is explained in film by children.
Yönetmen / Director: Kazım ilkan Kertmen, Remziye Kozan
Senaryo / Screenwriter: Kazım ilkan Kertmen
Kurgu / Editor: Kazım ilkan Kertmen, Remziye Kozan
Görüntü Yönetmeni / Director Of Photography: Remziye Kozan
Müzik / Music: Kardeş Türküler (Kalan Müzik)
Ödüller / Awards: 2. Altın Salkım Belgesel Film Festivali üçüncülük ödülü
Özgeçmiş: Kazım ilkan Kertmen, 1974 yılında iskenderun’da doğdu. Azerbaycan Devlet Beden Terbiyesi Akademisi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. “Çalışan Çocuklar Üzerine” ilk kısa film deneyimi. Remziye Kozan, 1982 yılında Adana’da doğdu. Çukurova Üniversitesi Kimya Bölümü’nü bitirdi. 2005 yılında kısa film çalışmalarına başladı. fiuan üç kısa filmi bulunmakta.
Biography: Kazım ilkan Kertmen, He was born in 1974 in iskenderun. He graduated from department of physical education and games master in a Azerbaijan Physical Education Academy.
Remziye Kozan, She was born in 1982 in Adana. She graduated from department of chemistry in a Çukurova
Dağıtım / Distribution: mailto:remziyekozan@hotmail.com

PEŞiNDE  / PURSUIT
Canlandırma / Animation, 2’26”
Renkli / Color, 2007
Konu / Synopsis: Yeşiladam Bayram’ın mavi gizemli bir cisimle karşılaşır ve macera başlar...
One day Bayram the Greenguy sees a strange blue object on the road and his story
begins...
Yönetmen / Director: Yiğit Kocagöz
Senaryo / Screenwriter: Yiğit Kocagöz
Kurgu / Editor: Orkan Bayram
Müzik / Music: Sami Dönmez
Ses / Sound: Berker Esmer
Görüntü Yönetmeni / Director Of Photography: Orkan Bayram
Canlandırma / Animation: Mehtap Yücel
Özgeçmiş: 1987 yılında istanbul’da doğdu. Çeşitli kısa film çalışmalarında bulundu. Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde eğitimini sürdürüyor.
Biography: Born in 1987, in istanbul. He participated in various short-film activities. He is student in Boğaziçi University, Molecular Biology and Genetics Department.
Dağıtım / Distribution: mailto:kuyrukluyildizsaatcisi@yahoo.com

THE LANDING / THE LANDING
Canlandırma / Animation, 9’34”
Renkli / Color, 2007
Konu / Synopsis: Yaşlı bir çiftin sihirli bir ışığı isa zannetmesi üzerine dünyada yaşanan çılgın olaylar.
An interesting event surronds the globe because of a magical light which was misunderstood by an old couple as the landing of Jesus.
Yönetmen / Director: Ayce Kartal
Senaryo / Screenwriter: Ayce Kartal
Kurgu / Editor: Ayce Kartal
Müzik / Music: Ayce Kartal, Murat Yasin
Ses / Sound: Ayce Kartal
Görüntü Yönetmeni / Director Of Photography: Ayce Kartal
Canlandırma / Animation: Ayce Kartal
Ödüller / Awards: 14. Adana Altın Koza Film Festivali “En iyi Animasyon” ödülü
Özgeçmiş: 2000 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon Bölümü’nden mezun olan Ayce Kartal, 2000-2004 yılları arasında aynı fakültede Araştırma Görevlisi olarak akademik kariyerine başlamıştır. 2004-2006 yılları arasında Sydney, Australia NSW Faculty of Fine Arts Time Based Art Contemporary Fim Making Bölümü’nde Doktora Ön Hazırlık Programını tamamlamıştır. 1998 yılından bu yana ulusal ve uluslararası bir çok ödül kazanmış olan sanatçı hareketli görsel ve plastik sanatlar alanında çalışmalarını devam ettirmektedir.
Biography: Ayce Kartal was born in 1977 Turkey and graduated from Anadolu University Fine Arts Faculty Animation Department in 2000. After the graduation artist started to work as a Reseach Assistant in the same department. In 2006 Ayce Kartal graduated from NSW Time Based Art, Contemporary Film and Digital Arts Pre-PHD Programme in Sydney, Australia. Artist has worked as a Creative and an Art Director in different countries. Kartal has won several awards from national and international competitions and working on films, visual and plastic arts.
Dağıtım / Distribution: mailto:aycekartal@gmail.com

BiR NURi BiLGE CEYLAN KARESi ÇEKMEK  / TOOKiNG A NURi BiLGE CEYLAN SHOOT
Kurmaca / Fiction, 7’17”
Renkli / Color, 2007
Konu / Synopsis: Yankı,Mert,Ömer ve Onur üniversitede sinema okuyan dört arkadaştır. Bir gün
eve dönmek için durağa geldiklerinde ise kısa-film yarışmasını fark ederler. Yarışmanın jüri başkanının Nuri Bilge Ceylan olmasından dolayı onun tarzında bir film çekip yarışmayı kazanmayı düşünürler. Fakat kazanmak için kendilerine göre tek engel vardır “ekipten kimsenin N.B.C hakkında bilgisi yoktur”.
Yanki, Mert, Omer and Onur are friends who study Cinema at the university. One day, when they walked to a bus stop, they found out about the short-movie contest. Since the head of the jury is Nuri Bilge Ceylan, they think about making the movie in his style. However, according to them, there is only one obstacle to win this; ‘no one has any idea about N.B.C.’.
Yönetmen / Director: Onur Bilgetay
Senaryo / Screenwriter: Onur Bilgetay
Kurgu / Editor: Mertcan Kuru
Ses / Sound: Mert Altınbaş
Görüntü Yönetmeni / Director Of Photography: Mert Altınbaş
Oyuncular / Cast: Ümit Mutlu, Onur Bilgetay, Bülent Bukan, Mertcan Kuru, Yankı Karaca, Ömer Genç, Ece Erdek
Ödüller / Awards: Nokia Nseries Kısa Film Yarışması En iyi 10 film; 10. Marmara Ünversitesi Kısa Film Yarışması jüri özel ödülü; 2. Sinepark Kısa Film Festivali En iyi Senaryo
Özgeçmiş: 1985 yılında izmir’de doğdu. Ortaokul ve liseyi izmir Özel Türk Koleji’nde bitirdikten sonra Ege
Üniversitesi Radyo, Sinema-Tv Bölümün’ü kazandı. Öğrencilik döneminde çektiği kısa film ve reklam filmleriyle çeşitli ödüller kazandı.
Biography: He was born in izmir in 1985. He fulfilled elementary and middle school in izmir Özel Türk College

KESiŞME  / INTERSECTION
Kurmaca / Fiction, 6’42”
Renkli / Color, 2007
Konu / Synopsis: Kesişen yollar farklı hayatları bir araya getirir. O hayatlar ki sonra kendi yollarına
gideceklerdir. Ama hayat bir kesişmeler zinciridir.
Crossing ways bring together different lifes. These lifes will go to their way somehow but in the end life is a chain of crossings.
Yönetmen / Director: Hasan Gündüz
Yönetmen Yardımcısı / Director of Asistant: Selahattin Budakoğlu
Senaryo / Screenwriter: Hasan Gündüz, Selahattin Budakoğlu
Kurgu / Editor: Hasan Gündüz, Selahattin Budakoğlu
Görüntü Yönetmeni / Director Of Photography: Hasan Gündüz
Oyuncular / Cast: Burak Tamdoğan, fievket Kahraman, Ayşe Tülü, Hüseyin Kastrat
Yapım / Produced By: Hasan Gündüz, Selahattin Budakoğlu
Özgeçmiş: 1981 yılında Gaziantep’te doğdu. “La Yürümüyor” ilk kısa filmidir. 2006 yılında “Beynelmilel” adlı sinema filminde cast asistanlığı, “Gewok” adlı belgeselde yönetmen yardımcılığı 2007’de Türk Telekom Lig A reklamında yapım asistanlığı yapmış, tekrar 2007’de “DÖNGÜ” isimli kısa filmi çekmiştir.
Biography: He was born in Gaziantep in 1981. His first narrow film was ‘La Yürümüyor’. In 2006, he was a cast assistant in a movie named ‘Beynelmilel’ and an assistant director in a documentary film named ‘Gewok’. In 2007 he worked as a producer assistant for Turk Telekom Lig A advertisement.
Dağıtım / Distribution: mailto:ozkam35@gmail.com

YİRMİ ÜÇ NiSAN  / APRIL TWENTY THIRD
Kurmaca / Fiction, 9’19”
Renkli / Color, 2007
Konu / Synopsis: 22 Nisan’da ailesinden çok sevdiği birini kaybedeceğini öğrenen Umut, 23 Nisan
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sembolik olarak da olsa Cumhurbaşkanı'nın koltuğuna bir günlüğüne oturtulacak çocuktur. Umut kısa sürecek sembolik iktidarını bir çocuğun hassaslığı ve masumiyetiyle kullanmak ister.
Umut who will be sitting on President’s chair symbolically on 23 April National Sovereignty and Children's Day, loses one of his family members who he really loves on 22 April. Umut wants to use his symbolic power with a child’s sensitivity and innocence.
Yönetmen / Director: Eray Mert
Yönetim yardımcısı / Director Of Asistant: Alper Özlü
Senaryo / Screenwriter: Eray Mert
Kurgu / Editor: Alper Özlü
Müzik / Music: Umut Asil, Barış Kırımşelioğlu
Kamera / Camera: Eray Mert
Kamera Asistanı / Camera of Asistant: Eray Erkılıç, Nazlı Güner
Oyuncular / Cast: Rıza Özüm Karaca, Erdinç Bağcı, Özay Erol, Veysi Arslantaş, Hale Karakaş, Biran Harmandar, Eray Bağcı
Yapım / Produced by: Erdinç Bağcı
Özgeçmiş: Eray Mert, Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi iletişim Fakültesi'nde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencisidir.
Biography: Eray Mert was born in Ankara. He is in the fourth year of Faculty of Communication in Ankara
University.

EVLADiYE  / HERITAGE
Kurmaca / Fiction, 4’52”
Renkli / Color, 2007
Konu / Synopsis: Gerçeği saklamak, güçtür.
It’s hard to hide the truth.
Yönetmen / Director: Eray Mert
Senaryo / Screenwriter: Eray Mert
Hikaye / Story by: Zeynep Yenigül
Kurgu / Editor: Alper Özlü
Kamera / Camera: Eray Mert
Kamera Asistanı / Camera of Asistant: Eray Mert
Oyuncular / Cast: Özay Erol, Erdoğan Bağcı, Aygül Bağcı
Yapım / Produced by: Erdinç Bağcı
Özgeçmiş: Eray Mert, Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi iletişim Fakültesi'nde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencisidir.
Biography: Eray Mert was born in Ankara. He is in the fourth year of Faculty of Communication in Ankara
University.

İNSAN-LIK  / HUMANITY
Kurmaca / Fiction, 4’28”
Renkli / Color, 2007
Konu / Synopsis: İnsan-lık: içine insan konan şey.
Humanity: The thing which you put people inside.
Yönetmen / Director: Eray Mert
Yönetim yardımcısı / Director Of Asistant: Alper Özlü
Senaryo / Screenwriter: Eray Mert
Kurgu / Editor: Eray Mert
Kamera / Camera: Eray Mert
Oyuncular / Cast: Erdinç Bağcı
Yapım / Produced by: Erdinç Bağcı
Özgeçmiş: Eray Mert, Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi iletişim Fakültesi'nde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencisidir.
Biography: Eray Mert was born in Ankara. He is in the fourth year of Faculty of Communication in Ankara
University.

KÜRESEL ISINMAYA KARŞI ALINAN BEŞ ÖNLEM  / FIVE PRECAUTIONS AGAINST GLOBAL WARMING
Kurmaca / Fiction, 4’53”
Renkli / Color, 2007
Konu / Synopsis: İnsan çevresiyle bir bütündür. Tüm çevreyi değil sadece değer verdiklerimizi ya
da kendi işimize gelenleri korumak çevreyi korumak demek değildir.
Human always think in a pragmatical way. We only do the things what is needed at that time. Environmental disasters are not the facts to be prevented in only a single day...
Yönetmen / Director: Eray Mert
Yönetim yardımcısı / Director Of Asistant: Alper Özlü
Senaryo / Screenwriter: Eray Mert
Kurgu / Editor: Alper Özlü
Kamera / Camera: Eray Mert
Oyuncular / Cast: Erdinç Bağcı
Yapım / Produced by: Erdinç Bağcı
Özgeçmiş: Eray Mert, Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi iletişim Fakültesi'nde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencisidir.
Biography: Eray Mert was born in Ankara. He is in the fourth year of Faculty of Communication in Ankara
University.

KAÇAMAZSIN
Yönetmen: Çağnur ÖZTÜRK
Format: Deneysel- Renkli - 2007
Süre: 1'43"dk.
Senaryo-Oyuncu: Çağnur ÖZTÜRK
Kurgu: Özlem TOKBAŞ
Konu: Her yerden,her şeyden,herkesten kaçabilirsin ama bazen ne kadar istesen de sadece kendinden asla kaçamazsın.
Özgeçmiş: Çağnur ÖZTÜRK, 1983 Muğla doğumlu, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo,Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu.
Dağıtım:cagnur_ozturk@yahoo.com  
 
DEVRİMCİ GENÇLİK KÖPRÜSÜ
Belgesel film, 84', 2007
Yönetmen: Bahriye Kabadayı
Danışman: Enis Rıza
Yapım Yönetmeni: Nalân Sakızlı
Görüntü Yönetmeni: Koray Kesik
Montaj: Burak Dal
Özgün Müzik: Sinan Sakızlı
Yapım Yardımcıları: Ebru Şeremetli, Selda Salman  "ZapSuyu Köprüsü", "Gençlik Köprüsü" ya da "Denizler'in Köprüsü". "Devrimci Gençlik Köprüsü" bunların hepsi aslında.  Bir '68 hikayesi.  İmkânsız hayaller kurabilme heyecanının, direnme gücünün, hayalleri gerçekleştirebilme iradesinin öyküsü. 3. Boğaz köprüsünün konuşulduğu bugünlerden ve İstanbul'dan 1968'e ve Hakkari'ye bir bakış.  
Dağıtım: Orhan Ersek Sok. 38/2 Ümit Apt. Teşvikiye- İstanbul
Tel: (212) 231 39 31/ 32  Faks: (212) 232 61 47    www.vtr.com.tr

BİTMEYEN MAKARA
Yönetmen: Yusuf Özer
Format: Kurmaca – Fiction / 23' / HDV / Renkli - Colour / 2007
Senaryo: Yusuf Özer
Görüntü Yönetmeni: Yusuf Özer
Yapımcı: Yusuf Özer
Kurgu: Gökhan Erdem
Ses: Tayfun Uslu
Müzik: Cem Özer
Oyuncular:
M. Taner Rumeli, Pınar Güntürkün.
Sinopsis:
Makinistin bir film gösterimiyle başlayan öykü, kız arkadaşına sürpriz bir film yapmak isteyen yönetmen adayı Mehmet' in üç arkadaşıyla birlikte kolları sıvamasıyla devam eder…
Özgeçmiş:
1978 Tokat doğumlu olan yönetmen Niğde Üniversitesi Radyo -TV Yayımcılığı Bölümü'nden mezun olmuştur. Çeşitli tv programlarında  ve kliplerde görüntü yönetmenliği çalışmalarının yanısıra altı yıldır Ankara'da haber kameramanı olarak çalışmaktadır.
Filmografi: Kırık Toka (2002).
İletişim: siradansinemacilar@hotmail.com   0536 457 56 51

VASİYET  / TESTAMENT
Yazan ve Yöneten / Writter and Directed by: Erol Çelik
Tür / Genre: Kurmaca / Fiction
Süre / Duration: 00:10:26
Yapım Tarihi / Production Date: 2007
Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Mehmet İmamoğlu
Oyuncular / Cast: Elif İlbay, Mehmet İmamoğlu, Erol Çelik
Filmin Kısa Özeti / Synopsis
Cahit ve Cem çok iyi iki arkadaştır. Cahit sevgilisinden ayrılınca bunalıma girer ve Cem’e bir vasiyette bulunur. Cem bu vasiyeti yerine getirmek için Cahit’in eski sevgilisinin evine gider.
Cem, arkadaşının vasiyetini yerine getirirken yaşadığı gerilim anları ve vasiyetin yerine getirilişi.  
Cahit and Cem are best friends. Cahit gets depressed when he breaks up with his girlfriend and has a dying wish from his friend. Cem goes to Cahit’s ex-girlfriend’s house to carry out his will. The audience withnesses Cem’s dilemma in carrying out the will.   
Yönetmenin Özgeçmişi / Director’s Biography:
1973 Artvin doğumlu. İTÜ Kontrol Sistemleri mezunu. 9 yıl boyunca Joy Fm ve Süper Fm ulusal radyolarında DJ olarak çalıştı. “Heyula”, “satranç ve şövalye”, “19 Numaralı Koltuk” isimli gerilim tarzında 3 öykü kitabı bulunmaktadır. Son 10 yıldır özel bir ulusal televizyon kanalında çalışmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
He was born in Artvin in 1973. Graduated from İTÜ Control Systems .For nine years he worked as a DJ at national radios named Super Fm and Joy Fm. He wrote three horror books named “Nightmare, “Chess and The Knight”and “19 numbered seat”.Working in a national tv channel for last ten years. He is married and have a son.
Filmografi / Filmographie:
Vasiyet / Testament (2007)
Sandıklı  Gelin Efsanesi / The Might of the Coffer Bride (2008)
Son İstek / Last Desire (2008)
Temmuz Yağmuru / July Rain (2010)
Neşet-i Saniyye Teknesi / The Boat of Existing the Body Again (2011)
Takıntı / Obsession (2011)
Sülük / Leech (2011)
Kıyamet Yağmurdan Sonra / Doom After The Rain (2012)
Gelecek / Future    (2012)
Anahtar / The Key  (2013)
İletişim / Contact: erolcelikinfo@gmail.com
Yönetmen / Director: www.erolcelik.net



 
İçeriğe dön | Ana menüye dön